Sonntag, 30. Januar 2011

قیمه لاهیجان



چیزی که داخل تمامه قیمه ها هست در این قیمه هم یافت میشه ، از جمله لپه ، گوشت و .........
من در اینجا پیاز رو تفت دادم همراه با کمی سیر خرد شده و سپس لپه ها رو که از قبل خیس کرده بودم اضافه کردم ، به همراه گوشت چرخ کرده .
تمامی مواد رو خوب سرخ کردم و کمی رب گوجه اضافه کردم ، همراه با نمک ، فلفل ، و زرد چوبه . آب ریختم به همراه لیمو امانی و گذاشتم که بپزه .
فرقی که این قیمه در گوشت چرخ کرده هست و همینطور بعضیها گوجه فرنگی رو سرخ میکنند و در کنار ظرف میزارند ، یا این که سیب زمینی رو نگینی درشت خرد کرده و داخله خورست میگذراند بپزه .
این قیمه بیشتر در شمال ایران و شهر لاهیجان مرسوم هست
نوش جان ، گیلدا

مرغ ترش - گیلانی


تو این ترکیب همراه با گوجه و بادمجان میبینید 
همینجور بدون تخم مرغ 



یکی از غذاهای محبوب شمال که حتما هم اسمشو شنیدید *مرغ ترش * نام داره
همونجوری که از اسمش پیداست این خورشت کاملا ترش هست .......وای ی ی ی دهنم آب افتاد :))
بگذریم ، اجازه بدید ، مواد لازم رو بگم و خودتون امتحان کنید .
این غذا هم به روشهای مختلف پخته میشه ...
مرغ به اندازی کافی
بادمجان ، به مقدار لازم
لپه ، که بهتره از قبل خیس خورده باشه
گوجه ، به مقدار لازم
نمک ، فلفل ، زرد چوبه
پیاز ۱ عدد
 سیر ۳ حبه
آب غوره یا غوره یا آب نارنج
سبزی ، به ازای هر نفر ۱ لیوان ، خرد شده ، شامل تره ، گشنیز ، اسفناج ، جعفری ، نعناء ، شوید  ، (خالواش ) سبزی آخر رو اگه نداشتید صرف نظر کنید . این مقدار چشمی بود
تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد

طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده و تفت دهید ، لپه و سیر را نیز اضافه کنید .نمک ، فلفل و زرد چوبه را نیز اضافه کرده .
گوشتها رو بعد از کمی تفت دادن اضافه کنید و همراه با مقداری آب و آبغوره بزارید تا جا بیفته .


اگر مایل به اضافه کردن تخم مرغ بودیم درون ظرف زده و در آخر به مواد اضافه کنید ، من اصولا از تخم مرغ استفاده نمیکنم
* از بادمجان و گوجه در این خروشت استفاده نمیشه ، ولی از اونجای که پدرم تو خونه از این ٢ ترکیب خوشش میومد ، به این خورشت هم اضافه میکردیم :)
اگر از تخم مرغ استفاده میکنید از بادمجان و گوجه صرف نظر کنید اما در غیر این صورت میتونید در اخر بجای تخم مرغ بادمجان سرخ شده و گوجه سرخ شده رو اضافه کنید

نوش جان ، گیلدا



خورشت آلو و پیاز




خورشت الو مسما ، تنها خورشتی هست که من اونو کمی شیرین میکنم ، واسه اینکه راه دیگه ای نداره :)))
این خورشت یکی از اون خوراکهای هست که منو به یاد کودکی و اوایل انقلاب میندازه 
اینکه میگم اوایل انقلاب واسه اینکه اون موقع ها زمان احتکار خیلی از خوراکیها بود ، و پیاز تنها چیزی بود که پیدا میشد 
و ما هم اغلب ب ب ب  این خورشت رو تهیه میکردیم :))) بگذریم ، چون روزهای خوبی نبود 

مواده لازم :
 پیاز ۴ عدد بزرگ 
گوشت مرغ به مقدار لازم ( البته این خورشت با گوشت هایی مثله اردک لذیذتر میباشد )
الو ، و قیسی به میزانه لازم
نمک ، فلفل ، زرد چوبه
آب لیمو و شکر ، بسته به زائقه شما
ابتدا پیازها را خلال کرده و با زرد چوبه سرخ کنید . اگر از گوشت اردک استفاده میکنید باید کاملا جداگانه پخته شود ، چون دیرپز میپزه
در غیر این صورت گوشت مرغ رو همراه با مقدار شکر و آب لیمو و نمک اضافه کرده


مقدارکمی آب ریخته و میزاریم با حرارت کم بپزه ، اکثرا این خورشت کم آب هست ولی یادمه خدا بیامرز مادر بزرگم ، همیشه پر آبش میکرد :)

نوش جان ، گیلدا





سیر قلیه - گیلانی



در پی داستان کاشت سیرهای  گلدونی و تهیه سیرابیج  ، تصمیم گرفتم از باقی برگ سیرها این خورشت رو تهیه کنم 
یکی دیگه از خروشتهای لذیذ شمالی ، سیر قلیه
اصولا خوراک شمالی منو به یاد ایام کودکیم میندازه ، نه اینکه مادرم تو خونه بعدها این خوراکها رو تهیه نمیکرد ، بلکه همیشه اون فضای زیبای  روستا و باغهای چای و هیزمی که این خوراکها روش پخته میشد , واسم لذت وجد ناپذیری داشت
کاش میشود باز به اون دوران برگردیم

مواد لازم :
برگ سیر تازه خرد شده ۱ لیوان
لپه ۱ نصف استکان
نمک ، فلفل ، زرد چوبه
آب غوره یا پودر غوره یا آب نارنج یا غوره
تخم مرغ ۲ عدد
گوشت مرغ به میزان لازم

طرز تهیه :
برگ های سیر را خرد کرده و سرخ میکنیم  ، و کمی داخل روغن یا کره تفت میدیم دقت  کنید که برگ سیر زود میسوزه
سپس تخم مرغها را اضافه کرده . این قسمت کار رو میتونید به ٢ روش انجام بدید
یا به خود برگ سیر موقع تفت اضافه کنید یا در آخر کار به خورشت اضافه کنید
اونها رو کنار میزاریم
پیازها را تفت داده و لپه رو اضافه میکنیم ، زردچوبه و گوشت و باقی مواد رو نیز اضافه کرده و میگذریم تا خورشت با حرارت کم بپزه ، ١٠ دقیقه آخر برگ سیر ها رو اضافه کرده


این خورشت محلی با برنج سرو میشه ، امیدوارم از خوردنش لذت ببرید
در ضمن فکر نکنید آب نداره ها اااا :)) چون ظرفش گوده قبل رویت  نیست :)
نوش جان ، گیلدا

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد













خورشت ماست


این خورشت رو خیلی وقتها که ایران بودم ، اگه اشتباه نکنم از رو کتاب خانوم روزا  منتظمی پیدا کردم 
و از اون زمان تا به حال یکی از خروشتهای ثابت خونمون شده 
البته این با خورشتی که اصفهانی های عزیزمون تهیه میکنند خیلی فرق داره ، اولا که به شیرینی نمیزنه و اینکه پر از سبزی هست و آخر اینکه خورشت ماست اصفهانی بیشتر شبیه به یک نوع  خوراک هست و یا میتونه یک پیش غذا باشه یا چه میدونم ی جورایی هم به خاطر شیرین بودنش دسر باشه 

مواد لازم :
 مرغ به میزان لازم
لپه نصف استکان
نمک ، فلفل ، زرد چوبه ، زعفران دم کرده
گشنیز خرد شده ۴۰۰ گ
ماست پر چرب یا چکیده ۱ استکان
پیاز ۱ عدد و ٣   حبه سیر
آب غوره یا غوره یا آب لیمو ، یا پودر غوره
پیاز را خرد کرده و سرخ کنید ، سبزی را نیز سرخ کرده و در آخر لپه و سیر را اضافه کنید ، کمی تفت دهید و گوشت را لابلای مواد سرخ کرده گذاشته ، ادویه جات را اضافه کنید وبا حرارته کم مدتی بگذارید.


