Freitag, 4. März 2011

آجیل پلو , مرصع پلو , جواهر پلو - Jewelled Reis



آجیل پلو , مرصع پلو یا جواهر پلو یکی از غذاهای ایرانی خوش خوراک هست 
علت اینکه این غذا رو آجیل پلو مینامند اینه که داخلش انواع و اقسام دانه های خوراکی ( خشکبار ) رو میتونید پیدا کنید و گفته میشه که این پلو مخصوص ایام شب چهارشنبه سوری هست 
و اینکه مرصع پلویا جواهر پلو نامیده میشه بعلت اینه که رنگ و لعاب این پلو مثل جواهر آدم رو به خودش جلب میکنه 
و اما طرز تهیه ، و موادش که بسیار ساده هست 
البته این که از چه مقدار از مواد نام برده استفاده میکنید ، رو به عهده خودتون میزارم 

قبل از هر چیز به برنج آب کش احتیاج دارید و همینجور مقداری زعفران دم کرده 
و اما موادی که واسه تزئین این برنج لازمه عبارتند از :
انواع دانه های خوراکی ( خشکبار ) از جمله : بادام هندی  ، گردو نگینی ، پسته ، بادام ، دانه کاج 
زرشک ، هویج خلال باریک ، پوست پرتقال  ، در صورت تمایل کشمش .... که من نریختم 




مقداری پیاز داغ تهیه میکنید و حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم ( بسته به تمایل ) گوشت چرخ کرده رو باهاش تفت میدید
میتونید از گوشت تیکه هم استفاده کنید 
از زردچوبه ، نمک و ادویه دلخواه خودتون را اضافه کنید 
و تمام مواد بالا به جز پسته که نام برده شد رو ، به مواد گوشتی اضافه کنید ، البته من بادام رو هم نصف نصف کار میکنم و علت اینکه پسته رو اضافه نمیکنم به خاطر اینه که رنگش تو حرارت از بین میره 
خوب مواد رو تفت بدید و برنج خودتون رو بعد  از اینکه دم کشیده شد با زعفران دم کرده خوب آغشته کنید 
و هنگام سرو برنج ، مواد رو لابلای برنج اضافه کنید ، و سعی کنید مقدار قابل ملاحظه ای  هم واسه روی برنج باقی بزارید 
من پسته با نصف بادام رو واسه روی برنج استفاده میکنم 
نوش جان ، گیلدا 










Kommentare:

  1. به به من عاشق این غذام حیف که شوهرم اهل مغز و زرشک توی غذا نیست

    AntwortenLöschen
  2. اتفاقا همسر من هم دوست نداره ، به خصوص اگه زرشک باشه :))

    من هر از گاهی‌ واسه دل‌ بیچاره خودم تهیه می‌کنم :D

    AntwortenLöschen
  3. هی واااااای من چقدر خوشمزه شده

    AntwortenLöschen
  4. ها‌ها جات خالی‌ لیلا جون ، البته می‌دونم ، بدون گوشت ;)

    AntwortenLöschen
  5. Gildai 2 bar peygham gozashtam nemireh nemidunam chera hala ye bar dige minevisam, dastet dard nakoneh in polo faghat vase negah kardane heyfe bokhorish.

    AntwortenLöschen
  6. هما جون ، مرسی که زحمات میکشی و واسم کامنت میزاری عزیزم :>
    اره گلم این پلو مجلسیه نه به خاطر این عکس ، بلکه واقعا مجلسیه :))) من هم هر بر که مهمون دارم مقدار کمی واسه زیبایی سفره تهیه میکنم

    AntwortenLöschen