Montag, 4. Januar 2016

خورشت تره - کردستان




اصولا بین من و همسرم ی تفاوت اساسی هست و اون هم اینکه , من ریسک تهیه و خوردن  خیلی از غذاها رو به خودم میدم ولی همسرم اصلا و ابدا :)) 
چون تجربه بهم ثابت کرده که خیلی از غذاها رو به هیچ عنوان نمیتونید از شکل ظاهرش تشخیس بدید , چه طعمی داره 
البته همسر من ی مقدار قضیه رو هم از روعادت تصمیم میگیره , چون از مدتها به ی سری از پخت و پزها عادت کرده و واسه همین هم وقتی دست پخت کس دیگه ای رو بدون معرفی جلوش بزارید , بلافاصله تشخیس میده که کار من هست یا نه :)))  چیزی که اصلا پدرم بهش توجه نداشت همین قسمت ماجرا ست :))
بهر حال اینها رو گفتم که بدونید این خورشت رو واسه اولین بار و با وجود همسر گرامی تهیه کردم 
و وقتی درب دیگ رو برداشت , اولین چیزی که گفت این بود : ایی ی ی وای ی ی باز از پروژهات امروز واسه ما تهیه دیدی !!!! :)))))
و من هم با اطمینان کامل گفتم که میل کن , بعد بهم بگو چجوری بود :)
و چه زیبا بود که وقتی سرش رو به علامت مثبت بالا و پایین آورد :)))
این خورشت هم یکی دیگه از غذاهای سنتی کردستان هست که با تره تهیه میشه و با همین نام یعنی خورشت تره نامگذاری شده 
قبلا هم اینجا براتون خورشت تره فرنگی رو گذاشته بودم , که باید بگم که این دستور کلی متفاوتر از اون یکی هست
و مورد دیگه اینه که چون به تره دسترسی ندارم , از تره فرنگی استفاده میکنم 
اگه تره در دسترس داشته باشید , خروشت شما سبزتر از اینی هست , که تو عکس میبینید  




مواد لازم :
گوشت ۳۰۰ گرم 
تره ۴۰۰ گرم 
لوبیا سفید یا قرمز , نصف پیمانه 
پیاز ۱ عدد 
لیمو امانی به میزان لازم ( از آبلیمو تازه هم میتونید استفاده کنید )
نمک , زردچوبه , فلفل 
سیبزمینی سرخ شده بمیزان دلخواه 
گوجه سرخ شده ۲ عدد
* فکر کنم ۱ حبه سیر هم خوشمزه ترش میکنه ^_^

طرز تهیه :
تره ها رو خرد کنید و سرخ کنید و کنار بزارید 
پیاز رو تفت بدید و گوشت رو همراه با لوبیای خیس خورده اضافه کنید و بزارید که نیم پز شه 
چاشنی و تره سرخ کرده رو هم اضافه کنید و از این به بعد بزارید مثل قرمه سبزی جا بیوفته 
* همونجور که میدونید غذاهایی که توش از حبوبات استفاده میشه با ۱ روز موندن طعم خیلی بهتری  میگیرن 
گوجه ها رو دقایق آخر اضافه کنید و هنگام سرو کردن با سیبزمینی تزئین کنید 
حالا دیگه غذای شما آماده هست تا با یک برنج دم کرده میل بشه ^_^
نوش جان , گیلدا








Kommentare:

  1. سلام گیلدا جان. ببخشید اگه کامنتم ربطی به مطلب امروز شما نداره گرچه رنگ و لعاب خورشتتون آدم رو وسوسه می کنه که همین فردا درستش کنم. راستش یک سوال داشتم و اون اینه که من چند روز دیگه تولد پسرمه و کلی مهمون آلمانی دارم. شما می تونین چند مدل قینگر فود برای تولد به من معرفی کنین؟ خیلی تنوعشون زیاده و چیزی که من دنبالشم سادگی و خوشمزگیه. مرسی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ممنون از لطف و حسن نظرتون ^_^
      دوست عزیز شما میتونید به آلبوم پیش غذاها , و همینجور آلبوم غذاهای خمیری و یا آلبوم غذاهای متفرقه سر بزنید
      یقینا میتونید چیزی پیدا کنید , چون تنوع زیاده :)
      لیست غذاها رو میتونید سمت راست وبلاگ پیدا کنید

      Löschen
  2. چه جالب با توجه به موادش و رنگ و روش و دستپخت خوب شما حتما عالی و خوشمزه هست نوش جانتون

    AntwortenLöschen