Sonntag, 29. März 2015

افلاف گل کلم




بعد از تهیه خوراک تونسی که با گل کلمها تهیه کردم , مقداری از کلم زیاد اومد , و گزینه بعدی چیزی تو مایه های افلاف بود که تصمیم گرفتم تهیه کنم 
از دید من این ترکیب بسیار جالب توجه و شیک شده بود , بخصوص زمانی که برش زدم و طرح گل کلم ها رو به خوبی میشد ببینی ..... کلی ذوقیدم م م م م ^_^
اینکه چی دوست دارید تو این مواد اضافه کنید , به میل شخصی شما بر میگرده ,  تو متن هم میگم که خودم چی استفاده کردم 
ولی از اونجایی که گل کلم خیلی پر خاصیت هست و مورد استفاده اون خیلی کم ..... بهتره که حتما تو موادش جا بدید 

این افلاف قالبی رو تو یک قالب مستطیل کوچیک تهیه کردم 


اول از همه چند تیکه بزرگ از گل کلم رو بزارید به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با نمک بپزه , دقت کنید که له نشه , چون تو مواد بعدی هم به زمان پخت احتیاج داره 
اونها رو آبکش کنید به کنار بزارید 

حالا داخل یک ظرف ۳ تا تخم مرغ رو با حدود ۱ پیاله پنیر پیتزا , سیر له شده , ۱ عدد پیاز خرد شده , ۳ تا ۴ قاشق ماست سفت , ۲ تا ۳ قاشق روغن زیتون , کمی جعفری یا گشنیز خرد شده , قارچ  , نمک , فلفل خوب مخلوط کنید 
میتونید از تکه های پخته شده هویج یا سیبزمینی یا سوسیس هم استفاده کنید , زیبا و خوشمزه میشه :)
این مواد واسه یک قالب کوچیک هست و قالب من از سلیفون  بود 
اگه قالبتون بزرگتر بود باید به تعداد تخم مرغ و ماست اضافه کنید 

حالا گل کلمها رو داخل ظرف کنار هم به ردیف بچنیید  , سمت گل اونها رو به طرف پایین و شاخه اون او به سمت بالا قرار بدید 
مواد مخلوط شده رو روی کلمها بریزید باید به صورتی باشه که روی اونها رو بگیره 
چند بار ظرف رو به میز بزنید که لابلای کلم مواد جابجا شه 
و روی اونها رو با پنیر پیتزا بپوشانید و داخل فر به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و با حرارت ۲۰۰ درجه بزارید 
واسه امتحان میتونید بیرون بیارید و چوب کبریت رو داخلش فرو کنید و اگه آب ازش خارج شد بدونید که باید باز کمی بپزه 
و بد از پخت باید کمی خنک شه تا بتونید به صورت قالبی  در بیارید و میل کنید 
نوش جان, گیلدا 






Montag, 23. März 2015

مرغ ترش - مازندرانی



در ایران تنوع غذایی خیلی خیلی زیاده 
یعنی وقتی با تنوع غذایی در این کشوری که هستم میسنجم , اصلا قبل مقایسه نیست 
قبلا براتون مرغ ترش گیلانی رو گذاشته بودم , که یکی از خوشخوراکترین غذاهای شمالی هست و میشه بگید که پای ثابت منوی خانواده ما هم هست 
مدتی پیش هم عارفه جون مرغ ترش مازندرانی رو تو وبلاگشون گذاشتن 
که تصمیم گرفتم اونو هم تهیه کنم و ممنونم واسه این تجروبه لذیذ 

البته من نه سبزی و نه گردو رو کاملا ریز نکردم و درشتر خردشون کردم 
این خورشت خیلی خیلی از لحاظ طعم و مزه شبیه به خورشت انار مسما بود , البته بدون دانه های انارش :))

مواد لازم برای ۲ نفر:
گوشت مرغ به میزان لازم 
رب انار ۲ قاشق ( ترشی اونو با ذائقه خودتون تنظیم کنید )
سیر ۵ تا  ۶ حبه 
پیاز ۱ عدد 
مغز گردو ۱ پیاله سابیده , که من دانه درشت استفاده کردم 
نمک , فلفل , زردچوبه 
جعفری , نعناء , تره حدود ۱ پیاله پر به صورت خرد کرده 
* اصولا در تمام غذاهای شمالی که با سبزی سر کار داشته باشه چوچاق یا خالواش استفاده میشه که جزو سبزیجات محلی هست ولی در صورت کمبود میتونید از سبزیجات جاگزین استفاده کنید , یا صرفنظر کنید 

طرز تهیه :
پیاز ها رو خرد کنید و کمی تفت بدید و بعد سبزیها رو اضافه کنید و به سرخ کردن ادامه بدید و در آخر سیر له شده رو اضافه کنید 
به موادتون آب اضافه کنید , گردو و رب  رو نیز همراه کنید و بزارید به آرامی کمی بپزه و به روغن بیوفته 
و در اواسط پخت گوشتها رو اضافه کنید و بزارید به آرامی جا افتاده شه 
بعد از اونهم با یک برنج کته یا آبکش میل کنید :)
نوش جان , گیلدا 



Freitag, 20. März 2015

نوروز ۹۴



بر آمد صبح و بوی نوروز 
به کام دوستان و بخت و بیروزی 
مبارک بادت این سال و همه سال 
همایون بادت این روز و همه روز 
سعدی










Donnerstag, 19. März 2015

کیک شکلاتی واقعا تر




مدتی پیش به ی دستور از کیک شکلاتی تر تو نت برخوردم 
واسم موادی که به کار برده بود خیلی جالب بود و از اونجای که تو فهرست کیکهام فقط کیک شکلاتی با پودر بادام بود 
این بود که تصمیم گرفتم حتما درست کنم 
این کیک با توجه به فولونگ و گانش شکلاتی انقدر دوز شوکلاتش بالا رفته بود که بدون اقرار باید بگم که بعد از خوردنش مگرنم گرفت :)))))))
یعنی برای من شده بود دقیقا همون رویایی از تصاویر کیکهای شکلاتی که بالاخره به حقیقت پیوست :))
در واقع این یک کیک شکلاتی واقعا شکلاتی و واقعا تر بود :))
اگه شما هم دوست دارید که این رویا به حقیقت تبدیل شه , میتونید این دستور رو امتحان کنید
من این کیک رو تو یک قالب مستطیلی کوچیک پختم و مقداری زیاد اومد که داخل قالبهای مافینی کوچیک ریختم
ولی میتونید از یک قالب معمولی گرد هم استفاده کنید
فولونگ این کیک هم شکلات و خامه هست


مواد لازم :
شکلات تخته ای ۱۱۵ گرم ( که من از نوع تلخش استفاده کردم )
قهوه داغ ۱۲۵ میلی گرم 
کره ۱۷۰ گرم 
شکر ۲۰۰ گرم 
تخم مرغ ۳ عدد 
آرد ۱۶۰ گرم 
پودر کاکائو ۶۰ گرم 
وانیل ۱ بسته یا ۱ قاشق 
کرم فرش ۲۰۰ گرم ( اگه در دسترس نبود از ماست استفاده کنید )
پیکینگ پادر ۱ و ۱/۲ قاشق چایی خوری 
نمک , کمی 


طرز تهیه :
شکلات رو خرد کنید و با قهوه داغ مخلوط کنید تا خوب ذوب شه 
شکر رو با کره خوب بزنید و بعد تخم مرغها و وانیل رو اضافه کنید 
کرم فرش رو نیز اضافه کرده 
مواد خشک رو با ارد مخلوط کنید و الک کرده و به مواد قبلی اضافه کنید 
بعد از مخلوط شدن قهوه و شکلات رو اضافه کنید 
بعد از مخلوط کردن همگی در قالب دلخواهتون بریزید و داخل فری که از قبل گرم کردید به مدت تقریبی ۱ ساعت و با دمای ۱۸۰ درجه قرار بدید 
بعد از اینکه سرد شد از قالب خارج کنید و اگر مایل بودید از گانش استفاده کنید یا برش بدید و با فولونگ پر کنید 

من برای گناشش از ۱۵۰ گرم شکلات تخته ای و ۱۰۰ میل خامه و ۱ قاشق کره استفاده کردم 
هر چی خامه بیشتر بریزید گانش لطیفتری خواهید داشت 
نوش جان , گیلدا 



Sonntag, 15. März 2015

شیرینی بهشتی , کرکی , آردی





این شیرینی هم یکی از اون شیرینی های بود که مدتها در فکر تهیه اش بودم 
بخاطر اینکه ارد نخودچی توش داره  , و همینجور هم که قبلا گفتم من عاشق هر چی شیرینی هستم که توش ارد نخود باشه 
این دستور مربوط به خانوم جمشیدیان هست که از شبکه جام جم پخش شده که و ۲ روش عنوان کرده 
یکی از این روش ها بدون ارد برنج و ارد نخودچی  هست و دیگری هم فقط با ارد معمولی 
اینو هم بگم که اصلا با طعم این شیرینی آشنا نیستم , ولی اون چیزی رو که تهیه کردم بسیار باب میلم بود و اتفاقا  بار اول هم اون  چیزی که باید میشد نشد , ولی دفه دوم با تجربه سالومه جون بهش رسیدم :)
و اینو هم متوجه شدم که هر چی ضخامت خمیر ها موقع پخت کمتر باشه ( البته نه خیلی نازک ) یک دستر و بهتر پخت میشه 




و اما مواد لازم :
آرد ۱ کیلو 
روغن خالص ۴۵۰ گرم 
پودر شکر ۳۵۰ گرم 
هل به میزان لازم 

و در روش دوم :
آرد ۵۰۰ گرم 
آرد نخودچی ۲۵۰ گرم 
آرد برنج ۲۵۰ گرم 
روغن خالص ۴۵۰ گرم 

* من روش دوم رو امتحان کردم و مقادیر رو نصف کردم 

طرز تهیه :
روغن و پودر شکر رو خوب میزنیم تا پوک شه , چیزی حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه 
آردها رو مخلوط میکنیم و آنها رو از الک میگذرونیم 
حالا کم کم به مواد اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم , این شیرینی هم به ورز دادن احتیاج نداره و اگه مثل شیرینی نخودچی زیاد ورز بدید به روغن میوفته , اینه که من ۱ بار اونها رو از چرخ گوشت رد کردم 
و بعد داخل ی نایلون قرار دادم و ۱ شب تا صبح تو یخچال گذاشتم 
این شیرینی هم مثل شرت بردها میمونه یعنی تخم مرغ نداره و باید بقطر زیاد ازش قالب زده شه 
حالا اونها رو پهن کنید و قالب بزنید یا گرد کنید و طرحی بهش بزنید 
روی اونها هر چی که دوست داشتید واسه تزیین قرار بدید 
البته من خمیر رو به ۲ دسته تقسیم کردم که به یکی از خمیر ها ۲ قاشق زعفران غلیظ دم کرده اضافه کردم و همین امر موجب شد که کمی شیرینی هم خشکتر شد , ولی مزه و عطر زعفرونی خیلی خوبی داشت 
شیرنی ها رو داخل  فری که از قبل گرم کردید با حرارت ۱۷۰ درجه و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بزارید 
دقت کنید که رنگشون تغییر نکنه و تا کاملا خنک نشده جاشون رو تغییر ندید 
نوش جان , گیلدا 









Dienstag, 10. März 2015

مرغ کبابی به سبک اندونزی


آدم گاهی اوقات از طبخ یکنواخت مرغ خسته میشه 
بخصوص اگه مثل من باید همیشه مرغ رو بپزه یا تو فر بزاره 
اینه که همیشه به دنبال رسپتهای مختلف واسه طبخ مرغ هستم 
این دستوری که براتون میزارم یجور پخت لذیذ مرغ از کشور اندونزی هست , با نام مرغ طبخ شده ادویه ای 
البته شاید ادویه خاصی مثل مرغ تندوری یا طبخهای دیگه نداره ولی با وجود همین چند تا ادویه و سس سویا کلی طعم و مزه اون عوض میشه و خیلی خیلی هم لذیذ بود 
ما این کباب مرغ رو با برنج میل کردیم شما میتونید با سیبزمینی یا نان هم میل کنید 

مواد لازم :
مرغ ١ عدد , که بهتره به قطعات کوچیک تقسیم شه و همراه با پوست باشه 
چیلی به میزانی که میل دارید 
سیر ٣ حبه 
فلفل دانه درشت سابیده شده ١ قاشق , میتونید از پودر فلفل هم استفاده کنید 
شکر قهوه ای ١ قاشق 
سس سویا ٣ تا ٤ قاشق 
زردچوبه ١ قاشق 
آبلیمو تازه ١ عدد 
زنجبیل رنده شده ١ قاشق 
حدود ٣٠ گرم کره که بهتره در دمای اتاق باشه ولی آب شده نباشه 

* منظور قاشق غذا خوری هست 
* این مرغ بخاطر سویا سس به نمک احتیاج نداره , ولی بهتره که کمی اونو بچشید 

طرز تهیه :
مرغ رو تمیز کنید و به همون صورت حدود ٢٥ تا ٣٠ دقیقه بدون اینکه بهش افزودنی اضافه کنید داخل فر بزارید تا کمی پخته شه 
این کار رو روی طوری انجام بدید تا روغن اضافه اون هم بره 
اصولا پخت اولیه برای اینه که مرغ با سس سویا رو نمیشه زیاد تو فر گذاشت و امکان سوختنش هست 
تو این زمان تمام مواد بالا رو با هم میکس کنید تا به صورت ی کرم در بیاد 
بعد از اینکه زمان اولیه پخت مرغ تمام شد , میزارید تا خنک شه 


و از این مواد روی تمام مرغ بمالید و دوباره به مدت ٢٥ تا ٣٠ دقیقه داخل فر با حرارت ١٨٠ درجه قرار بدید 
دقت کنید که نسوزه 
البته مال من نسوخت به قول معروف فقط کمی برشته شد :)))) 
نوش جان , گیلدا 




Sonntag, 8. März 2015

خوراک تونسی - Marga Brouklou


مدتی پیش تو نت به یک دستور تونسی برخودم 
که توش هم نخود داشت و هم گل کلم 
داستان نخود رو که میدونید ..... بهش علاقه دارم :))
و چون از خانواده کلم هم تو این خوراک نقش داشت , منو تشویق کرد که حتما امتحان کنم 
از اونجای که خیلی از دوستان هم دنبال خوراکهای متنوع از کلمها هستن , میتونم بگم که این یک ایده خوبی میتونه واسه وعده غذائیتون باشه 
این خوراک هم با نان و هم با برنج میتونه میل شه , که ما با نان امتحانش کردیم 

روش کار هم خیلی ساده هست 
اول از همه گل کلم رو به قطعات کوچیک تقسیم کنید و بزارید با آب نمک کمی بپزه , دقت کنید که له نشه و باید شکلش رو حفظ کنه 
نخودها رو هم جداگانه بپزید و کنار بگذارید 
اونها رو جداگانه به صورت سوخاری سرخ کنید و کنار بزارید 
حالا در ظرفی کمی پیاز خلال شده رو همراه با گوشت سینه مرغ یا بقلمون تفت بدید 
کمی که سرخ شد , چند تا گوجه خرد شده رو همراه با سیر له شده اضافه کنید 
۱ قاشق رب گوجه رو هم با ادویه دلخواهتون اضافه کنید , و همینجور اگه دوست داشتید تند باشه ( که اصولا هست ) فلفل چیلی رو هم اضافه کنید 
با مقداری آب بزارید تا خوراکتون جا بیفته 
در آخر کار نخودها رو اضافه کنید و درون ظرفی سرو کنید 
هنگام سرو کردن کمی جعفری یا گشنیز خرد شده و همینجور کلمهای سرخ شده رو اضافه کنید 
امیدوارم از این غذای لذیذ لذت ببرید :)
نوش جان , گیلدا 





بیسکویتهای گل رز و سنبل




این بیسکویتها هم با خمیر رویال آیسینگ کار شده 
خیلی وقته که با این خمیر کار نکردم و کلی فراموشم شد که هم خمیر به چه اندازه باید سفت باشه و هم حرکت دستام چجور باشه :)
رسپت این بیسکویتها هم طبق معمول همون خمیر ۱ تخم مرغی بود 
که با این خمیر کلی بیسکویت با طرحهای مختلف پیاده شد  

گیلدا 






Dienstag, 3. März 2015

تهیه اوماج


تهیه اوماج چیزی در حد تهیه رشته آشی هست با این تفاوت که راحتتره و احتیاج به نظم و برش و خشک شدن نداره 
این اوماج رو زمانی که آش اوماج رو تهیه میکردم , تهیه کردم 
تو نت دنبال دستورش گشتم و به طور سنتی همه با دست روی مقداری خمیر آب میپاشیدن و همزمان .... هم میزدن 
و خیلیهاشون ی خمیر تهیه میکردن که اونو باز رنده میکردن که به اندازه های کوچکتر تبدیل شه 

چیزی رو که از دستورات دیدم متوجه شدم و به صورت راحتتری اوماجها رو تهیه کردم 
به این صورت که مقداری آرد رو داخل یک کاسه گود ریختم و مقداری نمک اضافه کردم 
کم کم با کمک انگشتهام آب بهش اضافه کردم و همزمان با همزن برقی هم زدم , این کار رو انقدر ادامه دادم تا آردها همه خیس شدن و به صورت گلوله های کوچکی تبدیل شدن و بعد اونها رو روی سینی پهن کردم و به آش مورد نظر اضافه کردم 
البته خیلیها اوماج رو بعد از تهیه خشک میکنن تا همیشه در دسترس داشته باشن 
ولی از اوماج تازه هم میشه برای آش استفاده کرد , و بخاطر همین من مقدار کمی واسه ۱ وعده تهیه کردم 
نوش جان , گیلدا  






آش اوماج , عوماج آشی- تبریز



چند روز پیش یکی از دوستان سراغ آش اوماج یا به قول تبریزی های عزیز عوماج آشی رو از من خواست 
من هم از اونجای که نداشتم و همینجور مایل بودم بدونم که این آش چه خصوصیات و ترکیبی داره این بود که سراغش رو گرفتم 
تو نت دستورها متفاوت هست 
*ماده اصلی این آش در واقع همون چیزی هست که جای رشته استفاده میشه و اوماج نام داره که میتونید اینجا طرز تهیه رو مشاهده کنید 
* وجود عدس در تمام دستورات بود , ولی یکی با لوبیا مخلوت کرده بود 
* از سبزی مرزه و تره همگی نام بردن ولی در جایی هم سبزی آش یا به غیر از اون  اسفناج و همینجور ریحان بنفش هم گفته شده بود 
* ی جای دیگه از ترشی سرکه و آبغوره گفته بود , که باقی اصلا صحبتش رو هم نکردن :)) که من خودم با آبلیمو تهیه کردم و پیشنهاد میکنم که شما هم با آبغوره و یا آبلیمو تهیه کنید 
* چند جا هم با گوشت تهیه شده بود ؛ البته از نوع قلقلیش :)
این بود که بهتر دیدم از روی اشتیاق و علایق خانوادگی پیش برم و این اش رو تهیه کنم 


از آب گوشت واسه این آش استفاده کردم , با مقداری عدس گذاشتم که عدس ها بپزه 
سبزیها رو نیمه کار اضافه کردم و ۲ تا پیاز رو سرخ کردم و به آش اضافه کردم 
و اواخر کار مثل رشته آش رشته , اوماج رو اضافه کردم 
چون اوماج من تازه بود , کمی هم زدم تا آش جوش بیاد و اوماجها نچسبه به هم یا به ته دیگ 
و همینجا هم کمی آب لیمو اضافه کردم 
و آخر کار هم مقداری فلفل دلمه رو ریز خرد کردم و به اش اضافه کردم و دیگه اجازه اینکه زیاد بجوشه  , رو بهش ندادم 
تا فلفلها شکل خودشون رو از دست ندن 
واسه این اش یقینا از زردچوبه و فلفل سیاه و نمک هم استفاده کردم 
البته تو بعضی از دستورات اضافه کردن مقداری ارد رو به اش نوشته بود که من ازش صرفنظر کردم , چون به اندازه کافی با وجود اوماجها لعاب میده 
نوش جان , گیلدا




Sonntag, 1. März 2015

کوکی پسته ای - Pistazien cookies




تو این همه دستورات وقتی به دستوری که پسته توش باشه , میرسی ..... ی جور این حس بهت دست میده که نکنه این دستور ایرانی باشه :))))
گذشته از شوخی , وقتی به این شرتبرد پسته ای رسیدم , از رنگ و موادش خوشم اومد و از اونجایی که قبلا هم شرت بردهای دیگه رو امتحان کرده بودم , حس کردم گزینه خوبی هم واسه عید میتونه باشه 
رنگ این کوکی ها سبز روشن و زیبا هست , ولی متاسفانه باز هم واسه کمبود نور و هوای ابری عکسهام اون چیزی رو که باید نشون بدن , نیستن :/
از دید من شیرینی عید فقط نان نخودچی و نان برنجی و نان پنجره ای  و ..... چند تای دیگه میتونه باشه :)
ولی خوب شاید خیلیها عقیده منو نداشته باشن و بتونن آسونترین و لذیذ ترین انتخاب رو با پخت این شیرینی انجام بدن 


مواد لازم :
پسته سبز خام ۱۰۰ گرم 
آرد ۱۵۰ گرم 
نشاسته ذرت ۳۰ گرم 
پودر شکر ۵۰ گرم 
کره نرم ۱۵۰ گرم 
رنده پوست پرتقال و لیمو سبز جمعا ۱ قاشق 
هل سابیده ۱ قاشق چایی خوری 
نمک , کمی 
۲ قاشق شکر درشت دانه 

طرز تهیه :
پسته ها رو میکس کنید , حدود ۲ قاشق رو کمی درشتر خرد کنید و با ۲ قاشق شکر درشت مخلوت کنید و کنار بزارید 
کره رو با پودر شکر بزنید تا پوک و سفید شه و هل , پوست مرکبات , و پسته پودر شده رو مخلوط کنید  
مواد خشک باقی مانده رو مخلوط کنید و خمیر رو داخل یک کیسه فریزر به مدت ۲ ساعت داخل یخچال بزارید 
یادتون باشه که مثل کوکی های قبلی که بدون تخم مرغ بودن , خمیرتون بسیار نرم و چسبناکه 
واسه همین هم برای اینکه به راحتی بازش کنید و قالب بزنید , میتونید به این پست رجوع کنید 
بعد از قالب زدن اونها رو داخل فری که از قبل گرم کردین به مدت ۱۲ تا ۱۴ دقیقا و با حرارت ۱۸۰ درجه قرار بدید 
فقط توجه داشته باشین که رنگ کوکی ها نباید تغییر کنه 
وقتی از فر بیرون آوردین بلافاصله مخلوط باقی مانده شکر و پسته رو که کنار گذاشته بودید روی کوکی ها میپاشید 
این کار رو تا گرم هستن انجام میدین تا بهشون بچسبه 
و بعد هم با یک چای سبز دلنشین میل میکنید ^_^ 
اون موقع میبینید همه چیز سبز و دلنشینه .........
نوش جون , گیلدا