Mittwoch, 23. Juli 2014

نان بربری شماره ٢




دقت کردید که گاهی اوقات ( البته تو بعضی چیزها ) وقتی همینجوری به قول  معروف  کیلویی کار میکنید , خیلی نتیجه بهتری میگیرد :))
چند روز پیش که دیدم اصلا نون تو خونه ندارم گفتم خودم نان بربری درست کنم , اما نه با دستور های داده شده ..... بلکه همینجوری همه چیز رو قاطی کنم و نون بشه 
قبلا هم یک رسپت دیگه واسه نان بربری اینجا براتون گذاشته بودم 
و تصمیم گرفتم نان بربری رو اینبار با ی خمیر نسبتا شلی تهیه کنم , آخه یاد یکی از دوستان افغانم افتادم که همیشه خیلی راحت نان بربری تو خونه میپخت و آنقدر هم راحت و بدون ترازو اینکار رو میکرد که آدم متعجب میشد 
با توجه به این مسائل باز هم تصمیم گرفتم که موارد رو یادداشت کنم تا اگه خوب شد و دوباره خواستم درست  کنم مشکلی پیش نیاد 
و اما نتیجه کار : نان بسیار پوک و خوبی شده بود و اول کاملا کرانچی بود و بعد از ١ روز هم که داخل دستمال و نایلون  پیچیدم , بهتر از روز اولش بود , بخصوص که وقتی  تو تستر هم گذاشتم فوقالعاده شد 
و واسه امتحان ١ تیکه رو هم فریز کردم که اون هم بعد از گرم کردن با تستر بسیار مطلوب و رضایت بخش بود 

مواد لازم :
آرد ٥٠٠ گرم 
خمیر مایه خشک ١ بسته = ٧ گرم 
آب ولرم ٢٢٥ میل 
نمک ١/٥ قاشق چای خوری 
شکر نصف قاشق چایی خوری 
روغن مایع ٢ قاشق 
سبوس برای زیر نان Weizenkleie
مقداری کنجد برای روی نان 

طرز تهیه :
مواد خشک رو مخلوط کنید و خوب هم بزنید و آب رو روغن را  کم کم اضافه کنید و خمیر رو ورز بدید
* امکان داره به آب بیشتری احتیاج داشته باشید , من خودم تا به حال این نان رو ٣ بار درست کردم و هر بار میزان آبش با بار اول فرق کرده
این به دلیل خشک بودن ارد هست , بهترین کار اینه که بدونید کاملا کشدار هست و به راحتی نمیتونید با دست بدون ارد بهش دست بزنید
چیزی حدود ٥ دقیقه یا بیشتر تا کاملا یکدست شه 
خمیری  که تهیه میشه بر عکس خمیرهای دیگه شلتر هست و واسه همین هم به همون صورت که تو ظرف هست روش رو با نایلون و حوله  بپوشونید و در جای گرمی به مدت ١ ساعت قرار بدید تا حجمش ٢ برابر شه 
من چراغ فر رو روشن کردم و اونجا گذاشتم 

روی سینی کاغذ روغنی بزارید و روی کاغذ سبوس بریزید 
بد از ١ ساعت روی سطحی رو ارد پاشی کنید و خمیر رو روی آردها با ١ کاردک خالی کنید 
به همون صورت خمیر رو به ٢ قسمت کنید 
١ قسمت رو کنار بزارید و قسمت باقی مانده رو به صورت کشیده مثل نان بری با دست حالت بدید , کمی که کشیده شد 
یک قسمت بالا یا پایین نان رو بگیرید و بلند کنید , چون خمیرتون نرم هست تو همین زمان هم کشیده تر میشه 
و توی سینی قرار بدید با اون یک تیکه خمیر هم همینکار رو انجام بدید 


حالا یک ظرف آب کنارتون بزارید و و دستتون رو داخل آب بزنید و روی خمیر رو نقش بدید و شیار بندازید 
به همین صورت خمیر رو نیم ساعت دیگه استراحت بدید 
تو این زمان میتونید رمال رو آماده کنید :
١ قاشق ارد رو با ٨٠ میل آب  خوب مخلوط کنید و بزارید روی گاز تا پخته شه و کمی خودش رو مثل فرنی رقیق  بگیره
میزارید تا کمی خنک شه 
وقتی نیم ساعت استراحت بعدی خمیرها  تمام شد میتونید رمال خنک شده رو روی نان با سخاوت بمالید :))


و روی اونها رو کنجد بپاشید 
نانها رو داخل فری که از قبل گرم کردید با حرارت ٢٠٠ درجه و تا زمانی که روی نانتون برشته شه قرار بدید 
من اواسط پخت ١ بار هم با آبپاش روی نانها رو آب پاشیدم 
نوش جان  , گیلدا 






Kommentare:

  1. به به ،چقدر عالی شده گیلدا جون ،چه بافت خوبی هم داره ،دستتون درد نکنه و نوش جان . شما اگه همین جوری یه چیزی درست کنید اینقدر عالی در میاد . منم خیلی دلم می خواد بربری درست کنم که اونم به بعد از ماه رمضون موکول شده

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون , من حس میکنم پخت نان ی خورده به احساس هم بر میگرده
      منتظر نانهای لذیذت هستم

      Löschen
  2. گیلدا جون سلام عزیزم برات یک کامنت بلند بالا گذاشتم و فرستادم نخندی هاااااااا بعد دیدم توی صفحه پگاه جون آشپزی از دل و جان نوشتم و فرستادم!!
    اصلا آدم که ساعت دو نصفه شب فیلتر شکنش باز بشه و چند تا صفحه با هم باز کنه همینجوری میشه دیگه.
    خلاصه که نونت دلمو برد. وای فکر کن افطاری این نون رو با پنیر و سبزی بخوری..... به به

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام نگین جان , کم پیدا شدید
      ی چیزی هم من بگم صادقانه , که از کامنتت خندم گرفت :)))))))
      من هم از این اشتباهات زیاد میکنم عزیزم
      ممنون از کامنتت

      Löschen
  3. سلام گیلدای عزیزم خوبیییییییییی عجب نونی شده مثل همه کارات عالیییییییی راستش منم چند باری سعی کردم بربری بپزم ولی همیشه یه ایرادی داشت یا سفت شده یا اولش خوب بود بعد سفت شد خلاصه نشد که نشد حالا با دستر خوب شما هم امتحان میکنم نونت عالی شده و هوس انگیز توش جونتون دوست خوبم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام نازنین , من خوبم , شما چطوری با این غیبت طولانی ؟؟
      من هم بعضی اوقات از نانهام خوب در نمیاد , این بود که اینبار تصمیم گرفتم به قول معروف کیلویی کار کنم :))

      Löschen
  4. به به بو ش تا اینجا اومد
    دستت طلا عزیزم عالی والا نونوایی های ایران هم همه جا نون خوب نمیدن
    ادم بهتره خودش دست به کار شه
    نوش جون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها , شادی جون هندونه میزاری زیر بغل اااااا
      مرسی عزیزم لطف داری

      Löschen
  5. بسیار عالی و ترد و خوشمزست ، دست گلت درد نکنه ، منم دیگه نون بربری پز شدم ، وقتی آدم دستش بیاد دیگه راحت میشه درست کردنش :)

    AntwortenLöschen
  6. قربونت عزیزم
    اره دقیقا همینه , ی حسی هست که اون باید دستت بیاد

    AntwortenLöschen
  7. سلام گیلدا خانم
    . ممنون برای وبلاگ خوب و دستورهای خوشمزه ای که اینجا با ما به اشتراک میزارید.من خیلی از این رسپی های عالی را درست کردم و و از خوردنشون در کنار خانواده کلی لذت بردیم . الان هم یه سئوال داشتم من میخوام این نون بربری فوق العادتون را درست کنم فقط اینکه من خمیر مایه خشک ندارم از این خمیرمایه های مرطوب که مکعبی شکل هستن دارم میخوام بدونم با این مقدار مواد که اینجا گفتین چه مقدار از این مخمر را باید استفاده کنم ؟
    بازم ممنون
    زهرا

    AntwortenLöschen
  8. سلام زهرا جان , و ممنونم برای توجهی که به این وبلاگ داری و همیطور واسه کامنتت
    عزیزم, ١ قاشق مخمر خشک معادل ٧ گرم هست یا به عبارتی معدل ٤٢ گرم خمیر ترش تازه
    :)

    AntwortenLöschen
  9. سلام گیلدا خانم جان. من همین الان نانی که با این دستور درست کردم را از فر درآوردم. در حین پخت مرتب سر می زدم و می دیدم که زیر ان برشته می شود اما رویش خام مانده بود. سرانجام مجبور شدم زیرورو کنم. رومال و کنجد به کاغذ چسبیدند . خلاصه از فر در اوردم چون دیدم که سطحی که به کف چسبیده پررنگ می شود و لای خط ها خام مانده. لطفا راهنمایی ام کنید. ممنون می شوم بگویید اشکال کارم چی بوده. متشکرم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دوست عزیز
      اینجور که شما توضیح دادید مشکل شما حرارت فرتون هست
      از قرار معلوم تنظیم نیست و فقط از پایین حرارت میگیره یا حد اقل بیشتر میگیره
      اینبار بیشتر به سمت بالای فر بزارید و حرارت رو کمتر کنید و اگه فکر کردید روش رنگش داره تیره میشه یک کاغذ آلمینیومی روش بزارید

      Löschen
  10. خیلی ممنون. فکر می کنم کاملا حق با شما باشد. گازم قدیمی است و معمولا از فر برای پیتزا و لازانیا استفاده می کنم و هیچوقت برای پخت نان یا کیک استفاده نکرده بودم که به مشکل بخورم. از راهنمایی تان بسیار ممنونم. منظورتان این است که سینی فر را در طبقهٔ بالای فر قرار دهم یا اینکه شعلهٔ گریل را روشن کنم؟ راستی! آیا راهی هست که خودم بتوانم حرارت فر را تنظیم کنم؟
    از لطفتان بسیار متشکرم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. دوست عزیز , اصولا همه فرها درجه تنظیم داران , و اگه هیچی نداشته باشن , فر بالا و پایین رو دارن
      که واسه پخت نان همین کافیه
      و باید اصولا هر دو روشن باشه , هم بالا هم پایین
      بله اگه میگید که بالاش خام میمونه سینی رو به بالاترین حد بزارید , چون انگار از بالا حرارت اصلا نداشته یا ضعیف بوده

      Löschen
    2. ممنونم که وقت می گذارید و سئوالات را پاسخ می دهید. راستش فر گازم به شکلی است که نمی توانم شعلهٔ بالا و پایین را همزمان روشن کنم چون هر دو شعله با یک دسته روشن می شود یعنی اگر آن را به سمت راست بچرخانم باید به قسمت بالای فر کبریت بزنم و گریل روشن می شود و اگر به سمت چپ بچرخانم باید به جایی که در کف فر است کبریت بزنم و شعله پایین فر روشن می شود که درجه بندی دارد. اینبار به این صورت عمل خواهم کرد که ابتدا شعلهٔ پایین را روشن می کنم(البته طبق راهنمایی شما سینی را در بالاترین حد قرارمی دهم) وقتی زیر نان ها پخت شعله گریل را روشن می کنم. امیدوارم اینبار به خوبی نانهای شما در بیاید. مجدادا از لطفتان تشکر می کنم

      Löschen
    3. کار سختی هست ولی امیدوارم که خوب در بیاد :)

      Löschen
  11. مجددا سلام
    متوجه شدم مشکل بربریم که خشک شد جیه
    یه علت دست دردم من خمیر را با ورزنه زدم درصورتی که خمیرچمیر قثط با دست یاید زده بشه
    برانو آرزوی سلامتی و خوقثیت دارم
    فداتو پپز

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. پرپر جون , من در پست دیگه کامنت شما رو دیدم ,
      مگه شما هم با این نان مشکل داشتید ؟؟
      به هر حال اینو یادتون باش اکه ورز دادن نان یکی از رکنهاای اصلی واسه نتیجه خوب هست :)
      موفق باشید عزیزم

      Löschen