Montag, 30. April 2012

پیتزا هاتداگی


من و خانوادم و خیلی از همراهانم ، شدیدا به هات داگ علاقه داریم
اما مشکل اینه که بیشتریها وقتی هات داگ واقعی رو میخورند ( منظور با نان واقعی ) بلافاصله معدههاشون فعالیتهای آتشفشانی از خودشون بروز مید ه  :))
این بود که بهتر دیدم اینبار هات داگ رو با مخلوطی از پیتزا تهیه کنم ، که نامش پیتزا هاتداگی هست :))
هم راحت بود ، هم دقیقا همون مزه هات داگ رو میداد ،  هم از فعالیتهای آتشفشانی خبری نبود :)و از همه مهمتر خوردنش هم راحتتر  بود
و اما داستان از اینجا  شروع میشه ؛))

مواد لازم :
به مقدار لازم ، نان پیتزا
سوسیس هات داگی ، به تعداد نفرات
پیاز سرخ کرده بازاری
خیار شور که به صورت برگهای خیلی نازک بریده باشد
سوس خردل
پنیر پیتزا 



طرز تهیه :
اول از همه خمیرتون رو به عمل میارید ، که من قبلا تو تهیه پیتزا دستور خمیر رو بهتون گفته بودم ، البته اگه بدون آویشن تهیه کنید بهتره
خمیر رو به صورت مستطیل و تقریبا به اندازه سوسیس ها باز میکنید ، و روی خمیر رو سوس قرمز و مقداری سوس خردل میمالید


 و روی سسها ۱ عدد سوسیس قرار بدید و روی سوسیس مقداری پیاز سرخ شده همراه با مقداری حلقهای خیار شور بریزید 
و در خاتمه مقدار کمی پنیر پیتزا ، برای اینکه که مواد روی خمیر محکم باشه :)


هات داگها  رو داخل فر به مدتی که فقط نانها پخته بشه ( تیره نشه یا بسوزه ) با حرارت ۱۸۰ درجه قرار بدید
و سپس میل کنید
نوش جان ، گیلدا








Samstag, 28. April 2012

کوکی مرمری



این یک شیرینی بسیار ساده و در این حال خوشمزه بود ، اگه میگم بود ، واسه اینه که دیگه خیلی زود تمام شد :)
نام این شیرینی خوشمزه کوکی مرمری هست

مواد لازم :
پودر کاکائو یا قهوه ۴ قاشق
کره نرم ۱۲۵ گرم
شکر ۱۲۵ گرم
نمک
تخم مرغ ۲ عدد
آرد  ۲۵۰  گرم

طرز تهیه :
ابتدا پودر کاکائو یا قهوه را داخل ۱ تا ۲ قاشق شیر یا آب گرم خوب مخلوط کنید


کره ، شکر و نمک را خوب مخلوط کرده تا به صورت کرم شود ، و سپس تخم مرغها را یکی یکی اضافه میکنیم
سپس آرد را اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن ، خمیر را به ۲ قسمت مساوی تقسیم کرده و  یکی از خمیرها را با مخلوط قهوه یا کاکائو مخلوط کرده
من برای کارهایی که احتیاج به کیسه  باشه از کیسه فریزری استفاده میکنم ، چون کیسهای پارچه ای شستنش برام سخته :))
و اما در این مرحله بعد از این که کیسه را  سوراخ کوچکی کردید ، ماسوره مورد نظر را داخلش میذاریم
و اول مقدری از خمیر روشن را داخل کیسه ریخته


 و سپس روی خمیر روشن مقداری  از خمیر تیره میگذاریم 



اصلا به این مسئله دقت نکنید که این کار رو با نظم انجام بدید ، چون باید به صورت نامرتب انجام بشه :)
فقط دقت کنید که هر بار مقدار زیادی خمیر داخل نایلون نریزید تا ریختنش به روی کاغذ روغنی ساخت نباشه 
به صورت و فرمهای دلخواه میتونید خمیر را روی سینی فر خالی کنید
سپس شیرینیها رو داخل فری که از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه و به مدت ۱۳ تا ۱۵ دقیقه قرار بدید
نوش جان ، گیلدا










Freitag, 27. April 2012

شنیسل مرغ با سیب زمینی , Bratkartoffel - آلمانی



این هم یک غذای پر طرفدار واسه همه :))
شنیسل مرغ با سیب زمینی که این مدل سیب زمینی رو تو آلمان با نام  Bratkartoffel  میشناسند
که در واقع به معنی سیب زمینی سرخ شده هست و  آلمانی ها به این کنار غذا خیلی علاقه دارند
این مدل سیب زمینی رو به روشهای مختلف تهیه میکنند
بعضیها سیبزمینی رو به صورت حلقه کرده و به صورت خام و با حرارت کم سرخش میکنند
بعضیها ، مثل من نیم پز میکنند و بعد از آبکش کردن سرخش میکند
و اما این مدل سیبزمینی یا به تنهای یا با پیاز که در آخر اضافه میشه و یا با تیکهای ریز گوشت دودی تفت داده میشه
شنیسل مرغ رو هم مثل میگوهای سوخاری که قبلا گفته بودم با خورده های کرنفلکس سرخ کردم
امتحان کنید ، ترکیب خوبی میشه :)
نوش جان ، گیلدا




Mittwoch, 25. April 2012

Tom Kha Gai - سوپ مرغ با آب نارگیل



خیلی وقته که سوپ نخوردیم :)
این هم یک سوپ آسیایی با نام Tom Kha Gai یا سوپ مرغ با آب نارگیل
این سوپ طعم بسیار لذیذ  و  جالبی داره ، البته اگه همینجور تند و سوزنده تهیه شه :))

مواد لازم :
شیر نارگیل ۴۰۰ میل
سینه مرغ ۲ قطعه ، خرد شده
شیلی به میزان لازم
گشنیز خرد شده ، ۱ استکان
نمک ، فلفل سفید
زنجبیل  تازه و رنده شده ، ۱ قاشق

ابتدا مرغها را کمی در روغن همراه با زنجبیل تفت داده و مقداری کمی آب اضافه میکنیم تا نیم پز شود
شیر نارگیل را همراه با نمک و فلفل و شیلی خرد شده اضافه کرده
این سوپ با طعم تند لذیذ تر هست
در آخر وقتی که دیگه پخت سوپتون به پایان رسید ، گشنیز را بهش اضافه کنید
نوش جان ، گیلدا 





Dienstag, 24. April 2012

شیرینی مشهدی


این شیرینیها رو واسه عید امسال درست کرده بودم و تا به امروز وقت نشد که براتون بذارم
اینها همون شیرینی مشهدی یا همون شیرنی آلمانی هستند
حالا هر چی دوست دارید صداش کنید ، بنده فقط میتونم بگم که بسیار لذیذ  بودند :))
با این مقادیر میتونید حدود ۴۰ عدد شیرینی درست کنید که البته این شیرینی ها تعدادش نصف میشه و میتونید حدودا ۲۰ عدد داشته باشید
حالا براتون توضیح میدم که چرا ؟:))

مواد لازم :
پودر قند ۱۰۰ گرم
کره ۲۰۰ گرم
آرد ۴۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۲ عدد
وانیل و نمک ، از هر کدام نصف قاشق چای خوری
مقداری مارمالاد مورد دلخواه
مقداری عسل
کنجد ، بادام خرد شده یا خلال ،  پودر پسته ، گردوخرد شده به مقدار لازم
* اگر مایل بودید میتونید از هر کدام که دوست داشتید استفاده کنید ، و بهتره که کنجد و بادامها تفت داده باشند


طرز تهیه :
کره را همراه با پودر قند و وانیل خوب  زده تا پوک و نرم شود زرده ها را یکی یکی اضافه کرده و چند دقیقه دیگه به زدن مواد ادامه میدهم


 مخلوط آرد و خمیر را اضافه کرده و خمیر را ورز میدهم 
دقت کنید خیلی به خمیر فشار وارد نکنید تا خمیر لطیفی داشته باشید



خمیر را به ۲ قسمت تقسیم  کرده ، روی سطح صافی آرد پاشیده و خمیر را پهن میکنیم دقت کنید که قطر خمیر خیلی نازک و خیلی ضخیم نباشد
من از ۲ مدل کوچک و بزرگ قالب استفاده کردم ، شما میتونید فقط از ۱ قالب استفاده کنید
خمیر های قالب زده باید به تعداد مساوی باشند ، چون در آخر ۲ عدد از این شیرینها روی هم قرار میگیرند


شیرینی ها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه داخل فری که از قبل گرم کرده اید ، با دمای ۱۷۰ درجه قرار بدهید
بگذارد شیرینی ها کمی خنک شود و روی یک شیرینی را مقداری مارمالاد زده و شیرینی دیگری  را روی ان قرار دهید
میتونید تو این مرحله هم از عسل  استفاده کنید 



سپس روی شیرینی را کمی عسل  بمالید و درون کنجد یا بادام یا هر چیز دیگه که میل دارید آغشته کنید 


 در این مرحله شیرینی های شما آماده هست و میتونید نوش جان کنید 
نوش جان ، گیلدا










Montag, 23. April 2012

گوشت و ماهی


گوشت و ماهی

به ازای هر ۱۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده گاو ، ۱۱۵ kcal
سینه بوقلمون ، ۱۰۴ kcal
فیله گاو ، ۱۲۰ kcal
سینه مرغ ، ۱۰۰ kcal
ماهی قزل آلا ، ۱۰۳ kcal
میگو ، ۸۵ kcal
ماهی آزاد ، ۲۰۳ kcal
ماهی حلوا ، ۸۷ kcal
ماهی تن ، همراه با روغن ، ۱۹۰ kcal

Gilda

مافیینهای سالاد الویه



این هم یک ایده زیبا دیگه واسه سالاد الویه یا سالاد تبوله یا هر سالاد دیگه
این سالادها واسه مهمانی بود و مورد پسند همه مهمانها ، جوری که بعد از ۱۵ دقیقه اثری ازش نبود :))
قبلا هم به همین روش براتون ظرف سالاد تبوله رو گذاشته بودم
برای تهیه این کاپها از خمیر فیلو استفاده کردم و اونها رو به صورت گرد بریدم و داخل قالبهای مافین کیک گذاشتم و درون فر با دمای تقریبی  ۱۷۰ درجه قرار دادم تا طلایی شه



من از ۳ برگ یا گاهی اوقات هم بیشتر از ۳ برگ استفاده کردم ، که لابلای اونها رو خوب با کره چرب کردم
بعد از این که خنک شد میتونید داخلش هر چی که دوست داشتید ، بذارید و میل کنید. من داخلش رو با سالاد الویه پر کردم
میتونید از نان لواش یا خمیر یوفکا هم استفاده کنید
نوش جان ، گیلدا












Sonntag, 22. April 2012

پاستا همراه با سس شوید و ماهی


از اونجایی که علاقه خواصی به ماهی  دارم ، دوست دارم خیلی چیزها رو باهاش امتحان کنم :)
اونهای که مثل من علاقه مند به ماهی هستند ؛ میتونید این رسپت خوشمزه رو تهیه کنند
من از ماهی لاکس یا همون سالمون یا ماهی آزاد استفاده کردم
ابتدا ماهی ها رو به قطعات کوچیک تقسیم کردم و در هنگام تفت دادن بهش نمک و فلفل اضافه کردم تا له نشند 


جداگانه مقداری سس سفید تهیه کردم به این صورت که
۲ قاشق سر خالی ارد رو با مقداری کره تفت دادم تا بوی خامی اون گرفته شه ، مقداری جز هندی بهش اضافه  کردم ، و کم کم بهش خامه اضافه میکنم و مراتب هم  میزنم تا گلوله نشه
و آنقدر خامه اضافه میکنم که سس به اون غلظت لازم برسه ، نمک و فلفل  سفید رو هم اضافه میکنم
اگر مایل بودید که سس کم چرب داشته باشید ، میتونید شیر بریزید ، یا میتونید ترکیبی از هر ۲ رو داشته باشید
در آخر مقداری شوید تازه خرد شده هم اضافه کردم ، اگر مایل بودید میتونید سیر له شده هم اضافه کنید
ماهیها را به سس اضافه کنید تا سس به خوردشون بره بد از یک جوش کوتاه ، سس شما آماده هست


پاستاها رو جداگانه بپزید و با این سس میل کنید .
نوش جان ، گیلدا














Freitag, 20. April 2012

پیراشکی گوشت روسی



مدتها پیش که کلاسم تمام نشده بود ، یک روز یکی از دوستان روسی پیراشکی آورده بود کلاس
وقتی بهم گفت که اینها رو دیروز پخته خیلی تعجب کردم ، چون نونش خیلی نرم و خوب مونده بود
و هنوز لذیذ بود ، میدونید که روسها تخصص خاصی تو پیراشکی  درست کردن دارند :) این بود که تو زنگ استراحت  ، ازش دستورش رو گرفتم و حالا هم برای شما میذارم تا امتحانش کنید
مواد داخل پیراشکی رو میذارم به عهده خودتون
من از پیاز ، گوشت چرخ کرده  و برگ پیازچه ، همراه با نمک و فلفل و ادویه استفاده کردم
و اما مواد لازم برای نان پیراشکی :
آرد ۷۵۰ گرم
روغن ۱۰۰ میل
آب ۳۵۰ میل
مایه خمیر ۱۰ گرم
نمک به میزان لازم
شکر ۱ قاشق چای خوری
در صورت تمایل مقداری کنجد

طرز تهیه :
مایه خمیر را همراه با ۵۰ میل آب ولرم و شکر ، مخلوط کرده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید تا مایه خمیر به عمل بیاد
سپس بقیه مواد ذکر شده را اضافه کنید و خوب ورز بدید ، و به خامیرتون به مدت ۱۵  دقیقه در جایی گرم استراحت بدید
سپس مقداری آرد روی سطح صافی ریخته و خمیر را پهن کنید
من طبق معمول از قالبهای قبلی استفاده کردم ، شما میتونید از استکان یا لیوان یا هر چیز دیگه استفاده کنید
مواد رو داخل خمیر ریخته و همراه با چنگال یا دست در خمیر رو خوب به هم فشار بدید 


۱ عدد تخم مرغ رو همراه با ۴ قاشق  غذا خوری شیر مخلوط کنید و خوب بزنید و روی پیراشکیها  بمالید



اگر دوست داشتید در این مرحله مقداری کنجد روی پراشکیها بپاشد و درون فر تا زمانی که طلایی شوند با حرارت ۱۸۰ درجه قرار دهید
نوش جان ، گیلدا













Mittwoch, 18. April 2012

Yucatecan Chicken Pollo Pibil - مکزیکی



باز هم یک خوراک  مکزیکی دیگه که هم راحته و هم خوشمزه
تنها چیزی که سخته اسمشه  :)))
Yucatecan Chicken Pollo Pibil
نگفتم سخته :))))
و اما طرز تهیه و مواد لازم :

پودر تندوری ۲ تا ۳ قاشق
آب ۱ عدد پرتغال
نمک ، فلفل تند  ، بمقدار لازم
سینه مرغ به تعداد نفرات
نان ترتیلا به تعداد نفرات
مقداری پیاز و گوجه به صورت حلقه شده
سوس سالسا به میزان لازم
روغن زیتون ۳ قاشق


سینه را داخل کاغذ المنیوم  گذاشته و روی آنرا چند حلقه پیاز و گوجه میگذاریم
کاغذ را خوب بسته و آنرا داخل فر به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با حرارت ۲۰۰ درجه قرار میدهم
اگه امکان گریل کردن داشته باشد بهتره که آنها رو گریل کنید


 روی نانهای ترتیلا مقداری سوس سالسا بمالید و تیکهای مرغ را خورد کرده و روی سسها قرار دهید
مقداری پیاز حلقه شده نیز قراردهید و مثل ساندویچ بسته و میل کنید
نوش جان ، گیلدا










لبنیات



لبنیات :

به ازای ۳۰ گرم
پنیر کاممبرت  ۳۰% چربی ، ۶۵ kcal
پنیر کاممبرت ۷۰% چربی ، ۱۳۰ kcal
پنیر ادمار Edamer  ۷۰% چربی ، ۸۰ kcal
پنیر خامه ای  ۱۵% چربی ،  ۳۰ kcal
پنیر خامه ای ۴۰% چربی ، ۱۰۰ kcal
پنیر گودا   ۴۵%  چربی , ۱۱۰ kcal
کوارک سبزیجات ۲۰% چربی ، ۳۰ kcal
کوارک بدون چربی ، ۱۵ kcal
ماسکار پونه ، ۱۳۸ kcal
پنیر موزا رلا ۷۵ kcal
خامه ، ۹۲ kcal
پنیر تبریز ۴۵% چربی ۷۰ kcal
خامه ترش ، ۷۰ kcal

به ازای ۲۰۰ گرم
شیر ۱/۵ % چربی ، ۹۵ kcal
شیر ۳/۵ % چربی ، ۱۳۰ kcal
ماست ۱/۵ % چربی ، ۱۶۰ kcal
ماست  ۱۰% چربی ، ۳۰۰ kcal

به ازای ۱ قاشق غذا خوری
کره  ، ۴۰ kcal
مارگارین کم چرب  ، ۳۵ kcal
کره کم چرب  ، ۲۰ kcal
مایونز ۸۰% چربی ، ۳۵ kcal
مایونز ۵۰% چربی ، ۲۵ kcal
روغن گیاهی ، ۳۰ kcal

Gilda

Montag, 16. April 2012

سبزیجات و سالاد


سبزیجات و سالاد

به ازای هر ۱۰۰ گرم
بادمجان ، ۴۵ kcal
گل کلم ، ۲۲ kcal
بروکلی ، ۲۵ kcal
قارچ ، ۲۲ kcal
نخود سبز ، ۷۰ kcal
خیار ، ۱۲ kcal
سیب زمینی ، ۷۰ kcal
کلم قمری ، ۲ kcal
سالاد ، ۱۲ kcal
کدو ، ۲۵ kcal
تره فرنگی ، ۲۵ kcal
ذرت ، ۸۸ kcal
هویج ، ۲۵ kcal
پاپریکا ، ۲۰ kcal
تربچه ، ۱۳ kcal
کلم روز ، ۳۵ kcal
مارچوبه ، ۱۸ kcal
اسفناج ، ۱۵  kcal
گوجه ، ۱۷ kcal
کلم برگ ، ۲۵ kcal
کدو خورشتی ، ۲ kcal
پیاز ، ۳۰ kcal

Gilda


شیرینی باقلوا


این هم شیرینی باقلوا با  کمی تفاوت ، تفاوتش مربوط به مواد داخلش هست که من از روی یک کتاب یونانی تهیه کردم
خیلی خوشمزه بود ، امتحانش ضرری نداره :)
قبل از هر چی باید بگم که بهترین خمیر واسه این کار خمیر فیلو هست که بسیار نازک مثل ورق کاغذ میمونه
البته با خمیر یوفکا هم میتونید تهیه کنید ولی لطافتش مثل فیلو نیست



و اما میریم سراغ تهیه این شیرینی

مواد لازم :
خمیر فیلو ، بمیزان لازم
کره آب شده ، بمیزان لازم ( حدود ۲۰۰ گرم )

مواد داخل شیرینی باقلوا :
کنجد تفت داده
بادام تفت داده
گردو خرد شده
مقداری هل و دارچین
مقادیر رو ذکر نکردم چون این قسمت میتونه به دلخواه کار شه


مقداری شربت قوام اومده که توضیحش رو قبلا داده بودم

طرز تهیه :
ابتدا ورقهای فیلو رو با دقت باز میکنیم ، من هر بار از ۳ برگ این خمیر استفاده کردم
و روی هر برگ را با کره خوب چرب میکنیم


روی خمیر مخلوطی از مواد ذکر شده را که خوب مخلوط کردیم میپاشیم ، و خمیر را لول میکنیم



خمیر رول شده را با چاقوی تیز میبریم ، برشها باید مناسب ظرفتون و یک اندازه باشه ، و قبل از چیدن ظرفتون  رو چرب کنید
خمیرها را کنار هم دیگه خوب بچینید 


میتونید به روشهای مختلف این خمیر رو بپیچید ، مثلا به صورت بقچه ای



در آخر یک بار دیگه روی خمیرها کره بمالید و درون فر قرار دهید
به مدت تقریبی ۴۰ دقیقه و با حرارت ۱۸۰ درجه
وقتی روی شیرینی طلایی شد کافی میباشد
در آخر بعد از خنک شدن شیرینی ها روی آنرا با شهد بپوشانید ، سی کنید که یکسان شهد را تقسیم کنید
بگذارید شیرینیها مدتی در شهد بماند ، و در آخر اگر مایل بودید با پودر پسته تزئین کنید
اگه از خمیر مقداری اضافه داشتید ، دور نریزید تا دفعه بعد بهتون بگم چی میشه باهاش درست کرد :)))
نوش جان ، گیلدا