Samstag, 5. März 2011

دِلار - دالار - دلال



خدمت دوستان عزیز ، باید بگم که این دِلار یا دلال یا همون نمک سبز هست ....
که معمولا با سبزیجات و میوه جات خورده میشه ، مثل سیب ترش ، خیار ، گوجه ترش ، پرتقال ترش یا شیرین .....همیطور میشه تو ماست یا سالاد شیرازی ، دوغ هم استفاده کرد ، یادمه مادرم همیشه جای سکنجبین ، کمی آب غوره و دلار رو قاطی میکرد و ما با کاهو میخوردیم .
و اما طرز تهیه :
گشنیز ۵۰ گرم , نعنا ۱۰۰ گرم  ، سبزی چوچاق و خالواش از هر کدام ۵۰ گ ، مقداری نمک
اگر سبزی خالواش و چوچاق ( که سبزیجات بومی شمال ایران هستند ) نداشتید ، میتونید به همان نسبت از گشنیز و نعنا استفاده کنید . البته پونه هم میتونید بجاش استفاده کنید
تو آلمان به راحتی میشه پونه رو از گل فروشی ها تهیه کرد 
تمام سبزی جات را میکس کرده و همراه نمک مخلوط میکنید ، مقدار نمک بستگی به خودتون داره , اگه پرنمک تر باشه ماندگاری بهتری هم داره
یقینا با سبزی های بومی طعم و مزه بهتری خواهید داشت , ولی بدون اونها هم امکان پزید هست و نا امید نباشید :))


در ادامه صحبت بالا باید بگم
بهتره یک باره دیگه همه مواد را با هم میکس کنید ، در قدیم این کار رو با سنگ انجام میدادند ، و سبزیها رو همراه نمک میسابیدند .
بهترین کار اینه که بعد از تهیه اونو در ظرف شیشه ای درب دار بزارید و تو یخچال نگهداری کنید 

نوش جان ، گیلدا





Kommentare:

  1. سلام.خسته نباشید. میشه با سبزی خشک درستش کرد؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. نخیر دوست عزیز
      امکانش نیست

      Löschen