Dienstag, 2. April 2013

آش گوجه فرنگی


وقتی که هوا سرد میشه ، بهترین زمان ، واسه میل کردن نوشیدنی و خوراکهای گرمه 
مثل انواع چای یا قهوه و آش  سوپ ...... قربونش برم ، اینجا هم که از ١٢ ماه ١٣ ماهش سرده :)))
خیلی وقت بود که میخواستم این اش رو تهیه کنم ، ولی یا دستورات دیگه میومد جلو ، یا فراموش میکردم :)
این اش منو یاد دوران نوجوانیم میندازه :)) که مادرم زیاد تهیه میکرد ، و ما همیشه محو تماشای  رنگ زیبای قرمزش بودیم 
ولی از اونجای که به شهرهای مختلفی کوچ میکردیم ، همیشه دستورات تازه موجب فراموشی دستورات قدیمی میشد


البته اینکه این اش متعلق به کدوم شهر از کشور عزیزمون هست ، رو نمیدونم ولی اونجوری که دیدم بیشتر دستورات شبیه هم هستند با کمی تفاوت


مواد لازم :
گوجه ٣ عدد بزرگ یا ٢ لیوان پوره گوجه فرنگی 
عدس ١ فنجان 
نخود یا لوبیا چیتی نصف لیوان 
برنج خرده نصف استکان 
سبزی شامل : تره ، جعفری ، اسفناج حدود ٣٠٠ گرم 
نمک ، فلفل ، زرد چوبه 
آب لیمو ، یا آب غوره ١/٣ فنجان 
آب گوشت  یا پودر گوشت ، به میزان لازم 
پیاز داغ ٢ عدد 
نعناء داغ به میزان لازم

طرز تهیه :
من از پوره آماده استفاده کردم و همینجور از برنج اضافه پخته شده که از قبل داشتم :)
تمام مواد رو همراه با قلم داخل ظرف گذاشتم تا بپزند ، دقت کنید که وقتی برنج پخته میشه باید مرتب هم زد تا ته نگیره 
اگه از گوجه تازه استفاده میکنید اونرو خرد کنید و به مواد اضافه کنید 
اگه از نخود خام استفاده میکنید بزارید ی شب جلوتر خیس شه و به مواد اضافه کنید 
من اصولا همه مواد رو پخته دارم و قسمت بندی میکنم و تو فریزر میزارم ، اینه که کار راحتتر  انجام میشه 
اگه تو اش مقداری هم رب گوجه تفت داده بریزید خیلی خوشرنگتر میشه 



متاسفانه این عکسها چون تو شب گرفته شده ، واسه همین رنگش اصلا مشخص نیست 
١٥ دقیقه به پایان کار میتونید سبزیها رو اضافه کنید 
و در آخر پیازداغ  رو اضافه کنید 
روی آش  رو با نعناء داغ یا با پیاز داغ تزئین کنید 
نوش جان ، گیلدا 








Kommentare:

  1. گیلدا جان من همین الان دارم چایی می خورم بعد از آش!
    حیلی خیلی خیلی خیلی خوشمزه بود. من عاشق اینجور آش هام دستت درد نگنه!

    AntwortenLöschen
  2. وای ی ی جدی میگی نسیم جون
    خوشحالم که خوشت اومد ، نوش جونت ، من هم مثل خودت عاشق اش و سوپم

    AntwortenLöschen
  3. آخ الان اینجا داره بارون میاد گیلدا جون
    هیچ چی به اندازه یه بشقاب سوپ نمی چسبه

    :*

    AntwortenLöschen
  4. عزیزم م م م پس جات خیلی خالی ی ی ی اینجا هم که قربونش برم تمام ساعت سال سرده :)))

    AntwortenLöschen
  5. یعنی من عاشقشم ، منم یاد مامانم و دوران نوجوونیم میفتم، چقددددر لذت بخش بود اونروزها ، مال ما یه خرده متفاوته ، ما لپه میریزیم و ترشیش هم آبغوره هست ، اما در هر صورت خوشششمزست ، دست گلت درد نکنه نازنین :****

    AntwortenLöschen
  6. رزی جونم
    خیلی خوشحالم که این چیزهای کوچیک و ناچیز میتونه یاد آور خاطرات خوش گذشته باشه
    موافقی ؟؟ :)))

    AntwortenLöschen
  7. به به گیلدا جان این همون آش خوشمزه و خوشگلیه که الان نیاز دارم چون در حال حاضر بسیار بی حوصله در اثر سرماخوردگی هستم وحال رفتن توی آشپزخونه و کار کردن رو ندارم... نوش جونتون

    AntwortenLöschen
  8. مرسی صفا جان
    کاش نزدیک بودیم براتون تهیه میکردم
    میدونم هوا خیلی این روزها گرم و سرد داره ، امیدوارم که زودتر خوب شید

    AntwortenLöschen
  9. سلام گیلدا جون
    حالتون چطوره ؟ امیدارم نوروز خوبی رو گذرونده باشید .من هم برگشتم خونه ! من در ایام عید آش ترخینه که شما دستورش رو گذاشته بودید درست کردم و خیلی عالی شد و همه دوست داشتند.من هیچ وقت ترخینه نخورده بودم .مقداری هم خریدم و با خودم آوردم.
    این آش گوجه فرنگی هم خیلی عالی به نظر می رسه دستتون درد نکنه.امتحانش می کنم.

    AntwortenLöschen
  10. به به سلام ارغوان جون ، خوبی ؟؟
    رسیدن به خیر عزیزم ، خوش گذشت ؟ امیدوارم که سال نو رو به خوبی شروع کرده باشی و به بهترین نحو هم به پایان برسونی
    خوشحالم که از اش ترخینه خوشت اومد ، اتفاق خیلیها چون ترخینه رو نمیشناسند ، تا به حال هم نخوردند ، ولی اگه ١ بار بخوردند عاشقش میشند :)))
    پس به زودی سوپش رو هم درست کن ، که اون هم خوشمزه هست

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خیلی ممنون گیلدا جون .من همیشه ترخینه رو تو بازار تجریش می دیدم ولی نمی دونستم
      چطوری باید ازش استفاده کرد و یا چه کاربردی داره .سوپ روهم حتما امتحان می کنم چون منم عاشقش شدم .اصلا برای همین با خودم ترخینه آوردم !

      Löschen
    2. ارغوان جون با این جمله که از ایران آوردی منو یاد یکی از دوستان انداختی که با خودش خارج برده بود
      میگفت واسه پسرش مقداری ترخینه خریده بود که ببره امریکا ، و تو فرودگاه موقع کنترل به ترخینه ها برخوردند ، بیچاره پیرزن نمیتونست بگه که اینها چی هستند
      این بود با امنیت فراون بردن بیرون از فضای داخل فرودگاه . بعدها معلوم شد که شکلش شبیه نارنجک بود براشون :))))))
      و ترس برشون داشت که این چی هست
      امیدوارم که واسه تو مشکلی پیش نیومده باشه :))))

      Löschen
    3. نه گیلدا جون خوشبختانه هیچ مشکلی پیش نیومد ! خدا رو شکر

      Löschen
  11. سلام گیلدا جان.

    عیدت مبارک عزیزم.

    من وی پی انم قطع بود و کل عیدم مسافرت بودم و دیروز اومدم.
    آشت عالیه عزیزم. منم این اش رو درست می کنم و خیلیام دوست دارم.
    امیدوارم همیشه لبات خندون باشه و شاد باشی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام نگین جون ، خوبی ؟؟
      عزیزم سال نوی شما هم پر از شادی و سلامتی
      ممنونم از کامنتت عزیزم

      Löschen
  12. من با لپه درست کردم خیلیییییییی دوست داشتم باید این مدلی هم درست کنم ... خیلی وقته ها می خوام با این حبوبات رو امتحان کنم یادم میره :))))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. هانی جون ، باور میکنی ١ صفحه پر از لیست چیزهای که میخواهم درست کنم دارم ، اما کو وقت ؟؟؟
      فکر کنم همه با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند :)))))

      Löschen
  13. بابا آخه این چه آشی بود یاد دادی گیلدا جان! من عین دیوونه ها هی هر هفته درستش می کنم:)))))))

    AntwortenLöschen
  14. نسیم جون اول که کامنتت رو خوندم ، گفتم : های بر من ببین چه خرابکاری دوباره کردم
    بعد که ادامه دادم ، جوری خندیدم که اطرافیانم با شک به من نگاه کردند :)))))))))))))
    نوش جنت عزیزم ، خوشحالم که خوشت اومد <3
    من هم خیلی دوسش داشتم ، و نمیدونم چرا زودتر یادش نبودم :))))
    امسال زمستون هم خودمو خفه کردم با این اش و سوپها :)))

    AntwortenLöschen