Montag, 28. Oktober 2013

مسقطی نشاسته



یادتونه قبلا از ی دفترچه آشپزی صحبت کرده بودم ، اینروزها که بهش نگاه میکنم ، میبینم خیلی چیزها رو هنوز از روش انجام ندادم 
یا شاید هم انجام دادم و یادم نیست :))) اخه خیلی قدیمی 
یکی دیگه از اون دستورات مسقطی نشاسته بود ، این مسقطی رو هر کی به شیوه خودش درست میکنه و این هم شیوه های بود که زمان جوانی خودم , از تلویزیون یاداشت کردم :)) 
البته تو دستور از نشاسته گل استفاده شده ، ولی چون من نشسته گل نداشتم ، طبق معمول از نشاسته ذرت استفاده کردم 
و همه چیز همونی شد که باید میشد 

مواد لازم :
شکر ٢٤٠ گرم 
نشاسته ٤٥ گرم 
گلاب ٤٠ میل
آب ٤٠٠ میل 
مغز پسته ، به میزان لازم 
هل ١ قاشق چای خوری 
کره ١٠٠ گرم 
زعفران  دم کرده ٢٠ میل , لطفا در این مورد خساست به خرج ندید :)))
*همینجا قید میکنم که این مسقطی شیرین هست و اگه مایل بودید شیرینی اونو کم کنید شاید امکان پذیر باشه ولی همین میزان شکر تو رنگ و کاراملی بودن مسقطی ماثر هست :)

طرز تهیه :
ابتدا آب و  نشاسته  را مخلوط کرده و خوب هم میزنیم تا نشاسته حل شه 
سپس شکر و گلاب رو اضافه کرده و روی حرارت میزاریم 
تو این مرحله احتیاج به هم زدن مداوم داره ، چون اگه کوتاهی کنید نشاسته ها گلوله گلوله میشه 


وقتی خودش رو گرفت زعفران رو اضافه میکنیم ، و بعد از اون کره و پودر هل رو 


تو این زمان هم زدن مدام لازم نیست فقط شعله  رو کم کنید و بزارید چند جوش بزنه 
تا به اینجا که گفتم میتونید مسقطی قالبی داشته باشید ، و داخل قالبهای مخصوص یا لیوانهای کوچکی بریزید و بعد از خنک شدن میل کنید 


اما اگه خواستید مسقطی به شکل بریده داشته باشید باید به پخت ادامه بدید 
آنقدر هم بزنید و بزارید بجوشه که کاملا سفت شه در واقع از عسل سفتر شه و به راحتی از قاشق جدا  نشه 
یا به عبارتی وقتی هم میزنید ی صدای جیز جیز رو از ته ظرف میشنوید 
تو همین مرحله پسته ها رو اضافه میکنیم 
و کمی دوباره هم میزنیم و درون ظرفی که از قبل چرب کردیم و آماده هست میریزیم 
بهتره که ظرفتون لبه دار باشه 
بعد از خنک شدن بزارید داخل یخچال تا خودش رو خوب بگیره و بعد برش بزنید 
اگر ظرفهای خوبی واسه نگهداری در یخچال دارید ، میتونید در یخچال نگهداری کنید 
ولی اگه ظرفتون خوب نباشه و آب بندازه ، مسقطی رو باید ی راست دور بریزید :)
امیدوارم از تهیه اش لذت ببرید 
نوش جان ، گیلدا 









Kommentare:

  1. خیلی عالیه گیلدا جون ،قیافش خیلی هوس انگیزه .من تا به حال این نوع مسقطی رو نخوردم ،ولی خدا می دونه کی نوبت درست کردنش می رسه .
    نوش جونتون باشه عزیزم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ببخش ارغوان جون ، من همین الان این کامنت شما رو دیدم
      مرسی از لطفت عزیزم
      میدونم چی میگی ، خود من هم همچین مشکلی رو دارم ، یک لیست بلند بالا از چیزهایی که مایل به درست کردنش هستم :)))

      Löschen
    2. binazeerid gildajonam
      manam dorost kardam alee shod
      fagat delam mikhad mesle aks halat shishei dashte bashe nemidonam chikar konam lotfan mano rahnamee koneed .bazam sepas az in hame mohebat

      Löschen
    3. سلام عزیزم
      نوش جونتون
      فکر کنم که شما با من تو پیج هم صحبت کردید , دسرت میگم ؟؟
      :)

      Löschen
  2. وای عالیهههههههههههههه چقدر اشتها برانگیز گیلدا جون هم آشپزیت یکه و هم عکاسی و چیدمانهای قشنگی که انتخاب میکنی تکی عزیزممممممممممم

    AntwortenLöschen
  3. مرسی عزیزم
    راستش من مدل حاضریش که خیلی هم کش میومد رو زیاد خوردم ولی به نظرم این خیلی لطیفتر و بهتر از اونها بود
    میدونم که لیست زیاد داری ، چون خود من هم همینجورم :)))

    AntwortenLöschen
  4. مرسی گیلدای عزیزم واقعا عالی و هوس انگیزه بخصوص اینکه چای داغ بغل دستم هست و مجبورم با نبات بخورم به خاطر عدس پلو که میدونیم سرده حتی با کشمش ....در هر صورت دوست داشتم که با همین چای یک تیکه از این مسقطی های خوشمزه رو میخوردم .......نوش جونتون باشه ♥ ....گیلداجان ما هرسال عید مسقطی درست میکنیم که با این مسقطی خیلی خوشگلت تا اندازه زیادی متفاوته و چون خیلی شیرینه و باید خورده بشه برای همین فقط ایام عید درست میکنیم که مجبور نشیم همشو بخوریم هرچی باشه دیگه بیست ساله نیستیم باید مواظب قند خونمون باشیم ....حالا انشالله برای عید شایدم
    زودتر دستورشو میذارم ....♥ ♥ ♥

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی صفا جون ، بله عزیزم حق باشماست
      من خودم وقتی به این دستور مروری داشتم گفتم ببینم تو نت چی میتونم پیدا کنم ، این بود که با دنیایی از مسقطی آشنا شدم :))
      به هر حال جای شما بسیار خالی بود و دل ما هم از وان عدس پولوهای لذیذ رو خواست :)
      منتظر کار زیباتون هستم صفا جان

      Löschen
  5. چقدر دلم خواست گیلدا جونی ، بذار یادداشت کنم بدرستم ، به به ، چه بوئی هم داره ، دست گلت درد نکنه

    AntwortenLöschen
  6. جات خالی نازنینم
    کاش پیشم بودی عزیزم ، پیشاپیش نوش جونت باشه

    AntwortenLöschen
  7. خیلی ممنون گیلدا خانومبه زودی درستش می کنم. !

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خواهش میکنم مینو جان ، موفق باشید عزیزم

      Löschen
  8. ممنون گیلدا خانوم.به زودی درستش می کنم. :)

    AntwortenLöschen