کشک خانگی


همیشه دنبال دستور کشک بودم ، چون اینجا که ما هستیم , امیدی به خریدش بجز داخل  فروشگاهای ایرانی نیست 
حتی مغازه های ترک هم با وجود اینکه خیلی از محصولات و مواد غذایی شون نزدیک به ما هست ، این یک قلم جنس رو ندارند 
مدتی پیش از گروه غذاهای من و تو دوست عزیزی به نام خانوم نیلوفر ملا حسینی این دستور رو گذاشته بود 
و به این فکر افتادم که دست به کار شم و مثل خیلی چیزهای دیگه این یک قلم جنس رو هم به مرحله خودکفایی برسونم :)))
مرحله بعدی وجود آفتاب تابان بود که بتونم این کشکهای رو با حرارت و گرماش خشک کنم 
تا این چند روز اخیر که بالاخره پروژه خودم رو عملی کردم :)))
وقتی این کشک رو درست میکردم , به خودم میگفتم این فقط ١ ماست هست که جوشیده و خشک شده , پس نمیتونم ازش معجزه ای انتظار داشته باشم ولی بعد از اینکه تو آش ازش استفاده کردم , دیدم کل طعم اون اش واس این کشک تعقیر کرده و حس میکردم که همین الان این کشک رو از دهاتهای با صفای وطنم خریداری کردم , از همون کشکهای که ساعتها تو کیسه به اینور و انوار میکوبند تا بتونند طعم خوراکهای ما رو ٢ چندان کنند 
از این دوست عزیز واسه این دستور ساده و عالی بسیار سپاسگزارم  

مراحل کار و موادش بسیار ساده هست 
اول از همه باید یک ماست پر چرب و خوب رو انتخاب کنید , من از ٥٠٠ گرم استفاده  کردم 
و  اونو خوب هم زدم  و بیرون از یخچال گذاشتم تا ترش شه 
این کار که راحتترین مرحله بود ، بخاطر گرمای متعادل اینجا واسه من ٤ تا ٥ روزی طول کشید :)) 
بعد ماست رو به مدت ١٠ دقیقه بزارید که بجوشه ، و در این زمان مرتب هم بزنید تا ته نگیره 
بعد میبینید که ماست دونه دونه میشه ، که در این مرحله باید داخل پارچه طوری  بریزید و بزارید تا آبش کشیده شه 
حالا داخل ظرفی بریزید و به اندازه دلخواه که معمولا زیاد هست :) روش نمک بریزید و هم بزنید 
میدونید که نمک زیاد هم موجب نگهداری طولانی مواد میشه 


بعد از موادتون گلوله هایی تهیه کنید و داخل سینی گذاشته ، البته شاید اول کار گلوله کردن اونها براتون مشکل باشه ، چون بافت نرم و غیر منسجمی دارند ، ولی کمی که تو دستتون باهاش بازی کنید به راحتی گرد میشه 
روی کشکها رو با پارچه طوری بپوشانید و بزارید زیر آفتاب 
متاسفانه نمیتونم بگم چه مدت ، چون گرما و آفتاب هر جا واسه خودش متفاوت هست 
برای من ٣ تا ٤ روز طول کشید و بعد از امتحان کشکها ، میبینید که کاملا سفت شدند 
من با طعم اونها زیر زبونم به دوران مدرسه برگشتم که دوست داشتم ٢ تا تیکه با خودم داشته باشم و مرتب گاز بزنم :))
حالا به نظر شما چی باهاش درست کنم ؟ :)) 

اگه مایل بودید میتونید از کمی زیره هم همراه با نمک اضافه کنید 
نوش جان ، گیلدا 








Kommentare

  1. وای خدا چه دستور خوبی!
    ممنون خیلی عالیه
    میرم تو کارش!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها ، مرسی الهه جون ، هر چند که شما مثل ما احتیاجی مبرم ندارید :)
      <3

      Löschen
  2. بههبههه من عاشق کشک و کشک بادمجون و اینجور چیزام یادش بخیر بچه که بودیم زیاد از این کشکا میخوردیم :)) گیلدا جون مزش مث کشکای بیرونی میشه؟؟؟

    AntwortenLöschen
  3. مرسی زهرا جان ، من هم با خوردن این کشک ها یاد دوران بچگی خودم افتادم
    مزه اش خیلی محلی و جالب بود ، اصلا تصورش رو نمیکردم آنقدر طعم محلی به خودش بگیره
    کشک های شیشه ای به نظرم فقط شوری داره ، ولی این طعم و بوش هم چیز دیگه بود

    AntwortenLöschen
  4. بابا من که برای اینکه ریا نشه به کسی نگفته بودم لبنیاتی دارم از کجا فهمیدید من احتیاجی ندارم؟!

    هه هه
    از شوخی گذشته ماست گاوی و گوسفندی فرقی میکنه تو این پروسه تهیه کشک؟

    AntwortenLöschen
  5. خیلی باحال بود الهه جون :)))))))))

    عزیزم من خودم از ماست گاوی استفاده کردم ولی فکر کنم ماست بز یا گوسفند دیگه بهتر تر بشه :))
    چون اونها عطر و طعمشون همینجوری هم خیلی خوبه

    AntwortenLöschen
  6. vayyyyyyyyyyyyy cheghad ali dastet dard nakone baraye in dasture khub va karburdi kheili ali shode mazash ham ke migi khub bude dige chi az in behtar manam dast be kar misham taaftab darim bayad az forsat estefade konam faghat ye soal ba nim kilo cheghad kashk mishe hamin ghadr ke tu ax hast azizam

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی اعظم جون ، اره والا خیلی کاربردی بود :))))))))))
      عزیزم با این نیم کیلو من تقریبا کمی ٢ برابر این مقدار کاشک درست کردم
      چون از قبل داشتم گفتم امتحانی اول کم درست کنم ، ولی فکر کنم ١ کیلو دیگه واسه ١ سال کافی باشه

      Löschen
  7. میدونید آخه من بیشتر برای دختر یازده ماهم که مشکوک به داشتن حساسیت به پروتئین گاویه میخوام کشک رو تهیه کنم و اگر ماست گوسفندی بهتر تر هم باشه که دیگه چه بهتر تر
    راستش اینکه میگم مشکوک واسه اینه که یه سری علائم داره ولی هفته پیش که وقت داشت برای تست نبردمش چون متوجه شدم که دست بچه رو با تست هزار جورماده تیکه پاره میکنن
    تا بفهمن به چی آلرژی داره
    ممنون از راهنماییتون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. اخ چه بد ، نه واسه اینکه حساسیت داره ، چون خلیها حساسیت دارند ، واسه اینکه بچه رو داغون میکنند تا ببینند چش هست :(
      من هم پسرم با همین تستها تو ایران تیکه پاره شده بود
      امیدوارم که چیز خواصی نباشه ، و مثل پسر من اصلا بعد از ١ مدت از بین بره :)

      Löschen
  8. گیلدا جان میشه بجای آفتاب از فر استفاده کرد؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سیما جان بعید میدونم ، چون تا بوده و نبوده از آفتاب استفاده میشه
      من مخصوصا این پست رو الان گذاشتم که بتونید از آفتاب استفه کنید

      Löschen
  9. گیلدای نازنین میشه خشکش نکرد وهمونطور تازه توی آش ریخت؟
    خشک کردن توی مزهاش تاثیر داره؟درضمن ممنونم بابت دستور خوبتون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی از لطفت عزیزم
      نه باید خشک شه ، وقتی خشک میشه عطر و مزه اون هم تغیر میکنه ، فکر کنم واسه وجود آفتاب هست که اون فعل و انفعالات انجام میگیره

      Löschen
  10. سلام عزيزم. اين يه پست عالي و بسيار مفيده. البته مثل هميشه. من كه لذت بردم.

    AntwortenLöschen
  11. مرسی از لطفت دوست عزیز :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام گيلداجان. خوشحالم كه پيامم ارسال شد واقعا پستت عالي و مفيده.دوستدار شما خانجون.

      Löschen
    2. باز هم ازت ممنونم خانجون نازنین
      بله من چون پستها رو جای دیگه کنترل میکنم اینه که شما اول نمیبینید تا آزاد شه
      :)

      Löschen
  12. خیلی هم عالی دستت درد نکنه یاد کشکهای خاله جونم افتادم که ماهم توی گرد کردنش همیشه کمکش میکردیم .

    AntwortenLöschen
  13. من که همش اینها رو تو جیبم جمع میکردم مثل تنقلات میخوردم
    پشت بندش هم کلی آب :)))))))))

    AntwortenLöschen
  14. خیلی عالیه گیلدا جون ،دیگه دارید در همه ی اقلام خود کفا می شید .خدا رو شکر این یه مورد اینجا گیرمون میاد خیلی جالب بود طرز تهیه ش .دستتون درد نکنه و نوش جان

    AntwortenLöschen
  15. ها ها ، اره ارغوان جون ، مجبوریم خودکفا شیم :))))
    چه جالب یعنی عربها هم مثل ما کشک دارند ؟؟ یا منظورت اینه که از ایران میارند ؟

    AntwortenLöschen
  16. لبنانی ها و مصری ها کشک استفاده می کنن که البته یهش می گن keshk ولی من اینجا تو بازار ندیدم ولی از مغازه های ایرانی ها کشکی که از ایران میاد می خریم

    AntwortenLöschen
  17. گیلدا جان ممنون
    لطفا بگو از چه پارچه ای استفاده کنیم؟ گفتی پارچه توری
    دقیقا چه نوع پارچه هست

    AntwortenLöschen
  18. سلام سارا جان , بله منظورم همون پارچه ای هست که به صورت تنظیف هست
    البته اگه اسمش رو درست گفته باشم :))
    که دارای سوراخهای بسیار ریزی هست

    AntwortenLöschen
  19. سلام، گيلدا جان، خيلى خوشحالم كه اين جارو پيدا كردم و بعد از مدتها مى خوام كشك بخورم :))) الان دارم درستش مى كنم ، ولى چه مدت بايد منتظر باشم وقتى توى پارچه هستش، تا آبش بچكه؟ چند ساعت؟

    AntwortenLöschen
  20. نوش جونتون نسیم جان , این حس شما رو درک میکنم کاملا :)))
    عزیزم تا جایی که دیگه شکل پارچه روی کشکها بیوفته و وقتی دست میزنید و فشار میدید ابی ازش بیرون نمیاد
    نمیشه گفت چند ساعت میشه , چون زمانها فرق داره

    AntwortenLöschen
  21. عالى شد، مرسى، من نتونستم صبر كنم كاملا كشكهام خشك شن، چند تايش رو ديروز با كشك بادمجون خوردم، مرررسى واقعا، بعد از مدتها مزه ى كشك رو چشيدم. بازم دستتون درد نكنه.

    AntwortenLöschen
  22. نوش جونتون
    کاملا حستون رو درک میکنم , چون واسه خود من هم همینجور بود :))

    AntwortenLöschen
  23. Salam, misheh be jay aftab toy fer ba darajeh kam khoshkeshon kard? kheyly mamnon

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دوست عزیز
      امکانش هست ولی باید خیلی دقت کنید که خراب نشه و فقط یک محیط گرم بهش بدید وگرنه میسوزه و باید مرتب جابجاش کنید

      Löschen
  24. salam gilda jon ,mammon az in dastor khob va khoshmazeh.mitonin tashrif biarin belize hame sal garme va kashk dorost koni.farima

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی فریما جون از دعوتت
      ولی این شهر شما کجا هست ؟؟ :)

      Löschen
    2. salam gilda jon belize keshvari ham marze mexico hast khoshal misham biain :))))

      Löschen
    3. اوه ه ه ه
      نشنیده بودم :)
      سلامت باشی عزیزم , در هر جای دنیا که هستی , امیدوارم که ساعت خوبی رو سپری کنی

      Löschen
  25. gilda jon,,mamnoon,,, vali in khoshkaro chejori dobare narm konim ke beshe to ash ya kashke bademjon berizim,,,yani dobare bayad b ghati konim ya bejoshonim,,,

    AntwortenLöschen
  26. خواهش میکنم روشنک جون
    بله عزیزم باید دوباره مثل کشکهاای دیگه اونو با آب خیس کنید و لهش کنید
    البته من چون اینها رو خودم درست کردم دیگه نمیجوشونم , چون اون واسه زمانی هست که از کشکهای هزری خبر ندارید و با جوشاندن مشکلاتش رو برطرف میکنید

    AntwortenLöschen
  27. ميتونيم مايه رو كه كاملا أبش رفته رو هم مثل كشك مايه ازش استفاده كرد يا بايد حتما خشك كنيم؟

    AntwortenLöschen
  28. با سلام و تشكر
    ميتونيم مايه كه كاملا أبش رفته رو هم بصورت كشك مايه استفاده كرد يا اول خشك كنيم

    AntwortenLöschen
  29. پریوش جان فکر کنم شما تو فیسبوک هم سوال کردید
    باید بگم که خودم این کار رو نکردم , ولی اگه هم امکانش باشه باید کاملا واکم کنید و کاملا استرلیزه باشه

    AntwortenLöschen
  30. نمیدونم این پستت رو چرا ندیده بودم ، احتمالا پارسال که ایران بودم و دسترسی به نت نداشتم بوده ، عاااالیه بخدا ، الان کشک دارم ، وگرنه دست به کار میشدم، دست گلت درد نکنه دوست با سلیقه و با حوصله ی من :**

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. بعید نیست عزیزم , من هم خیلی از پستهای شماها رو از دست میدم و بعد از مدتی بهشون بر میخورم ^_^

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts