Montag, 14. Juli 2014

آش ریحان بنفش - علمده




یادتونه میگفتم که یک برنامه تو گوشیم هست که کلی دستورات قدیمی داره 
براتون چند تاش رو هم گذاشتم , نمیدونم این آش دستور چهارم هست یا پنجم .... ولی هر چی بود واسه منحصر به فرد بودنش خیلی دلچسب بود :))
من اصولا از دستوراتی که مقداری متفاوت باشه خوشم میاد , مثلا تو همه آشها سبزی داره و اصولا سبزیهاشون یکی هست ولی من عاشق آش شیرازی واسه اون سبزی تلخونش هستم 
این آش هم کلی متفاوت هست یعنی سبزیش ریحان بنفش هست  و همینجور لوبیا سبز و .......
مواد رو براتون مینویسم تا اگه دوست داشتید عطر خوش ریحان تو خونتون بپیچه .....  تهیه اش کنید 

مواد گفته شده برای ٣ تا ٤ نفر مناسب میتونه باشه 
مواد لازم :
بلغور نصف پیمانه  که از قبل خیس کرده باشید 
لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه که از قبل خیس خرده باشه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
بادمجان ١ عدد 
گوجه ١ عدد 
عصاره مرغ 
کشک نصف پیمانه 
لوبیا سبز خرد شده نصف پیمانه 
تره و جعفری خرد شده ١ پیمانه 
برگ ریحان بنفش خرد شده نصف پیمانه که من خشکش رو داشتم 
زردچوبه , فلفل ...... در صورت لزوم نمک 

طرز تهیه :
پیازها رو خرد کرده و تفت میدهم و کنار میگذاریم 
داخل همون ظرف بلغور خیس شده و لوبیا چشم بلبلی رو با مقداری آب , عصاره مرغ و  زردچوبه میزاریم تا نیم پز شه


نیمه های پخت لوبیا سبز رو اضافه میکنیم 
اگر سبزی شما تازه باشه تو همین مرحله اضافه کنید در غیر این صورت اگه مثل من سبزی خشک داشتید جلوتر اضافه کنید 
به ترتیب کشک , و بعد پیاز سرخ شده رو ( کمی رو برای تزئین نگهدارید )  بادمجان خرد شده و مکعبی و در آخر گوجه خرد شده رو اضافه کنید 
بعد از اضافه کردن گوجه دیگه نباید زیاد جوش بزنه و باید فرم گوجه مشخص باشه


واسه تزئین هم میتونید از باقی پیاز سرخ شده استفاده کنید , البته تو دستور فقط همین بود , ولی به نظر من با نعناء داغ هم خوب میشه 
یکی از مواردی که تو این آش باید توجه شه له نشدن لوبیا , بادمجان و گوجه ها هست 
این آش مخصوص منطقه علمده میباشد و بیشتر در شبهای عروس و حنا بندان پخته میشه 
نوش جان , گیلدا




Kommentare:

  1. وای که خیلی جالب و متفاوت بود گیلدا جون ، بادمجون و لوبیا سبز و گوجه با ریحون بنفش ! منم دستور های متفاوت رو دوست دارم و همیشه سراغشون می رم تا یه مزه ی جدید رو تجربه کنم . این آش هم خیلی عالی و معطر به نظر میاد ،دستتون درد نکنه و نوش جونتون . ممنون بابت دستور ، خیلی دوست دارم امتحانش کنم ، البته ما ریحون سبز هم اینجا قاچاقی گیر میاریم .

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون , جات خالی عزیزم
      اینجا هم ی زامنهاای خاصی میشه بنفشش رو پیدا کرد که اون هم چند شاخه بیشتر نیست
      ولی سبزش همیشه هست

      Löschen
  2. به به ، عطر خوش آش ریحان تو بود که پیچیده بود ، به به
    منم عاشق عطر ریحون دیگه چه شود ، یاد خورش ریحانم افتادم ، حدس میزنم که چقدر باید خوشمزه باشه ، خصوصا اینکه اینقدر مواد متفاوتی هم داره ، بادمجون ، لوبیا سبز ، گوجه ، خیلی جالبه ، دستت درد نکنه
    راستی گیلدا جان ، اون قرمزها ، گوجه هست ؟ با پوست ریختی داخل آش ؟
    ممنون :)))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. رزکم , اول که این دستور رو دیدم یادم اومد که تو چیزی با ریحان درست کردی , و همش فکر میکردم که اش باشه
      ولی هر چی گشتم پیدا نکردم و بعد دیدم که خروشت ریحان بود
      جات خالی بود نازنین , میدونم که مثل من به اش و سوپ علاقه داری ؛)
      بله اونها گوجه قرمز هست که تو دستور یاد شده بود نباید له بشن , من همیشه عادت دارم که گوجه رو اگه مشکلی نباشه با پوست استفاده کنم :))

      Löschen
  3. اسم ریحون که اومد عطرشم حس کردم حتما خیلی خوشمزه بوده نوش جونتون باشه خیلی زیبا و اشتهابر انگیزه ... دستتون دردنکنه ♥♥♥ گیلدای عزیز

    AntwortenLöschen
  4. مرسی صفای نازنین , اصولا خوردن اینجور چیزها دست جمعی خیلی میچسبه , ولی حیف که از هم خیلی دوریم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. شما دوستای مهربون که نوش جون کنید انگار که ما خوردیم ..انشالله اگر تصمیم خدا این باشه که یه روزی دور هم باشیم ] حتما خواهیم بود ♥ شاد باشی

      Löschen
  5. امیدوارم که همینجور باشه, خیلی دوست دارم که دوستان با محبت مجازی خودم رو ملاقات کنم

    AntwortenLöschen
  6. چه اش جالب و متفاوتی حتما خیلی هم خوشمزه هست ظاهرش که اینجور میگه مرسی از لین دستور خوبت عزیزم نوش جان

    AntwortenLöschen
  7. خواهش میکنم نازنین , جای شما بسیار بسیار خالی

    AntwortenLöschen