Dienstag, 29. Oktober 2013

مرجو خورشت - طالقان



خیلی وقت پیش شهرزاد جون  ، یکی از خروشتهای محلی خودشون رو معرفی کرده بود 
همش در فکر این بودم که در اولین فرصت  درست کنم ، چون بر خلاف بعضی ها همیشه از تهیه خوراکی جدید خوشم میاد 
و اصولا ریسکم تو این کار خیلی بالاست :)))) 
کلی گشتم و گشتم تا تونستم اون دستور رو پیدا کنم ، همینجا هم  جا داره از شهرزاد عزیز بابت معرفی این خوراک محلی تشکر کنم 
و اما نام این خورشت * مرجو خورشت * هست که همینجور که میدونید مرجو همون عدسه 
و این خورشت متعلق به طالقانی های عزیزه 
من تو دستور ١ تغیرات  کوچکی دادم :)
و اما روند کار 

مواد لازم :
*مقادیر رو برای ٢ نفر میگم 
عدس ١ پیمانه سرخالی 
گوشت گوسفندی ٢٠٠ گرم ، که من به دلایلی از گوشت چرخ کرده استفاده کردم 
سیبزمینی سرخ شده به میزان کافی 
پیاز ١ عدد بزرگ 
رب گوجه ١ قاشق 
آبغوره یا پودر غوره 
نمک ، فلفل ، زردچوبه ، دارچین 
که من به جای دارچین از ٢ حبه سیر له شده استفاده کردم
مقداری آلو ترش یا شیرین ( که بنده در دسترس نداشتم و نریختم )

طرز تهیه :
ابتدا پیاز رو خرد کنید و خوشمزه تره اگه با ١ قاشق کره یا روغن محلی تفت بدید 
گوشت رو بهش اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن همراه با رب گوجه و مقداری آب بزارید که بپزه 
* همونجور که گفتم من از گوشت چرخ کرده استفاده کردم و همراه عدس گذاشتم تا جا بیفته 
اگه عدس شما دیر پزه بهتره که وقتی گوشت نیم پز شد اضافه کنید ولی اگه زود میپزه در اواخر کار اضافه کنید 
پودر غوره یا آبغوره و باقی مخالفت رو به غیر از سیبزمینی اضافه کنید


در آخر وقتی که درون ظرفی سرو کردید ، سیبزمینی ها رو روش بزارید 
این خورشت بسیار لذیذ و دلچسب بود ، حتما امتحان کنید 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به علایق شخصی و خانوادگی میباشد 



Montag, 28. Oktober 2013

مسقطی نشاسته



یادتونه قبلا از ی دفترچه آشپزی صحبت کرده بودم ، اینروزها که بهش نگاه میکنم ، میبینم خیلی چیزها رو هنوز از روش انجام ندادم 
یا شاید هم انجام دادم و یادم نیست :))) اخه خیلی قدیمی 
یکی دیگه از اون دستورات مسقطی نشاسته بود ، این مسقطی رو هر کی به شیوه خودش درست میکنه و این هم شیوه های بود که زمان جوانی خودم , از تلویزیون یاداشت کردم :)) 
البته تو دستور از نشاسته گل استفاده شده ، ولی چون من نشسته گل نداشتم ، طبق معمول از نشاسته ذرت استفاده کردم 
و همه چیز همونی شد که باید میشد 

مواد لازم :
شکر ٢٤٠ گرم 
نشاسته ٤٥ گرم 
گلاب ٤٠ میل
آب ٤٠٠ میل 
مغز پسته ، به میزان لازم 
هل ١ قاشق چای خوری 
کره ١٠٠ گرم 
زعفران  دم کرده ٢٠ میل , لطفا در این مورد خساست به خرج ندید :)))
*همینجا قید میکنم که این مسقطی شیرین هست و اگه مایل بودید شیرینی اونو کم کنید شاید امکان پذیر باشه ولی همین میزان شکر تو رنگ و کاراملی بودن مسقطی ماثر هست :)

طرز تهیه :
ابتدا آب و  نشاسته  را مخلوط کرده و خوب هم میزنیم تا نشاسته حل شه 
سپس شکر و گلاب رو اضافه کرده و روی حرارت میزاریم 
تو این مرحله احتیاج به هم زدن مداوم داره ، چون اگه کوتاهی کنید نشاسته ها گلوله گلوله میشه 


وقتی خودش رو گرفت زعفران رو اضافه میکنیم ، و بعد از اون کره و پودر هل رو 


تو این زمان هم زدن مدام لازم نیست فقط شعله  رو کم کنید و بزارید چند جوش بزنه 
تا به اینجا که گفتم میتونید مسقطی قالبی داشته باشید ، و داخل قالبهای مخصوص یا لیوانهای کوچکی بریزید و بعد از خنک شدن میل کنید 


اما اگه خواستید مسقطی به شکل بریده داشته باشید باید به پخت ادامه بدید 
آنقدر هم بزنید و بزارید بجوشه که کاملا سفت شه در واقع از عسل سفتر شه و به راحتی از قاشق جدا  نشه 
یا به عبارتی وقتی هم میزنید ی صدای جیز جیز رو از ته ظرف میشنوید 
تو همین مرحله پسته ها رو اضافه میکنیم 
و کمی دوباره هم میزنیم و درون ظرفی که از قبل چرب کردیم و آماده هست میریزیم 
بهتره که ظرفتون لبه دار باشه 
بعد از خنک شدن بزارید داخل یخچال تا خودش رو خوب بگیره و بعد برش بزنید 
اگر ظرفهای خوبی واسه نگهداری در یخچال دارید ، میتونید در یخچال نگهداری کنید 
ولی اگه ظرفتون خوب نباشه و آب بندازه ، مسقطی رو باید ی راست دور بریزید :)
امیدوارم از تهیه اش لذت ببرید 
نوش جان ، گیلدا 









Samstag, 26. Oktober 2013

کاری پلو با سبزیجات - Curryreis mit gemüse


نمیدونم تا چه حد به طعم ادویه کاری Curryعلاقه دارید ؟
من این ادویه رو به خاطر رنگ و عطر و طعم لذیذش خیلی دوست دارم ، کمتر ادویه ای هست که بخواهد همه این خصوصیات رو داشته باشه 
و اما از خصوصیات درمانی این ادویه اینه که به دلیل وجود کورکومین که عامل ضدالتهاب و یک آنتی‌اکسیدان قوی است، موجب کاهش التهاب مفاصل می‌شه . حتی ممکن است این عنصر ژن ناقل سرطان پستان را غیرفعال کنه  و روند پیشرفت سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش بده .

خیلی وقت بود که دوست داشتم کاری پلو رو امتحان کنم ، چون همونجور که قبلا هم گفته بودم اصولا از چلو یا پلو و همینجور خروشتهای که رنگشون غیر از قرمز و سبز باشه بیشتر خوشم میاد 

واسه پلویی که تهیه کردم ، بهترین گزینه رو سبزیجات دیدم و به سراغ قارچهای جنگلی گوشتدار رفتم که تو میون اونها Steinpilze رو انتخاب کردم که متاسفانه نمیدونم  به ایرانی چی نامیده میشه 


این قارچها بسیار گوشتی بوده و مثل قارچهای معمولی آب نمیندازه و سیاه نمیشه و طعمی بسیار لذیذ تر از قارچهای معمولی داره 

و اما مواد لازم :
برنج آبکش برای ٣ نفر 
قارچ مورد نظر ، ٢ پیمانه خرد شده 
فلفل دلمه به رنهای مختلف : ١ پیمانه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
زنجبیل ، ١ بند انگشت 
سیر ٣ تا ٤ حبه 
پودر کاری ١ قشق غذا خوری 
فلفل ، نمک ، زردچوبه 
تخم گشنیز و زیره ١ قاشق  چای خوری 
خامه نصف استکان 

طرز تهیه  :
ابتدا مثل هر خوراک دیگه پیازها رو تفت میدیم ، اگه با کمی کره یا روغن محلی باشه طعم بهتری خواهد داشت 
قارچها رو اضافه میکنیم و به همراه اون ، زنجبیل و سیر رنه شده رو اضافه میکنیم 
بهتره که ادویه ها رو هم در همین مرحله اضافه کنیم تا کمی عطر و بوشون بلند شه 
در کار پودر کاری و فلفلها  رو اضافه کردم ، و تفت کوتاهی دادم و خامه رو اضافه کردم 
اضافه کردن خامه واسه اینه که موادتون از حالت خشکی در بیاد و بهتر به برنج رنگ بده 
میتونید از آب هم استفاده کنید یا از شیره نارگیل 


از مواد لابلای برنج آبکش بدید و بزارید دم بیاد ، البته همینکار رو میتونید با گوشت یا به صورت کته هم انجام بدید 
این برنج خیلی خیلی لذیذ و خوشخوراکه ، حتما امتحان کنید :)
نوش جان ، گیلدا 

* پخت و تهیه این خوراک بر حسب علایق شخصی و خانوادگی میباشد 







Mittwoch, 23. Oktober 2013

مرغ کره ای - هندی ، پاکستانی


و اما یک خورشت لذیذ و خوشمزه دیگه 
این خورشت با نام مرغ کره ای یا Butter Chiken شناخته شده 
دستور این خورشت رو از وبلاگ نسرین جون ( هنر طباخی ) پیدا کردم ، و همینجا هم ازشون ممنونم واسه معرفی این خروشت لذیذ 
اولین باری که عکسش رو دیدم فکر کردم فسنجونه :)) بعد که دستورش رو خوندم دیدم دیدم چیزی بر خلاف فکر منه و همینجور بسیار لذیذ
البته کمی چرب شده بود که من چربی اضافه اونو بعد از عکس با قاشق گرفتم :)

مواد لازم :
مرغ ، به میزان لازم 
گوجه ٢ تا ٣ عدد ، که من نداشتم :))
رب گوجه ١ قاشق 
کره ٥٠ گرم 
دارچین ١ قاشق چای خوری 
سیر و زنجبیل ، از هر کدام ١ قاشق چای خوری 
فلفل ، نمک ، زردچوبه 
ماست ١ پیاله 
گشنیز تازه ٢ تا ٣ قاشق غذا خوری 
پیاز ١ عدد 

طرز تهیه :
مرغ رو به نمک و فلفل آغشته کنید به مدت ٢ ساعت  بزارید تو یخچال تا استراحت کنه 
داخل ظرف مورد نظرتون مقدار کمی روغن ریخته و مرغها رو یکی یکی سرخ کنید ، و کنار بزارید 
پیاز رو که خرد کردید داخل همون ظرف ریخته  و با کمک کره تفت بدید ، دارچین رو هم در همین مرحله اضافه کنید و بزارید با کمی تفت دادن عطرش بلند شه .
حالا سیر خرد شده یا له شده رو همراه با زنجبیل رنده شده اضافه کنید . به ترتیب رب گوجه و گوجه رنده شده رو نیز مخلوط مواد قبلی کنید


ماست و باقی ادویه های ذکر شده رو اضافه کرده  و مرغها رو بزارید همراه با سس تشکیل شده به آرامی بپزه 
اگه فکر کردید که سس شما احتیاج به آب داره و هنوز مرغ نپخته میتونید کمی آب اضافه کنید


در آخر کار گشنیز خرد شده رو اضافه کنید و موقع سرو خروشت مقداری خامه واسه تزیین خروشتتون بریزید 
این خورشت رو با برنج میتونید میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 




Sonntag, 20. Oktober 2013

انار پلو





مدتهاست که میخواستم این پلو رو تهیه کنم ، ولی پارسال آنقدر تنبلی کردم که دیگه فصل انار تمام شد و دیگه وقت به این یکی رسپت نرسید :)
بعضی از دوستان معتقد  هستند که این پلو با توجه به محتویاتش از ساوه اومده ، ولی خود من هم مایلم بدونم که مال کدوم یکی از شهرهای کشورمون هست 
قبلا براتون با انار چیزهای دیگه پست کرده بودم ، مثل آش انار 
یا واسه دوستانی که به خوراکهای شمالی آشنایی ندارند ، باید بگم که زیتون پرورده و کال کباب هم با همین دانه های انار بسیار لذیذ میشه 
طبعتا هر چی دانه های انار ترشتر و قرمزتر باشه ، کارتون زیباتر  و لذیذتر خواهد بود 
به جز گزینه های بالا بهتون پخت این پلو رو هم پیشنهاد میکنم ، چون هم زیبا واسه سفره های مهمانیتون هست و هم لذیذ 

مواد لازم :
برنج آبکش برای ٣ نفر 
روغن حیوانی یا کره ٢ قاشق 
پیاز ١ عدد بزرگ 
زعفران دم کرده 
انار قرمز ١ عدد بزرگ 
ران مرغ به تعداد نفرات 
سیر ٢ حبه 
خلال پسته ، مقداری 
نمک ،  فلفل ،زردچوبه 

طرز تهیه :
ران مرغ رو با کمی از پیاز میزاریم تا بپزه بهتره که نیم پز باشه ، اگه دوست داشتید میتونید کمی رب هم اضافه کنید ، بعد از اون سرخش کنید به کنار بزارید 
داخل تابه پیازها رو خرد کنید و با روغن حیوانی یا کره تفت بدید سیر له شده و انار دانه شده رو به پیازها اضافه کنید همراه با ادویه ( کمی از انار رو برای روی برنج نگاه دارید ) 
مرغها رو درون همین مواد بزارید و شعله  رو کم کنید و بزارید با درب بسته کمی آب بندازه 
میتونید ١ تا ٢ قاشق آب مرغ رو هم بهش اضافه کنید اینجوری سس به خورد مرغها میره


از اینجا به بعد ٢ تا انتخاب دارید 
هم میتونید از مواد لابلای پلو با زعفران دم کرده بکشید ، یا اینکه فقط زعفران دم کرده رو به برنج اضافه کنید و موقع سرو برنج از مواد روی اون بکشید 
من مواد رو لابلای برنج دادم ولی مرغ رو روی برنج استفاده کرده 
در آخر موقع سرو کردن ، باقی اناردونه ها رو همراه با مقداری پسته روی برنج بکشید و میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 




Donnerstag, 17. Oktober 2013

طبخ قهوه



قهوه یکی از نوشیدنی های روزانه هست که طبخی متفاوت داره ، و یقینا خیلیها میدونند 
طبیعتا اونهای که با دستگاه تهیه میشه ، خیلی راحتتر از بقیه هست 
اینجا میخواهم طرز طبخ قهوه ترک رو براتو بگم 
ولی قبل از هر چی بگم که این مدل طبخ قهوه با نام قوه ترک شناخته شده ، ولی هیچوقت و هیچوقت طعم و رنگ قهوه ترک یا عرب مثل قوه ارامنه نمیمونه 
از اونجای که دوستان ارامنه خوب چه در ایران و چه خارج از ایران داشتم ، تونستم طعم خوب قهوه رو با این عزیزان بشناسم 
شاید فکر کنید که قهوه های ترک یا عرب همه به یک صورت پخت میشه و طعمی شبیه به هم داره 
ولی اگه دقت کرده باشید این قهوه ها خیلی تیره تر از قهوه های ارامنه هستند  و پختشون هم اینجور که من از دوستان عرب و ترک دیدم کلی فرق میکنه 
داخل قهوه های ارامنه مقداری ارد نخودچی مخلوط میکنند که هم رنگ اونو روشنتر میکنه  و هم خامه خوبی روی قهوه میده 
پس به این نکات توجه داشته باشید تا اگه قهوه غیر از این رو خریدید ، نگید که چرا خامه نداشت :))))

و اما روش کار 
معمولا این قهوه ها با آب به عمل میاد ولی بعضیها به جای آب از شیر استفاده میکنند 
داخل ظرفی که معمولا باریک و کشیده هست ١ قاشق چای خوری سر خالی شکر بریزید ( این قسمت اختیاری هست ، میتونید کمتر یا بیشتر بریزید ) 
و ١ قاشق چای خوری کاملا پر قهوه 
پیمانه شما واسه اینکار همون استکانهای کوچک مخصوص قهوه هست ، که ١ استکان آب خنک به مواد قبلی اضافه میکنید


کمی هم میزنید و روی آتیش گاز قرار میدید ( اینکه میگم روی آتیش ، بخاطر اینکه روی هیتر و گازهای برقی خوب انجام نمیشه )
هم زدن رو تا زمانی که ببینید پودرها قهوه از حالت گلولگی در اومده ادامه بدید 
و بعد منتظر باشید تا قهوه حجم بگیره و بالا بیاد ، دقت کنید که کل کارها در این مرحله هست که قهوه شما نباید جوش بزنه وگرنه خامه نخواهد داد
بهتره که قاشق هم از داخل قهوه بردارید، چون من هول عکس گرفتن بودم فراموش کردم بر دارم :)))


به محض اینکه کمی حجم پیدا کرد و بالا اومد ، خاموش کنید و بلافاصله  داخل همون فنجانهای قهوه  خالی کنید
حالا این قهوه منتظر ١ تیکه کیکه تا باهاش میل شه :))
نوش جان ، گیلدا










Dienstag, 15. Oktober 2013

مانی پلو - سمنان , دامغان



مدتی پیش باز هم سری به صفحات آشپزی نا آشنا زدم و عکسهای مختلف پلوها و چلوها رو نگاه میکردم 
به به ..... آدم چه رنگ و وارنگ میبینه وقتی این گوگل رو سرچ میکنه :)) 
چندین دستور پلو و چلو و آش  و غیره پیدا کردم ، که به نظرم همگی جالب اومد 
یکی از اونها مانی پلو بود که بیشتر اسمش منو به خودش مشغول کرد :) که گویا یک پلوی سمنانی ، دامغانی هست 
تو ترکیبش کشمش هم داشت و با توجه به اینکه معمولا از کشمش تو خوراکهام استفاده نمیکنم ، ولی خواستم این یکی رو امتحان کنم :)
و اما مراحل کار 

مواد لازم :
کشمش ١/٤ پیمانه 
زرشک ١/٤ پیمانه 
خلال بادام و پسته از هر کدام ١/٤ پیمانه 
لپه پخته شده نصف پیمانه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
گوشت ماهیچه ، به میزان لازم 
برنج آبکش برای ٢ تا ٣ نفر 
دارچین ، زیره ، نمک ، فلفل 

طرز تهیه :
برنج رو به صورت آبکش آماده میکنیم 
گوشتها رو هم با مقداری آب و مقداری پیاز و زردچوبه بزارید تا بپزه 
باقی  پیازها رو خرد کرده و با ١ قاشق کره و مقداری روغن تفت میدیم 
به ترتیب اول کشمش ، لپه پخته شده ( که بهتره نیم پز شه ) ، زرشک ، خلال بادام و ادویه ها و نمک رو اضافه میکنیم



تو بعضی  از دستورها تکه های گوشت رو به همین مواد اضافه کرده و تفت میدند 
تو بعضی دیگه جداگانه همراه با مواد گفته شده روی برنج میکشند 
یکی دیگه از موارد اینه که بعضیها این مواد رو لابلای برنج آبکش میدند و بعضیها وقتی که برنج رو در سینی سرو کردند روی اون میریزند 
این قسمتهای دیگه سلیقه ای هست 
و من هم روی برنج ریختم 
با توجه به اینکه از کشمش خوشم  نمیاد ولی باید بگم که ترکیب جالب و لذیذی شده بود 
نوش جان ، گیلدا


Sonntag, 13. Oktober 2013

سس پستو


سس پستو یکی از سسهای معروف ایتالیایی هست که همه بهش آشنایی دارند 
سسی که احتیاج به پخت نداره و در آشپزخانه های ایتالیایی برای انواع ماکارونی و پاستا و حتی سیبزمینی و بعضی از گوشتها و ماهی ها استفاده میشه
داستان این سس بر میگرده به سال ١٩٦٣ که برای اولین بار اونو تهیه کردند
احتمال میدند که این سس از یونان به ایتالیا اومده
و در جای دیگه گفته شده که ایتالیایها برای نگهداری ماهی ها , واسه مدت زمان  طولانی احتیاج به یک مواد چرب و خوشبو داشتند که با ترکیب چند چیز با هم این سس رو پیدا کردند
این سس از چند ترکیب ساده تهیه شده

ریحان : ١ مشت 
دانه کاج : ١٠٠ گرم 
پنیر پارمزان : ٧٠ گرم 
سیر : ١ تا ٢ حبه 
روغن زیتون ١٠٠ تا ١٢٥ میل ، که این میزان میتونه کمتر یا بیشتر باشه 
* معمولا پنیر پارمزان شور هست ولی اگر نمک سس شما کم بود ، میتونید از نمک استفاده کنید 

ترکیب بالا ترکیب اصلی این سس سبز ایتالیایی هست 
ولی در جاهایی دیده شده که این سس رو با گردو به جای دانه کاج و با سبزی والک به جای ریحان تهیه کردند 

دستور کار نیز به ٢ طریق سنتی( درون هاون سنگی )  یا مدرن ( دسگاه میکس ) انجام میشه 
هدف له یا خرد کردن مواد ذکر شده هست 

و اما روش کار :
قبل از هر کاری کمی  دانه های کاج رو تفت بدید تا عطر و طعم بهتری داشته باشند 
و کل مواد رو با نیمی از روغن زیتون داخل هاون بریزید و کم کم با سنگ اونها رو بسابید  


این کار رو مرتب تکرار کنید و همینجور کم کم به موادتون روغن زیتون اضافه کنید ، امکان داره که این مقدار روغن زیتون کم یا زیاد باشه 
که اینو میتونید از سسی که تو عکس میبینید متوجه باشید که به چه مقدار احتیاج داره 
نوش جان ، گیلدا










Mittwoch, 9. Oktober 2013

تارت لیمو



این تارت رو به کسانی پیشنهاد میکنم که عاشق ترشی و لیمو ترش هستند :))
زمانی که داشتم دستور این تارت رو میخوندم ، بزاق دهانم از خوندن  رسپتش راه افتاده بودم ، اینو جدی میگم باور کنید .......... :)))))) 
این بود که تصمیم گرفتم که حتما امتحانش کنم 
جالب اینکه با مرور رو  موادش این فکر رو کردم که با توجه به شکر داده شده دیگه نباید ترش باشه 
ولی بعد از اتمامش دیدم نه از این خبرها نیست :)) 
و اما دستور جالب این تارت 

برای نان همون خمیر تارتی که قبلا واسه تارت شکلات گذاشته بودم پیشنهاد میکنم 
دقیقا همون مراحل رو میتونید تا پخت اولیه انجام بدید 
و باز هم متذکر میشم که این خمیر خیلی نرم و لطیف هست و کمی کار باهاش سخته ولی خمیر فوقالعاده خوشمزه و تردی واسه انواع تارتها هست 

اما مواد لازم واسه فولونگ تارت :
آب لیمو ترش ١٢٥ میل 
پوست مقداری از لیمو 
شکر ١٠٠ گرم 
کره ٨٥ گرم 
٢ عدد تخم مرغ کامل 
٢ عدد زرده تخم مرغ 

طرز تهیه :
آب لیمو ، پوست لیمو ، کره و شکر را روی حرارت میزاریم تا جوش بیاد و کمی قوام بیوفته




از روی حرارت بر میداریم و پوستها رو ازش بیرون میاریم و میزاریم کمی خنک شه 
تخم مرغها رو داخل ظرفی خوب میزنیم و از شربت لیمو که هنوز گرمه ٣ قاشق  داخل تخم مرغها ریخته و خوب مخلوط میکنیم 
اگربه بوی تخم مرغ حساس هستید میتونید در این مرحله وانیل هم اضافه کنید 
دوباره شربت رو روی حرارت میزاریم و تخم مرغها رو داخلش میریزیم و مرتب هم میزنیم تا کمی خودش رو بگیره


و بعد اونها رو روی تارتها خالی میکنیم ، صاف میکنیم و با حرارت ١٨٠ درجه به مدت ٥ تا ٨ دقیقه داخل فر قرار میدیم 
* مقادیر گفته شده بالا برای ١ تارت کوچیک کافی میتونه باشه 
بهتره که تارت رو چند ساعتی داخل یخچال قرار بدید و بعد با خامه یا میوه دلخواه خودتون سرو کنید
* در ضمن در آخر هم میتونید پوست لیمو ترشها  رو جمع کنید و داخل ماشین ظرفشویی بزارید تا هنگام شستن ظرفهاتون خوشبو باشه 
نوش جان ، گیلدا




پوره کالباس - Rillettes




تو کشورهای اروپایی انواع کالباس و سوسیس حرف اول رو میزنه 
و هر کشور واسه خودش انواعی از این مخلفات رو داره ، که بهترین اونها رو فرانسوی  میدونند 
از جمله این کالباسها ، میشه به انواع مدل پوره اون اشاره کرد که با نامهای مختلفی به بازار عرضه میشه از جمله Rillettes که از انواع گوشتها از جمله  : خوک ، اردک ، گاو ، غاز هست البته این مدل کالباس ها رو نه تنها با گوشت بلکه با جگر هم درست میکنند 
و اما چگونگی دستیابی من به این کالباس مالیدنی یا پوره کالباس .....
مدتی پیش براتون ٢ مدل خوراک گیاهی Beilage از یک دوست آلمانی گذاشته بودم 
این دوست محترم ما بعد از مدتها گیاهخواری و بیماری کم خونی شدید که اونو مجبور کرد به انواع داروهای شیمیایی پناه ببره  ، بعد از اصرارهای دکتر معالجش مجبور شد که به ٢ نوع  گوشتی که بیشترین آهن رو داشتند رو بیاره 
البته اینکه این گفته پزش معالج ایشون درست یا غلط بود ، ما کاری نداریم 
ولی از این بابت که الان حالش خوب شده و به زندگی نرمال خودش بدون هیچ تزریق شیمیایی رو آورده ، بسیار خوشنود هستیم :)
و اما یکی از اون گوشتها سینه اردک بود ، که این خانوم اونو به صورت کالباس پوره در آورد و مقداری هم به من داد 
و این بود که بعد از تستش صلاح دیدم خودم امتحان کنم ، و ازش ممنونم بابت دستوری که بهم داده 

این مدل کالباس ها  با روشهای مختلفی تهیه میشه ، که در حال حاضر  این روشی بود که من استفاده کردم 
متاسفانه رنگ جالبی نداره ، ولی طعم بسیار خوب اون پوششی روی رنگش هست :)

مواد لازم :
گوشت سینه اردک ١ کیلو 
سبزیجات : رزماری ، آویشن ، برگ بو ، از هر کدام ١ قاشق به صورت خشک شده 
سیر ٣ حبه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
فلفل دانه ای سیاه ، ١ قاشق سر خالی 
نمک 
* موادی که به عنوان  ادویه در بالا ذکر شده ، میتونه با خواصت شخصی خودتون تعقیر پیدا کنه

طرز تهیه :
کل مواد رو بزارید با هم با مقدار کمی آب بپزه ، من از زود پز استفاده کردم 
بهتره که گوشت ها رو با پوست بپزید ، چون احتیاج به روغنی دارید  که پس میده 
من از ران اردک هم استفاده کردم 
گوشتها باید کاملا پخته شه تا بتونید به راحتی اونها رو از استخوان جدا کنید
گوشتها رو از چرخ گوشت رد  کنید تا خوب پوره شه ، من نمک رو در این مرحله اضافه کردم
البته با هر وسیله دیگه هم که بتونید اونها رو پوره کنید امکانش هست
حتی گاهی اوقات اونها رو ریش ریش میکنند ، این دیگه به سلیقه خودتون بر میگرده
مقداری از آب و چربی گوشت رو , روی مواد پوره شده بریزید و خوب هم بزنید ، من از فلفل درشتها هم استفاده کردم و همونجوری داخلشون ریختم
حالا احتیاج به شیشهای کوچیک  مربا دارید که بتونید درب اونها رو خوب ببندید
داخل شیشه ها رو از مواد پر کنید وبا پشت قاشق خوب فشار بدید تا به هم بچسبه و چند قاشق از چربی آب گوشت روی مواد بریزید و دربش رو ببندید



معمولا با Rillettes چربی زیاد همراه هست ، که این چربی واسه نگهداری طولانی اونه
این چربی ها از غاز یا خوک یا اردک میتونه باشه ، که کمی آب میکنند و تو همین مرحله به روی مواد میریزند و حتی کمی هم با خود گوشت مخلوط میکنند ، ولی من چون از چربی زیاد خوشم نمیاد اینکار رو انجام ندادم 
واسه همین هم اول کار گفتم که حتما از چربی خود اردک استفاده کنید ، چون حتما باید مقداری از این چربی برای نگهداری و کنسرو کردنش باشه 
بعد از اینکه سرشون رو محکم بستید اونها رو درون دیگی که آب ریختید بزارید ، جوری که تا نیمه شیشه ها رو آب بگیره 
و بزارید روی گاز تا آب جوش بیاد و چیزی حدود ٣٠ دقیقه به همین حالت بزارید تا کاملا هوای داخلش کشیده شه و کنسروی  شه 
بعد از این مرحله میتونید به مدت ٥ تا ٦ ماه بیرون از یخچال نگهداری کنید 
و بعد همراه با کره روی نان بمالید و از خوردنش لذت ببرید 
نوش جان، گیلدا 







Montag, 7. Oktober 2013

پرده پلو - ترکیه


به جرات میتونم بگم که ٢ سالی هست که در فکر تهیه این پلو هستم 
ولی هر بار فکر میکردم که احتیاج به خمیر تازه داره و ی زره تنبلی منو از تهیه اش منصرف میکرد 
تا اینکه گفتم با خمیر فیلوی اضافه ای که از کارهام داشتم این پلو رو تهیه کنم 
در مورد پرده پلو یا پیلاوی پلو باید بگم که فقط تا این حد اطلاع دارم که یک پلوی مجلسی ترکیه هست و برای مراسم خواصشون و مهمانی های بزرگ استفاده میکنند 
از مواد داخلش هم اینجور که من فهمیدم ، هرکی هر چی دوست داره میزاره ، چون هر چی گشتم دستور مشابه ای رو پیدا نکردم 
این بود که از من هم از مواد هویج پلو واسه اینکار استفاده کردم 
و اما طرز تهیه 

همینجور که گفتم مواد داخلش رو میتونید از اینجا نگاه کنید 
و اما واسه کاردستی این پلو احتیاج به خمیر فیلو داریم و همینجور مقداری بادام کامل یا ٢ نیم شده 
قالب مورد نظرتون رو انتخاب کنید و حسابی چربش کنید 
بهتره که با کره باشه تا بتونید به راحتی بادامها رو هم به دیواره و کف اون بچسبونید 
البته همینجور که میبینید من نتونستم به خوبی از عهده این کار بر بیام :)) 
بعد خمیرو داخل قالب پهن میکنید این کار رو به آرامی انجام بدید تا بادامها جابجا نشه 
حالا داخل خمیر برنج آبکش شده رو که با مواد دیگه مخلوط کردید بریزید 


با پشت قاشق کمی فشار بدید تا بهم بچسبه 
خمیر اطراف رو روی برنج بیارید و اونو بپوشونید ، با برس کمی روغن روی خمیر بکشید 
و داخل فر تا به مدت تقریبی ٣٠ تا ٤٠ دقیقه و با حرارت ١٧٠ درجه بزارید 
دقت کنید که شاید احتیاج باشه بخاطر طلایی شدن روی خمیر کمی زودتر از فر بیرون بیارید 
نوش جان ، گیلدا 

* این خوراک با توجه به علایق شخصی و خانوادگی تهیه شده 




Samstag, 5. Oktober 2013

میگوهای کوچیک - Nordseegarnele


دوستان اینها میگو با پوست هستند ، ولی اندازه ٢ بند انگشت ، یعنی کوچیکترین میگوئی که میشه خرد
این میگوها تو شمال آلمان صید میشه و در بر خلاف ظاهر کوچیکشون ارزون هم نیست و به آلمانی بهش  
Nordseegarnele میگن 
هر ١٠٠ گرم پاک شده ، حدود ١٠ یرو قیمت داره و حدود ٥ مشت اونها رو که پاک میکنید بهتون فقط ١ مشت میگو میده
این میگوهای کوچیک رو حتی موقع صید اگه وقت داشته باشند :)) میشه خام خورد ، و مزه اونها مثل میگوهای هست 
اصولا این میگو ها به صورت خام استفاده میشه , البته به صورت بخار پز با زمان کم هم وجود داره ولی مثل میگوی های دیگه پخت طولانی نداره و همینجور بهترین گزینه تو انواع سالادها میتونه باشه

گیلدا






سوپ کرِم سیبزمینی


میدونید که آلمانی ها رابطه خوبی با سیبزمینی دارند ، و یکی از سوپهای لذیذشون هم سوپ کرم سیبزمینی  هست 
از اونجای که داخل این سوپ هیچی نیست همراه با اون تیکه های میگو ، یا نان تست سرخ شده یا گوشت دودی سرخ شده همراه هست 
که البته همیشه این همراهی در حد تزئین سوپه و یکی از خصوصیات این سوپ , سفید بودن و غلظتش هست 
این سوپ رو تو یکی از رستورانهای اینجا خوردم، خیلی برام لذیذ بود ، البته حدس زدن اینکه دقیقا چی داخلش هست کمی سخته 
ولی حدس من , رو این چیزهای بود که براتون زیر مینویسم که خیلی هم به همون ترکیبی که میخواستم شباهت داشت 

مواد لازم :
سیبزمینی متوسط ٤ عدد 
خامه ١٠٠ تا ٢٠٠ گرم ، میتونید نصف نصف از شیر و خامه استفاده کنید 
زنجبیل تازه ، ١ بند انگشت 
نمک و فلفل ، جوز هندی 
میگوی ریز ، به اندازه کافی 

طرز تهیه  :
تهیه این سوپ خیلی راحت و همینجور خیلی سریع انجام میشه 
اول از همه سیبزمینی رو پست بکنید و خورد کنید و همراه با زنجبیل خرد کرده بزارید با مقداری آب بپزه 
البته مقدار آب زیاد نباشه ، چون بعدا باید مقدری خامه بهش اضافه کنید 
وقتی که موادتون پخت خامه رو بهش اضافه کنید و با میکس خوب له کنید ، اینجا نمک و فلفل و جوز هندی رو هم میتونید اضافه کنید 


دوباره بزارید چند جوش کوچیک بزنه 
و روی اونرو با میگوی ریزی که فقط کمی تو کره تفت دادید تزئین کنید


در مورد این میگوهای کوچیک باید بگم که آنقدر کوچک و ریز هستند که خیلیها همینجوری بعد از پاک کردن اونها رو میخورند
مزه اون هم مثل هر میگوی دیگه هست :))
و البته بسیار گرون ، وقتی که ٥ مشت بزرگ رو پاک میکنید فقط بهتون ١ مشت میده :)))
صید این میگوها در شمال آلمان زیاده ، البته فکر کنم تو ایران دور بریزند ، که با توجه به قیمت گرونش بهتره این کار رو نکنند
من قبلا با این میگوها براتون ٢ تا  سالاد و ١ صبحانه درست کرده بودم

نوش جان . گیلدا 









Donnerstag, 3. Oktober 2013

زغال اخته - ٢٠١٣



زغال اخته های  امسال ما ، که واسه مدت طولانی آفتاب ، درختها در حال ترکیدن بودند :)))))))