شیرینی نان برنجی ، کرمانشاهی





خیلی وقت بود که دنبال ی دستور واسه نان برنجی یا نان نخودچی میگشتم 
البته دستور زیاد داشتم ولی خوب ، مشکل این بود که روغن مناسب اینکار رو نمیتونستم پیدا کنم 
با خیلی از مارگارینها و کره و غیره امتحان کردم تا اینکه ی روز به دستور راحله جون رسیدم که هر دوی این شیرینی ها رو تهیه کرده بود
و اون هم با روغنهای جامد هست که  به تازگی میشه تو تمام فروشگاهای آلمان پیدا کرد 
این مطلب رو نوشتم تا بدونید که این ٢ تا شیرینی رو نمیشه با کره یا مارگارین یا روغن مایع تهیه کرد ، چون با همه اینها امتحان کردم و خراب شد :)))


و اما مواد لازم :
* ارد برنج خیلی نرم ٢٥٠ گرم ، که ١٠٠ البته ارد برنجهای ایرانی واسه عطر  و بوش بهتره 
واسه دوستان داخل آلمان هم هستند بگم که میتونید از فروشگاه  Rossmann  یا Real یا فروشگاهای بزرگ دیگه خریداری کنند 
* روغن قنادی ١٢٥ گرم ، که داخل همه فروشگاهها کوچیک و بزرگ تو آلمان هست ، من از این مقدار ٢٥ گرم کم کردم و بجاش روغن Ghee اضافه کردم ، برای عطر و طعم بهتر . میتونید تمام و کامل از روغن Ghee استفاده کنید 
پودر قند ٩٠ گرم 
زرده تخم مرغ ١ عدد 
گلاب ١/٤ پیمانه 
زعفران در صورت تمایل ٢ قاشق غذا خوری 
مقداری تخم خرفه یا خشخاش برای  تزیین 

طرز تهیه :
روغن و پودر قند الک شده رو خوب بزنید تا سفید شه 
زرده رو اضافه کنید و دوباره به زدن ادامه بدید تا خمیر پوک شده و کمی حجم پیدا کنه 


سپس ارد برنج رو به صورت الک کرده اضافه کنید و از این مرحله دیگه با دست هم بزنید 
گلاب رو کم کم اضافه کنید ، چون برای اینه که خشکی خمیر رو بگیره ، وقتی که خمیرتون به حد کافی نرم شد و تو دست فرم گرفت میتونه کافی باشه 
و امکان این هست که به همه گلاب احتیاج نداشته باشید 
خمیر رو داخل سلفون پیچیده و به مدت ٢٤ ساعت داخل یخچال میزاریم ، و زمان استفاده  ٢ ساعت هم در دمای اطاق میزاریم باشه 


از این قسمت تجربه خودم رو مینویسم :
وقتی خمیر رو از یخچال بیرون میاریم کمی سفت هست و با دست زدن خرد میشه 
اینه که تو این مرحله اگه مایل باشید مثل من زعفرانی کنید میتونید ٢ قاشق رو اضافه کنید و کمی ورز بدید تا خمیر دوباره نرم شه در همین حد کافیه و ورز بیشتر ندید 
و اگر زعفرانی نخواستید ، به همان اندازه بجاش گلاب اضافه کنید 
خمیر رو صاف کنید ، خمیر شیرینی برنجی یا نخودچی نباید نازک باشه ، معمولا واسه من پهنای قالبم  بهترین اندازه هست 
خمیرهای قالب زده رو تو سنی فری که کاغذ روغنی گذاشتید بچینید و روش رو تزئین کنید 
میتونید گرد کنید و بهش فرم بدید ، به نظر من این شیرینی به صورت همون سنتیش بسیار زیباتر هست 
ولی متاسفانه من قالبهای فرم دهنده روی اونو نداشتم 
شیرینی ها رو به مدت ١٠ تا ١٢ دقیقه داخل فری که از قبل گرم کردید با دمای ١٦٠ درجه قرار بدید 
دقت کنید که نسوزه و زیرش  سیاه نشه 
شیرینی ها رو بد از خنک شدن از سینی جدا کنید 
نوش جان ، گیلدا 








Kommentare

  1. چقددددر نانازی شدن اینا ، دست گلت درد نکنه ، خیلی شیرینی سختیه ، مثل همیشه تو عالی درآوردی ؛ دست گلت درد نکنه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی رزکم ، جات خالی عزیزم

      Löschen
  2. شیرینی‌ مورد علاقه من :) به به خیلی‌ هم با سلیقهٔ درست شده

    vegetable shortening این روغن به‌‌ انگلیسی میشه
    برای سلامت خوب نیست ولی سالی یکبار اشکالی نداره.
    ;)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی سوزان نازنین
      دقیقا همینه که گفتی ، البته من نمیدونستم ، با کمک راحله جون به اونجا رسیدم :)))

      Löschen
  3. به به چه عالی شدن گیلدا جون خیلی ناز و عروسکی
    منم برای اینکه مشگل خارجی ها از در دسترس نداشتن روغن کمتر بشه با شورتنینگ که احتمال دادم باید همون روغن قنادی باشه نون نخودچی درست کردم بماند که روزی بود که سفره ایرانی هک شده بود و از بس فکرم مشغول بود هر دو تا سینی ام سوخت ولی کلا از طعم و عطر خامش ام خیلی خوشم نیمده بود احساس می کردم بخوبی دفعه های قبلم که با روغن جامد درست کردم نشده
    ولی مال تو معلومه خیلی خوب شده ... نوش جونتون

    AntwortenLöschen
  4. مرسی لاله جون ، عزیزم من هم مشکل تورو داشتم اینجا و هیچوقت نان برنجی یا نوخدچی من خوب نمیشد
    تا اینکه راحله جون بهم این روغن رو معرفی کرد
    ولی فکر کنم با همون Ghee هم به تنهای میشه ، فقط حیف که اینجا برنج خوش عطر نمیشه پیدا کرد

    AntwortenLöschen
  5. Gilda jun aliiiiiye ,rasti esme roghane jamedo mishe benevisi ke man az inja tahiyeh konam man khub motavajeh nashodam . khengam dige busssssss

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی هما جون ،
      عزیزم این همون روغنی هست که واسه سرخ کن استفاده میشه که تو تمام فروشگاهای کوچیک و بزرگ مثل Aldi و غیره میتونی پیداکنی
      دقیقا اینو نوشته :
      Flanzenfett ؛Ideal zum Frittieren ، Backen ، Braten und Fonduo

      Löschen
  6. Gilda jan hala man ke aslan be roghane jamed dastresi nadaram chi kar konam? :( mishe ba kare dorost ya kollan bikhialesh besham ke vaghean dardnake :(

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. دوست عزیز
      هیچوقت از هیچکاری نامید نشید ، من بارها شده که این شیرینی رو تهیه کردم و همش خراب شد ، ولی باز اینبار سعی خودم رو کردم
      من نمیدونم که شما کجا هستید تا بتونم دقیقا بهتون کمک کنم ، ولی اگه احتیاج به نام انگلیسی این روغن هم داشتید میتونید چند کامنت بالاتر که یکی از دوستان نوشته استفاده کنید
      در غیر این صورت میتونید از روغن Ghee استفاده کنید ، که دستورش رو دادم
      باز هم این امکان هست که بتونید کره رو آب کنید ( فقط آب شه ) بد بزارید خنک شه ، آب کره زیر میمونه و خالصی اون روش هست
      که شما احتیاج به روغن خلس دارید ، آب رو دور بریزید و از روغن استفاده کنید
      امیدوارم موفق باشید

      Löschen
  7. گيلدا جون خيلي به هوس افتاد كه درست كنم ! برم ببينم اينجا روغنش رو پيدا مي كنم يا نه!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. امیدوارم که پیدا کنی ، ولی حتما هست ، چون این مدل روغن واسه سرخ کن همه جا دیده میشه

      Löschen
  8. راستي خيلي شيريني هات خوشگل شده.

    AntwortenLöschen
  9. merci Gildaye golam kharidam hala key dorost konam ba khodast :))))

    AntwortenLöschen
  10. باریکلا به تو دختر زبل ، چه زود :)))
    خیلی راحته ، خوبیش اینه که ١ روز خمیرت رو درست میکنی و روز بد خودش رو ، اذیت نمیشی ;)

    AntwortenLöschen
  11. Gilda jan man hamishe alman kharid mikonam in roghan o dirooz didam jamede na? eine kareh ama to yakhchal nist rosh ham neveshe Ideam zun frittieren (vase sorkh kone !!!!? ). rastesh motmaen naboodam hamine ya na chon to swiss roghane sorkh kardani jamed nist shak kardam .......:(

    mamnoon misham age vaght dashti ye kocholo rahnamaei koni fadddaaaaat
    Proshat

    AntwortenLöschen
  12. پروشات جون
    همونی هست که میگی ، اگه چند تا کامنت بالاتر بری ، واسه هما جون هم نوشتم که دقیقا چی نوشته روش
    البته اینجا بعضی از فروشگاه ها تو یخچال میزارند و بعضی بیرون از یخچال ، قالبهای بزرگتر از کره هست و کاملا رنگش سفیده
    البته اینجا هم واسه سرخ کردن به صورت مایع دارند ، ولی همه فروشگاه ها بر عکس ، جامدش پیدا نمیشه
    عزیزم اگه باز شک داشتی بگو که عکسش رو برات بفرستم :***

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام عزیزم روزتون بخیر ، من خیلی درگیر این موضوع بودم و امروز اتفاقی با وبلاگ خوبتون آشنا شدم ، میخواستم بگم میشه لطفا عکس کره ای که گرفتین برای من هم بفرستین؟ ممنونم

      Löschen
  13. mamnoonam azizam emrooz asri daram miam alman dobare .... mikharam merci golam. age zahmatet nabood ye soale dige ham dashtam vali har vaght vaght kardi javab bede ajalae nadaram. range ghaza khob chi va az koja migiri man az Iran wilton avordam vali hamash bime tamoom shodanesho daram :( fadat golam mamnoon bazam.

    AntwortenLöschen
  14. حتما پیدا میکنی عزیزم
    پروشات جون ، من هم از رنگهای ویلتون استفاده میکنم ، که شهر من چون کوچیکه پیدا نمیشه ، و من از ebay سفارش دادم که برام اومد
    :***

    AntwortenLöschen
  15. mamnoonam azizzzzam. manam hamoon wilton migiram goftam shayad onja mark dige peyda beshe..... in Swiss standard haye ghazaeesh kheili ajibe vase ham tanavo mavad e khoraki ham paeene ma ke 70% az alman kharid mikonim ...... be har hal bazam mamnoon vae hame rahnamaee hat golam payande bashi

    AntwortenLöschen
  16. خواهش میکنم عزیزم
    حالا خوبه که نزدیک به آلمان هستید و میتونید اینکار رو بکنید ، چون خیلی از دوستان و اقوام ما هم همینکار رو میکنند
    البته اینجا رنگهای دیگه هست ولی اصلا رنگ ندارند و کل شیشه رو خالی کنی ، نتیجه نمیده :))
    اینک که مجبور شدم اینها رو بگیرم

    AntwortenLöschen
  17. salam gilda khanom shoma ard nokhod ra za alman tahie mikonid

    AntwortenLöschen
  18. salam gilda khanom shoma ard nokhod ra az alman tahie mikonid

    AntwortenLöschen
  19. سلام دوست ناشناس
    نخیر ، هنوز اینجا نتونستم پیدا کنم
    و از ایران یا فروشگاه ایرانی ها میگیرم

    AntwortenLöschen
  20. salam gilda jun
    man be tazegi ba sayte shoma ashna shodam ,vaqean honarmand hastin ,lezat bordam az in hame zoq va saliqe.
    man ham deutschland zendegi mikonam va nemidunestam roghane jamed az koja begiram ,ba rahnamai shoma jorat dorost kardane shirini nokhodchi ro peyda kardam Leila

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام لیلا جان , به خانه من خوش اومدی عزیزم :)
      و خوشحالم که این وبلاگ کمکی به دوستانی که در آلمان هستن میتونه داشته باشه
      امیدوارم که شیرینی خوبی رو تهیه کنید عزیزم

      Löschen



  21. rasti gilda jun man Arde nokhodchi ro az Asia shop migiram

    Leila




    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. لیلا جان , متاسفانه آسیایی های ما نداره
      چندین بار پرسجو کردم :/

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts