نان بیگل - Bagel



این یکی از معروفترین نانهای اروپا ست که اصلیت آمریکایی و فکر کنم کانادایی داره :)
نان بیگل Bagel یا نان حلقه ای با سوراخ دوناتی و مزه منحصرش یکی از پر طرفدار ترین نانهای آلمان هست و میشه در طعم های مختلف خریداری کنید 
ویژگی و شکل  این نان به صدها سال پیش بر میگرده که یکی از مزایای اون میتونه ،  رد کردن ریسمانی از وسط حلقه های  نانهای بیگل برای  حمل و نقل راحتتر بوده باشه 
این نان پخت خواصی هم داره به این صورت که اول باید در آب پخته شه و معمولا با کنجد و دانه های خوراکی دیگه هنگام پخت پوشیده میشه 
این نان ، در کشورهای امریکا ، کانادا ، بریتانیا و به ویژه در شهرهایی با جمیت یهودی  ، از مصرف بالای برخوردار هست 
بر خلاف تصور من بافت  بسیار لطیفی داشت و همینجور بسیار لذیذ بود و حتی مدت ماندگاری خوبی هم داره 

مواد لازم :
آرد  سفید گندم  ٣٠٠ گرم 
آرد  شماره ١١٥٠ یا ارد سبوس دار ٣٠٠ گرم 
 خمیر مایه ١ بسته معادل  ٧ گرم 
آب ٣٥٠ میل 
عسل ٢ قاشق غذا خوری 
روغن مایع ٣ قاشق غذا خوری 
نمک ١٣ گرم 
سفیده تخم مرغ و مقداری کنجد و یا دانه های دلخواه برای روی نان 

طرز تهیه :
آبی که در دمای محیط هست رو با عسل و خمیر ترش مخلوط میکنیم ، ١٠ دقیقه استراحت بدید 
مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و مایه خمیر ترش آماده رو همراه با روغن به مخلوط ارد اضافه کنید ، مواد رو خوب با دست یا دستگاه مخلوط کنید و ورز بدید 
به خمیر به مدت ١ ساعت در جای گرم  استراحت بدید تا حجمی ٢ برابر پیدا کنه 



خمیرها رو به صورت چانه کوچک در آورده و با  کمک انتهای یک قاشق چوبی وسط خمیر رو سوراخ کنید و به همانصورت خمیر رو کمی دور چوب بچرخونید تا کمی سوراخ نان بزرگتر شه ، و دوباره به همان صورت ١٥ دقیقه استراحت بدید 


درون ظرفی آب رو جوش بیارید و نانها رو به مدت ٣٠ ثانیه درون آب جوش قرار بدید ، بهتره که آب تا روی نانها رو بپوشانه 
بعد از ٣٠ ثانیه نانها رو روی صفحه مشبکی قرار بدید تا آب اضافه اون گرفته شه 
سفیده تخم مرغ را زده و با برس روی نانها بمالید ، و سپس روی آنها را با کنجد یا هر دانه دلخواه دیگه بپوشانید 



نانها رو به مدت ١٥ تا ٢٥ دقیقه با حرارت ٢٠٠ درجه درون فری که از قبل گرم کردید قرار بدید 
معمولا این نانها با انواع پنیر و گوجه سرو میشه که بسیار لذیذ هم هست 
نوش جان ، گیلدا 










Kommentare

  1. وووووووووی عجب نونی شده..یاد بیگلی بیگیل افتادم تویگوریل انگوری :)))))))))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. هانی تو هم با این تشبیهاتت :))))
      حکایت چشم بادامی شده

      Löschen
  2. دستتون درد نکنه گیلدا جون ،خیلی عالی شدن .خیلی توضیحات اول پست هاتون رو دوست دارم .من قبلا این نون رو توی یه قنادی و کافی شاپ کانادایی به نام تیم هورتنز خوردم که خیلی خوب بود .خیلی برام جالب بود که اول توی آب انداختیدش .خیلی جالبه که خمیر در آب جوش خراب نمیشه.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون
      راستش من هم که به اولین دستور رسیدم واسم جالب بود ، و فکر کردم شاید اون دستور به این روش تهیه کرده
      بعد که چند دستور دیگه رو پیدا کردم ، دیدم همه به همین صورت هست
      نه عزیزم اصلا وا نمیره ، و بر خلاف تصور که تو آب کوتاه میپزه آدم فکر میکنه خیلی خشک بشه ، ولی اصلا اینجور نیست

      Löschen
  3. اینجا هم همه زندگی ملت با این نون میگذره :))

    مرسی عالی شده
    نوش جون

    AntwortenLöschen
  4. بله بله ، خبر داریم :))
    مرسی

    AntwortenLöschen
  5. به به! اون جلويي كه با تخم كدو هست رو بي زحمت براي من بذارين كنار! دست گلت هم درد نكنه گيلدا جون با سليقه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ای ی ی ی وای ی ی ی شبو جون ، تو هم همونو میخواهی ، طرفدار اون تخم کادو زیاد بوده :)))))
      مرسی عزیزم

      Löschen
  6. Gilda juuuun che kardi .aliiiiiiiiiiiiii mese hamishe .hatman dorost mikonam merci khanumi

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی هما جونم ، خوشحالم که خوشت اومد عزیزم
      حتما خبرش رو بده

      Löschen
  7. سلام گیلدا خانم امیدوارم خوب باشید.خیلی ممنون از دستورای خوبتون و این نونای خوشگل و خوشمزه.من تازهاومدم آلمان اگه اشکالی نداره چند تا سوال دارم.اول این که به .جوش شیرین اینجا چی میگن بعدش این که آرد سبوس دار هم اینجا دارن؟از کدوم فروشگاها میتونیم تهیه کنیم و به چه نامی.خیلی ممنون از راهنماییتون.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام فاطمه جان ،
      در مورد سوالتون باید بگم ، دقیقا اون چیزی که تو ایران استفاده میکردیم ، اینجا به چشم من نیومده و معمولا واسه پخت و پز و شیرینی از همون Backpulver یا Natron استفاده میشه که اولی تو همه فروشگاهها هست و دومی رو میتونید تو فرودهگاهای بزرگتر پیدا کنید
      در مورد ارد سبوس در هم باید بگم که بله به وفور و در تنوع فراوان تو فروشگاهای بزرگ پیدا میشه که معمولا با شماره هستند و به احتمال زیاد لیدل هم داره
      همین اردی که من اینجا نام بردم یک نوع ا ز آردهای سبوس دار هست که شماره اون رو هم ذکر کردم
      به غیر از اون خود سبوس رو هم با نام weizenkleie میتونید تهیه کنید

      Löschen
    2. خیلی خیلی ممنون گیلدای عزیز.ایام به کامتون.

      Löschen
    3. من هم از توجه شما ممنونم ، به همچنین :)

      Löschen
  8. به‌‌ به‌‌ گیلدا جان، این نونها بینهایت خوشمزه هستن تا اونجایی‌ که من یادمه در اروپا قنادیها او شیرینی‌ پزیهای زیادی هست نسبت به
    جاهای دیگه دنیا. دفعه آخری که اومدم آلمان فکر میکنی‌ اولین مغازه که رفتم چی‌ بود؟
    :)
    ولی‌ شما دوست عزیزم دست همه رو از پشت بسته دارید. بسیار عالی‌ و نوش جونت عزیزم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی سوزان نازنینم ، لطف داری عزیزم
      امیدوارم که باز هم این فرصت برات پیش بیاد که با هم این نون رو اینجا بخوریم :)

      Löschen
  9. بابا گیلدا جون باز بگو من نون پختنم خوب نیست . دیگه کم مونده ننوایی رو باز کنی‌ خواهر . عالییییییییییییییییییی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. باور کن هنوز هم میگم :))) این هم شانسی خوب در اومد :***

      Löschen
  10. چقدر خوشگل و خوشمزه شده ... عین نمونه بازاریش شده
    نوووش جونتون عزیزم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی لاله گلی ، جات خالی عزیزم :***

      Löschen
  11. به به نون تازه بوش آدمو مست میکنه!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی مریم جون ، من هم عاشق بوی نان تازه هستم

      Löschen
  12. وااای عجب نونی شده دست گلت بی بلا گیلدا جان چقدر حال میده موقعی که بوی نون تازه تو خونه می پیچه.

    AntwortenLöschen
  13. مرسی نسرین جون ، من هم این عطر و بو رو خیلی دوست دارم ، ی جورایی منو یاد ایران میندازه

    AntwortenLöschen
  14. همین الان میرم درستش بکنم

    AntwortenLöschen
  15. ها ها فرناز جون ، امیدوارم که همه چیز به خوبی پیش بره
    صفحه بسیار جالب توجهی داری عزیزم

    AntwortenLöschen
  16. salam dasteton dard nakone man in nano khordam khili khoshmaze hastesh vali chera shoma nazashtinman az in tarze tahiye ve aksash copy konim

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام هلنای عزیز ، مرسی از لطفت
      عزیزم ، چون عکسهاو نوشتهای من توسط افرد سودجو تو صفحات دیگه با نام خودشون چاپ میشه
      ولی شما هر وقت احتیاج داشتید میتونید اینجا پیداش کنید :)

      Löschen
  17. مرسی‌ گیلدا جان ، عالیه دستت درد نکنه
    دقیقا مثل نونهایی شده که اینجا از بیرون می‌خریم


    من اینجا از فرصت استفاده کنم یه سوال بپرسم ، گیلدا جان پودر نشاسته اینجا توی مارکتهای آلمانی به چه اسمی هستش و اگر پودر نشاسته نیست چیز دیگه‌ای میشه جایگزین کرد آیا ؟؟؟؟

    مرسی‌ ، فریبا

    AntwortenLöschen
  18. سلام فریبا جان ، مرسی از لطفت عزیزم

    اینجا مثل ایران نشاسته گل وجود نداره ، ولی به نشاسته stärke میگند که خودم همیشه از speisestärke استفاده میکنم که همه فروشگاهها دارند
    و در واقع نشاسته ذرت هست

    AntwortenLöschen
  19. مرسی‌ گیلدا جون ، من توی خونه Maisstärke دارم
    می‌شه از اون استفاده کنم ؟؟

    فرقش با Speisestärke چیه، ?????
    مرسی‌ عزیزم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. فریبا جان ، فرقی ندارند
      فقط تو حالت نرمی و نشاسته بودنشون تفاوت هست ک اون هم با دیدن مشخص میشه

      Löschen
  20. Salam gilda joon merc az dastoore noone khoshmazze
    Mikhastam bedunam manzoor az khamirmaye khamirmaye forie
    Va inke ardesh ruye ham 600 gerame , merc az rahnamai

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. دوست عزیز , منظور من خمیر مایه پودری یا خشک هست
      حالا نمیدونم با چه اسمی شناخته میشه :)
      و ارد رو هم در واقع ۲ بار ۳۰۰ گرم هست
      که چون آردهای متفاوتی بود جدا نوشتم :)

      Löschen
  21. Azizam man dishab ba hamin dastoor dorost kardam vali khamiram amal nayumad va baad nakard va noonam seft shod yaani pook nashod mishe rahnamaim konid
    Kheili mamnoon azizam

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. دوست عزیز , تا به حال شده که خمیر من هم عمل نیومده ولی باز نان با کیفیت و خوبی داشتم
      ولی این نان چون در ۲ مرحله پخت میشه , احتمال میدم که حتما باید خمیر خوبی داشته باشید و نتیجتا اگه خمیر مایه عمل نکنه , پاسخ خوبی هم نخواهید گرفت
      در مورد عمل نکردن خمیر مایه هم احتمال میدم که همون زمان با آب مخلوت شده , شاید دما آنقدر بوده که دیگه نتونسته تو خمیر عمل کنه , یا خمیر مایه کهنه استفاده کردید
      چون پیش شما نیستم , نمیدونم مراحل امر چی بوده تا بتونم دقیقا ایراد کار رو ببینم :)

      Löschen
  22. Merc az rahnamai kheili mamnoon azizam

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خواهش میکنم , امیدوارم که بار دیگه موفق باشید :)

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts