Béchamelsauce - سس سفید یا بشامل


امروز میخواهم صحبت از یک سس بکنم ، سسی که پایه و اساس سسهای دیگه میتونه باشه ، و در علم آشپزی خدمات  به سزایی داشته :))
البته این سس رو همه میشناسید و با توجه به ساده بودنش هر کی اونو با فرمول خواص خودش تهیه میکنه 
سس سفید یا بشامل Béchamelsauce  یک سس فرانسوی  هست که از ترکیب بسیار ساده چند مواد تهیه میشه 

مواد لازم :
پیاز متوسط ١ عدد 
شیر و خامه از هر کدام ١ لیوان ( امکان هست که به مقدار بیشتریا کمتری احتیاج داشته باشید ) 
٣ تا ٤ قاشق ارد 
کره ٣  قاشق غذا خوری 
پودر جوز هندی ١ قاشق چای خوری 
نمک ، فلفل سفید ، به میزان لازم 

ابتدا پیاز رو رنده کنید و داخل ظرف نسوزی همراه با کره تفت بدید ، دقت کنید که فقط باید تفت داده شه 
ارد رو به روغن و پیاز اضافه کرده و کمی تفت بدید ، جوز هندی رو نیز در همین مرحله اضافه کنید 
سپس شیری رو که قبلا گرم کردید به مواد قبلی اضافه کنید و مرتب هم بزنید 
و بد از اون خامه رو کم کم اضافه کنید ، در این مرحله امکان داره که شما به خامه یا شیر بیشتری احتیاج داشته باشید 
که این بر میگرده به کارتون ، اگه مایل بودید سس غلیظی داشته باشید به مایع کمتری احتیاج دارید ، و در غیر این صورت به مایع بیشتری 




به ٢ نکته همینجا اشاره میکنم 
* این سوس اگه رقیقتر باشه بهتره چون وقتی خنک میشه به غلضت  بیشتری میرسه 
* اگه دوست داشتییید به قول معروف سس چرب و چیله ای داشته باشید :)) بهتره که همش از خامه استفاده کنید 
مواد رو خوب هم بزنید تا ته نگیره و آنقدر اینکار رو ادامه بدید که سس شما به غلظت لازم برسه و در واقع پخته شه 



سپس سس رو از صافی رد کنید تا یک دست شه 
در این مرحله سس شما آماده استفاده هست ، ولی اگه مایل بودید که سس دیگه ای از این سس پایه تهیه کنید میتونید دوباره به ظرف برگردونید و ورژن مورد علاقه خودتون رو اضافه کنید ، از جمله کاری ، قارچ ، فلفل سیاه درشت ......... 
نوش جان ، گیلدا 










Kommentare

  1. چه جالب من تا حالا تو سس بشاملم پياز نريختم ولي يه بار بايد امتحان كنم حتما چون عطر خوبي بايد بگيره! ممنون گيلدا جوني

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی شبو جون
      راستش من بازی از دستوراتم ، به دلایلی از آشپز یک رستوران آلمانی دارم :))
      که این هم یکی از اون دستورات هست

      Löschen
  2. چه جالب من تا حالا تو سس بشاملم پياز نريختم ولي يه بار بايد امتحان كنم حتما چون عطر خوبي بايد بگيره! ممنون گيلدا جوني

    AntwortenLöschen
  3. منم تا بحال از پياز استفاده نكردم، جالب بود برام

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها ، این هم ما آلمانی ها درست میکنیم :)))))))))))

      Löschen
  4. پست مفیدیه گیلدا جان ، اما منم مثل بچه ها هیچوقت پیاز نریختم ، حتما خیلی خوشمزه میشه ، دست گلت درد نکنه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. وای چه جالب ب ب ، پس انگار فقط من و اون آشپزه پیاز میریختیم :))))

      Löschen
  5. گیلدا جان عزیز انواع مختلفی تا حالا درست کردم با سبزیجات
    معطر فوق العاده خوشمزه و خوش عطر میشه ...دستورتون هم
    باید خیلی خوشمزه باشه چون با پیازسرخ شده آماده درست
    کردم ولی با پیاز تازه امتحان نکردم دستتون درد نکنه
    خسته نباشید

    AntwortenLöschen
  6. ممنونم از کامنتت صفای نازنین

    AntwortenLöschen
  7. یه روز میام خونتون دزدی ظرفهای خوشگلت :))

    AntwortenLöschen
  8. لیلا جون قرار شد که بگم این ظرفها کجا هست تا راحتتر بدزدید :))))))))

    AntwortenLöschen
  9. gilda jun joze hendi hamoon Muskatnuss hast?dar zemn manam asheghe zarfaye khoshgeleteam.

    AntwortenLöschen
  10. بله عزیزم ، دقیقا همونه
    قابل شما رو نداره :)))

    AntwortenLöschen
  11. سلام يك سوال دارم :
    آيا سس سفيد را ميشه در يخچال يا فريزر براي يكي دو ماه نگهداري كرد ؟ آيا شما در اين مورد تجربه اي داريد ؟
    ممنون ميشوم از جواب شما
    فائزه

    AntwortenLöschen
  12. فائزه جان , تو یخچال میتونید نگهداری کنید , اون هم واسه مدت کوتاه
    چون خامه داره و بیشتر امکانش نیست
    ولی تو فریزر تا به حال ندیدم و نکردم این کار رو

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts