قلیه ماهی - جنوبی





باز پا تو کفش بزرگترها کردم ؛))) البته من از زمانی که ایران بودم قلیه ماهی درست میکردم ، ولی اینو از زن دایی عزیزم که اهوازی هست جور دیگه یاد گرفتم 
اول از همه باید بگم در پخت این خورشت ماهی باید بدون تیغ باشه ، دوم این که معمولا باید ماهی داخل خورشت پخته بشه ، که من بنا به میل شخصی و خانوادگی ، سرخ میکنم و آخرین لحظه سرو میکنم
سوم اینکه ، این غذا هم مثل دیگر غذاها به روشهای مختلف پخت میشه ، که فکر کنم اصل کار سبزی و ترشی این غذاست که باید دونسته باشیم

قلیه ماهی:
مواد لازم ، به ازای ۱ کیلو گشنیز ، ۲۵۰ گرم شنبلیله
سیرنصف بوته
تمبر هندی ۱لیوان آب کرده
رب گوجه ۱ قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل ، زرد چوبه
ماهی به میزان لازم
ارد ۲ قاشق غذا خوری
سبزیها را شسته ، خرد کرده و سرخ میکنیم ( البته من در بالا به صورتی کلی مقدار سبزی رو ذکر کردم ، که فکر کنم واسه ٣ وعده خروشت بشه ) جداگانه سیر را کوبیده همراه زرد چوبه کمی تفت میدهم و ارد را نیز اضافه کرده و تفت میدهم


سپس آب تمبر هندی را اضافه کرده ، همراه با نمک ، فلفل ، رب گوجه .اگر مایل به استفاده از ماهی هستید ،چون ماهی گوشت  لطیفی داره میتونید ۱۵ دقیقه آخر به خورشت اضافه کنید
و اگر از ماهی کنسروی تن استفاده میکنید میتوانید در آخر کار به خورشت اضافه کنید .
زن دایی عزیزم ، این خورشت روبا ادویه درشت استفاده میکرد ، یعنی زنجفیل ، دارچین ، فلفل ، میخک را درون ظرف طوری کوچک میگذاشت و درون خورشت قرار میداد
و همینطور از سیب زمینی و پیاز کوچک ، که به صورت کامل و خرد نکرده بود ، استفاده میکرد
باید بگم بسیار خوشمزه میشد ، مطلب مهم دیگه اینه که این خورشت باید تند باشه
نوش جان ، گیلدا


این هم قلیه ماهی با فریکادل ماهی 




Kommentare

  1. خوشمزه به نظر میاد
    دستت دارد نکنه گیلدا جون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی سونا جون ، عزیزم اگه واسیلش رو داری حتما تهیه کن ، خوشت میاد

      Löschen
  2. Gilda junam ham khodet mahshari ham ghalyeh ba kotlete mahit! fekre khubiye chon ke ma ham mahi tu khoresht doust nadarim be khatere hamin man hichvaght in khoreshto dorost nakardam vali ba in idee to hatman dorost mikonam. mamnun azat. badesham matlabi ke mikhastam begam ine ke to ham shodi leyla ha inghadr tond tond Recepte mizari ke adam nemiduneh az koja shoru koneh baba ye mohlati bedin dige. :) busssssss

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی هما جون ، آخه ما شمالی ها دوست داریم ماهی کرچ کرچ باشه تا بخوریم :)))
      ولی از اونجایی که تو خونه ما هم کسی پختش رو دوست نداشت ، مادرم همش اینجوری به خورد ما میداد
      آخه بدبختی این بود که از این خورشت هم خوشمون میومد ، و حتما میبایست میخوردیم :)))
      در مورد دومی هم باید بگم که فدات شم ، من اگه آقایون خونه بهم اجازه بدند و داد شکم نزنند ، از غذاهای روزمره عکس میگیرم :))))
      وگرنه ، بیشتر پستهام قدیمی هست

      Löschen
  3. چه جالب من هیچوقت نخوردم حتی وقتی گیاه خوار نبودم
    ولی فکر کنم طعم قرمه سبزی با ماهی بده :))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها ، لیلا جون پس حتما امتحان کن
      نه اصلا اون مزه رو نداره ، کلی تفاوت هست
      چون فقط گسنیز و شنبه لیله داره ، باید امتحان کنی ، اینجوری نمیشه گفت :))))))

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts