Sonntag, 17. März 2013

نان نخودچی - شیرینی نخودچی



فکر کنم کسی نباشه که این شیرینی رو نشناسه و حتی دوست نداشته باشه 
حتما شما هم با گذاشتن ١ عدد از این شیرینی ها یاد دوران بچگی و همینجور عید نوروز میفتید  
یادمه مادرم از این شیرینی همیشه به مقداری تهیه میکرد که ما ٢ روزه تمامش کنیم ، یا به قول معروف فقط سر سفره باشه 
چون دقیقا ١ روز بعد از تحویل سال عازم مسافرت میشدیم و تا ١٠ روز بعد  از اون هم خانه نبودیم تا فیض این شیرینی ها رو ببریم :)))
چند سالی بود که شدیدا تو نخ این شیرینی بودم و پروژه های پخت من همیشه با شکست روبرو میشد و همیشه علت شکست رو به حساب نداشتن چرخ گوشت میزاشتم :))
ولی بعد از مدتها فهمیدم که نخیر ر ر ر مشکل روغنی بود که من تو تهیه این شیرینی ها بکار میبردم 
چه بسا اقوام و فامیل هم لطف میکردند و به خاطر اینکه میدونستند علاقه شدیدی به این شیرینی دارم ، واسم پست میکردند ، ولی از شما چه پنهون که فقط خاکه این شیرینی بعد از ١ هفته به دستم میرسید :)))
 تو دستور نان برنجی میتونید از روغنی که استفاده کردم ، مطلع بشید 

خوب حالا میریم سر دستور نان نخودچی ها ( شیرینی نخودچی ) 
دستورهای متفاوتی وجود داره ، چه در مقدار مواد و چه در طرز تهیه ، چیزی که تو بیشتر اونها شباهت داشت ، مقادیرش  بود 
این دستورات با تخم مرغ   ، بدون تخم مرغ ، با ارد سفید ، بدون ارد سفید ، و استراحت ، بدون استراحت و ....... بودند :))))) 
این دستور ترکیبی از کار پگاه جون ، لیلیان عزیز ، یوتوپ و گوگل ...... میباشد 

و اما مطلب اصلی ،طعم  و مزه این شیرینی :
باید بگم که اصلا فکرش رو نمیکردم که اینقدر خوب و ترد و خوشمزه بشه ، یعنی دقیقا همونی که تو شیرینی فروشیها دنبالش میگردی 
کلا ٢ تا از شیرینیهای که پختم منو بسیار هیجان زده کرد ، یکی رشته خوشکار بود ، و یکی همین شیرینی نخودچی :))
شاید واسه اینکه راحت نتونستم به دستشون بیارم 

مواد لازم :
آرد  نخودچی : ٥٠٠ گرم 
روغن مخصوص شیرینی پزی : ٢٥٠ گرم یا Butterschmalz که عکسش رو میتونید در این پست ببینید 
پودر قند : ٢٥٠ گرم 
پودر هل : ١ قاشق چای خوری 
مقداری زعفران دم کرده و پودر پسته برای تزئین 

طرز تهیه :
ابتداروغن  و پودر قند رو که از قبل ١ بار الک کردید با هم خوب مخلوط کنید و حدود ١٠ دقیقه میکس کنید 
هل  رو نیز اضافه کنید 
ارد نخودچی رو که ٢ بار الک کردید به روغن اضافه کنید و همراه با دست یا وسیله دیگه در حدی  که فقط مخلوط بشن هم بزنید 


 اگر چرخ گوشت داشتید از این مرحله به بعد فقط کافیه که ٢ بار چرخش کنید و بدون ورز دادن خمیر رو گلوله کنید ، داخل نایلون فریزر یا سلفون بزارید 
اگر نه که بهتره با دست مواد رو مخلوط کنید و از چنگ زدن اضافه هم خودداری کنید چون خمیرتون به روغن میوفته ، و یک راست باید بره سطل اشغال :))
اینجا چون هوا سرد بود من خمیر رو بیرون از یخچال ولی در محیطی خنک ١ شب تا صبح استراحت دادم 
 اما چون خمیر بعد از استراحت خیلی سفت میشه ، من اونو به صورت کمی کشیده داخل نایلون گذاشتم تا هنگام قالب زدن مجبور نشم که دوباره ورز بدم تا نرم شه 


به همون صورت که خمیر تو نایلون هست به وسیله وردنه بهش کم کم ضربه زدم و پهنش کردم
این کار رو هم با پوششی از سلفون انجام دادم ، یعنی زیر و روی خمیر سلفون گذاشتم 
نباید باریکش کنید ، همونجور که قبلا هم گفتم بهترین اندازه واسه من قطر قالبهام هست 
شیرینی ها رو قالب دلخواه بزنید و روی سینی بچینید ، روی آنها رو مقدار کمی زعفران دم کرده بزنید و با پودر پسته یا خود پسته تزیین کنید 


فرتون رو قبل از پخت گرم کنید و شیرینی ها رو با حرارت ١٧٠ درجه و به مدت زمان ١٥ تا ٢٠ دقیقه بزارید بپزه 
من از ١٥ دقیقه همش چشمم بهش بود که رنگش تعقیر نکنه :))
بد از پخت بزارید کاملا سرد شه و بعد از سینی  جدا کنید 
نوش جان ، گیلدا 













Kommentare:

  1. ای جونم امروز روز نون نخودچیه
    منم شب خمیرشو درست کردم الان برم سراعش برای پخت



    عالی شده عزیزم نوش جونتون
    عکسها هم 20

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی لیلا جون ، پس منتظر خواهیم بود نازنین :***

      Löschen
  2. گیلدا جون به جای من هم دهنت را شیرین کن پیشاپیش سالی پر از شادی و شیرینی و سلامتی را برای همه خانواده آرزو میکنم، میبوسمت

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی مهناز جون ، سال نوی خوبی رو هم برای شما آرزو میکنم عزیزم
      به امید دیدار مجدد عزیزم :****

      Löschen
  3. گيلدا جوني چه كردي! عالي شده! ميگم خونتون عيد ديدني اومدن داره ها با اين شيريني هاي رنگارنگ و خوشمزه! اميدوارم سال خوبي پيش رو داشته باشي دوست خوبم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی شبو جون ، جات خالی عزیزم ، کاش باشی واسه عید پیشم
      من هم پیشا پیش سال نو رو بهت تبریک میگم و بهترینها رو برات آرزو میکنم

      Löschen
  4. گیلدا جون عالیییییییییی شده . دستت طلا عزیزم .

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی عزیزم ، جات خالی :**

      Löschen
  5. سلام بسیار عالی دستتون پر توان. فقط من چرخ گوشت ندارم چقدر باید ورزش بدم که هم کافی باشه هم به روغن نیوفته.
    با سپاس

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی از لطفتون
      اونقدر ورز بدید که بدونید موادتون مخلوط شده و به هم به اندازه کافی میچسبه و از مشت زدن مثل خمیر نان خودداری کنید

      Löschen
  6. سلام گيلدا جون من كه چرخ گوشت ندارم بايد چيكار كنم ؟!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. پگاه جون دقیقا یک پست بالاتر جواب یکی از دوستان رو که شبیه به سوال شما بود دادم :)

      Löschen
  7. arde nokhod dar alman hast?

    AntwortenLöschen
  8. gilda jun aya arde nokhodchi dar alman hast?



    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. بله , ولی داخل مغازه ایرانی ها , و همینجور خود نخود رو از مغازه ترکها میتونید بخرید
      :)

      Löschen
  9. گیلدا جان من برزیل زندگی میکنم و تا الان روغن جامد ندیدم.میشه از کره یا مارگارین و یا روغن مخصوص قنادی استفاده کنیم؟ممنون میشم جواب بدی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام مهشید جان
      عزیزم , نه به هیچ عنوان از کره و مارگارین استفاده نکنید , چون داخلشون آب هست
      روغن مخصوص قنادی یا خالص بهترین روغن هست , در واقع روغنی که یقین داشته باشید آب داخلش نباشه

      Löschen
  10. gilda jan emroz ye dastori az shirini nokhodchi didam gofte bod b hich onvan az roghane ghanadi nemishe estefade kard.khorde to zogham khastam beram roghane ghanadi bekharam :(

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مهشید جون , من نمیدونم که دستور چی بوده و منظور از روغن قنادی که ایشون نوشتن چی هست ؟؟
      ولی فقط میتونم بگم که اگه یک نان نخودچی خوب میخواهی باید از روغن یا کره یا * گی خوبی استفاده کنی که توش آب نباشه
      چون کمترین آب تو شیرینی موجب خشک شدنش میشه
      حالا چرا نوشتن که که روغن قنادی مناسب نیست , خبر ندارم !!!
      اتفاقا همین دیروز باز هم با همین دستور واسه بار چهارم درست کردم و مثل پنبه هم نرم شده ^_^

      Löschen
  11. https://www.youtube.com/watch?v=EnIuCGmh6cE گیلدا جون ببخشیدا من اینقدر پیچیدش کردما این سایت و اولشو ببینید لطفا.

    AntwortenLöschen
  12. اینجا از این روغن ها هست (بهشون میگن gordura vegetal فکر کنم انگلسیشم بشه vegetable fat به نظرتون این همین روغن قتادیه که شما میگین؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام مهشید جان , من لینکها رو اینجا نمیتونم باز کنم
      اگه دوست داشتید تو فیسبوک بزارید تا ببینم کدومه :)
      من فقط میدونم که به انگلیسی یکی از دوستان میگفت high ratio shortening
      رو نام برده

      Löschen
  13. من تا حالا چند بار نوشتم اما جوابتو ندادي. سلام من المان زندگي ميكنم و نميدونم پودر قند يعني چي من امروز كلي نخودچي درست كردم و همه رو ريختم دور تازه نآن برنجي و گردوييم هم افتضاح شد كلا أعصابهم داغون شده ، نميدونم كجا أشكال داشت براي نخودچي هم وقت خيلي زياد گذاشتم
    نميدونم چطور ميتونم جواب شمارو ببينم اين هم ايميل من هست pegah_20022002@yahoo.com.
    مرسي

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام پگاه جان
      عزیزم من که اینجا همینجور نشستم تا بلافاصله جواب شماها رو یادداشت کنم , همین الان به وبلاگم سر زدم و مورد شما رو دیدم
      در ثانی اگه دقت کنید بالاتر پیغام شما هست که بنده جوابتون رو هم یادداشت کردم
      اگه بالاتر دقت کنید , خیلیها ۲ بار سوال رو مینویسن و من با اینکه سولها تکراری هست هر ۲ رو میزارم اینجا تا بدونن که سوالشون رو دیدم و حتی چندین بار هم دیدم , ولی چون خیلیها مواردی غیر از آشپزی مینویسن , اول از همه سوالها رو میخونم و بعد آزاد میکنم
      تا به حال جواب همه رو هم حتی اگه بی احترامی هم کرده باشه دادم :)
      پودر شکر به آلمانی میشه Puder Zuker
      و اینکه شما به چه صورت کار کردید و اینها رو تهیه کردید , نمیتونم نظری بدم , چون کنار دستتون نبودم تا ببینم چه رو کم و زیاد کردید و کجای کارتون اشتباه بوده
      ولی فقط میتونم بگم که اگه به نوشته های من دقت کرده باشید , خود من هم همیشه برای اولین بار موفق کارها نمیشم و همیشه صبوری رو پیشه میکنم تا به هدفم برسم

      Löschen
  14. سلام خانمی من با دستورشما درست کردم 20دقیقه توفرگذاشتم م اما رنگش تغیر کرد تیره چرا؟ممنون میشم جواب سوالم بدید

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام مریم جون , منظور شما رو متوجه نشدم
      اگه منظورتون اینه که رنگش تیره شده .... عزیزم باید دقت میکردید , من که بالا نوشتم از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه
      !!!!!!

      Löschen