Mittwoch, 12. November 2014

کیک زعفران و کنجد




این کیک ارغوان جون تو تمام دنیای مجازی پر شده بود , و با اینکه مجازی بود میتونستید به راحتی بوی خوش عطر زعفران و هل رو حس کنید  
نمیدونم بهتون گفته بودم که من شدیدا به زعفران معتادم یا نه ؟؟ خوب اگه نگفته بودم الان دیگه اینو میدونید که من بدون این گیاه جادویی و طلایی نمیتونم ساعت زیادی رو زنده بمونم :))) 
شاید خیلیها بگن که من هم زعفران دوست دارم , ولی من دوست ندارم , بلکه عاشقشم و اگه الان طبقه بالای یخچال منو ببینید فقط میتونید زعفران پیدا کنید و اگه هم کسی خواست از خونه من دزدی کنه فکر کنم همین ها براش کافی باشه :)))


از اونجایی که این کیک هم با زعفران تهیه شده بود , اولین چراغ سبز رو برام روشن کرد 
و بعد از اون وجود کنجد بود که اون هم یکی از علایق من تو مواد خوراکی هست , جوری که همیشه به صورت تفت داده خونه دارم و گاهی اوقات چند قاشق به عنوان تخمه ازش میل میکنیم ^_^
پس چراغ سبز دوم هم سر این موضوع روشن شد 
و اما چیزی که همیشه تو خونه ما خیلی رو اعصاب من میره , اینه که مواد غذایی ( از هر نوعش که باشه ) بخواهد زیاد بیاد و من مجبور بشم دور بریزم 
اما مقادیر این کیک کاملا مناسب احوال ما بود و با حجم کمش همه خرده شد و چیزی ازش باقی نموند 
پس این هم چراغ سبز سوم بود ؛)
 با خوردن این کیک حس کردم که داخل قهوه خونه های قدیمی تهران نشتم و دارم با یک چای دم کرده که خیلی هم جوشیده و رنگش تیره شده این کیک رو میخورم 
نخندید برام ...... وقتی تهیه کردید و میل کردید به حرف من میرسید 
پس واسه رسیدن به این حس زیبا از ارغوان عزیز تشکر میکنم
اینو هم بگم که من اصولا دستم به پیمانه نمیره و با گرم راحتتر کار میکنم , ولی این کیک بهم گفت که نه بابا اینجوریم که فکر میکنی نیست :)))))))


و اما مواد لازم :
تخم مرغ ٢ عدد 
شکر ١/٢  پیمانه 
وانیل ١ قاشق چای خوری 
روغن مایع ١/٢ پیمانه 
ماست ٣/٤ پیمانه 
آرد ١ و ١/٢ پیمانه
پیکینگ پادر ١/٢ قاشق غذا خوری 
پودر هل ١/٢ قاشق چایی خوری 
زعفران ١ قاشق چای خوری ( که به صورت نه چندان سابیده استفاده کردم )
بادام خلال یا  پرک شده ٣ تا ٤ قاشق غذا خوری 
کنجد خام به میزان لازم 
* همینجا بگم که من کمی داخل مواد دخل و تصرف بردم :))
*این مقادیر همونجور که گفتم واسه ١ قالب کوچیک کیک پزی مناسبه 
* بهتره که ماست رو اول با چنگال بزنید تا یکدست شه و بعد پیمانه کنید 

طرز تهیه :
آرد , پیکینگ پادر رو با هم مخلوط کنید 
تخم مرغها رو با شکر خوب بزنید تا کشدار شه و حجمی ٢ برابر پیدا کنه 
به ترتیب روغن مایع و بعد ماست رو اضافه کنید و هم بزنید 
وانیل , زعفران , هل  و بادامها رو نیز اضافه کنید . اگه دوست دارید که بادمها رو زیر دندان حس کنید بهتره که خلالی باشه 
من تو این مرحله ٢ قاشق هم کنجد اضافه کردم


و بعد از هم زدن مواد ذکر شده ارد الک شده رو تو ٢ مرحله اضافه کردم 
قالب مورد نظرتون رو چرب کنید و روش رو کنجد بپاشید


و بعد خمیر به دست اومده کیک رو داخل قالب ریختم و اونو داخل فری که از قبل گرم کردم با حرارت ١٨٠ درجه و مدت زمان تقریبی ٢٥ تا ٣٠ دقیقه قرار دادم 
وقتی که کیک خنک شد میتونید به راحتی از قالب جدا کنید و با یک چای لذیذ میل کنید :)
نوش جان , گیلدا


Kommentare:

  1. نوش جونتون باشه گیلدا جون ، خوشحالم که خوشتون اومده . این کیک واقعا خیلی عطر و مزه ی نوستالژیکی داره .
    راستی گیلدا جون نباید جای زعفران ها رو می گفتید !!!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون , باز هم ممنونم
      دیگه چه کنیم دیگه صادق بودیم گفتیم بذار حقیقت رو بیان کنیم :)))))))))))

      Löschen
  2. هاهاها جای زعفرونت رو لو دادی
    پولدار شدم رفت
    اصلا به خاطر همین زعفرونها یه بلیط باید بگیرم بیام المان
    اون قالب نقلی تون منو کشته
    چون درستش کردم این کیک رو میدونم عالیه / نوش جون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قابلت رو نداره شادی جونم , قالب چیه , بگو زعفرون بدم :)))))))
      ببینم میتونم به هوای این زعفرونها بکشونمتون اینجا :)))

      Löschen
  3. این کیک از طعمهای به یاد ماندنی هست که وقتی درست میکنی میره جزو لیست کیکهای همیشگیت ، خیلی عالی شده گیلدا جان و ممنون از ارغوان عزیز :*

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. اره رزکم , همینجوره
      بخصوص اون مقدارش که همیشه برات یک خیال راحت میزاره
      :***

      Löschen
  4. به به گیلدا جان باید خیلی خوشمزه و خوش طعم باشه ایده اضافه کردن زعفران خیلی جالب بود ..دستت درد نکنه نوش جون همتون باشه ..♥ ♥ ♥

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی صفا جون , جای شما دوستان نازنین هم خالی
      :****

      Löschen
  5. عاشقتم گیلدا جونم م م م م
    یعنی یه دونه ای
    سلیقت 20 نمرش
    عکساتم که یکی از یکی خوشکل تر
    هرچی هم که میپزی خوشکل و خوشمزست
    به به

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. وای ی ی عاطفه جون , منو پرت کردی به سقف
      عزیزم خودت میدونی خودت کمال هنری ....... اون هم تو همه چیز تو پخت و پز , تو رسپتهاای تک و همینجور عکس و چیدمانت
      افتخار میکنم که با شما عزیزان همراه هستم و کلی ازتون ایده های زیبا میگیرم ^_^

      Löschen
  6. گیلدا جونم همه چییییییییییییی عالیههههههههه عاشق عکساتم عاشق کاراتم و عاشق سلیقت نوش جان کیک فوق العاده ایی هست راستی آدرس خونه رو هم لطفا اضافه کن من با بالای یخچالتون کار دارم;)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت اعظم جون , اون بالا نوشتم که به بهانه این زعفرونها هم که شده باید همه رو بکشونم اینجا :)))))
      عزیزم قابلت رو نداره

      Löschen
  7. سلام گیلدا جون. نشو جون. معلومه که عالیه با ایم مواد عالی. قالبتم خیلی دوست داشتنیه. مثل خودت.
    پس تو احتکار کردی زعفرونها رو که انقدر گرون شده!!
    همیشه کامتون شیرینی دوست خوب من.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. نگین نازنینم , مرسی که بهم سر زدی عزیزم
      اره فدات شم , من نخواستم صداش در بیاد تا بیان منو دستگیر کنن
      :))))))

      Löschen
  8. Man az in ghalebha nadaram chy kar konam??
    Mamnun

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. هیچی
      هر قالبی میتونید استفاده کنید :)

      Löschen
  9. Salam, Man in keik ro dorost kardam va kheili khoshmazeh shod. Merci.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. نوش جونتون سولماز عزیز , من هم از ارغوان نازنین ممنونم ^_^

      Löschen
  10. ﺑﻪ ﺑﻪ. ﻣﻦ ﺣﺪاﻗﻞ ﻫﻔﺘﻪ اﻱ ﻳﻜﺒﺎﺭ ﻛﻴﻚ ﺩﺭﺳﺖ ﻣﻴﻜﻨﻢ ﮔﺎﻫﻲ ﺩﻭ ﺭﻭﺯ ﺩﺭﻣﻴﻮن, ﻣﻦ اﻻﻥ اﻳﻦ ﻛﻴﻚ ﺭﻭ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﺮﺩﻡ,ﺑﻮﻱ ﻋﻂﺮﺵ ﻛﻪ ﻛﻞ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﺭﻭ ﺑﺮﺩاﺷﺘﻪ, ﺩﺳﺘﺖ ﺩﺭﺩ ﻧﻜﻨﻪ. ﻳﻌﻨﻲ ﻣﻦ ﻛﻴﻜﻬﺎﻱ ﺷﻤﺎ ﺭﻭ ﺑﺎ اﻃﻤﻴﻨﺎﻥ ﺩﺭﺳﺖ ﻣﻴﻜﻨﻢ.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. به به , نوش جونتون باشه , من هم قبلا که همسرم زمان بیشتری خونه بود , بیشتر تهیه میکردم
      ولی الان خیلی کم شده
      من هم عاشق این کیک و بافت و طعمش هستم , و صد البته عطرش ^_^

      Löschen