Sonntag, 12. April 2015

کباب ترش مرغ - گیلان



به دور از غرور و تعصب ملی :))))    باید قبول کرد که تنوع غذایی در خطه شمالی کشورمون بسیار زیاد و متنوع هست 
زمان بچگی هر بار سفری که به شمال داشتیم به برکت دعوتهای  مختلف خانوادگی و بازدیدهامون ... میتونم بگم که تمام  خوراکهای شمالی رو ۱ بار هم که شده دیدم و چشیدم 
و بعدها متاسفانه تو خونه ما به خاطر فاصله مکانی از شمال خیلی از اونها یا پخته نمیشد یا کم پخته میشد و فراموش شد  
و بعد هم که من ازدواج کردم , بدتر و بدتر شد :)))
از اونجایی که عاشق غذاهای سنتی کشورم هستم , هر بار سعی میکنم هر کدوم از اونها رو از هر سمت و گوشه ای که باشه پیدا کنم و تهیه کنم 
و اینبار هم نوبت میرسه به کباب ترش شمالی که اصولا به خطه گیلان تعلق داره 


همینجور که از اسمش هم مشخص هست باید ترش باشه , و اصولا یکی از خصوصیات غذاهای شمالی بخصوص استان گیلان همین ترش بودنش هست که نام خیلی از خوراکها رو هم به دنبال خودش میکشه 
ترش واش , ترش تره , مرغ ترش , ترش آش ..... 
اصولا ترش کباب یا همون کباب ترش با گوشت فیله گوسفندی هست ولی با گوشت مرغ هم میتونید تهیه کنید 
که اینجا هم من با سینه مرغ تهیه کردم 
برای اینکار درون ظرفی گود , گردو سابیده شده ( که من اونرو بصورت نگینی ریز استفاده کردم )
رب انار ترش , آب لیمو یا آب نارنج  , پیاز رنده شده , سیر له شده , روغن زیتون , فلفل و نمک رو خوب مخلوط کردم 
* میتونید از گشنیز یا جعفری خرد شده هم استفاده کنید 
* برای خوشرنگتر شدنش میتونید از مقداری رب گوجه هم استفاده کنید 
این ۲ مطلب که جداگانه قید کردم اصولا تو دستورات سنتی نیست ولی مادر من همیشه اینها ور همراه با مقداری پودر انجیل خشک شده هم اضافه میکرد 
که پودر انجیل اینجا نقش نرم کردن گوشت رو داشت :)
مواد گوشتی خودتو به مخلوطی که تهیه کردید اضافه کنید و خوب ورز بدید و سرش رو بپوشانید و بزارید چند ساعتی بمونه ( البته من ۱ شب تا صبح  گذاشتم )
بعد از اون میتونید به سیخ بکشید و کباب کنید و با یک کته جانانه ( به صورت سنتی ) میل کنید 
البته من سرخ کردم که به این صورت هم خوشمزه شد ^_^
نوش جان , گیلدا 











Kommentare:

  1. هوووم ، چقدر خوشمزست ، من یه بار با گوشت درست کردم و از نتیجه خیلی راضی بودم ، اما تا حالا با مرغ درست نکردم ، این هفته حتما درستش میکنم ، چون دیگه نیاز به منقل هم ندارم و راحت میذارم داخل ماهیتابه ، دستت درد نکنه گیلدا جونی و نوش جونتون باشه ، راستی منظورت پودر انجیر هست ؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. نوش جونت باشه پیشاپیش عزیزم:***
      رزکم , منظور از پودر انجیر , اینه که انجیر خام رو خشک کنید و بعد پودرش کنید
      این پودر رو روی گوشت میریختن که گوشت نرم شه و اصلا هم تو مزه اش تاثیری نداره :)
      البته الان دیگه با کیوی اینکار رو میکنن

      Löschen
  2. عالي مثل هميشه (فريما)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی فریما جان , لطف داری عزیزم

      Löschen
  3. واییییییییییییییییی چقدر خوشمزههههههههه عاشقشم البته تا بحال با مرغ نخوردم ولی از قیافش معلومه که حسابی خوشمزهس مرسی گیلدا جان

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی گلی ی ی ی , جای تو دیگر دوستان واقعا خالی
      ^:^

      Löschen
  4. عزیزم میشه مقدار موادی و که استفاده کردی بگی؟

    AntwortenLöschen
    Antworten

    1. دوست عزیز , من ذکر نکردم , چون مثل قابهای دیگه در حد مزه هست
      مثلا رب انار بستگی به ذائقه خودتون داره که چقدر دوست دارید ترش باشه
      یا سیر هم همینجور , اگه مثل م دوست داشته باشید زیاد میریزید ولی اگه نه که مسله فرق میکنه :)
      گردو و سبزی هم , همینجور که میبینید در حد طعم دادن هست و به اون صورت بعد از پخت معلوم نیست

      Löschen