مقلوبه , مکلوبه - لبنانی Maghluba



میدونید چرا این دستور منو به خودش جلب کرد ؟؟ چون تو ترکیبش هم بادمجون داشت و هم گل کلم :)
قبلا هم گفته بودم که اصولا تو خونه ما از کلم , بخاطر خاصیتش زیاد استفاده میشه 
حساب کنید که برای تهیه این پلوفکر میکنید همه موادش رو  تو خونه داشته باشید ولی بعد میبینید که اصل کار یعنی گل کلم ندارید :))))
اونوقت چی میشه ؟؟؟؟ اینکه بدون اون کارتون رو انجام میدید :))
این بود که تو دنیای نت , در مورد این پلو جستجو کردم 
مقلوبه یا مکلوبه یکی از پلوهای لبنانی هست که البته گفته میشه تو بلاد  شامات از جمله فلسطین , اردن , سوریه و حتی اسرائیل هم پخت میشه 
ترکیبات اصلی این پلو بادمجان , گل کلم , سیبزمینی و گوشت هست
گاهی از مرغ و گاهی از گوشت گوسفند استفاده میشه 
و اما در کنار این ترکیبات اصلی هویج و گوجه هم  در چند تا دستور دیدم
و همینجور سبزیجات معطر مثل جعفری .....
یکی از ادویه های مخصوص این پلو ادویه هفتگانه هست که در زبان عربی با نام سبع بهارات , شناخته شده 
اما بدون این ادویه هم میتونید این غذای لذیذ رو آماده کنید و در واقع میتونید از ادویه های مورد علاقه خودتون استفاده کنید 
یکی دیگه از موارد جالب در پخت این پلو این هست که تمامی مواد از قبل سرخ کرده و پخته باید آماده باشه و شما در واقع یک چیدمان نهایی رو انجام میدید و اونو واسه طبخ آخر .... آماده میکنید 


این پلو رو در  حجم کم واسه ۲ نفر آماده کردم و همینجور در یک قالب کیک تهیه کردم , اما شما میتونید تو قابلمه هم درست کنید 
در واقع قدرت مانور در پختش هم مثل موادش زیاده 

مواد لازم :
برنج ۲ پیمانه , که از قبل شسته شده و بهتره که باسماتی باشه 
بادمجان ۱ تا ۲ عدد , که اونها رو هم از قبل به روش و شکلی که دوست دارید سرخ میکنید و کنار میزارید 
گل کلم ۱ پیاله که به صورت سرخ کرده آماده میکنید 
سیبزمینی ۱ عدد بزرگ که نگینی خرد کرده و سرخ میکنید و کنار میزارید 
هویج ۲ عدد که نگینی خرد کرده و سرخ میکنید و کنار میزارید
گوشت مرغ به میزان لازم که اونها رو پخته و از استخوان جدا کرده و کنار میزارید ( با ادویه دلخواه )
آب مرغ به میزان لازم 
بادام خلال شده و در روغن کمی تفت داده شده به میزان لازم 

طرز تهیه :
همونجور که گفتم به ۲ روش میشه این برنج رو تهیه کرد 
۱ - میتونید مواد رو به ترتیبی که دوست دارید داخل قابلمه مورد نظرتون بریزید و در خاتمه برنج رو که آب اضافه اونو گرفتید روی مواد بریزید و کمی از آب مرغ اضافه کنید تا جای که روی برنج رو آب مرغ بپوشونه 
و بعد یک بشقاب میزارید روی مواد که بهم دیگه موقع پخت به خوبی بچسبه 
و بعد از پخت هم بزارید کمی خنک بشه تا بتونید قالبی تو ظرف مورد علاقه خالی کنید 
زمان پخت دقت کنید که امکان داره برنج به آب بیشتر احتیاج داشته باشه که میتونید کم کم از آب مرغ بهش اضافه کنید 
۲ - روش دوم که من عمل  کردم داخل قالب کیک بود که اول از همه هویج و سیبزمینی رو چیدم , کنار دیواره ها بادمجان رو , و بعد مواد دیگه رو به ترتیب و در آخر برنج رو و دقیقا مثل دستور بالا آب مرغ رو اضافه کردم
و روی قالب رو اول با یک کاغذ المنیوم پوشاندم که مواد نسوزه و بعد از نیم ساعت بر داشتم و دوباره به پخت ادامه دادم 
چیزی حدود ۴۵ دقیقه طول کشید که پخته شه و دمای فر هم ۱۸۰ درجه بود 
و بعد هم اونو تو ظرف خالی کردم و روش بادام تفت داده شده , ریختم 
امیدوارم که از تهیه این پلو لذت ببرید 
نوش جان , گیلدا 




Kommentare

  1. به به همون داشتن بادمجون کافیه که دلم لک بزنه برای خوردنش
    رفته تو لیست اتتظار که بدرستمش
    نوش جونتون عزیزم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. وای ی ی میدونم که مثل من دلت واسه این مرغ بی نفس میتپه :)))))

      Löschen
  2. اتفاقا من تازه ادویه بهارات خریدم.میرم تو کار درست کردنش.دستوری که من دیده بودم گل کلم نداشت.ولی حتما اینطوری هم خوشمزه میشه.ممنون گیلدا جون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ممنون از توجهت هلیا جون
      عزیزم , خود من هم ادویه بهاری نداشتم و نریختم :)
      اما تو یوتوپ چند تا فیلم که دیدم همگی گل کلم رو جزو اجزا اصلی همراه داشتن
      هر چند که ما تو خونه نداشتیم :))

      Löschen
  3. وای به به ، خیلی عالیه . دستتون درد نکنه و نوش جان .من زیاد این غذا رو درست می کنم البته با سب زمینی پیاز و بادمجون و گوشت و گاهی هم مرغ برای ادویه هم می شه به جاش از ادویه ی پلویی استفاده کرد

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون
      حق داری عزیزم , چون واقعا پلوی خوشمزه ای هست , بخصوص که من عاشق پلوهای شل یا همون کته هستم

      Löschen
  4. تا حالا امتحان نکردم گیلدا جون....ولی با این عکسی که دیدم باید درست کنم.مرسی .خیلی قشنگ شده

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت برم مصی جون , جات خالی بود عزیزم
      راستش اگه از بادمجون خوشت بیاد حتما دوست داری ^_^

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts