اکبر جوجه



وقتی واسه اولین بار این پست پگاه جون رو دیدم , عاشقش شدم :))
واسه منی که هنوز این سعادت نصیبم نشد که طعم اکبر  جوجه رو بکشم  :)) بهترین فرصت بود که دست بکار شم و ببینم این اکبر جوجه که نامش کل ایران رو گرفته چه طعمی میتونه  داشته  باشه
دستورات از این طرح ساده غذایی متفاوت هست , که اصل اونو براتون ذکر میکنم و در کنارش اون چیزی که امکان داره هر کس رو میل شخصی خودش تعقیر هم بده براتون مینویسم 
البته اینجا میتونید یک گزارش کامل از چگونگی به وجود آمدن این خوراک رو  بخونید 

و اما کل داستان بر میگرده به یک مرغ که طبیعتا هر چی کوچکتر باشه , پخت بهتری خواهد داشت و مدت زمان کمتری هم واسه آماده کردنش وقت صرف میشه 
بهتره که تکه های مرغ با  پوست باشه , چون وقتی سرخ میشه چهره بهتری داره 
من فقط از قسمت پایینی  ران مرغ استفاده کردم 
مقادیر  رو میزارم به عهده خودتون چون بنا به کوچیک بودن یا بزرگ  بودن ظرفتون مقدار آبلیمو  و آب میتونه تعقیر کنه 
من برای کارم از ظرفی استفاده کردم که بزرگ نباشه و داخل اون آبلیمو تازه رو با مقداری آب و نمک و  فلفل مخلوط کردم تناسب کارم هم این بود که ١ قسمت از ٤ قسمت لیوان رو آب ریختم و ٣ قسمت باقی رو آبلیمو استفاده کردم 
مقدار آب و آب لیمو باید در حدی باشه که فقط روی گوشتها پوشیده باشه نه بیشتر 
تا اینجای کار به صورت کاملا سنتی هست , ولی ریختن حلقه های  پیاز که من ازش استفاده کردم یا مقداری زعفران دم کرده یا سیر  , دیگه تمایل شخصی خودتون هست 
این مخلوط رو ١ روز استراحت میدیم و بعد داخل تابه ای مقداری کره یا روغن میریزیم و گوشتها رو بعد از اینکه خوب آبشون چکیده شد داخل تابه میزاریم , دقت کنید که روغن زیاد گرم نباشه و موقع اضافه کردن تیکه های مرغ مشکلی براتون پیش نیاد 
و اینکه از روغن یا کره استفاده میکنید واسه اینه که کلی تو طعم خوراکتون مأثر هست 
حرارت رو کم کنید و درب تابه رو قرار بدید و بزارید کم کم سرخ شه , این کار رو با اونطرف تیکه مرغ هم انجام بدید 
به این صورت کل مرغ  با حرارتی که داخل تابه میپیچه کم کم پخته میشه 
اصولا این جوجه ها با رب انا سرو میشه , در کنار این جوجه ها مقداری کته زعفرانی هم پختم و جاتون خالی نوش جان کردیم :))
این رو هم بگم که من خودم ترجیح دادم که بدون رب انار میل کنم ؛)
نوش جان, گیلدا 






این هم اکبر جوجه به روش دیگه که دوستان تو کامنتها ی وبلاگم گفتن
مرغ رو به مدت ٢٤ ساعت داخل روغن مایع همراه با مقداری نمک مارینیت کردم و بعد هم همراه با روغن جامد و مقدار کمی  از همون روغن مارینیت شده سرخ کردم 
مقدار روغن برای سرخ کردن زیاد باید باشه تا مرغ کاملا تو حرارت روغن برشته و پخته شه 
از شما چه پنهون که من دستور اولی رو بیشتر پسندیدم :D و اینبار هم جاتون خالی با زرشک پلو میل شد نه با رب انار :)
گیلدا 





Kommentare

  1. با سلام خدمت گیلدا خانم من توسط یک لینک شیرینی که خانم عارفه سلطانی برام گذاشته بودند با وبلاگ شما آشنا شدم وشاید دو سه بار از رسپیهای شما استفاده کرده باشم و مورد پسند اینجانب قرار گرفته است . به آشپزی و شیرینی پزی خیلی علاقه دارم به طوریکه هیچ وقت از مغازه شیرینی نمیخرم و خودم در منزل درست میکنم . از اونجاییکه زیاد به استانهای شمالی سفر میکنم و مدتی در شهر گرگان ساکن بودم اکبر جوجه پای ثابت منو غذاییم شد چون خیلی خوشمزه است من خیلی دوست دارم . با رب انار سرو میشه چون در فرایند طبخ به هیچ عنوان از هیچ نوع ترشی استفاده نمیشه . من رسپی این غذا رو از یک سرآشپز که در یکی از شعبه های اکبر جوجه کار میکرد با یه شگردی که از حوصله گفتن در این کامنت خارج است بدست آوردم و بار اول که درست کردم باورم نمیشد که اینقدر خوب بشه فکر میکردی از رستوران اکبر جوجه خریداری شده . رسپی بسیار ساده است فقط یک فوت کوزه گری داره که من میگم .معمولا مرغی که برای این غذا انتخاب میشه خیلی نباید درشت باشه و معمولا از وسط دو تیکه میکنن یعنی هر تیکه شامل یک رون کامل ویک سینه کامل میباشد بسته به مقدار مرغیکه باید درست بشه یک ظرف مناسب انتخاب میکنیم . ازاین به بعد کار بسیار ساده است . مرغهارو درون ظرف میچینیم اونقدر روغن میریزیم که روی مرغهارو بپوشونه وبه نسبت 10 درصد از کل روغن از کره استفاده میکنیم. مقداری نمک میزنیم و در ظرف رو میبندیم باشعله خیلی کم حدود 3 الی 4 ساعت میپزیمشون وفقط گاهی در ظرف را برمیداریم و مرغهارو بر میگردونیم تا کاملا طلایی و آبدار باشن . حالا اکبرجوجه آماده است و با رب انار سرو میشه .البته شاید بگین این همه روغن برای چی این همون فوت کوزه گریه در رستورانهای اکبر جوجه چون این غذا رو هرروز درست میکنن همش روغن روی روغن میریزن مقداری از اون رو موقع سرو غذا در بشقاب حاوی مرغ مصرف میکنن و باقیمونده اون رو صاف میکنن و دوباره استفاده میکنن . من هم روغن اضافی رو صاف میکنم ودرنوعی سس اختراع خودم مصرف میکنم .حتما شما هم یه فکری با این روغن میکنید. یکم طولانی شد باید ببخشید.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام میکنم خدمت شما و ممنونم بابت اطلاعاتی که برای من ارسال کردید
      از اونجایی که من خودم تا به حال این خوراک گوشت رو نخوردم و حتی نادیده بودم , خیلی سخت بود که بدونم به چه صورت تهیه میشه :)
      البته اینو حدس میزدم که باید طبق گفته از یک مرغ کوچیک یا همون جوجه استفاده شه که طبیعتا اونو هم ذکر کردم
      این مدل استفاده از روغن واسه من تازگی نداره چرا که آلمانی ها گوشتهای خودشون رو اکثرا تو روغن فراوون مارینیت میکنند و البته با موارد جانبی ادویه ...... اما کار اصلی تو روغن هست
      مرسی که تجربه خودتون رو در اختیار من و دیگر دوستان گذاشتید :)

      Löschen
  2. وای که چقدر هوس کردم ، دسسستت درد نکنه، عالی شده و نوش جونتون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی رزکم , جات خالی تا با هم میل کنیم عزیزم
      <3

