Donnerstag, 13. September 2012

تهیه روغن حیوانی با کره - Ghee



گاهی اوقات غربت آدم رو به کارهای مجبورمیکنه  که شاید ۱ بار هم فکرش رو نکرده باشید 
چند وقت پیش با یکی از دوستانم تلفنی صحبت میکردم ، و این دوست خوبم که به حق خانوم هنرمندی تو آشپزی هست ...صحبت از روغن محلی کرد 
این بود که به فکر افتادم تا من هم این روغن رو تهیه کنم ، و همینجا هم از مهناز نازنین تشکر میکنم 
من همیشه این روغنها رو با قیمت بالا از فروشگاه آسیایی ها تهیه میکردم 
البته واسه اونهایی که تو ایران هستند این کار معنی نداره و طبیعی هست که خریدش خیلی راحتر از تهیه  اون در منزل هست :)
من تهیه روغن محلی رو به دوستانی که مثل من تو غربت هستند پیشنهاد میکنم ، واسه خودم این کار خیلی جالب بود ، و فکر نمیکردم که آنقدر تفاوت از شروع تا پایان کار به وجود بیاد 
و اما طرز تهیه :
واسه این کار احتیاج به یک ظرف مسی و چند قالب کره خوب داریم 
من از کره ایرلندی استفاده کردم ، میگند که کره ایرلندی و فرانسوی ، بهترین نوع کره هست 



ظرفی که انتخاب میکنید باید فضایی بیشتر از  کره  داشته باشه به گونه ای که ۳ تا ۴ انگشت بالای قابلمه خالی باشه ، چون هنگام طبخ امکان داره که کف کنه و سر بره 
البته باید بگم که این مسئله بستگی به نوع کره داره ، اگه کره درای آب بیشتری باشه حتما کف خواهد کرد و اگه آب کمتر داشته باشه ، مشکلی نیست 
کمی در تا در تابه  رو با همون کره چرب کنید ، قابلمه رو روی حرارت گذاشته و به محض جوش آمدن حرارت رو کم کنید 
کره رو مرتب هم بزنید و بگذارد آرام آرام بجوشد 
بعد از چند دقیقه کره حالت سفیدی پیدا میکنه و فضائ قابلمه مه آلود میشه 




به هم زدن ادامه بدید تا این سفیدها کم کم جمع شده و روغن مثل آب دریا شفاف بشه 


دقت کنید که باید مرتب  هم بزنید تا سفیدهای  ته ظرف نسوزاند ، در غیر این صورت روغن شما اصلا رنگ زیبایی نخواهد داشت
سپس شعله را خاموش کرده و به مدت ۵ دقیقه باز به هم زدن ادامه بدید 




برای ۲ قالب کره چیزی حدود ۴۵ دقیقه به پختن نیاز دارید
سپس روغن رو از صافی رد کنید .
- بهتر است هر بار مقدار کمی روغن تهیه کنید تا نگهداری ان طولانی نشود ، چرا که رنگ و بوی ان تعقیر میکند 
-کره مورد استفاده باید کره گاوی باشد 
- هنگام استفاده از روغن تهیه شده باید حرارت کم باشد 
- روغن را درون ظرف سر بسته ، و درون یخچال نگهداری کنید 
تهیه یک نیمرو لذیذ واسه صبحانه یا ریختن  مقداری از این روغن روی برنج لذت ۲ چندانی به خوراکیهای شما میده 
نوش جان ، گیلدا 









Kommentare:

  1. واقعا هیچ روغنی جای روغن حیوانی رو نمی گیره
    من که اصلا نمی تونم از روغن مایع خصوصا برای نیمرو و لای برنج استفاده کنم
    *** مرسی گیلدا جووون

    AntwortenLöschen
  2. وااااای چه پست مفیدی ، دست گلت درد نکنه گیلدا جوووونی :****

    AntwortenLöschen
  3. اره لاله جون ، من هم اگه این فیگور لعنتم اجازه بده ، قاتلش هستم :)))

    AntwortenLöschen
  4. مرسی رزکم ، خوشحالم که خوشت اومد عزیزم :*

    AntwortenLöschen
  5. ای جانم عکس هنر اشپز کدبانو

    AntwortenLöschen
  6. UUUUUffffff Leila jonnnnnnnn :))))

    AntwortenLöschen
  7. خیلی خانومی عزیزم دستت درد نکنه

    AntwortenLöschen
  8. ممنونم از لطفتون :)

    AntwortenLöschen
  9. من یکبار درست کردم و خیلی هم خوب شد ولی خوب زحمت داره دیگه . دستتون درد نکنه ممنون :)

    AntwortenLöschen
  10. ممنونم از کامنتتون
    دوست عزیز هر کاری زحمت داره ، ولی نتیجه خوبی داره :))))

    AntwortenLöschen
  11. Doroud Gilda-e gerami
    alan dorost kardam va ba Kerry Gold Iralandi ama zood tar az 40 daghighe safesh kardam va 3 ta touri felezi va aram, ama fekr konam 1 kam hararatesh shayad ziad bood, hanooz to shishe daghe va b talai por rang mizane, fekr konem vaghti khonak beshe va bere to yakhchal rangesh roshan tar ham beshe.
    shimi dast o panje ghorban
    Bijan Gil-e Ray aus Dortmund

    AntwortenLöschen
  12. به به آقای رای :)
    ممنونم از کامنتتون و اینکه قابل دونستید از این دستور استفاده کنید
    بله همینجور که گفتید اگه دقت نشه زود میسوزه ، ولی اگه رنگش طلایی شد ، همونی شده که باید بشه
    امیدوارم که ازش نهایت لذت رو ببرید
    باز هم سپاسگزارم

    AntwortenLöschen
  13. بهتر است هر بار مقدار کمی روغن تهیه کنید تا نگهداری ان طولانی نشود ، چرا که رنگ و بوی ان (تغییر)تعقیر میکند

    لطفا اصلاح کنید

    AntwortenLöschen
  14. سلام ممنون از این دستورتون. میشه از این برای شیرینی نخودچی استفاده کرد؟ میشه توضیح بدین آرد نخودچی رو چطور تهیه میکنن؟ مرسی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. پروانه جون ، فکر کنم بله ... البته من خودم به تنهای استفاده نکردم ، ولی این احتمال رو میدم که بشه
      واسه ارد نخودچی هم نخود خام پخته شده که نمکی نیست رو آسیاب کنید

      Löschen
    2. ممنون از راهنماییتون، من خیلی از دستورات شما استفاده میکنم، چون من نروژ زندگی میکنم، و خیلی از وسیله ها رو اینجا ندارن، اما با دستورات شما میشه راحت همه چی رو درست کرد. ببخشید نخود خام پخته شده من متوجه نمیشم چیه. شما دستور شیرینی نخودچی هم دارین؟

      Löschen
    3. مرسی پروانه جون ، لطف داری عزیزم ، میدونم که مشکلات اونهای که دور از وطن هستند چیه :))
      من منظورم همون نخودهای هست که تو ایران میخوردیم ، چون اگه دقت کرده باشید ٢ جور نخود بود ، یکی نمکی یکی بدون نمک
      در صورتی که هر دوی آنها پخته شده بود ، منظورم همون بدون نمکش هست

      من هنوز شیرینی نخودچی رو تهیه نکردم ، تو همین روزها تهیه میکنم
      در ضمن من شنیدم که ارد نوخدچی رو مغازه ترکها هم دارند

      Löschen
  15. عاشقتم گیلدا جان یاد قدیما افتادم زن عموم همیشه روغن کرمونشهی رو خودش درست میکرد اونم همین کارو میکرد اما کف روی روغن رو می‌گرفت یه سبزی محلی هم داریم تو کرمانشاه به اسم چنور که وقتی‌ روغن گرم هنوز تو قابلمه می‌ریزن و میذارن یه نیم قول هم با اون سبزی بزنه که تموم بوی روغن کرمونشاهی مال اونه ...درست می‌کنم خبرت می‌کنم
    Proshat

    AntwortenLöschen
  16. مرسی نازنینم
    چه جالب ، من تا به هم اسم این سبزی رو نشینده بودم ، فکر میکنی با خشکش هم میشه ؟؟ البته اگه نسوزه
    چون این عطر و بوش خوب میشه ، ولی باز روغن کرمانشاهی ی چیز دیگه هست
    مرسی از کامنتت عزیزم ، منتظر جوابت هستم نازنین :***

    AntwortenLöschen
  17. راستش گیلدا جان باید بپرسم که این سبزی رو دقیق چطور استفاده می‌کنن و اینکه خشکش هم می‌شه یا نه ولی‌ چنور شبیه ساقه یه گیاه تا سبزی با گلهای سفتی که رو ساقش معلومه اما راستش دیگه از اینجا به بعد خانوم اجازه نخوندیم لول می‌پرسم از مامانم اینا خبرت می‌کنم.

    AntwortenLöschen
  18. اخ جون ، مرسی ی ی ی :****

    AntwortenLöschen
  19. ممنون از دستورتون. میگم میشه این روغن رو درست نکنیم و همینطوری کره رو روی برنج بریزیم یا برای دوست کردن تخم مرغ از این کره استفاده کنیم؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خواهش میکنم دوست عزیز
      راستش شما میتونید اینکار رو بکنید و هیچ مشکلی پیش نمیاد
      ولی این روش برای گرفتن آب اضافی کره هست که معمولا قابل دید نیست و واسه همین هم هست که در بعضی از شیرینی ها نمیشه از کره استفاده کرد
      چون اون مقدار آب داخلش کارتون رو خراب میکنه
      در ثانی اگه تهیه کردید ، میبینید که طعم و بوش چقدر متفاوت با اون کره معمولی هست :)

      Löschen
  20. مامان من یه روش جالب داره
    ایشون یه ظرف توی فریزر دارن که هروقت ماست پرچرب میخرن رویه د مات رو به این طرف منتقل میکنند
    وقتی رویه های ماست حسابی زیاد شدند
    میذارن یخشون باز شه و بعد میریزنشون تو مخلوط کن و حسابی میکس میکنند
    مایع بدست اومده رو میریزن توی یه دبه پلاستیکی و درش رو محکم میبندنو مثل مشک شروع به تکون دادن دبه میکنند
    کم کم کره و دوغ از هم جدا میشه
    کره ها رو جدا کرده و مثل شما روی حرارت میزارن تا روغنش جدا بشه
    اینجوری هم دوغ داریم هم اگه خواستیم کره مشکی هم در صورت تمایل روغن حیوانی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. بله دوست ناشناس
      این روش هم یکی دیگه از روشهای هست که میشه باهاش کره درست کرد ، که احتیاج به بازو و دست قوی داره :))
      قدیمها مدر بزرگ من هم همینجوری تهیه میکرد ، البته بدون دستگاه میکس :))

      Löschen
  21. فوق العاده اي ممنون گيلدا جون ( Farima )

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خواهش میکنم فریما جون , ممنون از لطفت عزیزم
      ^_^

      Löschen
  22. سلام گيلدا جون ممنون به خاطر توضيح هاتون من يك سوال داشتم اونم اين كه من ظرف مسي ندارم خودتون مي دوني بواي ما كه خارج از كشور هستيم امكان تهيه ظرف مسي نيست مي خواستم بدونم مي تونم در همين ظرف هاي تفلون اين روغن حيواني رو درست كنم اگه راهنمائيم كنين ممنون ميشم

    AntwortenLöschen
  23. سلام گيلدا جون ممنون به خاطر توضيح هاتون من يك سوال داشتم اونم اين كه من ظرف مسي ندارم خودتون مي دوني بواي ما كه خارج از كشور هستيم امكان تهيه ظرف مسي نيست مي خواستم بدونم مي تونم در همين ظرف هاي تفلون اين روغن حيواني رو درست كنم اگه راهنمائيم كنين ممنون ميشم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دوست عزیز
      شما میتونید تو ظرف های استیل که قطر زیاد ته اونها داره هم استفاده کنید
      فقط دقت کنید که حتما قطر ته دیگ زیاد باشه که نسوزه

      Löschen
  24. سلام گيلدا جان ببخشيد من متوجه نشدم روي صافي رو برداريم يا اوني كه از صافي رد ميشه ممنونم خانمي

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مری نازنین فکر کنم که جواب شما رو تو پیج دادم ^_^
      اونی که از صافی رد میشه مورد استفاده هست

      Löschen
  25. سلام من تو وبلاگ شف طیبه خوندم که چطوری کره درست می کنند و خودم هم درست کردم ولی روش فرق می کنه ، مگه نبایید اون دوقی که توی کره هست ازش خارج کنیم؟؟ شما این کار رو نکردید، طبق دستور اول خییلی با شعلهی ملایم اب کرده و کف ها را از روش برداشته، بد در ظرف ریخته، من وقتی در شیشه ریختم بده سرد شدنش دیدم که به دو قسمت تقسیم شد زیر خییلی بی رنک و روشم زرد، بد توش یک شکاف ایجاد کردم و بد همی اون دوق های زیر امدن بیرون و بد فقط روغن خالص موند،
    ولی تو دستوره شما اون دوغ خارج نمی شه درسته؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام
      دوست عزیز , دوغ کره در واقع همون سفیدهای باقیمانده هست که میتونید اونها رو هم طبق گفته دوستان بعد از اینکه جدا سازی کردید , داخل شیشه ای نگهداری کنید و استفاده کنید
      اینکه گفته میشه دوقاش ازش جدا میشه , چیز آبداری تو قبلمه باقی نمیمونه
      و اینکه , برای شما مورد گفته شده پیش اومده یا خوب جداسازی نکردید , یا به اندازه کافی حرارت داده نشده یا خیلی سریع انجام شده
      تو چند موردی که تهیه کردم , همینجور که تو عکس هم میبینید , مشکلی از این بابت به وجود نیومده !!!!!

      Löschen