پیراشکی گوشت روسی
مدتها پیش که کلاسم تمام نشده بود ، یک روز یکی از دوستان روسی پیراشکی آورده بود کلاس
وقتی بهم گفت که اینها رو دیروز پخته خیلی تعجب کردم ، چون نونش خیلی نرم و خوب مونده بود
و هنوز لذیذ بود ، میدونید که روسها تخصص خاصی تو پیراشکی درست کردن دارند :) این بود که تو زنگ استراحت ، ازش دستورش رو گرفتم و حالا هم برای شما میذارم تا امتحانش کنید
مواد داخل پیراشکی رو میذارم به عهده خودتون
من از پیاز ، گوشت چرخ کرده و برگ پیازچه ، همراه با نمک و فلفل و ادویه استفاده کردم
و اما مواد لازم برای نان پیراشکی :
آرد ۷۵۰ گرم
روغن ۱۰۰ میل
آب ۳۵۰ میل
مایه خمیر ۱۰ گرم
نمک به میزان لازم
شکر ۱ قاشق چای خوری
در صورت تمایل مقداری کنجد
طرز تهیه :
مایه خمیر را همراه با ۵۰ میل آب ولرم و شکر ، مخلوط کرده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید تا مایه خمیر به عمل بیاد
سپس بقیه مواد ذکر شده را اضافه کنید و خوب ورز بدید ، و به خامیرتون به مدت ۱۵ دقیقه در جایی گرم استراحت بدید
سپس مقداری آرد روی سطح صافی ریخته و خمیر را پهن کنید
من طبق معمول از قالبهای قبلی استفاده کردم ، شما میتونید از استکان یا لیوان یا هر چیز دیگه استفاده کنید
مواد رو داخل خمیر ریخته و همراه با چنگال یا دست در خمیر رو خوب به هم فشار بدید
وقتی بهم گفت که اینها رو دیروز پخته خیلی تعجب کردم ، چون نونش خیلی نرم و خوب مونده بود
و هنوز لذیذ بود ، میدونید که روسها تخصص خاصی تو پیراشکی درست کردن دارند :) این بود که تو زنگ استراحت ، ازش دستورش رو گرفتم و حالا هم برای شما میذارم تا امتحانش کنید
مواد داخل پیراشکی رو میذارم به عهده خودتون
من از پیاز ، گوشت چرخ کرده و برگ پیازچه ، همراه با نمک و فلفل و ادویه استفاده کردم
و اما مواد لازم برای نان پیراشکی :
آرد ۷۵۰ گرم
روغن ۱۰۰ میل
آب ۳۵۰ میل
مایه خمیر ۱۰ گرم
نمک به میزان لازم
شکر ۱ قاشق چای خوری
در صورت تمایل مقداری کنجد
طرز تهیه :
مایه خمیر را همراه با ۵۰ میل آب ولرم و شکر ، مخلوط کرده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید تا مایه خمیر به عمل بیاد
سپس بقیه مواد ذکر شده را اضافه کنید و خوب ورز بدید ، و به خامیرتون به مدت ۱۵ دقیقه در جایی گرم استراحت بدید
سپس مقداری آرد روی سطح صافی ریخته و خمیر را پهن کنید
من طبق معمول از قالبهای قبلی استفاده کردم ، شما میتونید از استکان یا لیوان یا هر چیز دیگه استفاده کنید
مواد رو داخل خمیر ریخته و همراه با چنگال یا دست در خمیر رو خوب به هم فشار بدید
۱ عدد تخم مرغ رو همراه با ۴ قاشق غذا خوری شیر مخلوط کنید و خوب بزنید و روی پیراشکیها بمالید
اگر دوست داشتید در این مرحله مقداری کنجد روی پراشکیها بپاشد و درون فر تا زمانی که طلایی شوند با حرارت ۱۸۰ درجه قرار دهید
نوش جان ، گیلدا
نوش جان ، گیلدا
اوممممممممم... چقدر اینا خوشگلن...
AntwortenLöschenمرسی عزیزم م م م م
AntwortenLöschenجای شما هم بسیار خالی بود :)))
Gilda jun, ye solal dashtam. bayad ruye fer o ham roshan kard?
Löschenسلام عزیزم
Löschenبله نازنین جان ، اگه فقط رو یا فقط زیر باشه حتما ذکر میکنم
این هم رو و هم زیرش باید روشن باشه
mamnun Gilda jun.
Löschen:)
LöschenSalam Gilda jun. dorostesh kardam akhar. fogolade khoshmaze shod. mamnun az amuzeshe khubetun.
Löschenنازنین جان ، مرسی که برام کامنت گذاشتی عزیزم و خوشحالم که خوشت اومد
Löschen:)
salam gilda joon!mishe begin rohan manzooretoon maye hast ya jamed?va inke arde nan estefade kardin?ya arde shirini pazi? kheili mamnoon!emshab mikham dorost konam!
AntwortenLöschenسلام دوست عزیز
AntwortenLöschenاستفاده از میل یا همون میلی گرم برای مایعات هست و منظور من روغن مایع هست
ارد هم همون ارد معمولی شیرینی پزی هست ، یعنی ارد گندم
موفق باشید
man emrooz in pirashki ro dorost kardam khaili ali shode bood dastetoon dard nakone
AntwortenLöschenخوشحالم که خوشتون اومد ، و مرسی از پیغامتون
AntwortenLöschenvay merci gilda joon, yeki az behtarin postaton hast. manam ye doste rosi dashtam ke baram pirashki avord kheili ali bod ama natonestam dastoresho azash begiram. mERci daghighan hamon chizi bod ke mikhastam
AntwortenLöschenمرسی دوست عزیز
AntwortenLöschenخوشحالم که خوشت اومد ، من معمولا تو این چیزها سماجت به خرج میدم تا رسپت رو بگیرم :)))
شما هم مثل من باش :)))))
عالی بود دستتون درد نکنه گیلدای مهربون
AntwortenLöschenخواهش میکنم شهناز جان ، من هم از توجهتون ممنونم
AntwortenLöschenGilda joon rastesh man ye moshkel ba goosht charkh karde daram. har che ghadr ham bepazamesh baz sefte :( chi karesh konam?
AntwortenLöschenسلام دوست عزیز
AntwortenLöschenاول از همه بهتون پیشنهاد میکنم که گوشت چرخی رو اگر در ایران تهیه میکنید حتما ، خودتون چرخ کنید
چون نمیدونید از چه گوشتی استفاده میکنید و همین امر میتونه موجب سفت شدن گوشتها تون باشه
دیگه اینکه نزارید در وهله اول گوشت با حرارت کم سرخ شه ، چون گوشت خام در اولین حرارت از خودش آب میندازه و همین امر موجب میشه که دیرتر بپزه ، ولی اگه روغن داغ باشه و حرارت کم نباشه ، از آب افتادنش جلوگیری میشه و در واقع سرخ میشه ، دقیقا مثل گوشت استیک
مورد دیگه اینکه به گوشت درپایان کار نمک اضافه کنید
میگم عزیزم ایناااااااااا عالین فقط یه سوال خمیرش رو میشه شب قبل واسه فردا شب آماده کرد >؟
AntwortenLöschenسپیده جون مرسی از کامنتت
Löschenو ببخش که دیر جوابتو دادم
عزیزم چون خودم این کار رو نکردم ، نمیتونم بگم اره یا نه ، ولی احتمال میدم که بشه
salam merci az ghaza jalebi ke neveshtid , agar khamire maye nadashte bashim che kar bayad kard , man ham man ham mesle shoma Iran zendegi nemikonam , nemidonam in ja hast ya na , mamanon
AntwortenLöschenدوست عزیز مرسی بابت توجهتون
AntwortenLöschenمن نمیدونم شما کجا هستید ، ولی خمیر ترش رو میشه همه جای دنیا پیدا کرد
معمولا به صورت خمری و تازه درون یخچالها هست یا به صورت پودر درون بسته بندی ها
کاش میگفتید کجا هستید، شاید بتونم نامش رو براتون پیدا کنم .
بعضی ها از جوش شیرین هم استفاده میکنند ، البته دستور زیاده ، ولی عملکرد این نخواهد بود
Mamnu. Misham age meghadare ard va hamintor roghan ra be peimane begid! Mamnun
AntwortenLöschenدوست عزیز ، بهتره با پیمانه کار نکنید ، چون مقادیر تو کیفیت این پیراشکی تاثیر داره
AntwortenLöschenاگه مایل بودید ، سمت راست بالا ، کنار همین صفحه مقادیر رو به صورت تبدیل شده نوشتم
Salam,
AntwortenLöschenOn ghadr ghashenge ke delam mikhad dast draz karde va bardaram !
sarvenaz
artemisanahita@gmail.com
salam
سلام سرو ناز عزیز
AntwortenLöschenمرسی از لطفت عزیزم ، کاش میشد که بشه :))))
بهترين أرد براى درست كردن خمير پيراشكى يا غذايى كه در خمير اماده ميشه چيست ؟ Universal oder glat Mehl خيلى ممنون از سايت بسيار مفيدتان
AntwortenLöschenرعنا مرسی از توجهتون
AntwortenLöschenعزیزم به این سوال شما به راحتی نمیشه پاسخ داد
معمولا اگه دستور خاص باشه که ارد خاص اون هم گفته میشه
و خود من هم تو دستورها سعی کردم همین کار رو انجام بدم
معمولا ارد universal همونجور که از اسمش پیداست واسه تمامی کارها استفاده میشه
اما مورد دوم رو خود من هم تا به حال نشنیده بودم
دارم اینو درست میکنم گیلدا جون دل تو دلم نیست...الان خمیرم داره استراحت میکنه..
AntwortenLöschenعزیزم یه سوال داشتم ...به البوم نان های شما سر زدم هوش از سرم پرید
میخواستم ببینم برای من که تازه کارم و تا حالا نون درست نکردم کدوم نون رو توصیه میکنید که درست کنم که هم راحت باشه و هم خوشمزه ..که بتونم از پسش بر بیام نخوره تو ذوقم؟اخه اگه خراب شه دیگه رغبت نمی کنم برم سمت نون پزی ..:(
ممنون عزیزم
سلام عزیزم , فکر کنم دیگه پیراشکی ها رو پخته باشی و میل هم کرده باشی :)))
Löschenانقدر که دیر جواب دادم :)))) به هر حال الان میگم که نوش جونتون باشه
عزیزم , در مورد نون پختن باید بگم که اگه به ٢ مورد اصلی یعنی ورز دادن به اندازه و به عمل اومدن خمیر ترش دقت کنی , مشکلی نخواهی داشت
خیلیها بدون اطلاع خمیر ترش رو تو آب گرم یا حتی داغ میریزند که همین امر موجب میشه که خمیر ترش همون زمان
فعل انفعلات خودش رو انجام بده و دیگه با خمیر نتونه به خوبی واکنش نشون بده , سعی کنید که همیشه تو آب ولرم مایل به خنک کارتون رو انجام بدید و توسط گرما بعد از مخلوط شدن با ارد اونو به درجه مطلوب برسونید
و نکته دوم ورز دادن خوب و ١٠ دقیقه ای خمیرها هست که موجب میشه نان خوبی داشته باشید
١ مورد دیگه اینه که هیچوقت از خراب شدن چیزی مایوس نشید , و برها و بارها تکرارش کنید تا موفق شید :)
خود من هم بعد از کلی خرابکاری به نتیجه میرسم :)))
در ضمن من فکر کنم همون نانی برای تمام فصل راحتترین باشه
راستی چند روز پیش کنارخیابون دست فروشا برگ سیر محلی گذاشته بودن برای فروش وقتی داشتم میخریدم خیلی یادتون کردم ..چون گفته بودین برگ سیر مثل طلا می مونه تو المان
AntwortenLöschenکاش میشد براتون بفرستم از اینجا
من قربون محبتت برام عزیزم , مرسی از اینکه تو این راه دور به فکرم هستی , و نوش جونتون
AntwortenLöschen<3 <3
ممنون عزیز دلم از پاسخ کامل و وقتی که برام گذاشتی :*
AntwortenLöschenخواهش میکنم عزیزم , کار خاصی نکردم ;)
AntwortenLöschenگيلدا جون ميشه مواد و نصف مرد چون من يك نفرم اين سينى برام خيلي زياده
AntwortenLöschenبله عزیزم , چرا که نه :)
Löschenﺑﺎﺯﻡ ﺷﺎﻫﻜﺎﺭ ﮔﻴﻠﺪا ﺟﻮﻥ, ﭼﻪ ﭼﻴﺰ ﺧﻮﺑﻲ ﺧﻴﻠﻲ ﺑﺪﺭﺩ ﻣﻦ ﻣﻴﺨﻮﺭﻩ, ﮔﺎﻫﻲ ﻧﻤﻴﺪﻭﻥ ﭼﻲ. ﺩﺭﺳﺖ ﻛﻨﻢ, ﻣﺜﻞ ﺩﻳﺮﻭﺯ ﻫﻲ ﺳﺮﭺ ﻛﺮﺩﻡ ﺗﻮ ﻧﺖ ﻏﺬا ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﭼﺮﺥ ﻛﺮﺩﻩ, ﻣﻀﺎﻑ ﺑﺮ اﻳﻨﻜﻪ. ﻣﻮاﺩﺵ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺗﻮ ﺧﻮﻧﻪ ﻫﺴﺖ, ﺩﺳﺘﺖ ﺩﺭﺩ ﻧﻜﻨﻪ
AntwortenLöschenقربونت برم عزیزم ^_^
Löschen:****