دِلار - دالار - دلال
خدمت دوستان عزیز ، باید بگم که این دِلار یا دلال یا همون نمک سبز هست ....
که معمولا با سبزیجات و میوه جات خورده میشه ، مثل سیب ترش ، خیار ، گوجه ترش ، پرتقال ترش یا شیرین .....همیطور میشه تو ماست یا سالاد شیرازی ، دوغ هم استفاده کرد ، یادمه مادرم همیشه جای سکنجبین ، کمی آب غوره و دلار رو قاطی میکرد و ما با کاهو میخوردیم .
و اما طرز تهیه :
گشنیز ۵۰ گرم , نعنا ۱۰۰ گرم ، سبزی چوچاق و خالواش از هر کدام ۵۰ گ ، مقداری نمک
اگر سبزی خالواش و چوچاق ( که سبزیجات بومی شمال ایران هستند ) نداشتید ، میتونید به همان نسبت از گشنیز و نعنا استفاده کنید . البته پونه هم میتونید بجاش استفاده کنید
تو آلمان به راحتی میشه پونه رو از گل فروشی ها تهیه کرد
تو آلمان به راحتی میشه پونه رو از گل فروشی ها تهیه کرد
تمام سبزی جات را میکس کرده و همراه نمک مخلوط میکنید ، مقدار نمک بستگی به خودتون داره , اگه پرنمک تر باشه ماندگاری بهتری هم داره
یقینا با سبزی های بومی طعم و مزه بهتری خواهید داشت , ولی بدون اونها هم امکان پزید هست و نا امید نباشید :))
در ادامه صحبت بالا باید بگم
بهتره یک باره دیگه همه مواد را با هم میکس کنید ، در قدیم این کار رو با سنگ انجام میدادند ، و سبزیها رو همراه نمک میسابیدند .
یقینا با سبزی های بومی طعم و مزه بهتری خواهید داشت , ولی بدون اونها هم امکان پزید هست و نا امید نباشید :))
در ادامه صحبت بالا باید بگم
بهتره یک باره دیگه همه مواد را با هم میکس کنید ، در قدیم این کار رو با سنگ انجام میدادند ، و سبزیها رو همراه نمک میسابیدند .
بهترین کار اینه که بعد از تهیه اونو در ظرف شیشه ای درب دار بزارید و تو یخچال نگهداری کنید
نوش جان ، گیلدا
سلام.خسته نباشید. میشه با سبزی خشک درستش کرد؟
AntwortenLöschenنخیر دوست عزیز
Löschenامکانش نیست