سپس آب به مواد اضافه کنید ، و بگذارید تا خورشت شما جا افتاده شود، هنگام سرو خورشت روی ان را با ماست و زعفران دم کرده تزیین کنید .
نوش جان ، گیلدا




سبزی فسنجان , انار بیج - گیلان



یکی از دوستان خواسته بودن دستوره " سبزی فسنجون " رو بذارم....
این غذا بسیار خوشمزست ، و در گیلان درست میشه ، اونجور که من متوجه شدم  خیلی از دوستان گیلانی هم این غذا رو نمیشناسن
این فسنجون در کنار فسنجون اصل و همگانی و همینجور فسنجون نارگیل و فسنجون فندوق یکی از لازیز ترین فسنجونها هست
البته واسه تهیه اون مثل دیگر خوراکهای شمالی احتیاج به سبزیجات محلی هست ولی همیشه جایگزین اون هم وجود داره :))

مواد لازم :
گردوی ساییده ۲۵۰ گ
سبزی خورد شده و سرخ کرده (گشنیز ۳۰۰گ -جعفری ۱۵۰گ - نعنا ۱۵۰گ ) به صورت سرخ شده 
سیر ۳تا ۴ حبه
رب انار ترش ، یا رب گوجه ترش
بادمجان سرخ شده ، به میزان دلخواه
نمک ، فلفل ،   به میزان لازم
گوشت چرخ کرده ۵۰۰گ
۴ق غذاخوری نعنا خشک
پیاز ۱عدد
ابتدا ، گردو ، سبزی سرخ شده ، سیره رنده شده ، نمک و فلفل ، و ترشی را با مقداری آب سرد می‌گذاریم تا کمی‌ روغن بیندازد 




جداگانه گوشت چرخی را با پیاز و نمک و مقداری نعناع خشک ، مخلوط می‌کنیم و خوب ورز می‌دریم ، به صورت کله گنجیشکی درست کرده 



وقتی که کمی خورشت به روغن افتاد ، میتونید گوشتهای کله گنجشکی رو اضافه کنید 


در این مرحله به خروشت آب اضافه نکنید ،چون کمی‌ آب می‌اندازد،
خورشت که کمی جا افتاده شد ، بادمجان سرخ کرده را نیز اضافه میکنیم 

نوش جان : گیلدا 








خورشت هویج






خورشت هویج ، یکی از خورشت های هست که بر خلاف فکر همگان ، بسیار لذیزه......
این میتونه به خاطره طرز پختش باشه ، خیلی از دوستان این خورشت رو شیرین میل میکنند و همراه با الو و قیسی تهیه میکنند اجازه بدین من اینجا روشی رو که میپزم ، بهتون پیشنهاد کنم ، که در واقع شیرین نیست :)

مواد لازم، برای خورشت هویج :
هویج بزرگ ۲ تا ۳ عدد
پیاز ۱ عدد
گوشت گوسفند یا گوشت مرغ به مقدار لازم ( به نظر من با گوشت گوسفند بهتر میشه )
آب لیمو ۳ قاشق
در صورت دسترس بودن ، مقداری غوره
نمک ، فلفل ، زرد چوبه ، دارچین
رب گوجه ۱ قاشق
هویج ها را به صورت خلال در آورده و در روغن سرخ میکنیم ، در آخر کار آب لیمو را اضافه کرده تا شیرینی هویجها از بین برود .
هویجهای سرخ شده رو کنار بزارید
پیاز را خرد کرده سرخ میکنیم ، تکه های گوشت یا مرغ را کمی تفت میدهم نمک ، فلفل ، زرد چوبه را زده، وابتدا رب و بعد کمی آب اضافه میکنیم .غوره را نیز در این مرحله اضافه کنید
اگر مایل هستین این خورشت را شیرین میل کنید آب لیمو را اضافه نکنید ، و همینطور میتوانید چند دانه الو یا قیسی به خورشت اضافه کنید
۱۵ دقیقه قبل از این که خورشت شما تمام شه  ، میتوانید هویجها را اضافه کنید ، حرارت را کم کنید تا خورشت جا افتاده شود
هنگام سرو کردن ، کمی دارچین روی خورشت بپاشید 
در تصویر اول من سیبزمینی هم اضافه  کردم که به خواست  همسرم بوده ، چون معتقده  که اینجوری از سادگی این خوروشت کاسته میشه :))) به هر حال خوشمزه شده بود

نوش جان ، گیلدا

چغرتمه - گیلان



یکی از خورشت های محلی 'شمال چغرتمه   ' نامیده میشه ...
این خورشت بسیار خوش خوراک ، و بسیار آسان پخته میشه ..
مواد لازم
گوشت مرغ به میزنه لازم
پیاز ۳ عدد بزرگ
رب گوجه ۲ قاشق
آب غوره ، غوره ، یا آب لیمو ، به مقداره لازم
تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد
نمک ، فلفل ، زرد چوبه
زعفران دم کرده
پیاز ها را خلال کرده و با زرد چوبه سرخ کرده ، و وقتی طلایی شدن ، تخم مرغها را درونه ظرفی زده و به پیازها اضافه میکنیم ، و کمی نیز زعفران زده .
جداگانه مرغها را تفت داده و رب گوجه را اضافه کرده و با مقداری آب ، غوره ، نمک ، فلفل ، زردجوبه و کمی پیاز میگذریم بپزد . ۱۰ دقیقه قبل از پخته کامل تخم مرغ و پیازها را اضافه میکنیم .
بعد از جا افتادن ، میتوانید ان را سرو کنید ، این خورشت را با نان هم میتوان میل کرد .
نوش جان ، گیلدا




عدسی



شما عدسی دوست دارد ؟؟؟ من که خیلی دوست دارم ...
ولی ی سوال :::شما چه جوری درستش میکنید ؟؟ این عدسی که میبینید چند تا از دوستان آلمانی من درست میکنند
البته بهتره بگم که تو آلمان این مدل عدسی متداول هست
و دیدم خلیهاشون با پنیر به خصوص پنیر خامه ای میخورند , به این صورت که روی نان پنیر میمالند و بعد از میل کردنش ١ قاشق هم از این خوراک نوش  جان میکنند
و جدی جدی چقدر خوشمزه میشه , من هم خیلی وقته که به این روش میخورم
امتحان کنید .... ؛)

من برای عدسی اول پیاز رو تفت میدم بعد عدسی که از قبل خیس کردم اضافه میکنم
همراه با کمی نمک و فلفل و زردچوبه و رب گوجه
بعضی  اوقات با سیبزمینی نگینی درست میکنم و گاهی اوقات نه
و تا اینجا روشی بود که قبلا هم درست میکردم , ولی آلمانی ها توش سوسیس سرخ شده هم میریزند
که کلی خوشمزه میکنه
و این بود انشاء عدسی من :)))

نوش جان ، گیلدا













آش جو


هیچ دقت کردید که جو توی آش و سوپ چقدر لذیذ میتونه باشه ؟؟
اش جو یکی از لذیذترین اش هاست که من دوست دارم ، و معمولا در فصل سرما هر ۲ هفته ۱ بار، تو لیست غذایم قرار داره ...

مواده لازم برای اش جو :
۳ تا ۴ نفر
جو ۲ استکان
گوشت ۱۰۰ گرم 
عدس ، نخود ، لوبیا چیتی یا قرمز ، از هر کدام ۱ استکان
سبزی اش : تره ، جعفری ، اسفناج ، گشنیز ، نیم کیلو
پیاز ٢ عدد بزرگ  سرخکرده 
کشک و نعنا داغ به مقداره لازم
نمک ، فلفل ، زرد چوبه

طرز تهیه :
گوشت را پخته و آنرا رشته رشته کرده ، جو و حبوباته دیگر را بجز عدس از شب قبل خیسانده ، و تمام حبوبات را همراه جو به آب گوشت اضافه میکنیم تا بپزد ،
البته من تمام حبوبات رو به به جز عدس پخته داشتم , این بود که اول از همه جو رو گذاشتم خوب بپزه 
بعد از اینکه جو خوب پخته شد حبوبات پخته شده خودم رو همراه با کشک و پیاز داغ و سبزی اضافه کردم 


یادتون باشه که حبوبات این آش همراه و جو باید حسابی پخته و کمی له شده باشند 
بعد از اینکه جا افتاد میتونید با کمی پیاز سرخ کرده و نعناء داغ و کشک تزئین کنید و میل کنید 
*دقت داشته باشد نمک را بعد از اضافه کردن کشک امتحان کنید ،
این اش رو من همیشه کمی تند میکنم
نوش جان ، گیلدا





آش رشته





نوبتی هم باشه نوبت اش رشته هست ......سلطان اش ها :)))
تو این هوای سرد هم خیلی میچسبه ، جای همتون خالی ......
مواد لازم :
نخود ، عدس ، لوبیا قرمز از هر کدام ۱ استکان ، که بهتر است بجز عدس باقی را شب قبل خیس کنیم .
سبزی اش شامل : تره جعفری ، اسفناج ، شوید ، نیم کیلو
نمک ، فلفل ، زرد چوبه
پیاز داغ ، سیر داغ ، نعنا داغ ، کشک
رشته اش ، به مقدار لازم ، دوستانی که خارج از کشور هستند میتونند از رشته های آسیایی استفاده کنند
اگر از مقداری پودر یا قرص مرغ هم استفاده کنید ، به نظر من خیلی خوشخوارک میشه


طرز تهیه :
حبوبات را همراه با زرد چوبه و نمک و فلفل میگذاریم بپزد ،  سبزیها را خرد کرده و بعد از پخت حبوبات اضافه میکنیم ..
رشته ها را نیز در این مرحله اضافه میکنیم ، میگذاریم تا اش جا افتاده شود .اگر از رشته های ایرانی استفاده میکنید به اندازی کافی لعاب از خودش  میده ، ولی رشته های آسیای را باید با کمی ریختن ارد داخل آب ، و اضافه کردن به اش لعابدار کنید
در هنگام سرو کردن از نعنا ، سیر ، پیاز داغ ، و همینطور از کشک استفاده کنید ، من از زعفران دم کرده نیز استفاده میکنم .
به نظر من پخت اش ١ روز جلوتر ، خیلی بهتره :))
  نوش جان ، گیلدا














آش آبادانی - سبزی شیرازی



آش سبزی یکی از آشهای مورد علاقه من هست که تو شهر شیراز باهاش آشنا شدم :))
اون زمان من اصلا از سبزی تلخون خوشم نمیومد ، واسه همین هم تا مدتها این آش رو لب نمیزدم 
تا اینکه یک روز مادرم ازم خواست که ۱ بار امتحانش کنم ، و اگه خوشم نیومد ، دیگه نخورم 
ولی از شما چه پنهون خوردن همانا و از اون به بد ظرف آش رو خالی کردن همان :)) 
البته میدونم که هر کس غذای محلی شهر خودش رو به بهترین نحو تهیه میکنه ، ولی این روش رو هم از ۱ دوست شیرازی یاد گرفتم که همینجا  واسه چند رسپت خوشمزه شیرازی ازش تشکر میکنم 
با اجازه بزرگترها ، این روش رو براتون مینویسم 

مواد لازم برای اش سبزی : گوشت گوسفند که بهتره گردن باشه ۵۰۰ گ
نخود ، عدس ، لوبیا سفید یا قرمز ، برنج ، از هر کدام ۱ لیوان
تره یا اگر در دسترس نیست تره فرنگی ۱۵۰ گ
ترخون ۱۵۰ گ
...بهتره که برنج ریز باشد ، حبوبات را از شب قبل خوابانده ، به جز عدس .....گوشت را میگذریم تا خوب بپزد  بعضیها از دوستان جداگانه  حبوبات را میپزند ولی بعضیها  با گوشت .
من هم با گوشت پختم ، تمامی مواد را با گوشت مخلوط کردم و پختم ، در خاتمه سبزی خرد شده را اضافه میکنم . البته اون زمانها که این اش رو میخوردم ، سبزی ترخون را به صورت درشت در اش میدیدم .
در خاتمه ، باید گوشت را رشته رشته و از استخوان جدا کرد و بگذارید تا اش کاملا جا افتاده شود و دانه های برنج کاملا له شود

نوش جان ، گیلدا







سوپ تره فرنگی



این هم سوپ تره فرنگی من
ابتدا ۱ قاشق ارد رو تفت دادم ، البته با کره . و آب اضافه کردم ، مقداری از پودر سبیجات به آب مرغ اضافه کردم .
تره فرنگی رو به صورته حلقه ای خرد کردم ، همراه با هویج حلقه ای به آب اضافه کردم . این سوپ در مدت زمان کوتاهی پخته میشه .
در آخر مقداری خامه ترش به سوپ اضافه کردم ، دوستانی که خامه ترش در دسترس ندارند ، میتونند از خامه معمولی اضافه کنند یا شیر ...
فقط یادتون باشه که خامه ترش چون بریده میشه باید اول درون ظرفی با کمی از آب مرغ خوب مخلوط شه ، و در آخر به سوپ اضافه شه .
در ضمن این ظرف رو هم هنگام شستن ، مثله صفیه جون به چندین تکه تبدیل کردم :)))))))
نوش جان ، گیلدا

سوپ نارگیل با قارچ خشک



مواد لازم :
هویج ۱ عدد
قارچ خشک ۱۵۰ گ ( شما میتونید از قارچ کنسروی هم استفاده کنید )
پیاز ۱ عدد
نمک ، فلفل ،
پودره کاری ۲ قاشق چایی خوری
مقداری گیشنیز
شیر نارگیل ۱۰۰ ml ،که به صورته کنسرو در فروشگاه پیدا میشود ، یا نارگیله رنده شده ۱۰۰ گ
آب مرغ ۳۰۰ ml
قارچ های خشک را جلوتر در آب خیس کرده و آنها را خرد میکنیم ، هویج را حلقه کرده و با پیاز و کامی روغن تفت میدهم . نمک فلفل و پودره کاری را افزوده .
سپس نارگیل و آب مرغ را اضافه میکنیم ،در هنگامه سرو گشنیز را خرد کرده اضافه میکنیم .این سوپ فقط به ۱۰ دقیقه پخت احتیاج دارد .و بسیار کم کالری میباشد .
نوش جان ، گیلدا

سوپ کرفس




هیچ چیزی مثله یک سوپ داغ تو هوای سرد نمیچسبه.....
دیروز مقداری کرفس خریده بودم ، تصمیم گرفتم خورشت کرفس درست کنم ، و باقیمانده رو سوپ درست کنم ، باید بگم که خیلی خوشمزه شده بود .
من واسه این سوپ مقداری پیاز را تفت دادم ، و سیب زمینی نگینی رو با قطعات کرفس اضافه کردم . مقداری آب مرغ اضافه کردم و از گوشت قلقلی ، که البته آماده خریده بودم استفاده کردم .
۱۵ دقیقه قبل از اتمام کار هویج خرد شده ، برگ سبز کرفس ، کمی خامه یا شیر ، و اگر مایل بودید مقداری ارد که با کره تفت داده شده رو به مواده قبلی اضافه کنید .
البته نمک و فلفل رو فراموش نکنید :))
نوش جان ، گیلدا

سوپ قارچ




قارچ یکی از سبزیجات دوست داشتنی هست که بسیار مورده علاقه منه ...
از اونجایی که هوا اینجا سرده ، من هم از پخته هر نوع سوپی از جمله قارچ صرفه نظر نکردم .
برای این سوپ ۱ عدد پیاز رو خرد کردم ، همراه با کره و مقداری سیر تفت دادم ، سپس قارچها را خرد کردم و اضافه کردم .
مقدار کمی آب و پودر سبزیجات رو اضافه کردم ، بعد از جوش خوردن خامه یا اگر دوست داشتید شیر را اضافه میکنید ،و در آخر ۱ تا ۲ قاشق ارد رو با کره تفت میدهید و به سوپ اضافه میکنید .
من در کنار این سوپ مقداری میگو سرخ کرده نیز تهیه کردم .
نوش جان ، گیلدا

کیک شارلوته


۴ عدد تخمه مرغ
کمی نمک
۱۲۵ گرم شکر
۱۵۰ گرم ارد
۵۰۰ گرم خامه
مقداری میوه دلخواه ، توته فرنگی یا موز یا آناناس ...... که میتوان از کنسرو هم استفاده کرد .
پودره شکر ، برای خامه ( به میزانه دلخواه )
ابتدا سفیدها را زاده تا سفت شوند ، به طریقه پخته بن ماری زرده و شکر و آب را به مدته ۵ دقیقه میزنیم ،
بعد از خنک شدن سفیدها را اضافه میکنیم ، و به صورته دورانی هم میزنیم ، سپس ارد را کم کم اضافه کرده ،
فر را از قبل روشن کرده ، و داخله سنی فر کاغذه روغنی گذشته ، و مواد را به طوره یکسان ، در کفه سینی پخش میکنیم ،
مدته ۱۰ تا ۱۲ دقیقه برای پخته کیک کافیست . بعدبه همان صورت که گرم هست از کاغذ جدا کرده ، و روی یک پارچی تمیز
پهن کرده و بلافاصله لول میکنیم ، و مجدد با یک حوله میپوشانیم ، بعداز این که کاملا خنک شد ، پارچها را برداشته و دوباره لول کرده
و به قطره ۲ سانت میبریم ، اگر قالبه کوچکی تهیه کردین، ۱ بار پخت کافیست ، ولی اگر قالبتان بزرگ است ۲ بار میپزد ، که کیکه دوم را برای
کفه کارتان استفاده میکنید .
در جای دیگر خامه را با پودره شکر زده ، من از ظرفه نیم دایره استفاده کردم و داخله آنرا اول با سلفون تا لبه پوشاندم ،
کیکهای بریده را کمی در ابه کنسرو میوه بزنید و بعد از وسط ظرف شروع ، و تا لبه بچینید ،
خامه را داخله ظرف و روی بریدی کیکها بریزید ، و لابلای خامه از میوه استفاده کنید ،
در خاتمه دومین کیکی که پختن به عنوانه در پوش روی خامه میگذریم ،
بهتر است چند ساعت در یخچال بماند ، و بعد روی ظرفه مرده نظر برگردانید

رولت شکلاتی




این هم رولت من :)))))))به شکلش نگاه نکنید ها ا ا ا ا ، مزه اش خیلی خوب شده بود :))
این رولت رو به روش دیگه درست کردم .
مواد لازم :
تخم مرغ ۳ عدد
کمی نمک
 پکینگ پادر۱ قاشق چای خوری
پودر شکر ۱۸۰ گ
ارد ۱۰۰ گ
پودر کاکائو ۳ قاشق
خامه ۳۰۰ گ
مقداری  کمپوت میوه
 شکلات  تلخ ۷۵ تا ۱۰۰ گ
پرتقال ۱ عدد
سفیدها را جداگانه بزنید و به ان زرده زده شده  و ۱۴۰ گ شکر و نمک را اضافه کنید ، سپس ارد ، کاکائو و پکینگ پادر را اضافه کرده و به صورت دورانی هم بزنید . در حد مخلوط شدن کافیست
مواد را روی کاغذ روغنی و درون سنی فر ریخته ، و به مدته ۱۲ دقیقه با حرارته ۱۸۰ درجه درون فر ، که از قبل روشن کرده اید بگذارید .
وقتی از فر خارج کردید ، با همان کاغذ روغنی پیچیده ، یک حوله روی ان بکشید و بگذارید کاملا سرد شود .
۷۰ گرم از خامه را با شکلات تلخ مخلوط کرده و بگذارید شکلاتها با حرارت آب شود ، این برای روی کیک میباشد
باقیمانده خامه را با باقیمانده شکر و کمی از پوست پرتقال مخلوط کنید و بزنید تا سفت شود .و بعد روی خمیر بکشید و دوباره لوله کنید .
این کیک ۲۴۳ kcal ، و ۱۳ گ چربی دارد .
نوش جان ، گیلدا



کرم کارامل - Zimt - Karamell -Flan



این هم دسر من ، که خواستم بگم این هفته تنبل نیستم ؛)))))
Zimt - Karamell -Flan
۷۰ گرم ، شکر را کاراملیزه کنید ، تا قهوه ای شود ، فرمهای مورده نظر را انتخاب کنید ، و کارامل را ته ظرف مورده نظر تقسیم کنید .
تخم مرغ کامل ۲ عدد ، ۲ عدد زرده تخم مرغ
شکر ۵۵ گ
خامه ۲۵۰ گ
پودر دارچین ۱ قاشق چایی خوری
شیر گرم ۱۰۰ گ
تمامی مواد در شیر گرم مخلوط کرده ، ودرون ظرفهای کارامل ریخته اضافه میکنیم ، ظرفها را به روش بن ماری درون فر گذاشته .
دقت داشته باشید که فر را از قبل گرم کنید ، و به مدته ۳۰ دقیقه با حرارته ۱۷۰ درجه قرار دهید .
بعد از اتمام ، ابتدا بگذارد کمی سرد شود و مدته کوتاهی داخله آب گرم قرار دهید ، و درون ظرف برگردانید .
این مقدار برای ۴ نفر کافیست
نوش جان ، گیلدا

دسر توت فرنگی



توت فرنگی یا himbeeren (توت وحشی ) ۶۵۰ گ
وانیل شکری ، ۲ قاشق چایخوری
شکر ۲۵۰ گ
نشاسته ۲ قاشق (۳۰ گ )
خامه ۲۰۰ گ
توت فرنگی را با ۴۰۰ ml آب بگذارد تا بپزد . مقداری از ان را برای دکور نگه دارد ، بعد از پختن از صافی رد کنید و با شکر و وانیل مخلوط کنید .
بگذارید کمی ، مواد با هم بجوشد . نشاسته را با ۴ قاشق اب سرد مخلوط کنید و به مواد قبل اضافه کنید و بگذارید کمی سفت شود. بعد از روی حرارت برداشته بگذارید تا سرد شود ،
خامه را زده تا سفت شود و بعد به پوره توت فرنگی اضافه کنید ، در این مرحله میتوانید درون ظرفهای مورده نظر ریخته و تزیین کرده و داخل یخچال بگذارید ، بعد از ۱ ساعت میتوانید دسر خود را میل کنید .
نوش جان ، گیلدا