قیمه بوشهری



وقتی  این همه تنوع غذایی  رو در کشور خودت میبینی ,  اولین چیزی که به مغزت خطور میکنه اینه که :
هیچ کشوری به اندازه ایران خوراکهای رنگارنگ و متنوع  نداره 
گاهی اوقات اسم یک خوراک رو میشنوی و فکر میکنی در همون نوع خاصش خودش پخته میشه , ولی وقتی که جستجو میکنی میبینی که در هر استان یا  شهر روش بخصوصی برای پخت اون خوراک دارند  
صحبت از قیمه هست  ..... یک خورشت یک مواد با چندین پخت متفاوت
قیمه یکی از قدیمیترین و لذیذ ترین خوراک ایرانی  هستکه در مجالس مهم نیز زیاد پخته میشه   
و اینکه هر شهر پخت سنتی خودش رو برای این خروشت قدیمی داره یکی دیگه از موارد قابل بحث هست 
قبلا براتون قیمه ساده که پختش  عمومیت داره رو گذاشته بودم , و همینجور قیمه لاهیجان که با گوشت چرخی تهیه میشه 
و اما اینبار میخواهم از قیمه بوشهری  صحبت کنم که کلی متفاوت هست 
معمولا تو قیمه سعی میشه که  شکل لپه ها تا حدی حفظ شه و همینطور تیکه های سیبزمینی رو  بخوبی میبینید 
اما یکی از خصوصیات قیمه بوشهری اینه که تمام مواد مثل هلیم باید له شه :)
با توجه به گشتی که تو گوگل زدم پخت این روش رو هم میتونید بسیار متفاوت پیدا کنید 
واسه همین هم من مخلوطی از همه که به  ذائقة ما جور باشه استفاده کردم 

مواد لازم :
گوشت گوسفند ی ٢٥٠ گرم ( که من از گردن بوقلمون استفاده کردم ) پخته شده 
لپه پخته شده ٢٠٠  گرم
سیبزمینی پخته ٢ عدد متوسط 
رب گوجه٢  قاشق 
نمک , فلفل , زردچوبه , در صورت تمایل دارچین , زیره , پودر لیمو عمانی  
پیاز متوسط ٢ عدد سرخ شده 
در صورت تمایل مقداری زعفران دم کرده 

طرز تهیه :
گوشت رو ریش ریش کنید و کنار بزارید 
پیازها رو سرخ میکنیم و  کل ادویه ها رو بهش اضافه میکنیم و کنار میزاریم  بعد رب رو داخل روغن کمی تفت میدیم  
سپس مخلوط سیبزمینی و لپه رو اضافه کنید و با گوشت کوب خوب میکوبیم , حالا اینجا از آب گوشت استفاده کنید و به مواد کم کم اضافه کنید بهتره که در این مرحله لیو عمانی  هم اضافه شه
* البته میشه سیبزمینی و لپه رو از قبل هم کوبیده شده آماده کنید و فقط  مخلوط کنید 
دقت کنید که این خورشت خشک هست و مثل قیمه های دیگه آبدار نیست پس از آب گوشت زیاد استفاده نکنید 
بعد از چند تا جوش گوشت رو همراه با پیاز داغها  اضافه کنید


تو بعضی از دستورها  گوشت رو هم میکوبند ولی من اونها رو خیلی ریز رشته رشته کردم 
بعد با حرارت کم میزاریم که جا افتاده شه , یادتون باشه که به دلیل له شدن مواد احتمال ته گرفتنش زیاده 
بعضیها داخل این خروشت از گلاب استفاده میکنند ولی من به دلایلی از زعفران استفاده کردم 
وقتی کمی خروشت شما مثل هلیم کش اومد , دیگه حاضره و میتونید با برنج میل کنید :)
نوش جان , گیلدا 



Kommentare

Beliebte Posts