Dienstag, 25. November 2014

دمی کلم - شیرازی




از سری خوراکهای سنتی و محلی که با موبایلم دنبال کردم به ٢ تا خوراک محلی و شیرازی رسیدم که تا به حال اسم هیچکدوم رو نشنیده بودم 
البته شاید بگید که وقتی بچه شیراز نباشم , یقینا از این خوراکها هم بی خبر هستم 
ولی از اونجایی که ٥ سال شیراز زندگی کردم خیلی از خوراکهای سنتی این شهر رو چشیدم و همینجور تهیه کردم 
هر دوی این غذاها با برنج تهیه شده که دمی کلم رو امروز میزارم و قنبر پلو رو هم در فرصتهای آینده 
دمی کلم از اونجایی که هم به صورت کته تهیه میشد و هم داخل موادش کلم داشت منو خیلی به خودش جلب کرد 

مواد برای ٢ نفر :
برنج ٢ پیمانه 
گوشت چرخی ٢٥٠ گرم 
عدس ١ پیمانه 
کلم برگ ١٠٠ تا ١٥٠ گرم خلال شده 
پیاز ١ عدد 
سبزی شامل : تره , جعفری , گشنیز , شنبلیله به صورت سرخ کرده ١٠٠ گرم 
نمک , فلفل , زردچوبه 

طرز تهیه :
برنج  و عدس رو با هم بشورید و کنار بزارید 
پیاز ها رو خرد کرده و با کمی کره و روغن تفت بدید 
کلمها رو اضافه میکنیم و بعد گوشت را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهم 
سبزی سرخ شده در آخرین مرحله اضافه میشه و بعد از اون برنج و عدس خیس خورده


کمی آب اضافه کرده و با مقدار دیگه ای کره میزاریم کم کم آبش کشیده شه و اونو دم میکنیم 
این دمی با ترشی واقعا لذیذ بود , میتونید امتحان کنید 
چون یقینا تو لیست غذایتون قرار میگیره 
نوش جان , گیلدا


Kommentare:

  1. به به ، از اون پلوهاست که میدونم خیلی دوست دارم ، چقدر هم رنگ خوشگلی داره ، دستت درد نکنه برای زنده کردن دستورات قدیمی و نوش جونتون :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی رزکم , اره من هم از رنگش خیلی خوشم اومد
      اصولا از پولوهای که رنگ قرمز نداشته باشن بیشتر خوشم میاد :)))
      جات خالی عزیزم

      Löschen
  2. خیلی دوست داشتمش به خاطر سبزی سرخ شده اش
    بچه بودیم یادمه خالم یه پلویی درست میکرد توش سبزی سرخ شده داشت
    به اسم قرمه سبزی پلو موادش تقریبا شبیه قرمه سبزی بود
    طعمش هم شبیه ...بعدها دستورش رو توی مجله ام دیدم و نوشته بود که مال تبریزه
    راستی قنبر پلو هم دستورش رو توی مجله ام دارم اما نمی دونستم مال شیرازه ...نمی دونم چرا همش فکر میکردم باید یکی از غذاهای ترکی استامبولی باشه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها , اخه ترکها هم انواع پلو زیاد دارن البته همراه با بلغور
      به هر حال هر چی بود خیلی لذیذ بود و جای شما دوستان خالی

      Löschen
  3. به به ، عجب پلویی شده ، خیلی خوشمزه به نظر میاد
    ترکیب این سبزی ها با کلم باید عالی باشه ، حیلی ممنون گیلدا جون که دستور این غذاهای سنتی و خوشمزه رو برامون می ذارید .
    دستتون درد نکنه و نوش جان

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت برم ارغوان جون , مرسی از لطفت

      Löschen
  4. وای چه دستور خوبی حتما امتحانش میکنم البته بدون شنبلیله گیلدا جون قنبر پلو رو هم برامون بذار لطفاااا اسمش خیلی بامزه هست باز هم ممنون از این دستورات خوببببببب

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها , اره اسمش واسه من هم خیلی جالب اومد
      آدم فکر میکنه که ی مرد سیبیل کلفت داره برنج میاره سر سفره :)))))))
      حتما اونو هم درست میکنم عزیزم

      Löschen
  5. Vaghean behtarin ghazaha va shironi va cake ra az dasturate shoma doros kardam va lezzate khordanesh ra faramush nemishe kard. Mamnun Gilda khanume honarmand.
    Maryam - Bremen

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مریم بانوی هنرمند , من هم ممنونم از این همه محبت و اظهار لطفتون عزیزم
      نوش جون شما و اطرافیان باشه :)

      Löschen