نان همبرگر یا هاتداگ




خیلی وقت بود که دلم میخواست یک نان همبرگر یا نان هاتداگ تهیه کنم
البته قبلا هم یک نان خیلی خوب که دستورش اینجا هست رو تهیه کردم , ولی نانهای همبرگر و هاتداگ ی طعم خاصی داران که اون نداشت 
چند باری با دستورهای مختلف انجام  دادم , ولی اون چیزی که من دنبالش بودم نبود 
طبق معمول به سایتهای آلمانی رجوع کردم و بالاخره ٢ تا دستور رو با هم ادغام کردم تا به اینجا رسیدم 
* نتیجه کار 
- بدست آوردن نونی که کاملا لذیذ , پوک و نرم بود , و بطور کلی دقیقا همون طعمی رو داشت که تو نانهای آماده میشد پیدا کرد 
- این نان رو تا فرداش امتحان کردم و هنوز کیفیت عالی داشت 
- این نان رو تو فریزر گذاشتم و بعد از مدتی امتحان کردم , تنها با ٥ دقیقه تو فر گذاشتن دوباره از روز اولش بهتر و نرمتر شده بود ( من از فر کوچیک مدت ٥ دقیقه استفاده کردم )
- این نان دقیقا مثل نان همبرگر یا هاتداگ طعم بسیار ملایم شیرین داره



پختن نون یکی از مهیجترین کارها واسه  من هست ولی میدونم که خیلیها با این کار مشکل دارن , چون رکن اصلی نان پختن تو ورز دادن و خمیر مایه هست 
اگر این ٢ رو رعایت کنید سخترین نانها رو عملی میکنید و اگر نه که اصلا نان پختن رو فراموش کنید 
اینو گفتم که بدونید این کار , کار سختی نیست فقط کمی قلق داره 
* هیچ وقت مایه خمیرتون رو با آب داغ و حتی گرم مخلوط نکنید , چون در این صورت همه کارها رو در همون وحله اول خراب میکنید و جایی برای تخمیر داخل گرما نمیزارید 
* ورز دادن به خمیراز ٨ دقیقه به بالا بهترین نتیجه رو تو نان پختن بهتون میده , این کار رو میتونید با دستگاه خمیر زن یا حتی با دست انجام بدید 


و اما مواد لازم :
این مقادیر به شما حدود ٨ تا ١٠ نان همبرگر میده 
آرد ٥٠٠ گرم 
١ بسته خمیر خشک  معادل ٧ گرم 
آب ١٠٠ میل 
شیر ٢٢٥ میل 
* آب و شیر رو به دمای اتاق برسونید 
شکر ٤٥ گرم 
نمک ١/٥ قاشق 
مقداری کنجد و ١ عدد تخم مرغ کامل برای روی نان 

طرز تهیه :
خمیر مایه خشک رو با آب مخلوط کنید و خوب هم بزنید و ١٠ دقیقه بهش استراحت بدید 
و بعد از این زمان با شیر و شکر مخلوط کنید 
آرد و نمک رو مخلوط کنید و هم زده 
مواد مایع رو به آرد در طی ٣ مرحله اضافه کنید


در ابتدا خمیرتون کاملا شل و تیکه تیکه هست , ولی نا امید نشید و به ورز دادن یا هم زدن ادامه بدید تا خمیرتون کشدار و یکدست و لطیف شه 
همینجور که گفتم چیزی حدود ٨ دقیقه وقت میخواهد , خمیرتون چسبناک هست و اگه خواستید با دست ورز بدید  با دستکش انجام بدید که راحتتر هستید وگرنه  دستتون رو داخل ارد بزنید و کارتون رو ادامه بدید 
حالا روی خمیر خیلی کم ارد بپاشید و روش رو نایلون بزارید و یک پارچه هم بزارید و به مدت ١ ساعت تو دمای اتاق استراحت بدید , اگه جای سردی زندگی میکنید به جای گرمتری انتقال بدید تا خمیرتون حجمش  تعقیر کنه


روی سطحی رو ارد پاشی کنید و خمیر رو روی سطح کارتون برگردونید 
حالا به اندازه دلخواه و یا شکل دلخواه در بیارید و درون سینی بچینید بهتره که نانها از هم زیاد فاصله نداشته باشن , چون موقع  پخت به هم میچسبن و اگه جاشون زیاد باشه به شکل دلخواه در نمیان


باز هم بعد از چیدن داخل سینی ٤٥ دقیقه دیگه روشون رو بپوشونید و استراحت بدید 
تخم مرغ رو داخل ظرفی خوب با چنگال بزنید و روی نانها بمالید , و روش رو با کنجد بپوشونید 
حالا درون فری که از قبل گرم کردید به مدت ١٥ تا ٢٠ دقیقه و با حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد قرار بدید 
حالا دیگه نان شما آماده هست که با یک همبرگر لذیذ یا هاتداگ خوشمزه میل کنید :)
نوش جان , گیلدا






Kommentare

  1. salam gilda khanom
    vay che noone khosh ab o rangi , midoonam ke khordanesh kheili lezat dare chon manam asheghe pokhte anvae noon hastam ....donbale ye resepiye khoob az nane hotdog doodam ke ba site shoma ashna shodam,....site jale va daghighi darid,
    khastam azatoon soal konam che noe ardi baraye in dastoor estefade kardin?moteshakeram va sepasgozaram .

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دوست عزیز اول از همه به وبلاگ من خوش آمدید و ممنونم از این همه حسن نظری که نسبت به من دارید
      من همیشه از ارد معمولی استفاده میکنم , و اگه ارد بخصوصی باشه حتما ذکر میکنم که چه شماره و چه اردی هست کاش نامتون رو یادداشت میکردید :)

      Löschen
    2. Gilda khanome aziz vaght bekheir
      roya hastam , az forsati ke baram gozashtid sepasgozaram.
      shad va salamt bashid.

      Löschen
    3. رویا جان باز هم خوشامد میگم و از آشنایی با شما خوشوقتم

      Löschen
  2. Gilda khanum man in nun ra pokhtam. Foghoale ahode. Bavaram nemishe ke mishe tu khune nune hamburger be in khoshgeli pokht. Mamnun az dasturesh. Faghat man bishtar az mizane gofte shode ab va shir ezafe kardam. Ke in mitune bekhatere noe ardam bashe.
    Mamnun
    Maryam- bremen

    AntwortenLöschen
  3. وای ی ی مریم جون , شما چه زرنگی عزیزم
    من فکر میکردم هنوز این پست منو کسی جز اونهایی که وبلاگ داران نمیبین
    شما هم پست رو دیدی و هم تهیه کردی !!!!!!!
    بابا آفرین به شما :))))) نوش جونتون باشه عزیزم
    بله درست میفرمایید به نسبت ارد که مال کارخانه های متفاوت هست نبات آب هم میتونه فرق کنه
    ولی ی حسی هست که به آدم تو این موارد کمک میکنه که خوشبختانه شما اون حس رو دارید :))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Khaili vaghte daram shagerdie shoma ra mikonam. Vaghean mamnun babate in hame zahmato zogh. Khubo salamato khosh bashid.

      Löschen
    2. مریم جون اینجوری نفرمایید , من خودم هنوز شاگردم عزیزم
      من هم برای شما بهترینها رو خواستارم

      Löschen
  4. salam gilda khanome aziz ,vaght bekheir,
    bebakhshid ke khodam ro moarefi nakardam, roya hastam,dar iran zendegi mikonma va web nevis nistam vali az khanandehaye webhaye ashbazi hastam.....az forsari ke baraye man gozashtid sepasgozaram.
    shad va salamat bashid

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی رویا جان
      من اگه خواهش میکنم که نامتون رو ذکر کنید فقط واسه اینه که با نام خودتون صداتون کنم
      باز هم ممنونم از توجهتون

      Löschen
  5. Azizammm cheghadr aliiii shodeeee
    Afar in be in hame honar VA salighe vaghean binaziran FAG hat Ye soal dashtam Aziz am damaye ab bayad mamuli bas he do roste? Man Hamishe BA abe velarm maye Ro am al miiaram VA khamirham gahi khub mishe gahi häm na pas mitune in dalilesh badhe lotf miko ni Ye kam bishtar ra je be kar BA khamir maye tozih bedi mamnunet mishammmmmm (albate har zamani ke for sat dashti) mersiiiiiii

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت اعظم جون
      عزیزم , این مطلب رو ١ آشپز آلمانی بهم گفته که وقتی مایه خمیر با آب گرم در تماس باشه , همون موقع واکنش نشون میده و جای دیگه واسه واکنش در برابر خمیر و گرمای بعد اون نمیزاره
      واسه همین بهترین حرارت دمای اتاق هست , اگه تو بازی از دستورات آلمانی نگاه کنید از آب سرد هم استفاده میکنن , البته نه یخ فقط سرد
      البته اینو هم میدونی که این خمیر مایه ها همیشه با کمی شکر بهتر جوابگو هستن :)

      Löschen
    2. ممنونم گیلدا جان از جوابت و راهنماییت مرسییییییییییییییی

      Löschen
  6. وای بوی نون میاد
    مست شدم..مطمینم که اینم عالیه عزیزم نوش جونتون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی شادی جون , شما آخر قبول کردی که یکی از اینها رو درست کنی یا نه ؟ :))))))))

      Löschen
  7. salam dooste aziz
    emrooz in resepiye shoma ro dorost kardam va natijeh aaaalllllliiiiiii bood.hamsar va bacheha bah bah o yamy yamy kardan kheili latif va narm o abri shode bood..............mohemtar az hame inke aslan roghan ham estefadeh nakarde boodin,mersi azizam.

    AntwortenLöschen
  8. نوش جونتون رویا جان , خوشحالم که خوشتون اومد عزیزم
    بله واقعا خمیر خوبی بعد از پخت میشه :)

    AntwortenLöschen
  9. Salma khili az dastore noneton

    AntwortenLöschen
  10. وای گیلدا جونم عجب نونی شده ،حتی با دیدن عکساش غش کردم ! دست گلتون درد نکنه و نوش جونتون . من خیلی اون بافت نرم و ته مزه ی شیرین نون هاتداگ رو دوست دارم ، خیلی ممنون که دستورش رو در اختیارمون قرار دادید .منم عاشق درست کردن نون و پیچیدن بوی نون تازه تو خونه هستم .در اسرع وقت امتحانش می کنم <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ممنون ارغوان جون , دقیقا همینه ..... من هم مدتها بود که به دنبال همون ته مزه شیرین نون هاتداگ بودم که انگار رسیدم بهش :))))

      Löschen
  11. سلام گیلدا جون زمانی که دنبال نون هاتداگ در اینترنت بودم همین دستور را در یک وبلاگ آلمانی خوب پیدا کردم که طرز تهیه سس وخیارشور داخل نون را هم گذاشته بود حتما امتحان کن خوشمزه میشه برای ما شیرینی این نون کمی زیاده مقدارش را به نصف رسوندم با همه اینها باز بچه هام غر میزنند که هاتداگ ایکی یا یک چیز دیگست دستت درد نکنه

    AntwortenLöschen
  12. سلام ساحل جان , مرسی از توجهت عزیزم
    همینجور که بالا هم اشاره کردم این یک دستور خوب آلمانی هست
    ولی خییارشورش در واقع خیار شیرین هست :)))) و نه من نه اهل خونه خیار شیرین شده رو نمیخوریم
    خوب البته این هم بر میگرده به اون فرهنگ خوراکمون که از ایران بجا مونده
    من خودم نخواستم که شیرینی این نان رو کم کنم به ٢ علت اول که حدس زدم تو بافتش حتما اثر داره و دوم اینکه میخواستم واقعا مزه نانهای هاتداگ بیرون رو بده و کمی به شیرینی بزنه , وگرنه از نونی که درست کردم و اسم نان تمام فصل و اصول گذاشتم :)))) به همین اندازه راضی بودم و بافتش خیلی خوب بود فقط مزه اون چیزی نبود که دنبالش بودم

    AntwortenLöschen
  13. سلام
    خسته نباشین
    من اولین باره میام اینجا و کامنت میذارم
    شرکت نان سحر تو ایران یه نون همبرگر داره که انقدر لطیف و سبکه که تو دهن آب میشه، بخاطر همین هرچی باهاش بخوری بسیااار خوشمزس! و من همیشه آرزو داشتم بتونم شبیهشو بپزم!
    الان که چشمم به این نون خورد حدس زدم شاید خودش باشه یا شایدم شبیهش!
    حتما درستش میکنم فقط یه سوال!
    من خیلی با خمیرمایه کار کردم هیچ مشکلی هم نداشتم منتها همیشه با خمیر مایه فوری نون می پزم. حالا
    این خمیر مایه که استفاده کردین (7گرم) اکتیو درای ییست هست یا اینستنت ییست (خمیرمایه فوری) ؟ چون نوشتین خمیر مایه خشک فکر کنم اگه بخوام خمیر مایه فوری بریزم باید وزنشو تبدیل کنم، درسته؟
    ممنون میشم پاسخ بدین
    دستتون درد نکنه

    AntwortenLöschen
  14. سلام باران عزیز
    متاسفانه تا به حال سعادت نداشتم که اون نانهای ایرانی رو میل کنم
    این نان خیلی شبیه به نانهای هاتداگ و همبرگر اینجا هست
    در مورد سوالتون هم خیلی پیچیده پرسیدید :)))))))
    من از این اصتلاحات خبر ندارم
    اصولا اینجا ٢ نوع خمیر مایه هست که یکی به صورت پودری و خشک هست که در همین عکسها میبینید و یکی دیگه چارگوش و مثل قالب پنیر هست با رنگ کرم و در یخچال نگهداری میشه و به صورت تازه هست
    اگه تو فیسبوک صفحه آشپزی ما رو دنبال میکنید سعی میکنم عکسش رو امشب بزارم تا بدونید چجوری هست

    AntwortenLöschen
  15. سلام گیلدا جون خسته نباشید بابت این اموزشای بسیار عالیتون سوا داشتم واسه این نونای خوشگل اب و شیرو بزارم بیرون از یخچال دمای محیط بعد بهش خمیرمایه رو اضافه کنم ؟ میتونیم به خمیر مایه یکم از شکر دستور اضافه کنیم ؟ این نونای خوشگل چطور روشون اینقد براق و صیقلی شدن ؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. بله دوست عزیز , آب و شیر باید با دمای اتاق یکی باشه
      میتونید شکر رو کمی اضافه کنید , ولی اگه نکردید هم مهم نیست , چون به هر حال اضافه میشه :)
      روی نان هم همونجور که نوشتم با تخم مرغی که در آخر روش میکشم اینجور برق میشه

      Löschen
  16. Man ke hatmqn mikham in non haro emtehan konam faghqt soalam be inbod ke on nonha ke be sorate draz hast ro aval pahnesh kardi va bad lolash kardid va be shekle draz dar avardid??ya na. Va soale digarqm aslan nabayad ab ro garm konim mamnun

    AntwortenLöschen
  17. موفق باشی دوست عزیزی :)
    اونها که به شکل هادداگی هست رو برشی مستطیلی تر دادم و کمی با دست بهش فرم دادم و کشیدم تا اینجوری شد
    احتیاج به گرم کردن آب نیست , فقط خمیر رو در جای گرم بزارید تا عمل بیاد

    AntwortenLöschen
  18. خسته نباشی واقعا ، ممنون واسه به اشتراک گذاشتن همه ی تجربیاتت

    AntwortenLöschen
  19. من قربون شما نازنین ;)
    :***

    AntwortenLöschen
  20. سلام گیلدا جان متاسفانه این نانی که درست کردم مثل نانهای هات داگ نشد با این اینکه این نان باید کمی شیرین باشه اما شیرینی این نان بیش از اندازه بود و اینگه روز بعد بیات شد و کمی بو میداد به هر حال ممنون از زحماتی که میکشی

    AntwortenLöschen
  21. سلام دوست عزیز , متاسفم از اینکه نتیجه خوبی نداشتید
    من نمیدونم مشکل کار شما کجا بوده , چون دوستان دیگه که چه اینجا و چه تو فیسبوک کامنت گذاشتن مشکلی نداشتن
    این نون همونجور که گفتم اصلا حالت بیات پیدا نمیکنه
    و از بابت شیرین بودنش همونجورکه ذکر کردم کمی شیرین میشه , در واقع دقیقا مثل همون نانهای هست که اینجا ما واسه اینکار میخریم
    اگه دوست داشتید کمی از شیرینی نان کم کنید
    مرسی از توجهتون

    AntwortenLöschen
  22. سلام گیلدا جون اول از همه باید تشکر کنم به خاطر دستورهای خوبت.من این نون رو درست کردم خوب شد ولی مجبور شدم اب بیشتری برای تهیه خمیر استفاده کنم.راستی نون تافتون رو هم درست کردم ولی بود مایه خمیرش زیاد بود.میگم یک قاشق سوب خوری خمیر مایه زیاد نیست برای تافتون.ممنون میشم اگه جواب بدی.

    AntwortenLöschen
  23. سلام لیلا جان , منو بباخاهس برای اینکه پاسختون رو دیر میدم
    بله عزیزم , این امکان هست که ارد خشک باشه و به آب بیشتری احتیاج داشته باشه
    مقداری که واسه نان تافتون نوشتم درسته عزیزم , چون نان تافتون باید پف کنه و مثل لواش نازک نیست
    مشکلی نداره عزیزم امتحان کنید , من خودم زیاد از رو این دستور تهیه میکنم :)

    AntwortenLöschen
  24. سلام روز خوش بابت دستوراتتون متشکر.اگرچه زمان زیادی از پست کردن دستورتون گذشته اما من امروز اونرو درست کردم وباکمال تأسف به هیییچ عنوان نونهام پف نکرد.من مدتهاست نون وکیک وشیرینی درست میکنم.اما این بار متأسفانه خیییلی بد شد.به نظرم خمیر مایه با کمی آب ولرم وشکر نتیجه خیلی بهتری داره.که من طبق دستور شما عمل کردم وپف نکرد
    دوم اینکه میزان نمک رو دقیق نفرمودین واین که چه زمانی اضافه بشه.
    سوم اینکه چرا این نون بدون کره یا روغنه؟اما اکثردستورهای نون همبرگر که دیدم ودرست کردم روغن یا کره داشتن؟
    بازهم از پستهای خوبتون وکارهای زیباتون سپاسگزارم.وبراتون آرزوی سلامتی وموفقیت دارم.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام مینا جان , عزیزم اول از همه باید بگم که همیشه دستورات من هم , با توجه به اینکه چندین بار اونها رو تهیه کردم پرفکت در نمیاد , و شده که ی جای کار بدون اینکه خودم بدونم اشتباه انجام شده و همون چیزی شد که در نتیجه شما اینجا میگید
      اینکه دوست دارید در چه زمانی چه موادی رو مخلوط کنید , خواست شخصی خودتون هست عزیزم
      همینجور که میبینید چندین دوست این نان رو تهیه کردن و مشکلی نداشتن به جز یکی از کامنتها :)
      البته به جز اینجا هم تو پیج دوستان تهیه کردن که راضی بودن
      مینا جون اگه دقت کنید میزان نمک رو هم ۱/۵ قاشق ذکر کردم که تو متن گفتم باید با ارد مخلوط شه
      اینکه این نان بدون روغن و کره هست , الات خاصی نداره ... در واقع یک تجربه ای بود که میخواستم داشته باشم
      موفق باشید مینا جان

      Löschen
  25. سلام مجدد گیلدا جان.اینبار اومدم تا یه تشکر ویژه ازتون بکنم من این نون رو دوباره درست کردم ینی پیش خودم فکرکردم باید انقدر درست کنم تا درست ازآب دربیاد.پس خمیر مایه م رو عوض کردم وتازه شو خریدم وبا دقت تمام مراحل رو طی کردم واما نتیجه......نتیجه عااااااااااالی شد خیلی عالی.بینهایت ازتون بابت این آموزش سپاسگزارم.دیگه نمیدونم بیشترازاین چی باید بگم.ونمیدونم چه جوری عکسشو بفرستم تا ببینین.
    ازبابت پاسخگوییتون بسیارمتشکرم.
    سلامت باشیدوعاقبت به خیر.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام مینا جان
      از اینکه بالاخره به نتیجه رسید , من هم بینهایت خوشحالم عزیزم
      پس نتیجه میگیریم که مشکل همون خمیر مایع بوده ^_^
      اگه دوست داشتید عکسش رو تو پیج فیسبوک بزارید تا دیگر دوستان و همچنین خودم لذت ببریم
      آدرس پیجم سمت راست صفحه هست

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts