نان خلفه - نان کِشتا
اون موقعها که کوچیک بودم ، مامانم خیلی از این نونها تو پاییز و زمستون میپخت
به ی روش کاملا سنتی ... ی چراغ وسط اطاق میذاشت ، روش ی ظرف سفالی که بهش گمج میگفتند میذاشت و همون جا خمیر نون رو پهن میکرد و رو گمج پهن میکرد تا بپزه
من و خواهرم هم همونجا میشستیم و یکی یکی ترتیب نونها رو میدادیم ...البته برادر و پدرم هم سهمی داشتند ، ولی اندکی بعد از ما :)))
چند روز پیش دستور این نون رو تلفنی از مادرم پرسیدم ، هر چند که دیگه درست نمیکنه ولی به خوبی یادش بود و دستورش رو داد
نان خلفه یا نان کِشتا
البته این نان دقیقا شبیه به نان خلفه که تو گیلان درست میکنند نیست ، ولی میتونم بگم مزهاش مثل همونه
مواد لازم :
کدو پخته شده ، و پوره شده ۱ پیاله ماست خوری
ارد گندم ، و ارد برنج ، از هر کدام ۱ پیاله ماست خوری
آب ولرم ، به میزان لازم
نمک ۱ قاشق چای خوری
شکر ۱ قاشق چایی خوری
پودر تخم شنبلیله ۱ قاشق چایی خوری ( اگه در دسترس نداشتید , صرف نظر کنید )
طرز تهیه :
اگه کدوها بعد از پختن آب داشت به خمیرتون اصلا آب اضافه نکنید و اول از همه موادتون رو مخلوط کنید و اگه حس کردید که هنوز خمیر خشک هست بهش کمی آب اضافه کنید
اگه مجبور به اضافه کردن آب شدید ، به حدی اضافه کنید که خمیر یکنواختی به دست بیاید و به دست نچسبد
و اگه شل بود , بهش به نسبت مساوی هر دو ارد گفته شده رو اضافه کنید
باقی مواد دیگه رو اضافه کنید و خوب ورز بدید
به خمیر ۳۰ دقیقه استراحت بدهید ، و اگر جای مناسبی واسه پخت نداشتید ، میتونید از ی تابه چدنی یا تفلون استفاده کنید که کفش رو با برس کمی چرب کرده باشید
نانها تا آنجا که امکان داره باید نازک پهن بشه
نوش جان ، گیلدا
چقدر عالی گیلدا جون باید درستش کنم
AntwortenLöschenمرسی نازنین :))
AntwortenLöschen