Sonntag, 10. August 2014

زُمُرُّد پلو , دوال پلو - افغانستان




یک مدت پیش تو صفحات و گوگل جستجو میکردم که چشمم به یک پلو از کشور افغانستان افتاد با نام زُمُرُّد پلو رنگ سبزش که واقع مثل زُمُرُّد بود برام خیلی جالب اومد 
متاسفانه تعداد معدودی از دستور این پلو رو میتونید پیدا کنی , ولی دوست داشتم با همون تعداد معدودی هم که وجود داشت ١ بار تهیه کنم 
البته نام زُمُرُّد یک لغت عربی هست یعنی اگه همین الان تو گوگل زُمُرُّد  تنها رو سرچ  کنید براتون صفحه عربی باز میشه   , اینو هم میگم واسه اونهایی که همش دنبال لغاتی غیر از لغات عربی میگردن :)) و بدونن که از این به بعد به  زُمُرُّد باید دوال یا دوبال بگن 
و اما در تهیه این پلو تنها کاری که انجام میشه استفاده از پوره اسفناج هست 
من برای ٢ پیمانه برنج از نیم کیلو اسفناج استفاده کردم , به این صورت که اونها رو اول پختم و بعد با دستگاه حسابی پوره  کردم 
البته چون اولین بارم بود بهتون پیشنهاد میکنم که اسفنجها رو فقط مدت ٢٠ * ثانیه تو آب جوش بزارید و بعد پوره کنید که رنگش روشنتر بشه 
در واقع مثل من اشتباه نکنید و بیشتر تو آب جوش نزارید :)
برنج رو آبکش کنید و کمی دونه تر بردارید و با پوره مخلوط کنید و بزارید دم بکشه


اما تا اینجای کار چیزی بود که باید انجام شه , از این به بعد میل شخصی خودم بود که انجام دادم 
* از اونجایی که اسفناج طعم خاصی داره و باید کمی بهش برسید تا طعم دار شه این بود که من از طریق پخت مندی پلو استفاده کردم تا برنجم خوش عطر و دودی شه 

اینو هم همینجا میگم که این ایده من بود و دوست داشتم که اینکار رو انجام بدم :) پس لطفا دوباره جبهه گیری نکنید و داستان مسمومیت و خطرناک بودن و غیره رو برام یادداشت نکنید 
اگه دوست داشتید انجام بدید اگه هم نه که باز میل خودتون هست 
مرغ کنار این خوراک رو هم دقیقا مثل مندی پلو درست کردم ولی از آب مرغ برای پلو استفاده نکردم 
در کل خیلی لذیذ شده بود , و همسر بنده که بر خلاف خود من اصلا تو خوراکهای جدید ریسک نمیکنه , این پلو رو با کمال میل خرد و بسیار هم لذت برد 
امیدوارم که شما هم از تهیه و خوردنش لذت ببرید :)
نوش جان , گیلدا




Kommentare:

  1. عاشقش شدم رفت پی کارش ، میدونی که از عشاق اسفناجم ، نوشتم که در اولین فرصت درستش کنم ، ممنون ازت بابت همه ی دستورات خوب و جدیدت :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها , ما چقدر سلیقه غذایمون مثل همه رزکم
      پس در کنار هم بودن ما رو اذیت نمیکنه :)))
      پیشاپیش نوش جونت باشه

      Löschen
  2. وای این عالیه ... به به
    این قضیه سم و اینا رم من الان رفتم دیدم چیه
    الحق و والانصاف گیلدا جون
    ما اگه هر آخر هفته رو زغال کباب بزنیم و خودمون و با زغال و کربن و گوشت خفه کنیم سالم میمونیم
    ولی اگه یکی یادمون بده برنج رو تو خونه دودی کنیم اونم 100 سال یه بار نه آخر هر هفته
    سمیه و مریض میشیم
    حالا فکر میکنی اصلا چند درصد ملتی که میان رسیپی های ما رو میبینن میرن عمل میکنن و میپزند
    اونم یه همچین کار پردردسری رو
    خواهر خیلی مراقب خودت باش
    سمی نشی
    :D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. والا چی بگم عاطفه جون
      این مثل سلیقه غذایی میمونه , و قرار نیست که اگه مثلا من از کلم خوشم میاد و اصلا از بو و مزه اون ناراحت نمیشم بیام به شما که خیلی بدت میاد و هر چند که میدونی خواصش زیاده ... بگم مجبوری گوش کنی و بخوری
      اینها اینجا گذاشته میشه حالا یکی دیگه تصمیم گیرش با خودشه که درست کنه یا نه
      ولی خوب اون عادت ایرانی باید همه جا ی جوری ما رو قلقلک بده
      راستی هنوز سالم هستم و سمی نشدم :))))

      Löschen
  3. جالب بود خیلی واقعا هم رنگش زمردی شده
    سبز خوش رنگ ...اتفاقا من هم یه دستور پسته پلو دارم که مال دوران قاجار هستش
    رنگ و لعابش همینجوری سبز و خوش رنگه
    اینو دیدم یاد اون دستور افتادم
    نوش جونتون گیلدا جون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. اوه اوه , شادی جون تو زدی تو رگ اربابی :))))))))
      پسته پلوووووووو
      ببین چقدر متکل بشنوی :)))))))))

      Löschen
  4. به به ،خیلی عالی گیلدا جون .من قبلا اسفناج رو با پلو امتحان کردم و خیلی دوست دارم ،دستتون درد نکنه و نوش جان .اون پلوی مندی رو هم خیلی دوست دارم و تازه بهتون بگم که از همون روش سرطان زا برای دودی کردن کباب داخل فر هم استفاده می کنم که دقیقا می شه مثل باربکیو

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون , من هم اسفناج پلو یک بر خوردم ولی به صورت تیکه ای بود اسفناجهاش
      البته این هنوز اون چیزی که میخواستم نشد ولی از بابت طعم خیلی لذیذ بود
      در ضمن اون ایده کباب داخل فر هم خیلی فکر خوبه , مرسی , حتما اجرا میکنم :))

      Löschen
  5. خیلی خوشم میاد از اینکه به غذاهای سنتی ایران و حتی ایران قدیم اهمیت می دی گیلدا جون
    غذات هم فوق العاده خوش اب و رنگ شده عزیزم
    ممنون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی لاله جون , من عاشق دستورات قدیمی هستم
      حتی اینجا هم که هستم همینجورم , دنبال دستورات قدیمی آلمانی هستم
      چون واقعا خیلیها از دست آدم دیگه خارج شدن :)

      Löschen
  6. Cheghadr khoshrang shodeee man ke AZ oshaghe esfenaj VA berenjedudi mahiye du di VA har chize dudi hast am;))Mersi AZ in idehaye khubet azizam

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت عزیزم جون , من هم عاشق تو هستم که مثل من عشق چیزهای دودی هستی
      :))))

      Löschen
  7. گیلدا جون دستت درد نکنه حرف نداری..

    AntwortenLöschen
  8. ممنونم پروین جان , لطف داری عزیزم ;)

    AntwortenLöschen
  9. مرسی گیلدا جان. من از بیننده های وبلاگت هستم و همیشه گل سفره رو چک میکنم یه جورایی مث خونه ی یکی از دوستای نزدیکم شده که هر روز میرم تقلب میکنم ناهار چی داره منم درست کنم :))
    این پلو رو من طبق ذائقه مقداری سیر هم با اسفناجش پوره کردم و طعمش خوب شد.

    بازم ممنون، همیشه اجاق آشپزخونه تون روشن و مستدام ;)

    AntwortenLöschen
  10. سلام پگاه جون , و مرسی بابت این همه لطف و حسن نظرتون عزیزم
    خوشحالم که این وبلاگ نه تنها به خودم بلکه به دوستان دیگه هم کمک میکنه :)
    به نظر من سیر هم ایده خوبی میتونه باش اکه به فکر من نرسید , مرسی
    موفق و پایدار باشید

    AntwortenLöschen