      Löschen
  3. با سلام مجدد
    در این اینجا چون پستی از یک غذای نسبتا اصیل از یک وبلاگ خوب آشپزی و شیرینی پزی بنام گل سفره گذاشته شده نخواستم نظر شخصی خودم رو صرفا بنویسم بلکه فقط خواستم رسپی اصلی این غذا که واقعا در رستورانهای زنجیره ای اکبر جوجه که در شمال ایران هستند رو اونم از زبان یکی از سر آشپزهای خود اکبر جوجه نقل کنم که در کامنت بالا ذکر کردم. در این پست دو لینک گذاشته شده که لینک اول برای وبلاگ خوب آشپزی از دل و جان میباشد و لینک دوم تاریخچه اکبر جوجه هست. که کاملا درست میباشد . نکته ای که بنده میخوام بگم اینه که در قسمت پایانی لینک دوم یک رسپی گذاشته شده که به هیچ عنوان اون غذای پخته شده در رستورانهای اکبر جوجه نمیباشد ولی در لینک اول خانم پگاه کاملا درست توضیح دادند غیر از یک مورد . برای همون یک مورد این کامنت را گذاشتم که اگر واقعا طالب درست کردن اکبر جوجه به روش اصلی هستیم یعنی همون چیزیکه در رستورانهای زنجیره ای اکبر جوجه سرو میشه اون یک مورد رو رعایت کنیم .و اما اون یک مورد چیست؟ ما به هیچ عنوان از هیچ طعم دهنده ای استفاده نمیکنیم و آبلیمو به مرغ ها نمیزنیم . اصلا به خاطر طعم خالص مرغ هست که اون رو با رب انار سرو میکنند. فقط مرغ نمک زده با روغن مخلوط با کره که با حرارت ملایم طلایی وآبدار شده و روغن کاملا در آن نفوذ کرده وملایم شده یک طعم ساده وخوشمزه که در فرایند طبخ کاملا جا افتاده و برای طعم دادن موقع خوردن از رب انار ملس متمایل به شیرین که نه زیاد غلیظ است نه زیاد رقیق استفاده میشه . امیدوارم بنده رو عفو کنید که زیادی فضولی کردم .

    AntwortenLöschen
  4. سلام آقای دره زرشکی
    من از این بابت که شما به عنوان یک خواننده خاموش بعد از مدتها کامنت گذاشتید , کمال تشکر رو دارم
    و صرف اینکه من وبلاگ دارم , به این دلیل نیست که تمام مواردی که اینجا مینویسم کاملا بدون نقص هست
    مسلما خیلی از دستوراتی که توسط دیگران به دست میارم چون خودم تا به حال تجربه شخصی نداشتم امکان اشتباه بودنش هست
    دقیقا مثل دمی لخ لخ که یک خانومی کاملا اشتباه به من آدرس داده بودند , با توجهه به اینکه خودشون هم بوشهری بودند
    من این وبلاگ رو مخلوطی از تجربیات خودم و دیگران درست کردم و اینکه اگر موردی واقعا بدون کینه ورزی ایراد گرفته شه , صمیمانه پذیرا هستم :)
    باز هم ممنونم برای توضیحات و کامنتتون , در اولین فرصت به روشی که شما هم عنوان کردید درست خواهم کرد

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خواهش میکنم. نظر لطف شماست که با این طرز فکر تجربیات ارزشمندتون رو در اختیار میذارین.بنده نیز با توجه به شناخت قبلی از کارها و رسپیهای بی نظیرتون جسارت کردم و مطلبم رو عنوان کردم . امیدوارم همیشه موفق باشید.

      Löschen
    2. خواهش میکنم آقای دره زرشکی , نظر لطفتون هست و باز هم سپاسگزارم از توجهتون

      Löschen
  5. نوش جون گیلدای عزیزم.
    من این غذا رو توی یک قابلمه پر از روغن و شناور درست می کنم.
    اما روغن اضافی اش رو می گیرم.
    خیلی وقته درست نکردم
    این روش پگاه جونم روش خوبیه روغن کمی میخواد
    شاد باشی عزیزم.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی نگین جون , حتما اون روش ور هم امتحان خواهم کرد
      عزیزم من باز با وبلاگت مشکل دارم , نمیدونم چرا همش ارور میده :(((

      Löschen
  6. دستت درد نکنه گیلدا جونم یکی از خوشمزه ترین غذاهاست البته منم بدون رب انارشو ترجیح می دم :)))

    AntwortenLöschen
  7. پگاه جون من هم بابت آشنایش ازت ممنونم :))))))))

    AntwortenLöschen
  8. You are amazing! I love love love every post, thank you so much for sharing it all with us.
    Wish you all the success.

    AntwortenLöschen
  9. مرسی سوفی عزیز , ممنون از این همه لطف و انرژی مثبتی که به من میفرستی
    شاد باشی

    AntwortenLöschen
  10. Ms. Gilda:
    Thank you for all the recipes that you have posted. I have made some of them and every one cam perfect.
    Thank you for you great blog.
    Best
    Minoo

    AntwortenLöschen
  11. مرسی منوی عزیز و نازنین
    تو همیشه نسبت به من لطف داری <3

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts