Mittwoch, 27. August 2014

بورک اسفناج با تخم مرغ




من قبلا هم بورک اسفناج درست کرده بودم
هر از گاهی از اونجایی که خیلی به پنیر علاقه دارم بدون اسفناج هم درست میکنم
ولی اینبار این ترکیب رو ی مقدار با اون بورکی که خیلی وقت پیشها گذاشته بودم , تغییر دادم
اینبار اسفناج و پیازها رو سرخ کردم , از جعفری  استفاده نکردم و به جای پنیر فتا از پنیر خامه ای استفاده کردم
این وسط ١ تخم مرغ هم هنر نمایی میکرد :))
چون نمیدونم شما به چه مقدار و در چه قالبها  میخواهید این بورکها رو تهیه کنید , اینه که فقط مقادیر خودم رو  عنوان  میکنم
از نیم کیلو اسفناج استفاده کردم که بعد از شستن و خرد کردن با ١ عدد پیاز بزرگ تفت دادم
تا جایی که آبشون کشیده شه کافیه
گذاشتم مواد خنک شه و داخل ظرفی جداگانه ٢٠٠ گرم پنیر رو با ١ عدد تخم مرغ و مقداری نمک و فلفل مخلوط کردم و اسفنجها رو بهش اضافه کردم
دقت به نمک داشته باشید که امکان داره پنیری که استفاده میکنید نمکی باشه
من از پنیر خامه ای استفاده کردم , ولی شما میتونید از پنیر تبریزی یا فتا هم استفاده کنید


برای من هر چی مقدار پنیر بیشتر باشه لذیذ تره :)
واسه این مقادیر ٨ برگ فیلو کافی بود
که روی خمیرها رو با کره آب شده و مقداری هم روغن مایع که از قبل مخلوط کرده بودم چرب کردم
و از مواد روی خمیر گذاشتم , به صورتی که ابتدا و انتهای خمیر خالی باشه تا موقع پیچیده مشکلی نداشته باشه
اگه حس میکنید که رول کردن خمیر ها براتون راحت نیست , میتونید زیر خمیر ١ نایلون سلفون بزارید و با کمک نایلون اونو رول کنید تا راحتتر انجامش بدید


بعد هم به صورت مارپیچ اونو حلقه کنید و داخل ظرف مناسبی که از قبل چرب کردید بچینید
البته این قسمت پیچیدنش دلبخواهی هست و میتونید هر کاری که دوست داشتید انجام بدید
روی خمیرها رو دوباره روغن بمالید و کمی کنجد پاشیده و درون فر با حرارت ١٧٠ درجه تا زمانی که روشون خوشرنگ شه قرار بدید
نوش جان , گیلدا





Sonntag, 24. August 2014

جعفری قرمه - گیلان




باز هم یک خروشت لذیذ و فراموش شده از استان گیلان
باید اعتراف کنم که خود من هم تا به حال این غذا رو نخوردم و حتی نامش رو هم نشنیده بودم
اینو هم باید بگم که تنوع غذایی در استان گیلان کیلومتر به کیلومتر اونقدر  زیاد و متنوع  هست که بعید نیست این خروشت مال شهری به غیر از لاهیجان باشه که من اطلاعی ازش ندارم :)
به هر حال از خوردنش لذت بردیم و از اینکه تونستم ١ غذای سنتی فراموش شده دیگه رو معرفی کنم و به وبلاگم اضافه کنم بینهایت خوشحالم :)

و اما مواد لازم :
جعفری و تره ٥٠٠ گرم
گوشت مرغ به میزان لازم ( البته از گوشت گوسفندی هم میتونید استفاده کنید )
لوبیا چشم بلبلی ١٠٠ گرم
سیر ٤ تا ٥ حبه
پیاز ١ عدد
نمک  و فلفل و زردچوبه
رب گوجه ٢ قاشق سر خالی
غوره یا آب غوره به میزان دلخواه

طرز تهیه :
* باید اضافه کنم که چون اینجا تره نیست من از تره فرنگی استفاده کردم
سبزیها رو خرد میکنیم و سرخ کردم  , پیاز رو هم سرخ کرده و اضافه میکنیم
میتونید همه رو با هم سرخ کنید یا به صورت جداگانه
ادویه و سیر له شده  و رب گوجه رو هم اضافه کنید و کمی دیگه تفت بدید 



تیکه های مرغ رو همراه با غوره و لوبیا اضافه کنید و با مقدار کمی آب بزارید تا موادتون بپزه و جا بیوفته
بهتره که لوبیا ها رو جلوتر خیس کنید تا راحتتر پخته شه
این خروشت لذیذ رو میتونید با برنج میل کنید :)
نوش جان , گیلدا 





Donnerstag, 21. August 2014

کوکوی لوبیا



براتون گفته بودم که یک دوست آلمانی دارم که هر سال از باغچه بزرگ و زیباش من هم سهمی از محصولاتش دارم
یعنی وقتی پا به باغچه اش میزارم روح و روانم پرواز میکنه و با رسیدن عطر ساقه درختها و بوته های گوجه و خیار و ...... یاد دوران خوش کودکی میفتم
چند روز پیش هم کلی لوبیا سبز بهم داد , لوبیا سبزهای تازه و کاملا Bio یا به قول معروف بدون فراورده های شیمایی :)
کلی رو فریز کردم و ی مقدارش رو هم کوکو درست کردم
البته واسه تهیه این کوکو روش خاصی ندارم , فقط  به فکرم رسید که خیلیها کوکو تهیه میکنن من هم  اینکار رو انجام بدم:))
برای این کوکو ٢ عدد سیبزمینی متوسط رو پختم و پوره کردم
و اونو با ٢ عدد تخم مرغ + ١ عدد پیاز رنده شده + نمک و فلفل + ١ حبه سیر رنده شده + مقداری گوشت دودی ( که شما میتونید حذف کنید یا از گوشت مرغ پخته استفاده کنید ) + لوبیای تازه و ترجیها باریک ( که بهتر تو حرارت پخته شه )


رو مخلوط کردم و از این مایع به صورت قالبی تو روغن سرخ کردم
البته این قسمتش دیگه اختیاری هست که به چه صورت سرخ کنید
حرارت رو کم کنید درب تابه رو بزارید تا لوبیا ها به خوبی بپزه
به همین راحتی میتونید یک کوکوی لوبیای لذیذ تهیه کنید ؛)
نوش جان , گیلدا 










Montag, 18. August 2014

مرغ تیکا , Geflügel -Tikka - هندی



خوب میریم ی دستور دیگه از کتاب آشپزی هندی  داشته باشیم 
این دستور خیلی شبیه به دستور مرغ تندوری میمونه فقط چند تا تفاوت کوچیک توش هست
دستورات زیادی از این طبخ مرغ میتونید پیدا کنید از جمله با پودر کاری یا رب یا پودر پاپریکا
این دستور هم پودر پاپریکا داشت ولی از اونجایی که من دوست داشتم رنگش مثل مرغ تندوری نشه , این بود که ازش صرف نظر کردم
اگه از مشکل تند بودن خوراکهای هندی و پاکستانی بگذریم باید بگم که انصافا خوراکهای لذیذ ی دارن یا میتونم بگم که حد اقل خوراکهای هست که با ذائقه ما جور در میاد 
البته خیلیها با ادویه های زیاد و متنوع هم مشکل دارن , ولی به نظر من اگه این ی تیکه رو هم از فهرست غذایشون حذف کنیم , دیگه تفاوتی با خوراکهای ما نخواهد داشت :))
ما این کباب رو با برنج میل کردیم :)) حالا اگه دوست داشتید با نان هم  ایده خوبی خواهد بود



مواد لازم :
تیکه مرغ به اندازه ٢ نفر که من از نیم مرغ استفاده کردم 
ماست ٢ قاشق سر پر 
سیر ٢ حبه , رنده شده
گشنیز خرد شده ١ استکان ( البته از جعفری هم میشه ولی گیشنیز از عطر و طعم بهتری برخورداره )
نمک و فلفل شیلی به اندازه ای که دوست دارید تند باشه
تخم گشنیز کوبیده ١ قاشق چایی خوری 
آب لیمو تازه ٣/٤ استکان 
زنجبیل تازه رنده شده ١ بند انگشت 
روغن زیتون ٢  تا ٣ قاشق 

طرز تهیه :
تمام مواد بالا رو با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید و گوشتها رو داخلش به مدت ١ شبانه روز استراحت بدید 
اگه برشهای کوچکی هم به مرغ بدید مواد داخلش نفوذ میکنه و طعم بهتری خواهد داشت 


واسه پختش میتونید هم گریل کنید و هم داخل فر تا زمانی که روشون کمی رنگ بگیره و برشته شه بزارید 
من با حرارت ١٨٠ درجه پختم 
نوش جان , گیلدا
















Donnerstag, 14. August 2014

نان همبرگر یا هاتداگ




خیلی وقت بود که دلم میخواست یک نان همبرگر یا نان هاتداگ تهیه کنم
البته قبلا هم یک نان خیلی خوب که دستورش اینجا هست رو تهیه کردم , ولی نانهای همبرگر و هاتداگ ی طعم خاصی داران که اون نداشت 
چند باری با دستورهای مختلف انجام  دادم , ولی اون چیزی که من دنبالش بودم نبود 
طبق معمول به سایتهای آلمانی رجوع کردم و بالاخره ٢ تا دستور رو با هم ادغام کردم تا به اینجا رسیدم 
* نتیجه کار 
- بدست آوردن نونی که کاملا لذیذ , پوک و نرم بود , و بطور کلی دقیقا همون طعمی رو داشت که تو نانهای آماده میشد پیدا کرد 
- این نان رو تا فرداش امتحان کردم و هنوز کیفیت عالی داشت 
- این نان رو تو فریزر گذاشتم و بعد از مدتی امتحان کردم , تنها با ٥ دقیقه تو فر گذاشتن دوباره از روز اولش بهتر و نرمتر شده بود ( من از فر کوچیک مدت ٥ دقیقه استفاده کردم )
- این نان دقیقا مثل نان همبرگر یا هاتداگ طعم بسیار ملایم شیرین داره



پختن نون یکی از مهیجترین کارها واسه  من هست ولی میدونم که خیلیها با این کار مشکل دارن , چون رکن اصلی نان پختن تو ورز دادن و خمیر مایه هست 
اگر این ٢ رو رعایت کنید سخترین نانها رو عملی میکنید و اگر نه که اصلا نان پختن رو فراموش کنید 
اینو گفتم که بدونید این کار , کار سختی نیست فقط کمی قلق داره 
* هیچ وقت مایه خمیرتون رو با آب داغ و حتی گرم مخلوط نکنید , چون در این صورت همه کارها رو در همون وحله اول خراب میکنید و جایی برای تخمیر داخل گرما نمیزارید 
* ورز دادن به خمیراز ٨ دقیقه به بالا بهترین نتیجه رو تو نان پختن بهتون میده , این کار رو میتونید با دستگاه خمیر زن یا حتی با دست انجام بدید 


و اما مواد لازم :
این مقادیر به شما حدود ٨ تا ١٠ نان همبرگر میده 
آرد ٥٠٠ گرم 
١ بسته خمیر خشک  معادل ٧ گرم 
آب ١٠٠ میل 
شیر ٢٢٥ میل 
* آب و شیر رو به دمای اتاق برسونید 
شکر ٤٥ گرم 
نمک ١/٥ قاشق 
مقداری کنجد و ١ عدد تخم مرغ کامل برای روی نان 

طرز تهیه :
خمیر مایه خشک رو با آب مخلوط کنید و خوب هم بزنید و ١٠ دقیقه بهش استراحت بدید 
و بعد از این زمان با شیر و شکر مخلوط کنید 
آرد و نمک رو مخلوط کنید و هم زده 
مواد مایع رو به آرد در طی ٣ مرحله اضافه کنید


در ابتدا خمیرتون کاملا شل و تیکه تیکه هست , ولی نا امید نشید و به ورز دادن یا هم زدن ادامه بدید تا خمیرتون کشدار و یکدست و لطیف شه 
همینجور که گفتم چیزی حدود ٨ دقیقه وقت میخواهد , خمیرتون چسبناک هست و اگه خواستید با دست ورز بدید  با دستکش انجام بدید که راحتتر هستید وگرنه  دستتون رو داخل ارد بزنید و کارتون رو ادامه بدید 
حالا روی خمیر خیلی کم ارد بپاشید و روش رو نایلون بزارید و یک پارچه هم بزارید و به مدت ١ ساعت تو دمای اتاق استراحت بدید , اگه جای سردی زندگی میکنید به جای گرمتری انتقال بدید تا خمیرتون حجمش  تعقیر کنه


روی سطحی رو ارد پاشی کنید و خمیر رو روی سطح کارتون برگردونید 
حالا به اندازه دلخواه و یا شکل دلخواه در بیارید و درون سینی بچینید بهتره که نانها از هم زیاد فاصله نداشته باشن , چون موقع  پخت به هم میچسبن و اگه جاشون زیاد باشه به شکل دلخواه در نمیان


باز هم بعد از چیدن داخل سینی ٤٥ دقیقه دیگه روشون رو بپوشونید و استراحت بدید 
تخم مرغ رو داخل ظرفی خوب با چنگال بزنید و روی نانها بمالید , و روش رو با کنجد بپوشونید 
حالا درون فری که از قبل گرم کردید به مدت ١٥ تا ٢٠ دقیقه و با حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد قرار بدید 
حالا دیگه نان شما آماده هست که با یک همبرگر لذیذ یا هاتداگ خوشمزه میل کنید :)
نوش جان , گیلدا






Dienstag, 12. August 2014

Ratatouille Tart - تارت راتاتویی




یادتونه که ی مدت پیش  راتاتویی  درست کرده بودم , از اونجایی که این خوراک و رنگش منو جادوی خودش کرد تصمیم گرفتم که تارتش رو هم عملی کنم 
این روزها هم اصلا حال و حواس ندارم و کمی حالم خوش نیست 
اینه که هم تهیه این تارت , و هم عکسهاش رو از روی بی حوصلگی انجام دادم :(
ولی بعد از تهیه دیدم به حدی لذیذ شد که دلم نیومد از همون چیزی هم که خوب نشده تو وبلاگ نذارم
به هر حال به خوبی و بزرگواری  خودتون که همیشه به من انرژی مثبت میدید ....  عفو کنید 
خمیر این تارت همون خمیر قدیمی هست ولی مواد داخلش رو اینبار چیز دیگه در نظر گرفتم 
شاید سالادش رو هم براتون درست کنم و بزارم , بنینم حوصله میکنم یا نه :))

مواد لازم :
خمیر تارت که قبلا اینجا براتون گذاشته بودم 
بادمجان , هویج , کدو خورشتی سبز و زرد رنگ ..... از هر کدوم ١ عدد 
* البته این موادی بود که من انتخاب کردم , دیگه خودتون هر سبزیجاتی که دوست دارید استفاده کنید 

مواد داخل تارت :
پنیر خامه ای ١٥٠ گرم 
تخم مرغ ١ عدد 
پنیر پیتزا ٣٠ گرم 
خامه ٢٠ میل 
نمک و فلفل به میزان لازم 
* مواد گفته شده بالا رو با هم مخلوط کنید و آماده کنار بزارید , این مقادیر واسه ١ تارت کوچیک هست 

خمیر تارت رو طبق گفته قبلی تهیه کنید و بزارید کمی پخته شه و خنک شه 
سبزیجات رو بشورید و با پوستشون  به صورت باریک و با پوست کن برش بدید 


داخل تارت مواد آماده کرده رو خالی کنید و خوب قالب رو تکان بدید تا همه جا رو بپوشانه 
حالا از دور تارت شروع کنید سبزجات رو به صورت رنگبندی بچینید و اگه دیدید سبزیجات کمی پهن هستن اونها رو میتونید بعد از برش از وسط ٢ نیم کنید 
دقت کنید که قسمت رنگی پوستها  رو به بیرون باشه و به صورت ایستاده برشها رو قرار بدید 
این کار رو انجام  بدید تا به مرکز تارتتون برسید 
حالا تارت رو به مدت ٣٠ تا ٣٥ دقیقه داخل فر با حرارت ٢٠٠ درجه قرار بدید 
دقت داشته باشید که سبزیجات شما نباید رنگ عوض کنه 
تارت شما دیگه آماده میل کردن هست و باور کنید بینهایت لذیذ ه ؛)
نوش جان , گیلدا 






Sonntag, 10. August 2014

زُمُرُّد پلو , دوال پلو - افغانستان




یک مدت پیش تو صفحات و گوگل جستجو میکردم که چشمم به یک پلو از کشور افغانستان افتاد با نام زُمُرُّد پلو رنگ سبزش که واقع مثل زُمُرُّد بود برام خیلی جالب اومد 
متاسفانه تعداد معدودی از دستور این پلو رو میتونید پیدا کنی , ولی دوست داشتم با همون تعداد معدودی هم که وجود داشت ١ بار تهیه کنم 
البته نام زُمُرُّد یک لغت عربی هست یعنی اگه همین الان تو گوگل زُمُرُّد  تنها رو سرچ  کنید براتون صفحه عربی باز میشه   , اینو هم میگم واسه اونهایی که همش دنبال لغاتی غیر از لغات عربی میگردن :)) و بدونن که از این به بعد به  زُمُرُّد باید دوال یا دوبال بگن 
و اما در تهیه این پلو تنها کاری که انجام میشه استفاده از پوره اسفناج هست 
من برای ٢ پیمانه برنج از نیم کیلو اسفناج استفاده کردم , به این صورت که اونها رو اول پختم و بعد با دستگاه حسابی پوره  کردم 
البته چون اولین بارم بود بهتون پیشنهاد میکنم که اسفنجها رو فقط مدت ٢٠ * ثانیه تو آب جوش بزارید و بعد پوره کنید که رنگش روشنتر بشه 
در واقع مثل من اشتباه نکنید و بیشتر تو آب جوش نزارید :)
برنج رو آبکش کنید و کمی دونه تر بردارید و با پوره مخلوط کنید و بزارید دم بکشه


اما تا اینجای کار چیزی بود که باید انجام شه , از این به بعد میل شخصی خودم بود که انجام دادم 
* از اونجایی که اسفناج طعم خاصی داره و باید کمی بهش برسید تا طعم دار شه این بود که من از طریق پخت مندی پلو استفاده کردم تا برنجم خوش عطر و دودی شه 

اینو هم همینجا میگم که این ایده من بود و دوست داشتم که اینکار رو انجام بدم :) پس لطفا دوباره جبهه گیری نکنید و داستان مسمومیت و خطرناک بودن و غیره رو برام یادداشت نکنید 
اگه دوست داشتید انجام بدید اگه هم نه که باز میل خودتون هست 
مرغ کنار این خوراک رو هم دقیقا مثل مندی پلو درست کردم ولی از آب مرغ برای پلو استفاده نکردم 
در کل خیلی لذیذ شده بود , و همسر بنده که بر خلاف خود من اصلا تو خوراکهای جدید ریسک نمیکنه , این پلو رو با کمال میل خرد و بسیار هم لذت برد 
امیدوارم که شما هم از تهیه و خوردنش لذت ببرید :)
نوش جان , گیلدا




Mittwoch, 6. August 2014

Thunfischrolle - رول تن فیش



قبلا هم براتون این روهای چینی که در واقع صورت متداول اون هست رو گذاشته بودم 
مدتی پیش تصمیم گرفتم که با ماهی تن و پنیر این کار رو انجام بدم 
از اونجای که ماهی دوست دارم , دنبال طعم های جدید اون هم هستم 
این بود که باز از خمیر فیلو استفاده کردم و ماهی تن رو بعد از اینکه خوب آبش گرفته شد با پیاز خرد شده و کمی فلفل و نمک مخلوط کردم 
واسه روش کار هم ١ برگ فیلو رو پهن کردم و روش رو مقداری کره آب شده مالیدم 
ابتدای کار مقداری از مواد ماهی گذاشتم و روی اونرو مقداری پنیری که بر اثر حرارت آب شه قرار دادم 
متاسفانه من پنیر تیکه ای نداشتم و فقط از کمی پنیر رنده شده که تو خونه بود استفاده کردم 
شما این قسمت قضیه رو کاملا پر پنیر کنید :)
سپس خمیر رو پیچیدم و روغن رو داغ کردم و دانه دانه سرخشون کردم 


دقت کنید که حرارت کم باشه چون این خمیرها زود میسوزه 
بعد هم با یک سس تند میل جان کنید :)
نوش جان , گیلدا 









Freitag, 1. August 2014

کباب برگ داخل فر




این کباب برگ داخل فر رو از گفته های هانی عزیز تهیه کردم 
قبلا هم گفته بودم که تهیه کباب به صورت منقلی واسه ما آپارتمان نشینها خیلی سخته و همیشه اینجور ایده ها میتونه بهترین گزینه باشه 
از هانی نازنین واسه این رسپتش نهایت تشکر رو دارم 
و اما روش کار همونجور هم که هانی جون گفته تهیه فیله  گوساله هست که باید مارینیت بشه و این فیله ها باید بسیار نازک و طویل بریده شه 
دوستانی که آلمان هستن میدونن که گوشتهای رولادن Rouladen چه گوشتهای هستن , این گوشتها برشهای خیلی نازک  دارن و بسیار طویل هستن که اصولا داخلش مواد سبزیجاتی یا هر چیز دلخواه دیگه میزارن و رول میکنن و کمی سرخ میکنن و میزارن با سس  بپزه 
برای تهیه کباب برگ این گوشتها بهترین گزینه بود واسه من , ولی مثل فیله لطیف نیستن 
اینه که من به غیر از دستوراتی که هانیه جون گفت مقداری کیوی رنده شده هم به مواد اضافه کردم تا کاملا نرم شه 

و اما روش کار :
داخل ظرفی , چند قاشق روغن زیتون , آب  نصف ١ عدد لیمو , کمی فلفل سیاه , آب پیاز رنده شده , ١ قاشق زعفران دم کرده و همینجور که گفتم نصف ١ عدد کیوی رو مخلوط کردم 
با پشت  چاقوی بزرگ و پهن یا ساطور گوشتها رو بکوبید , جوری که از هم جدا نشه و این کار رو به خوبی انجام بدید و کنار هم ضربه بزنید , یادتون باش اکه این مرحله مهم هست و اگه به خوبی انجام نشه گوشت سفتی خواهید داشت 
و بعد داخل مواد  مخلوط شده به مدت ١ روز استراحت بدید 
زمان پخت اگه مایل به استفاده از گوجه هستید گوجه ها رو زودتر درست کنید و بعد کبابها رو ... چون گوجه ها به وقت بیشتری احتیاج دارن و آب میندازن 
گوشتها رو داخل سینی فر بچینید و از شعله بالا و پایین استفاده کنید ولی سینی رو کاملا به طرف بالا و آخرین طبقه قرار بدید 
دقت کنید که فر رو از قبل گرم کنید و با حرارت بالای ٢٠٠ درجه انجام بدید که گوشتها به آب نیوفته 
چیزی حدود ٨ تا ١٠ دقیقه هم طول میکشه که آماده شه , و بعد از اتمام بهش نمک بزنید و با برنج زعفرانی میل کنید 
نوش جان , گیلدا