Dienstag, 5. März 2013

کیک سیب مادر بزرگ


کلا تو شیرینی ترکیب سیب و دارچین واسه من بهترین ترکیبه ، فکر کنم خیلیها هم به این ترکیب علاقمند باشند 
چند روز پیش که دستوراتم رو نگاه میکردم دیدم کیک سیب رو هنوز تو لیست ندارم 
این کیک رو تقریبا بخاطر علاقه ای که دارم زیاد تهیه میکنم ، و با توجه به دستوری که دارم و بافت نرمش همون ساعت اول چند تا تیکه ازش با چای خورده میشه 
من کیک سیب رو گرم دوست دارم ، واسه همین هم همیشه این دستور رو نصف میکنم که دوباره تهیه کنم 
دستوری رو که اینجا میزارم یکی دیگه از دستوراتی هست که توسط همون خانوم مسن آلمانی بدست آوردم ، و ازش بابت این دستورات خوشمزه ای که در اختیارم گذاشت بسیار سپاسگزارم 

مواد لازم :
کره ٢٥٠ گرم 
شکر ٢٥٠ گرم 
آرد ١٨٥ گرم 
نشاسته ذرت ١٨٥ گرم 
پیکینگ پادر ١ قاشق چای خوری 
تخم مرغ ٦ عدد 
آب لیمو تازه به مقدار لازم
وانیل شکری ١ قاشق چای خوری یا ١ قاشق پوست لیموی رنده شده 
سیب بمقدار لازم 
 نمک نصف قاشق چای خوری 

مواد لازم برای روی کیک :
پودر دارچین - چند قاشق شکر - خلال بادام - مقدری کره آب کرده 

سیبها روپوست بکنید و به هر صورتی که دوست دارید برش بدید و روی آنها آب لیمو برزید تا سیاه نشه 
 سفیده ها رو زده تا سفت شه اونها رو کنار بزارید و کره رو با شکر مخلوط کنید و خوب بزنید تا سفید و یکدست شه 
سپس زرده ها رو اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید ، میتونید از مقداری پوست لیمو هم استفاده کنید 
سفیده رو به مواد قبلی اضافه کنید و دیگه از همزن استفاده نکنید و دستی به صورت دورانی مخلوط خودتون رو هم بزنید 



مواد خشک رو مخلوط کنید و ١ بار الک کنید و به مایه تخم مرغ و ..... اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید در حدی که مواد مخلوط شه 
من اصولا این کیک رو روی  سینی  تهیه میکنم ، یعنی تو قالب نمیرزم ، این دقیقا همون چیزی بود که اولین بار هم پیش مادر بزرگ آلمانی خوردم :))
حالا شما هر جور که راحت هستید کار کنید 
خمیر رو روی کاغذ روغنی داخل سینی  فر بریزید و صافش کنید ، و تکه های سیب رو روی خمیر بچینید 
تو این مرحله میتونید اول دارچین بپاشید  و بد سیب رو بزارید یا برعکس 



خلال  بادامها رو هم بپاشید و کره آب کرده رو روی خمیر بریزید و بد از اون هم شکر رو بپاشید 
من چون نمیخواستم کیک چربتر و شیرینتری داشته باشم ، اینکار رو نکردم 
ولی پیشنهاد میکنم که شما حتما انجام بدید 
کیک رو به مدت ٢٥ تا ٣٠ دقیقه داخل فری که از قبل گرم کردید و با حرارت ١٨٠ درجه قرار بدید 
و بد از آماده شدن با یک چای گرم یا قهوه میل کنید :))
نوش جان ، گیلدا 









Kommentare:

  1. bah bah chie dorost kardiiiiiiii alieeeeeeeeeeeee

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی شراره جون ، ممنون :))

      Löschen
  2. خيلي خوشگله گيلدا جون، نوش جونتووون
    *** به به

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی لاله جون ، جات خالی عزیزم

      Löschen
  3. گیلدا جان ، حرررف نداره عزیزم ، بوی دارچین تمام مشامم رو پر کرد ، به به ، به به
    در ضمن منم گرم دوست دارم ، یه برش پلیز

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی رزکم ، جات خالی عزیزم ، بفرما قابل نداره :)))

      Löschen
  4. besiar khoshgelo ba salighe!faghat mishe gilda joon begid ke shoma sinitoon andazash chand dar chand bood?kheili mamnoon misham! :))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی دوست عزیز
      واسه سوال شما مجبور شدم که سینی رو سانت بزنم :))))
      همونجور که گفتم من مقادیر رو نصف کردم و واسه نصف این مقدار از سینی کوچیک ٣٠ در ٣٥ استفاده کردم
      طیبی هست که اگه کل مقدار رو استفاده کنید به سنی بزرگتر احتیاج دارید

      Löschen
  5. harf nadareh Gilda jun kheyli khoshgele hatman ham khoshmazas faghat ye soal, gofti ke to nesfe in meghdare neveshteh shodeh ro dorost kardi yani nesfesh ye siniye fer ro por mikoneh? hamin ke tu ax neshun dadi?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی هما گلی
      اره عزیزم نصف این مقادیر واسه نصف فرهای معمولی ما کافیه
      دقیقا بالا به سوال یکی از دوستان هم جواب دادم که اندازه اون چقدر بود
      آخه من ی فر معمولی دارم و ی فر کوچکتر که اینو تو اون کوچیکه پختم :**

      Löschen
  6. ای جانم چقدر عالی شده دست گلت درد نکنه خانوم
    منم عاشق سب و دارچینم
    خدایا یعنی کسی هست بدشم بیاد؟ اگر بله لطفا سهمشو بده به من

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها مرسی گلم
      باشه ببینم کی نمیخواهد زودی میزارم بر تو :))))

      Löschen
  7. kheili mamnoon,bebakhshid ke majboor shodin be khatere soale man be zahmat bioftin sinitoon ro andaze begirin!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خواهش میکنم دوست محترم ، این فقط ی شوخی بود
      سوال شما واسه دیگران هم مطرح شده بود :))

      Löschen
  8. گيلدا به جونم خودم برات اينجا كامنت گذاشته بودم! ولي الان نيست! چه شده است آيا؟؟؟؟؟؟؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. شبو جون ، قسم نخور گلم ، میدونم ، اتفاقا واسه خود من هم سوال بود که کجا رفت
      آخه من تو امیل خودم دیدم ولی اینجا هم هر چی گشتم پیدا نکردم ، حتما مشکل از وبلاگ هست گلم
      خودت رو ناراحت نکن ، مرسی که بهم خبر دادی ، اتفاقا میخواستم خودم بهت بگم

      Löschen
  9. سلام گیلدا خانم من تازه با وبتون آشنا شدم.خیلی عالیه:)منم آلمان زندگی می کنم.قبلا از یه سایت آلمانی دستور این کیک رو پیدا کردم و پختم که توش از خامه هم استفاده می شد خیلی خوشمزه بود.این دفعه میخوام از دستور شما استفاده کنم.می خواستم بدونم نشاسته ذرت از چه فروشگاهی می تونم گیر بیارم و به چه اسمی؟ممنون میشم جواب بدید

    AntwortenLöschen
  10. سلام دوست عزیز
    خوش آمدید ، وممنونم از این همه لطفتون
    من از Speisestärke استفاده کردم
    که شما میتونید از تمام فروشگاهها تهیه کنید ، و معمولا تو قسمت آردها یا مواد شیرینی پزی هست

    AntwortenLöschen
  11. خیــــــــــلی ممنونم که جواب دادین.دوست دارم از تجربه هاتون درزمینه ی آشپزی استفاده کنم:) بازم میام این ورا

    AntwortenLöschen
  12. خواهش میکنم
    من هم خوشحال میشم اگه کمکی بتونم بکنم

    AntwortenLöschen
  13. گیلدا جون. من هین امروز درستش کردم. روزه هستم نتونستم مزه کنم! اگه خوب شد میام مینویسم :)) البته یه تغییراتی توی خمیرش دادم چون بعضی چیزا رو نداشتم.

    AntwortenLöschen
  14. امیدوارم که خوب شده باشه عزیزم
    نماز و روزه ات قبول و منتظر جواب هستم :)

    AntwortenLöschen
  15. مردم تا افطار شد. درسته که خیلی ناشی هستم، ولی ناشی بازی هم زیاد درآوردم. مطمئن بودم کیک خوب نمیشه! اول اینکه کره نداشتم . نصف کره ریختم، نصف روغن. بعد هم نشاسته ذرت نداشتم. یعنی شرمنده، اصلاً نمی دونم چی هست !!! و چه فرقی با نشاسته های معمولی که ما داریم و حتماً باید تو آب بذاریم خیس بخوره داره!! تو پیج فیس بوکتون هم سوال کردم البته اون راجع به آرد برنج بود!خلاصه همه شو آرد ریختم. بعد هم سفیده ها رو که جدا کردم گذاشتم تو یخچال یادم رفت اضا فه کنم به مواد!!!!! :))))) زیاد ازم نخندین! الان خنده داره، اون موقع خیلی استرس گرفتم!ولی وقتی درست شد، آی یه بویی داشت، یه بویی داشت! بردم خونه مامان بزرگ همه عموها عمه ها بودن، منم با یه کیک کوچولو! که تازه نمیدونستم مزه اش هم چیه! ولی خیلی خیلی خوشمزه شد. همه خیلی تعریف کردن. دیشب دوباره ازش درست کردم چون داداشها گفتن که فقط یه تیکه کوچولو گیرشون اومده بود. بازم همه شو تمام کردیم!!! حالا میخوام یکی دیگه از دستوراتو امتحان کنم!!! من اومدم!!!

    AntwortenLöschen
  16. شهره جون ، منو ببخش ولی نتونستم خودم رو کنترل کنم :))))))))
    و بیشتر از طرز نوشتنتون خندم گرفت :))))))))
    عزیزم پس شما کلا ی کیک دیگه درست کردید ، خوب این هم که بد نیست
    راستش ، روغن یا کره مشکلی به وجود نمیاره
    ولی نشاسته ذرت دقیقا مثل نشاسته های دیگه هست و کاملا پودری و سفیده ، که موجب میشه کیکتون پوک و سبک شه
    این که هم سفیده نزدید ، باز جای شکرش باقی هست که کیکتون به عمل اومد ، چون شما خیلی از موارد اصلی رو حذف کردید :))
    ولی در کل باید بگم که آفرین به این اعتماد به نفستون ، چون تا این خرابکاری ها نباشه ، آبادی نخواهد بود
    من هم از این خرابکری ها زیاد دارم
    که قراره چند روز دیگه یکیش رو تو فیسبوک بزارم :)))

    AntwortenLöschen
  17. :)) نه دیگه اینقدر گیج نبودم
    سفیده رو اضافه کردم ولی نه به موقع خودش!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. نه فدات شم ، گیج بازی چیه ، خوب آدم فراموش میکنه
      چند روز پیش هم که اش تاک رو گذاشته بودم آخرش نوشتم که نعناء داغ رو فراموش کردم :))
      ولی میخواهم ١ تشکر ازتون بکنم که حقیقت کارتون رو نوشتید
      چون خیلی از دوستان دستور رو یکم جور دیگه عمل میکنند یا ی چیزی رو فراموش میکنند و متاسفانه ابراز نمیکنند
      و بعد من متهم میشم که دستورم ایراد داره :)) و ی مدت دیگه کشف به عمل میاد که کجای کار ایراد داشته

      Löschen
  18. سلام گیلدا خانوم
    من این کیک رو با دستور شما دیروز درست کردم . خیلی خوشمزه و لطیف و عالی شد . دستتون درد نکنه

    AntwortenLöschen
  19. خواهش میکنم دوست ناشناس
    خوشحالم که خوشتون اومد :)

    AntwortenLöschen
  20. gilda jon man in cake o pokhtam vali cake pof kard ,sibaye orsh raft zeer,be nazaroon moshkelesh chi bode?

    AntwortenLöschen
  21. سلام بهار عزیز
    عزیزم مشکل قطر کیکت بود , که زیاد بود
    از اونجایی که این کیک مثل کیک اسفنجی , باید سفیده و زرده جدا شه , اینه که خیلی باد میکنه :)))
    همینجور که میبینی من تو سنی فر درست کردم و قطر کمی واسه اینکار استفاده کردم تا اگه باد کرد سیبها مشخص باشه و زیر نره :)

    AntwortenLöschen