Dienstag, 24. Februar 2015

ماهی کولمه - Rotauge



اینکه بگم چند سالی هست این ماهی رو نخوردم دقیقا یادم نیست 
شاید ۱۷ سال یا شاید هم بیشتر .....
اصولا ماهی های شمال ماهی های پر خاری هستن ولی گوشتهای لذیذی دارن , و علت گرونیشون هم همین گوشت لذیزشون هست 
تو پستهای قدیمی براتون طریقه شور کردن ماهی رو گذاشته بودم , و در واقع از همون زمانها به دنبال ماهی مناسب این کار بودم 
چند باری ماهی شور گذاشتم و هر بار با یک ماهی جدید چون این ماهی که عکسش رو الان میبینید گیرم نمیومد 
یا بهتر بگم اصلا فکر نمیکردم که در آلمان وجود داشته باشه 
تا اینکه مدتی پیش تو یک گروه آشپزی دیدم ی خانوم محترمی که اهل شمال هم هستن و در حال حاضر هانوفر زندگی میکنن عکس این ماهی رو گذاشته بود 
چند باری به عکس و نوشهاای این خانوم خیره شدم که یقین حاصل کنم همه چیز رو درست میبینم و میخونم :)))
دیدم بلهههههههه اینها همون کولمه های شمالی هست 
تو شمال ایران به غیر از ماهی های که خیلیها میشناسن , مثل اوزونبرون یا ماهی سفید و کپور و غیره ..... ۲ تا ماهی کوچیک جسه هم هست که خیلی خیلی لذیزه یکی از اونها کولی هست که از این ماهی کوچیکتره و یکی هم کولمه , یعنی همینی که میبینید 
اصولا این ماهی ها به روشهای خاصی هم پاک میشه و بطور کامل , حسابی برشته میشه و در کنار خوراکهای غیر گوشتی مثل باقالی قاتوق یا ترش تره یا پامادور قاتوق ..... سرو میشه 
البته خیلیها شاید کنار غذاهای دیگه که گوشتی هم باشن استفاده کنن یا خیلیها به عنوان سبزی پلو با ماهی این ماهی ها رو سرخ میکنن 

خلاصه بعد از پرسجو از خانوم مهکامه نازنین , متوجه شدیم که نام این ماهی به آلمانی چی میشه 
آلمانی ها به این ماهی میگن Rotauge یا به زبان شمالی کولمه 
اقدام بعدی پرسجو و خرید این ماهی بود 
راستش در طول عمر خودم هیچوقت انقدر به دنبال یک ماهی نبودم , اون هم این ماهی :)))
چون تو آلمان انقدر ماهی های گرون قیمت و لذیذ گوشت وجود داره که اصلا این ماهی به حساب نمیاد 
و وقتی هم که سراغش رو میگرفتم همه با علامت سوالی که تو چهرشون بود , جواب منو میدادن :))
به هر حال بعد از پرسجو از ماهی فروشی محله و بعد از اون هم کلی ماهی فروشی های شهر بندریمون که به صورت کلی و جزئی میفروختن , یکی از اونها بهم قول آوردنش رو داد 
بنده هم که خیلی خیلی هول شده بودم ی دفه درخواست ۱۰ کیلو دادم :)))) 
خوب میدونید که از یک طرف ماهی شدیدا دوست دارم ,  یا بقول همسر جان ( پنگوین ) و از طرفی دیگه دستم به ماهیی میرسیدم که سالهای سال از وجودش محروم بودم  
کلا باید ی شمالی باشید یا به شمال سفر کرده باشید و این ماهی ها رو میل کرده باشید تا بدونید از پیدا کردن این ماهی چقدر خوشحال شدم :)))

مقداری از ماهی ها رو شور گذاشتم و باقی اونو هم تمیز کردم و فریز شدن 
تمیز کردن ماهی ها همونجور که گفتم رسم خاصی داره , اینکه اونها رو روی آتیش کمی بسوزونید و پوستش رو بطور کلی با پولک بکنید  و بعد هم حسابی سرخش کنید


البته باز هم به صورت سنتی باید ی قسمت از سرش هم جدا بشه که من اصولا ماهی ها رو اگه کوچیک باشه همراه با سر و دمشون میزارم 
حالا حساب کنید که ۱۰ کیلو ماهی رو به چه بدبختی تمیز کردم :)))
همینجا هم از خانوم مهکامه عزیز بار دیگه تشکر میکنم که با راهنمایهاشون منو به این ماهی رسوندن 
گیلدا 

Kommentare:

  1. وای وای 10 کیلو ماشالا واقعا خسته نباشی برای پاک کردنشون گیلدا جون خیلی کار سختیه
    چقدر با ترش تره شور شدش می چسبه ...باقلا قاتوقو بگو وای دهنم اب افتاد ...نوش جونت عزیزم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها , بهت نمیگم جات خالی , چون میدونم که خودت بهتر از اینها گیرت میاد :)))
      اره بخدا من هم کنار این غذاها خیلی دوست دارم
      مرسی عزیزم از کامنتت

      Löschen
  2. وای خدا قوت گیلدا جون ، یعنی شما یدونه ای ! نوش جونتون باشه ، خوشحالم که ماهی مورد علاقتون رو پیدا کردید <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها , مرسی ارغوان جون
      این خدا قوتت خیلی چسبید عزیزم , دقیقا مثل همون ماهی ها :))))
      :*****

      Löschen
  3. عزیززززززززمممممممم گیلداااااا خیلیی خوشحالم واست ...خیلیییییییییییی
    نوششش جونت
    ولی یه چیزی بگم..من چندسالیه یه راه راحت واسه پاک کردنش یاد گرفتم که فیلمشو توی اینستاگرامم هم گذاشتم..بذار همونجور با پوست فریزر..موقع استفاده دربیار...یکم که از یخیش دراومد ولی نه خیلی ها..یعنی هنوز شق باشه دم و بالش رو ببر...یه چاقوی نوک تیز بلند از زیر پوست دمش ببر تا سرش میره..قلفتیی درمیادپوستش...راحت و آسوده..بو هم نمی گیره خونه
    :)))))))))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام هانی جون , چقدر خوشحالم که گاهی اوقات میتونم اینجا ببینمت :**
      باشه عزیزم , در اولین فرست حتما نگاه میکنم
      بغل خودم خواستم حسابی سنتی کار کنم , اینه که اصلا بو و اینجور چیزها حالیم نبود :)))

      Löschen
  4. ای شمالیهای نازنین من عاشق شما و غذاها و ماهیهاتون هستم ، یعنی گیلدا جان دلمو بردی با این تعریفات ؛ کنار باقالی قاتوق رو بگو ، به به ، نوووووش جونتون ، با لذت بخور عزیز دلم ، جای هیچکس رو هم خالی نکن ، نوووش جون خودت که انقدر زحمت کشیدی :))))))))))))))))))))))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. رزکم , ما و ماهی های رودخانه هم عشق تو هستیم :))))))
      مرسی عزیزم , اخه میدونی که بعضی چیزها دور همی خیلی مزه میده , هر چند که مثل این خیلی خستت کرده باشه
      :***

      Löschen
  5. اهرین به این ارادههه واقعا خسته نباشی ده کیلو ماهی واقعا سخته پاک کردنش ولی به عشقش میارزه خوشحالم که ماهی مورد علاقه تو بعد از مدتها پیدا کردی نوش جانت عزیزمراستی روش پاک کردنش چه جالبه تا بحال ندیده بودم

    AntwortenLöschen
  6. سلام گیلدا خانم. سئوالی در مورد ماهی تن داشتم، می خواستم بپرسم آیا مزه ی ماهی تن مثل کنسرو آن است یا خیلی متفاوت است؟ بوی آن چگونه است؟ منظورم این است چون بعضی ماهی ها بوی خیلی زیادی دارند و برایم پیش آمده که مدت زیادی بویشان در آشپزخانه و حتی به ماهیتابه ام مانده بود،‌ آیا ماهی تن هم بوی تند و بادوامی دارد. ممنون می شوم لطف کرده و راهنمایی ام نمایید. بسیار ممنون و متشکرم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دوست عزیز
      متاسفانه از این مطلب اصلا خبر ندارم و تا به حال هم از ماهی تن تازه استفاده نکردم

      Löschen
  7. ممنونم که با وجود بی اطلاعیتان پاسخ دادید و سئوالم را بدون جواب رها نکردید. این نشان دهنده ی توجه و صبوری شماست. متشکرم
    سال نو را پیشاپیش تبریک می گویم
    موفق و پیروز باشید

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. من هم ممنونم از صبوری شما
      چون آنقدر مشغله کاری زیاده که کم وقت میکنم جوابها رو زود به زود بدم

      Löschen