Dienstag, 19. Mai 2015

نان سیبزمینی با والک - Kartoffelbrötchen mit Bärlauch



چند روز پیش برنامه ای در مورد نانهای آلمانی بود 
که گفته میشد در آلمان حدود ۳۰۰ نوع نان وجود داره , ۳۰۰ نوع نان بزرگ و کوچک و سیاه و سفید  ...
شاید تو دید اول کسی که وارد این کشور میشه به چشمش نمیاد , ولی بعداز مدتها که باهاشون سر و کار دارید , میبینید واقعا آنقدر زیاده که هر بار فکر میکنید که دیگه حد اقل اسم آخریش رو یاد گرفتن  ..... ولی باز میبینید که یکی دیگه رو کار میاد :))
این نانی که الان دستور پختش رو میزارم , یکی از لذیذ ترین نانهای آلمانی هست 
و همینجور که از اسمش متوجه شدید یکی از ترکیباتش پوره سیبزمینی هست 
خوب جای تعجب نیست که این کشور سیبزمینی خورهای قهاری داره :)) پس جای تعجب هم نیست که نانهایی با ترکیب سیبزمینی داشته باشن 
سیبزمینی در این نان میتونه به صورت خام یا مثل همین دستور پخته و پوره شده باشه 
گفته میشه که این نان در سال ۱۹۰۸ برای زندانیان مصرف میشده , تا جبران کمبود مواد غذایی دیگه , برای زندانیان باشه 
و اما طرز تهیه جالب این نان لذیذ ....


مواد لازم :
آرد ۲۳۰ گرم 
شکر ۱ قاشق چایی خوری 
خمیر مایه خشک ۱ بسته معادل ۷ گرم 
نمک ۱ قاشق چایی خوری 
آب ۱۸۰ میل 
شیر ۱۲۰ میل 
پوره سیبزمینی نرم ۱۴۰ گرم ( خنک شده )
کره ۵۵ گرم 
۱ عدد تخم مرغ 
* ۱ تخم مرغ برای روی کار
* برای تهیه پوره فقط کافیه که سیبزمینی رو بدون پوست بپزید و بعد به خوبی له کنید 

طرز تهیه :
شیر رو کمی گرم کنید ( ولرم ) و بعد با آب مخلوط کنید 
آرد , شکر و خمیر مایه رو با هم مخلوط کرده و تخم مرغ  رو همراه با کره را نیز اضافه میکنیم و به هم زدن ادامه میدیم 
پوره سیبزمینی رو تیکه تیکه اضافه کرده , در این مرحله آب و شیر رو که از قبل مخلوت کردیم رو , هم به پوره کم کم اضافه کنید 
خمیر رو خوب ورز بدید و یقین داشته باشید که پوره سیبزمینی به خوبی با مواد دیگه مخلوط شده و تیکه تیکه نیست 
خمیر بسیار نرم و لطیفی دارید که باید روش رو بپوشونید و ۱ ساعت در جای گرم استراحت بدید


بعد از ۱ ساعت خمیر رو دوباره ورز بدید و به قطعات کوچیک تقسیم کنید و کمی پهن کنید و رول کنید 
این خمیر هم باید مثل نان قبلی که دستورش رو اینجا گذاشتم , اول کمی صاف شه بعد رول شه و پخته شه 
حالا میتونید این کار رو مثل من به صورت کوچیک و لقمه ای انجام بدید یا به صورت کل خمیر رو کمی صاف کنید و بعد رول کنید و داخل قالب ها مستطیلی بزارید 
من اونها رو بعد از پهن کردن به صورت نوار بردیدم و روشون ۱ برگ والک گذاشتم و پیچیدم و داخل ظرفهای مافین گذاشتم 
تو این مرحله باز ۳۰ دقیقه دیگه استراحت دادم


و بعد روی اونها رو با تخم مرغ که تو ظرف شکستم و خوب هم زدم , مالیدم 
و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه داخل فری که از قبل گرم کردم با حرارت  ۱۹۰  درجه قرار دادم 
مقادیر بالا واسه یک نان جعبه ای و ۸ عدد نان کوچیک کافیه
اگر والک نداشتید مهم نیست میتونید از اسفناج یا برگهای سبز مشابه استفاده کنید , یا اصلا چیزی نذارید
از اونجایی که نان والک در آلمان در این فصل مرسومه , من لابلاش والک گذاشتم
این نان بسیار لطیف و نرمه و به خوبی تا چند روز با همون کیفیت در ظرفهای سر بسته , که بهتره داخل یخچال باشه .. نگهداری میشه :)
نوش جان , گیلدا










Kommentare:

  1. نمی دونم ما تو شمال والکداریم یا نه ...من برخورد نکردم ولی خیلی دلم میخواست یه بار امتحانش کنم ...من از این گلدون خوشگلا میخوام الان
    جنسش چیه؟مخصوص شیرینی پزیه یا برای گل هم استفاده میشه؟
    یادم باشه پام رسید المان اینا رو هم بدزدم ازت :)))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. اینکه والک رو تهران میفروشن , شکی نیست , ولی با توجه به آب و هوای اینجا که خیلی شبیه به شمال ایران هست والک هم تو این آب و هوا در میاد
      هر چند که دیگه فکر کنم فصلش تمام شده باشه شادی جون , اما باید پرسجو کنی
      این گلدونها هم از جنس سفال هست و همین گلدون معمولی هست ولی چون اصولا تو سفال پخت و پز خوب میشه من گاهی اوقات ازشون کمک میگیرم :)))
      حالا اگه آلمان اومدی عزیزم من خودم هر چند تا دونه خواستی برات میگیرم
      حالا تو بییااااااااا

      Löschen
  2. خیلی دستور جالبی بود ، پودر سیب زمینی شنیده بودم که درپخت نان استفاده میشه اما پوره سیب زمینی یا بصورت رنده شده اش رو نشنیده بودم ، حتما خیلی عالی شده ، نوش جونتون باشه و دستت درد نکنه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی گلم , شاید پودر هم استفاده میشه و من خبر ندارم :)))
      اخه دستور خیلی متنوع هست
      راستی مگه پودر سیبزمینی اونجا هم هست ؟؟ از همونها که باید با آب مخلوط کنی و پوره بشه ؟؟

      Löschen
  3. واییییییییییی چه گوگولین ایناااااااااا
    من یه نون با سیب زمینی درست کردم و می دونم که معرکه ست..اماا والکم ارزوست....بسی عالی بود گیلدا گلی خوش سلیقههههههه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی هانی جون ن ن ن , چه خوشحالم که گاهی اوقات اینجا میبینمت
      من که ینستاگرام کم میام , و متاسفانه تو هم اینجاها :/
      مرسی از لطف و کامنتت عزیزم

      Löschen
  4. یه مدل خمیر پیتزا هم هست که با سیب زمینی پخته درست میشه و عااااالیییههههه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی شقایق جان , تا به حال به دستورش بر نخوردم :)

      Löschen
  5. خیلی عالی و هوس انگیز و زیباست . من مدت هاست والک نخوردم که البته اون رو هم همیشه لای بنج می ذاشتیم .
    دستتون درد نکنه و نوش جونتون باشه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت عزیزم
      متاسفانه تو ایران هم به سختی گیر میاد , ولی اینجا چون مثل شمال ایران مرطوب هست , کافیه که پیازش جای باشه تا بهار در بیاد :)
      و همینجور استفاده آلمانی ها خیلی متفاوت و متنوع هست از این سبزی

      Löschen
  6. عزیزم مطمئنید اندازه ها رو درست نوشتید؟ من خواستم درست کنم خیلی رقیق شد مجبور شدم دو برابر آرد اضافه کنم که نمی دونم توی مزش چه تاثیری داره،منظورتون از میل همون میلی لیتره درسته؟

    AntwortenLöschen
  7. ۲ برابر ارد ؟؟ !!!
    بله دستور همینه و همینجور که گفتم خمیرتون کمی شل و کاملا نرم هست
    راستش اینکه آردها با هم فرق داره و شاید بیشتر یا کمتر بخواهد استفاده کنید , شکی نیست
    ولی نه دیگه ۲ برابر
    منظور از میل هم همونجور که گفتید میلی لیتره
    البته مشکل خاصی پیش نمیاد ولی اون مزه سیبزمینی کم حس میشه
    شاید سیبزمینی پخته شما خیلی آبدار بوده
    میتونید همین مقادیر رو با آب و شیر کمتر کار کنید
    حدود ۱۰ میل از هر کدوم کمتر کنید

    AntwortenLöschen