Freitag, 25. Mai 2012

مارچوبه ، پخت و نگهداری آن - Spargel


گیاه مارچوبه * Spargel * رو به عنوان ملکه سبزیجات میشناسند
این گیاه ریشه ای بسیار لذیذ  داری خواص و رنگهای متفاوتی  میباشد ، سفید - بنفش و سبز
دقت در پخت مارچوبه یکی از مهمترین موارد مورد توجه میباشد ، چرا که با پخت اشتباه میتوان خواص این گیاه را به صفر رساند
۵۰۰ گرم مارچوبه حاوی ، ۸۰ ml ویتامین C -  آهن  به میزان ۵ گرم - ۵۷۰ ml پتاسیم - ۶۵ Kcla و مقدار زیادی اسید فوریک و مس میباشد
در نتیجه مصرف مارچوبه در دوران بارداری به دلیل آهن فراوان ، باعث جلوگیری از ناهنجاریهای مادرزادی میشود
خوردن مارچوبه همچنین میتواند به ناراحتیهای جنسی کمک کند 
محل کاشت آن در ایران خوی ، تبریز ، نواحی مختلف البرز ، جلفای اصفهان ، اراک , کرمانشاه ، مهارلو ، شیراز و دزفول میباشد

چگونگی پخت و نگهداری مارچوبه :
مارچوبه را میتوان ۳ تا ۴ روز در جای خنک نگهداری کرد ، و بهترین کار این است که مارچوبه ها را داخل پارچه خیسی درون یخچال نگهداری کنید



* برای آنکه بدانید مارچوبه تازه میباشد ، باید انتهای مارچوبه را بین ۲ انگشت فشار دهید اگر مقداری آب مارچوبه با جهش خارج شود دلیل بر تازه بودن آن میباشد
*همچنین با سابیدن  مارچوبه ها به یکدیگر ، صدای خش و خش را خواهید شنید ( همانند سابیدن یونیلت به همدیگر )
* مارچوبه سفید سفتر از مارچوبه سبز هست ولی هر ٢ شکننده و ترد هستند 


برای پوست گرفتن مارچوبه سفید ، باید از انتهای گل آن شروع به پوست گرفتن کرد و انتهای آنرا که به صورت چوب میباشد با چاقو جدا کنید
پوستها رو دور نریزید ، و با اونها یک سوپ لذیذ تهیه کنید 



و برای مارچوبه سبز تنها انتهای آنرا میتوان پوست گرفت ، یا بدون پوست گرفتن انتهای آن تنها قسمت خشک و چوبی را جدا کرد



پخت مارچوبه :
همونجور که در اول گفتها اشاره شد ، پخت مارچوبه یکی از مراحل مهم به عمل آوردن این گیاه میباشد
دقت داشته باشد که هنگام پخت درب ظرف را نگذارید ، و تنها با مقداری آب ، نمک ، کمی شکر ، کره ، و یک قاچ لیمو آنرا بپزید


اگر مایل هستید مارچوبه سبز شما با همان رنگ سبز زینت گر سفره شود ، بهترین کار این میباشد که از انداختن لیمو صرف نظر کرده و بعد از پخت آنها را بلافاصله داخل آب سرد وارد کنید .
مدت زمان پخت مارچوبه ها متفاوت میباشد ، و چیزی حدود ۱۰ دقیقه طول خواهد کشید
البته اینو هم اضافه کنم که مارچوبه های ضخیم به این زمان یقینا احتیاج خواهند داشت
اما اونها که ظریفتر هستن زمان کمتری بهشون بدید 
مارچوبه معمولا  همراه با انواع گوشت و ماهی سرو میشود و بهترین سس برای آن سس هلندی میباشد
گیلدا 





ازگیل ژاپنی



ازگیل ژاپنی 

Donnerstag, 24. Mai 2012

نان پنیری - Käsebrötchen



آلمانیها ی جور نان دارند با نام * نان پنیری *    K äs e b r öt c h e n  که خیلی به این نان علاقه دارند ، البته فکر کنم کمتر کسی پیدا بشه که از این نان بدش بیاد :)
تهیه این نان هم بسیار ساده هست ....امتحان کنید و مطمئن باشید که اگه خودتون تمامش نکنید ،  بچهاتون حتما ترتیبش رو میدند ؛)
من واسه تهیه این نان از رسپتی که قبلا هم براتون گذا شته بودم استفاده کردم


  

با این تفاوت که ۱ دقیقه باقی مانده تا از فر در بیارم پنیر گودا روروش گذاشتم
نوش جان ، گیلدا 






Dienstag, 22. Mai 2012

بیسکویت نارگیلی با طعم لیمو



طعم نارگیل چیزی هست که همه پسنده
حالا میتونه تو شیرینی یا همینجور خوراکهای مختلف یا  انواع نوشیدانها باشه
این یک بیسکویت ساده  نارگیلی ؛ همراه با طعم لیمو هست ، که پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید

مواد لازم :
مقداری پوست رنده شده لیمو ترش
کره ۱۲۵ گرم
شکر ۱۲۵ گرم
کمی نمک
تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۲۵۰ گرم
حدود ۱۰۰ گرم پودر نارگیل

طرز تهیه :
پوست لیمو را همراه با شکر , کره ، نمک به حدی زده تا  پوک شود


تخم مرغها را دانه دانه اضافه کرده و به هم زدن ادامه میدهم


آرد را به صورت الک شده اضافه میکنیم


خمیر به دست آماده ، خمیر بسیار لطیف و نرمی هست


داخل ظرفی ( مثل سینی ) پودر نارگیل را ریخته ، و خمیر را داخل قیف یا کیسه فریزر ریخته و روی پودر نارگیل به صورت مار خالی کرده
دقت کنید که نازک نباشه ، چون زود میسوزه
دور تا دور خمیر رو خوب به پودر نارگیل آغشته کنید 


با کمک قیچی که چرب کرده اید خمیر را به اندازه بند انگشت قیچی کنید



درون سینی چیده و به مدت ۳۰ دقیقه با سینی داخل یخچال قرار بدید
و سپس داخل فری که از قبل گرم کرده اید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و با حرارت ۱۸۰ درجه قرار دهید
نوش جان ، گیلدا









Dienstag, 15. Mai 2012

گل در چمن - گیلان


خیلی وقت بود که میخواستم این خورشت رو تهیه کنم
به این خورشت که مربوط به خطه شمال هست میگند  * گل در چمن *
البته من واقعا سعی کردم که واسه این خورشت گل درست کنم تا با اسمش جور در بیاد ، ولی اینکه چرا نام این خورشت اینه لطفا از من نپرسید چون نمیدونم :)))
البته این احتمال رو میدم که بخاطر تخم مرغی باشه که داخلش شکسته میشه و همراه با  باقالی های سبز جلوه گل و برگهای گل رو داره 
به هر حال هر کی این جواب رو داره لطفا به ما هم بگه :)
در ضمن اینو هم بگم که این باقالی قاتوق نیست , چون هم باقالی ها  فرق داره و هم گوشت داره 
و اما دستورش که بسیار ساده هم هست

مواد لازم :
گوشت گوسفند ، ۳۰۰ گرم
باقالی سبز ، یا باقالی مازندرانی که من از خشکش استفاده کردم ۱ لیوان
شوید خشک ، ۱ استکان
تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد
سیر نصف بوته
نمک ، فلفل ، زردچوبه

*این خورشت هم بدون گوشت تهیه میشه و هم با گوشت و اگه با گوشت تهیه شه اصولا گوشت گوسفند هست 
باقالیها روجداگانه نیم پز کنید  ... گوشت رو هم با مقداری آب و پیاز بذارید تا پخته شه
سیر رو له کرده و داخل کره کمی تفت بدید و باقالی ها رو بهش اضافه کنید ، و کل مواد رو همراه با شوید به آب گوشت اضافه کنید
از این مرحله به بعد دقت کنید که باقالی ها له نشند و در خاتمه تخم مرغها رو اضافه کرده و خورشت رو میل کنید
به نظر من این خورشت با نان هم لذیذ خواهد بود
نوش جان ، گیلدا





Montag, 14. Mai 2012

یک پیش غذای مکزیکی - Guacamole



یک پیش غذا و یا کنار غذای مکزیکی معروف Guacamole نامیده میشه که بیشتر با چیپسهای ترتیلا خورده میشه
این پیش غذا ترکیبی هست از آواکادو و سبزیجات دیگه
طرز تهیه بسیار آسونی هم داره

مواد لازم
آواکادو ۲ عدد
آبلیمو ۳ قاشق
گشنیز خرد شده ۳ قاشق
نمک ، فلفل
سیر ۱ حبه له شده
پیازیا پیازچه خرد شده ۱ عدد متوسط
فلفل شیلی ۱ عدد کوچک و خرد شده
گوجه فرنگی ۱ عدد بزرگ خرد شده

طرز تهیه :
آواکادوها رو نصف کرده و هسته را خارج میکنید و  با چنگال خوب له کرده 



بقیه مواد خرد شده را به آواکادو اضافه میکنیم





در خاتمه باید بگم که وسط ظرف هم هسته آواکادو رو گذاشتم ، چون معتقد هستند وجود هسته و آبلیمو در این پیش غذا موجب خوشرنگ شدن و حفظ رنگ آواکادو خواهد بود
نوش جان ، گیلدا












Sonntag, 13. Mai 2012

تهیه پاستای تازه


راست میگند که هر چیزی تازه اش خیلی خوشمزهتره
واسه اولین بار دست به ساختن پاستا  زدم :)) خیلی تجربه خوبی بود ، و با طعمی کاملا متفاوت و خوب
خیلی از مردم ایتالیا هنوز هم خودشون داخل منزل نودل یا پاستا رو تهیه میکنند ، که اگه اینکار رو انجام بدید میبینید که کار سختی هم نیست
البته وجود دستگاهای مخصوص  خیلی تو کارتون واجبه ، ولی بدون اون هم امکانش هست
شما میتونید با این دستوری که براتون مینویسم ، پاستاهایی به رنگ سبز یا قرمز هم تهیه کنید
رنگ سبز رو با پوره اسفناج و قرمز رو با پوره فلفل دلمه کبابی شده
و اما روش کار

مواد لازم : برای ۲ نفر
تخم مرغ ۱  عدد
آرد سمولینا ۱/۵ قاشق
نمک ۱ قاشق چایی خوری
روغن زیتون یا مایع ۲ قاشق
آرد به میزان معمولی

طرز تهیه :
قبل از هر چیز بگم که وجود آرد سمولینا به خاطر بهتر شدن رنگ پاستاها و همینجور به خاطر بافت بهترش موقع پخت واجبه
من از آرد سمولینا ذرت  استفاده کردم 


برای شروع کار تخم مرغ را همراه با روغن زیتون ، نمک خوب میکس کرده


در همان حالت میکس آرد سمولینا را اضافه کنید ، از اینجا به بعد ۱ قاشق ۱ قاشق  آرد سفید معمولی  رو اضافه کنید 


باید آنقدر آرد اضافه بشه که خمیرتون مثل گلوله بشه ، و کمی سفت
اگه فکر میکنید که دستگاه میکس شما به اندازه کافی قدرت نداره بقیه کار رو با دست انجام بدید ، سعی  کنید به خوبی خمیر  رو ورز بدید


روی صفحه صافی مقداری آرد ریخته و خمیر رو با وردنه باز کنید اگر خمیر به درازا باز شود وبرای برش بهتر میباشد ، من خمیر رو دالبری برش دادم
ولی اگه شما مایل بودید میتونید ساده ببرید  . خمیر رو مثل کاغذ تا کنید و لابلای هر تا مقداری  آرد بپاشد تا به هم نچسبه
و با کمک یک چاقوی تیز به اندازه دلخواه و به صورت رشته ای ببرید .


خمیرهای برش داده را با آرد خوب مخلوط کنید تا به هم نچسبند


اگر بعد از برش مایل به پخت آنها هستید میتونید به همان صورت بذارید تا آب با کمی نمک و روغن به جوش بیاد و داخلشون بندازید
ولی اگر مایل هستید  چند ساعت بعد اینکار رو انجام بدید بهتره که رشته ها رو پهن  کنید تا به همان صورت خشک بشه و خرد نشه


یادتون باشه چون رشته ها تازه هستند ، احتیاج زیادی به پخت ندارند ، و چیزی حدود ۵ دقیقه میتونه کافی باشه
سپس رشتهها رو آبکش کنید و با مقداری کره تفت کوتاه بدید و با سوس مورد علاقه میل کنید
نوش جان ، گیلدا











Mittwoch, 9. Mai 2012

کباب لای پلو - سماق پلو



ی مدت پیش شادی جون از رومیزی آشپزخانه ، این کباب خوشمزه رو تهیه کرده بود
بعد از دیدنش عاشقش  شدم شدید د د د :))) این بود که تهیه کردم و جاتون خالی خوردیم
شادی جون ، مرسی بابت این رسپت خوشمزه :)

مواد لازم :
گوشت چرخی گوسفند یا مخلوتی از گوشفند و گاو ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
نمک ، فلفل
برنج آبکش ۲/۵ پیمانه
مقداری  گوجه کبابی یا سرخ کرده
سماق 
مقداری زعفران دم کرده

طرز تهیه :
پیاز و گوشت رو با هم داخل دستگاه چرخ گوشت یا دسگاه خرد کن بریزید تا حدی چرخ کنید که حالت چسبندگی به وجود بیاد




برنج رو آبکش کنید و یک لایه کف قابلمه که از قبل چرب کرده اید بریزید
از گوشتها مقداری برداشته و به صورت کبابی و کشیده تو دستتون حالت بدید ، و روی برنج آبکش شده قرار بدید
و روی برنج و گوشتها رو مقداری سماق بپاشد ، که اگه سماق ترش و قرمز باشه ، خیلی بهتره
دوباره این کار رو تکرار کنید ، و به یاد داشته باشید که تو حرارت گوشتها خودشون رو جمع میکنند ، و بهتره که کبابها کمی کشیده تر باشه


یک ایده دیگه اینه که اگه ته دیگتون به صورت تهچین باشه ، خیلی بهتر خواهد شد :)
برنجتون رو بذارید تا دم بکشه و سپس میل کنید
این غذا به خاطر آب گوشتی که لابلاش میره بسیار لذیذ ه
نوش جان ، گیلدا










Montag, 7. Mai 2012

کوکو باقالی



مدتی پیش اومدم باقالی پلو درست کنم ، باقالی زیاد اومد
گفتم باهاش کوکو تهیه کنم ، با اینکه بر اول بود اینکار رو میکردم و من در آوردی هم موادش رو تهیه کردم ، ولی خیلی خوب بود :)
مواد لازم این کوکو
مقداری باقالی پوست گرفته و پخته


چند عدد تخم مرغ
نمک ، فلفل ، شوید خشک ، زعفران  دم کرده
سیر له شده
پیاز رنده شده
و مقداری روغن زیتون و ماست بود


تمام مواد رو مخلوط کردم و داخل تابه که روغن توش ریخته بودم ، ریختم


درب تابه رو گذاشتم و حرارت رو کم کردم تا نسوزه
۲ طرفش رو سرخ کرده  و میل کنید :)
نوش جان ، گیلدا 







Sonntag, 6. Mai 2012

مربای کام کوات



همونجور که خیلی ها گفتید ، این میوه کوچیک که مثل پرتغال میمونه با نام Kumquats یا همون کام کوات نامیده میشه
راستش من خودم این میوه رو اینجا تونستم خوب بشناسم ، و بهترین کار با این میوه تهیه مرباست
کام کوات خواصیی مثل پرتغال داره و همینجور دارای هستهای بزرگ  مثل پرتغال هست
و تنها فرقش اینه که پوستش مثل پرتغال تلخ نیست
و اما طرز تهیه مربا که من مثل مرباهای دیگه از روی حس کار میکنم :))



مواد لازم
برای ۲۴۵ گرم کام کوات به این روش کار کردم 
شکر ۳۰۰ گرم
مقداری زعفران  دم کرده
مقداری خلال بادام
آب یک عدد پرتقال بزرگ
۲ قاشق شکر ژله ای ، که اگر نداشتید ، مهم نیست

طرز تهیه ، کام کوات ها رو خوب بشورید و اونها رو به صورت حلقه ای خورد کنید ، سعی کنید که حلقهها زیاد ضخیم نباشه


از اونجایی که کام کواتها زود میپزند ، من شکر رو همراه با ۳  لیوان آب گذاشتم تا قوام بیاد
وقتی که روی شربت دانه های ریزی ظاهر شد ، کام کوات ها رو همراه با مواد نام برده دیگه به جز زعفران اضافه کنید و بذارید ۱۵ دقیقه دیگه رو حرارت باشه
و ۵ دقیقه آخر زعفران  دم کرده رو اضافه کنید
این مربا رو میشه همه جا و واسه همه چیز استفاده کرد ، از جمله کنار دسرهای مختلف
چند روز قبل هم براتون  طرز تهیه پنکیک رو گذشته بودم که که کنارش این مربا بود ، همراه با انواع بستنی هم بسیار لذیذ میشه
نوش جان ، گیلدا