Sonntag, 30. September 2012

Spätzleteig , اشپیتزله - آلمانی



امروز میخواهم یکی از خمیرهای معروف آلمان و سوئیس  با نام  Spätzle   رو بهتون معرفی کنم ، که این نوع خمیر مشهوریتی چون خمیرهای تازه نودل ایتالیایی داره 
طرز تهیه اون هم خیلی راحته ، با اینکه من هم واسه اولین بار تهیه میکردم ، ولی به اندازه ی کاردستی واسم لذت داشت
و مثل نودل  متوجه شدم که چقدر تفاوت تو مزه تازه بودنش هست 
شما میتونید این خمیر رو که همراه با گوشت یا تخم مرغ نیمرو و یا حتی به تنهایی همراه با سوس مورد نظرتون میل کنید 

مواد لازم :
ارد ۳۰۰ گرم 
تخم مرغ ۴ عدد 
۵ قاشق آب گازدار مقداری ، نمک و جوز هندی 

طرز تهیه :
تمام مواد بالا رو با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید ، این هم زدن باید به  حدیباشه که موادتون صاف و یکدست شه و حسابی کش بیاد 



خمیر ور به مدت ۱ ساعت استراحت بدید ، و بعد از این زمان میبینید که حبابهای روی سطح خمیر پیدا میشه 


قابلمه ای را از آب پر کرده و میذاریم تا جوش بیاد ، بعد نمک رو اضافه میکنیم 
واسه پخت این خمیر به یک تخته صاف احتیاج داریم وهمینجور به یک چاقوی بلند یا کاردک و یا چیزی شبیه به اون


البته دستگاهای زیادی واسه پخت این خمیر وجود داره ولی ما دنبال سده ترین کار اون هستیم 
یادتون باشه که کل زمانی که دارید این خمیر رو تهیه میکنید ، تخته و چاقوی کارتون باید خیس باشه که میتونید واسه اینکار مرتب داخل آب جوش قابلمه فرو کنید 
و اگر حس کردید که کارتون به خوبی پیش نمیره علت اینه که تخته به اندازه کافی خیس نیست 
مقداری از خمیر رو روی تخته خیس میذاریم ، و با کمک چاقو صافش میکنیم ، جوری که حسابی قطر خمیر نازک شه 



با کمک چاقو خمیر رو نازک نازک بریده و داخل آب جوش هدایت میکنیم  ، واسه اینکه دقیقا  متوجه منظورم باشید به این فیلم نگاه کنید 
در پایان فیلم  هم میتونید وسایل دیگه که باهاش این خمیر رو میپزند ، ببینید ( البته به صورت عکس ) 


چیزی حدود ۳ تا ۵ دقیقه داخل آب جوش میپزه و بعد اون با کمک کفگیر از آب جوش خارج کنید و داخل آبکش بزارید 
این کار رو تکرار کنید تا خمیر تمام شه 


و سپس همراه با یک تیکه کره خمیرهای پخته شده رو تفت بدید و در آخر با هر چی که میل دارید میل کنید 


من خودم که به صورت خالی خیلی دوست دارم :) 
نوش جان ، گیلدا 













Kommentare:

  1. چه جالب بود گیلدا جون

    AntwortenLöschen
  2. به قول هانی جون خیلی جالبه
    ولی فک کنم سرعت عمل بالایی بخواد

    AntwortenLöschen
  3. وای ی ی هانی جون چه خوشحالم که باز میبینمت
    مرسی عزیزم .... بابا به من بگو چجوری میتونم تو وبلاگت کامنت بزارم ، داغ کردم من
    مال همه میشه بجز تو :(

    AntwortenLöschen
  4. مرسی لاله جونم :)
    نه عزیزم ، من هم همین فکر رو میکردم ، ولی خوبیه کار اینه که اگه سرعت عمل هم کم باشه ، کارت خراب نمیشه
    و هر زمان میتونی کنار بزاری و دوباره شروع به کار کنی
    من هم واسه اولین بار تهیه کردم

    AntwortenLöschen
  5. گیلدای هنرمند و با حوصله ؛ مثل همیشه عالی ، ولی از اون کارهاست که خیلی حوصله میخواد ؛ نه ؟
    نوشششش جونتون

    AntwortenLöschen
  6. مرسی رزکم ، نه عزیزم ، بخدا راحت بود
    گول این تصویر و نوشته ها رو نخور ، اگه تو کارش بری ، میبینی راحته :)

    AntwortenLöschen