Donnerstag, 7. Mai 2015

خمیر یوفکا تازه



خیلی وقت بود که دنبال ی دستور برای خمیر یوفکا میگشتم 
چند تا هم پیدا کردم تا اگه وقت شد تهیه کنم , ولی به دلایلی نشد که نشد 
تا اینکه به این دستور تو نت رسیدم که برام بسیار بسیار جالب توجه بود , به خصوص اون قسمتی که خمیر رو پهن میکنه 
چون اصلا تو تصور آدم نمیگنجه که به این راحتی خمیر رو بگیری و کش بیاد و راحت باریک شه :)
یعنی این قسمت پر از لذته :))))
این بود که اون دستورهای دیگه رو کنار گذاشتم و گفتم اول اینو امتحان میکنم 

* در مورد بافت این خمیر باید بگم که بسیار نرم و لطیفه به شرط اینکه گلوله های چونه زده که تهیه میکنید , زیاد بزرگ نباشه 
* دقت داشته باشید که حتما خمیر رو به اندازه لازم نمکدار کنید که طعم و مزه یک نان رو بخوبی داشته باشه 
* مواد داخلش رو به اندازه کافی همه جا بریزید  . متاسفانه چون من کم داشتم مجبور شدم از ۲ فولونگ مختلف استفاده  کنم 
* این خمیر مثل خمیر آماده که تو بازار هست احتیاج به روغن زیاد داره , تا اون چیزی که مایل هستید داشته باشید 
و دقیقا مثل هر خمیر دیگه که نان ازش تهیه میشه در طول زمان بیات میشه 


و اما مواد لازم :
آرد ۱ کیلو 
نمک ۱ قاشق چای خوری 
روغن مایع ۴ تا ۶ قاشق 
شیر ۴ تا ۶ قاشق 
تخم مرغ ۱ عدد 
آب ولرم به اندازه کافی 
* میتونید مواد رو با ۱ تخم مرغ کوچیک نصف کنید که حدود ۸ تا بورک به شما میده 
یک پیاله کوچیک روغن مایع و مقداری مارگارین یا کره نرم با دمای اتاق  برای ادامه کار 

طرز تهیه :
مواد خشک رو مخلوط کنید 
* در مورد نمک باید بگم که من این مقدار رو بیشتر استفاده کردم 
آب رو مرحله مرحله اضافه کردم , تا حدی که خمیر کشدار و نرم و لطیفی به دست اومد 
امکان داره که خمیر به دستتون بچسبه که میتونید دستتون رو چرب کنید و به کارتون ادامه بدید 
من با همزن ماشینی این کار رو انجام دادم مشکلی نداشتم ولی بعد برای تقسیم بندی و چونه کردن از دست چرب استفاده کردم 
* دقت کنید که خمیر نباید خشک و سفت باشه تو عکس پایین کاملا مشخصه


روی خمیر رو با یک ظرف بپوشونید و بهش ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت بدید 
حالا از خمیر گلوله هایی به اندازه پرتقال کوچیک بردارید تو دستتون گرد کنید داخل ظرفی که روغن مایع ریختید فرو کنید و روی سینی بچینید , تنها زیرش رو چرب کنید کافیه  
در اینجا این روغن از خشکلی خمیر جلوگیری میکنه و هم از چسبیدنش به ظرفی که استراحت دادید 
دوباره همون خمیر ها رو یکی یکی بردارید و کمی روی اونها رو فشار بدید تا صاف شه و مقداری کره یا مارگارین  رو با دست روی خمیر بمالید , این کار رو در حجم تقریبا زیاد انجام بدید و همه جا  به خوبی بمالید , چون در غیر این صورت خمیر شما هنگام پهن شدن بد قلقی میکنه :))
دوباره به همون حالت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت بدید اگه دیدید هنگام پهن کردن خمیرتون پاره میشه  , مدت استراحت رو به ۵ دقیقه افزایش بدید


هر فولونگی که دوست دارید از قبل آماده کنید و بزارید خنک شه 
اسفناج و پنیر یا گوشت چرخ کرده یا هر چیز دیگه .....
حالا نوبت میرسه به قسمت هیجان دار..... که پهن کردن خمیر هست :))
سطح صاف بزرگی رو انتخاب کنید و خمیر رو وسط میز کارتون قرار بدید کمی با انگشتها به اطراف خمیر فشار بیارید و پهنش کنید , چیزی شبیه به پیتزا , اما زیاد پهن نکنید 
حالا گوشه های خمیر رو از جهتهای مختلف بگیرید و بکشید و روی میز بزارید و دوباره اگه میبینید که قسمت ضخیمتر داره باز همون قسمت ضخیم رو بکشید و روی میز بزارید  
وقتی که خمیر رو میکشید به راحتی کش میاد و مثل پارچه نازک میشه , دقیقا همین چیزی که تو عکس میبینید 
این کار رو انقدر ادامه میدید که همه خیر باز شده باشه


اگه جایی از خمیر کوچولو پاره شده مهم نیست تو پیچیدن مشخص نیست 
ولی اگه دیدید راحت پهن نمیکنید و مرتب پاره میشه بدونید که کم کره مالیدن و همینجور کم استراحت دادید
ولی اینجور که من ناشی واسه اولین بار باهاش کار کردم اصلا بد قلقی نمیکنه :)
حالا موادتون رو روی خمیر بریزید و اینکار رو با سخاوت انجام بدید :)
و بعد  خمیر رو رول کنید تا آخر ..... شاید اولش کمی مشکل باشه ولی نشدنی نیست :)
و بعد خمیر رو دور خودش بپیچونیید و داخل سینی فر بزارید 
همونجور که گفتم خمیرهای یوفکا و فیلو به روغن زیادی احتیاج داران تا خوب عمل بیان 
و این خمیر هم مستثنی نیست 
البته من رو این مرحله واسه اینکه کم چرب باشه روش روغن نزدم , ولی بهتره که شما بزنید تا خشک نشه و لذیذتر بشه 
حالا بورکهای خودتون رو به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه و با دمای ۲۰۰ درجه توی فر قرار بدید 
میتونید روی اونها رو هم با کنجد یا سیاه دونه قبل از گذاشتن درون فر تزیین کنید 
نوش جان , گیلدا







Kommentare:

  1. خدای من چه باور نکردنی ...عین پوست نازک شده
    خدای رسپی های سختی گیلدا جون ..کار نشد نداره برات
    حالا من تنبل میرم اماده میخرم و برو که رفتی
    از اون بدتر میخوام امروز دانمارکی یا زبان درست کنم با خمیر اماده هزار لا خخخخ
    فقط قالب بزن بزار تو فر و تموم ...یعنی تا این حد گشادیم ما خخخخ

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خدا نکشه ترو شادی ی ی ی :)))))))
      خوب گاهی اوقات من هم که وقت ندارم همین کار رو میکنم , ولی آنکه آدم اینها رو واسه ۱ بار هم که شده امتحان کنه , خیلی هیجان آواره :)))

      Löschen
  2. گیلداااااااااا جانننن واقعا هنرمندی اخه خمیر یوفکا به این سختی بعد به این خوبی در بیاددددد واقعا افرینننن ولی اعترف میکنم من که سراغش نمیرم عالی عالییییییییی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. نه اعظم جون , باور کن اصلا سخت نیست
      من هم همین فکر رو میکردم , ولی کلی لذت هم تو کارش هست و باور نکردنی کارت انجام میشه :)

      Löschen
  3. واقعا دست مریزاد گیلدا جان ، واقعا عالیه ، میگم که تو استاد کارهای سختی ، من فکرنمیکنم برم سراغش ، همیشه آماده اش رو خریدم ، اما مطمئنم که خونگیش اونم دست پخت شما باشه حرررف نداره ، ممنون از دستور کاملت ، نووووش جونتون باشه :***

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی رزی جون , عزیزم , تو جدیدا کم حوصله شدی
      وگرنه خودت میدونی که بهتر از اینها رو میتونی تهیه کنی :)
      جات خالی بود عزیزم :***

      Löschen
  4. کلی چیز نوشتم معلوم نیست اومد یا نه؟
    بدبختی داره این فیلتر شکن ایران
    خلاصه لپ مطلب از نون سیب زمینی و خمیر یوفکا نوشتم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. نه الهام جان , من جز این پیغام شما باقی رو دریافت نکردم :/
      و اصولا پیامها رو اول میخونم و بعد آزاد میکنم , ولی جز این چیزی ندیدم :) البته اگه به اسم دیگه ای نداده باشید

      Löschen
  5. واقعا آفرین به این همه پشتکار و حوصله <3 خیلی عالی شده گیلدا جون
    دست گلتون درد نکنه <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون , عزیزم بیشتر شبیه به ی بازی بود , وگرنه فکر کنم خود منهم حوصلم نمیشد :))))))
      جات خالی عزیزم :****

      Löschen
  6. گیلدا جون سایتت عالیه منم عاشق نون و بازی با خمیرم برا همین الان دست به کار شدم و دارم خمیرشو آماده میکنم امیدوارم خوب بشه و ما بی ناهار نمونیم :)))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی رویا جون ^_^
      از خمیر بازی چه خبر ؟؟
      :)))

      Löschen