Samstag, 30. Juli 2011

کوکو سیب زمینی خام



یادش بخیر قدیما ....این کوکو رو خیلی درست میکردیم ، البته غذای شبمون بود 
همیشه خوشم میومد این کوکو رو من درست کنم ، نه این غذا رو بلکه هر غذای دیگه رو 
مدتی پیش هوس کردم ، دوباره درست کنم . از برکت صنعت و تکنیک کنونی ، میتونیم این کوکو رو آماده بخریم 
میدونید که از چی صحبت میکنم  ؟؟...از کوکو سیب زمینی خام 
موادش هم که خیلی راحته ، ۴ تا ۵  عدد  سیب زمینی خام رنده شده همراه با یک پیاز رنده شده 
اگه آب انداخت آبش رو با دست خوب بگیرید ، کمی نمک ، زرد چوبه و فلفل اضافه کنید ( ادویه دلخواه من دارچین هست ) ،  ۱ عدد تخم مرغ بزنید , ۱ قاشق ارد سوخاری بریزید 
و داخل روغن سرخ کنید 
 به عنوان پیشنهاد میتونم بگم ، اگه مقداری گردو خرد شده هم اضافه کنید ، لذیذتر خواهد شد 
نوش جان ، گیلدا




Donnerstag, 28. Juli 2011

اسپانیا - Paella , پائلا




و این هم همین پلو ولی با تکه های مرغ و صدف و کمی جعفری خرد شده و بدون گوجه 


یکی از غذاهای سنتی و بسیار معروف اسپانیا Paella پائلا نامیده میشه که تو هر رستوران اسپانیایی میتونید پیداش کنید
پائلا یکی ازغذای ملی منطقه از والنسیا و سواحل شرق اسپانیایی است
قبلا هم گفته بودم که از ماهی خوشم میاد اینه که تهیه این پلو خالی از لطف برام نبود
باز هم تاکید میکنم که اونهایی که به مزه های دریایی علاقه نشون میدن این پلوی اسپانیایی براشون میتونه لذیذ باشه 
نکته جالب اینه که این غذا با همون ظرف روی میز آورده میشه ، و بخاطر همین هم معمولا در حجم زیاد پخته میشه
و اصولا از هر چیزی که با دریا در رابطه باشه میشه استفاده کرد
اعم از میگو , ماهی , خرچنگ , لانگوست , صدف , هشت پا ......... و همینجور گاهی اوقات که این موارد رو دوست نداشته باشید , میتونید از این جور مخلفات استفاده نکنید , و جاش از گوشت مرغ استفاده کنید
اما اینو هم بگم که پای ثابت این پلو , برنج , نخود فرنگی , زعفران , پیاز و همینجور سیر هست
البته من فکر میکنم که بر حسب کشورهای مختلفی که این غذا رو تو رستورانها میپزن . چند تا چیز اساسی که میدونن مردم همون کشور بهش بیشتر علاقه دارن استفاده میکنن از جمله فلفل دلمه یا گوجه به جای رب یا بر عکس یا پیاز قرمز  ........


خوب زیاد به خودمون سختی نمیدم و میریم سر مطلب که خیلی راحته :)
من اول از همه ١ عدد پیاز رو سرخ کردم و مقداری سیر و همراه با گوجه خرد شده اضافه کردم
اگه از کمی کره استفاده کنید پلوی  شما لذیذتر خواهد شد
نخود فرنگی و تیکه های مختلف دریایی رو اضافه کردم باز هم کمی تفت دادم و برنج همراه با کمی اب و مقداری قرص مرغ اضافه کردم


پس یادتون باشه که دیگه نمک اضافه نکنید و تنها ادویه ای که استفاده کردم زعفرون بود , البته به مقدار زیاد
بعد از کمی جوش خوردن , تیکه های میگو و هشتپا رو بیرون آوردم تا وقتی که خودش رو کمی گرفت روش بچینم


یکی از خصوصیات این پلو اون نظمی هست که زمان چیدن روی برنج باید انجام بدید
پس انه رو به شکلی که دوست دارید بچینید
از اینجا به بعد به ٢ صورت میتونید اونو بپزید یا با حرارت کم روی گاز و یا داخل فر
اینکه چه زمانی احتیاج دارید تا پخته شه , میتونید مثل برنج تست کنید و یقین حاصل کنید که پخته
دمای فرتون هم رو ١٦٠ تا ١٧٠ باشه , کافیه 
اگر فکر کردین که برنج شما احتیاج به روغن یا آب بیشتر دارد ، به آن اضافه کنید
همانطور که گفتم این غذا با همان ظرف سر میز غذا سرو میشه
نوش جان ، گیلدا











Mittwoch, 27. Juli 2011

هویج و بستنی



یاد اون روزها بخیر که تو خیابونهای شهرمون ، چقدر نوشیدنیهای خوشمزه مینوشیدیم 
مثل آب هویج و بستنی ...که ترکیبی بسیار ساده داشت ولی فوق الاده خوشمزه بود 
نوش جان ، گیلدا




Dienstag, 26. Juli 2011

Tiramisu



تیرامیسو یکی از دسرهای خوشمزه ایتالیا هست که به روشهای مختلف درست میسشه 
قبلا یک روش ساده رو براتون گذشته بودم ، و اینبار این دسر رو کمی شکیلتر و جدی تر درست کردم 
مواد لازم 
مقداری پودر شکلات خالص
تخم مرغ ۳ عدد 
شکر ۱۰۰ گرم 
آمارتو ۸۰ میل . در صورت دسترس نبودن از وانیل شکری یا هر اسانس دیگر میتونید استفاده کنید 
ماسکارپونه ۴۰۰ گرم 
خامه ۱۰۰ گرم 
قهوه دم کرده و کاملا خنک به مقدار لازم 
بیسکوییت ژنوار یا انگشتی ، به مقدار لازم 
ابتدا تخم مرغها رو همراه با آمارتو و شکر به صورت بن ماری میپزیم تا حجم اون ۲ برابر و کشدار شه




سپس خامه را خوب زده و همراه با ماسکارپونه مخلوط میکنیم . مواد بالا را بعد از کمی خنک شدن به خامه و ماسکارپونه اضافه کرده و خوب هم میزنیم 
ظرف مورد نظرتان را انتخاب کرده و بیسکوییت ها را ابتدا داخل قهوه زده و به ترتیب و کنار هم درون ظرف میچینیم ، دقت کنید که بیسکویت ها را فقط داخل قهوه کرده و برداشته 
در غیر این صورت بیسکویت له شده و ترامیسوی شما آبدار میشود 
سپس یک لایه مواد خامه را روی بیسکویت ها میریزیم ، دوباره این کار را تکرار میکنیم و این بار روی لایه ماسکارپونه و خامه پودر شکلات را الک کرده 
بهتر است که این دسر مدت ۲ تا ۳ ساعت داخل یخچال باشد و بعد سرو شود
نوش جان ، گیلدا



Samstag, 23. Juli 2011

سیر ترشی



خیلی وقته میخواستم که دستور سیر ترشی رو بذارم ، الان که لیدا جون دستور رو خواست ، فکر کنم بهترین موقیعت باشه
در واقع سیر ترشی فقط به ۱ روش درست میشه که اون هم به این طریق هست
پوست اولی سیرها رو میگیرد و خوب تمیز میکنید ، و آنها رو داخل ظرف مورد نظرتون بزارید ، که معمولا باید سرش خوب بسته شه  ، جوری بچینید که کاملا کنار هم قرار بگیرند
سپس مقداری نمک داخل ظرف ریخته و ظرف رو پر از سرکه میکنید ، جوری که روی سیرها پوشیده شه
سعی کنید ظرف مورد نظرتان کاملا تمیز بوده و چرب نباشد ، درب ظرف رو کاملا سفت کنید تا هوا وارد ظرف نشه 
و بهتر است در جای قرار دهید که از نور آفتاب به دور باشد
  معمولا در مناطق گرم ، مثل ایران مقدار کم شکر یا نبات اضافه میکنند ، به این خاطر که زودتر برسه
ولی میدونید که سیر ترشی خوب ، به هر حال باید ۷ سال عمرداشته باشه

روش دومی که بهتون پیشنهاد میکنم ، اینه
میتونید سیرها رو واسه زمان کوتاهی با سرکه بپزید که در این عکس من همین کار رو کردم و با سرکه بالزامیک ، انها رو پختم ولی مواظب باشید که له نشه 
بعد از خنک شدن ، انها رو داخل ظرف مورد نظر بگذارید و سرکه را تا روی سیرها بریزید همراه با کمی نمک
در این روش نبات یا شکر اثری نخواهد داشت
بعد از مدت ۳ تا ۴ ماه میتونید نوش جان کنید ، سیر ترشی شما مثل سیر ترشی ۷ ساله خواهد بود
اما به کسی نگید :))
نوش جان ، گیلدا    


Freitag, 22. Juli 2011

Thailandisch Frühlingsrolle



یکی از غذاهای لذیذ آسیایی ( تایلندی ) که فکر کنم به خوبی جاش رو در تمامی کشورها باز کرده Frühlingsrolle هست 
نمیدونم این غذا تو کشورهای دیگه چی نامیده میشه ، خوشحال میشم اگه نامش رو بنویسید 
طرز تهیه اش هم بسیار راحته ، هم گیاهخواران  عزیز ، و هم اونهای که به گوشت علاقه دارند ، میتونند روی این غذا حساب کنند 
مواد لازم 
خمیر یوفکا  به مقدار لازم ، اگر دردسترس نبود از لواش استفاده کنید یا فیلو 
جوانه گندم ، که بهتره کنسروی باشه 
هویج که به صورت خیلی باریک رنده کرده باشید
مقداری زنجبیل تازه که به صورت خلال و نازک بریده باشید ، اگر در دسترس نبود ، صرفه نظر کنید 
مقداری پیازچه ، که به صورت خلالی بریده شده  
نمک ، فلفل ، زردچوبه 
و دوستانی که از گوشت استفاده میکنند ، مقداری سینه مرغ 
ابتدا سینه مرغ را به صورت مکعبهای ریز بریده کمی تفت دهید ، سپس سبزیجات دیگر را اضافه کنید و دقت کنید که مواد را فقط تفت دهید 
سپس خمیر را پهن کرده و مقداری از مواد واسط خمیر بریزید . خمیر را یک لایه تا کرده و سپس ۲ طرف خمیر را به طرف داخل تا کنید 
و دوباره به رول کردن خمیر ادامه دهید






 سپس تمامی رولها را داخل روغن سرخ کنید و روی دستمال آشپزخانه پهن کنید تا روغن اضافه ان گرفته شود
میتونید این رولها رو با سویا سس یا سس تند میل کنید 
نوش جان ، گیلدا







Donnerstag, 21. Juli 2011

آنتی پاستا



خیلی از دوستان از آنتی پاستا سوال کرده بودند 
این عکسها مربوط به آنتی پاستا قارچ و گوجه قرمز خشک شده هست 
آنتی پاستاها یک نوع پیش غذا یا کنار غذای ایتالیای میباشد ، که یا داخل سالادها استفاده میشند ، و یا روی نان مالیده شده و میل میکنند 
در عکس آنتی پاستای گوجه رو خودم درست کردم ، که اونو در مخلوطی از روغن زیتون ، سرکه ، سیرله شده ، سبزی معطرو شیلی قرار دادم 
شما میتونید از روغن آنتی پاستاها هم غذاهاتون استفاده کنید ، بخصوص سالادها 
نوش جان ، گیلدا



Mittwoch, 20. Juli 2011

رنگینک



بالاخره بعد از مدتها کلنجار رفتن ، و امروز و فردا کردن ، تونستم این رنگینک رو درست کنم
البته ی جورای این روش له شده حلوای رنگینک شده :)
نمیدونم درست انجام دادم یا نه ، ولی خیلی خوشمزه شده بود 
هستهای رطب رو خارج کردم ، اونها رو له کردم ،  داخل بشقاب به قطر ۲ سانت پهن کردم 
گردو رو به صورت نگینی خرد کردم و روی خرما ریختم ، و دوباره یک لایه خرما روش کشیدم 
جداگانه چند قاشق ارد رو تفت دادم ، تا رنگش قهوای شه ، و بهش مقداری روغن مایع و کره اضافه کردم 
به اندازه ای که غلظتی مثل ماست پیدا کنه ، و مواد رو روی خرما ریختم ، جوری که همه جا رو بپوشونه 
و در آخر پودر دارچین پاچیدم ، و به برشهای دلخواه بریدم 
میتونید اگه دوست داشتید از پودر نارگیل یا خلال پسته و بادوم هم استفاده کنید 
نوش جان ، گیلدا



در این روش داخل خرماها مغز گردو گذاشتم و کنار هم چیدم و بعد ارد و روغن رو روشون دادم 

Sonntag, 17. Juli 2011

Muffins



باز هم یک مافین خوشمزه با توت آبی
مواد لازم
کره ۲۰۰ برام 
شکر ۱۷۵ گرم 
وانیل شکری ۲ قاشق چای خوری 
تخم مرغ ۴ عدد بزرگ 
شیر ۱۲۵ میل 
کمی نمک 
مقداری پوست لیمو 
ارد ۳۷۵ گرم 
ارد ذرت ۱۲۵ گرم ، در صورت دسترس نبودن ، همین مقدار ارد معمولی اضافه کنید
پکینگ پادر ۱ بسته 
توت آبی یا هر میوه دلخواه ، به مقدار لازم 
شکر ، کره ، و وانیل رازده تا یک نواخت شود . سپس مواد دیگر بجز ، اردها  و پیکینگ پادر را اضافه میکنیم و مخلوط رازده تا یک دست شود 
سپس بقیه مواد خشک را اضافه کرده . مواد را داخل قالبهای مخصوص ریخته ، دقت کنید که پر نکنید ، چون در هنگام پخت باد میکنه 
میوهای دلخواه رو روی کیک بذارید ، و با انگشت کمی فشار بدید 
مافینها  را به مدت ۱۸ تا ۲۰ دقیقه و با حرارت ۲۰۰ درجه داخل فر از قبل گرم شده قراره دهید 
هر مافین دارای ۲۰۰ Kcal - و ۲۵ گرم چربی میباشد  
نوش جان ، گیلدا




Mittwoch, 13. Juli 2011

سوپ قارچ با سس سفید



این هم یک سوپ دیگه با قارچ که خیلی خیلی ساده هست
سوپ قارچ با سس سفید
مواد لازم
قارچ ۲۰۰ گرم
آرد ۲ تا ۳ قاشق
خامه ۱ استکان
شیر ۱ لیوان
جعفری خرد شده ، به مقدار لازم
نمک ، فلفل سفید
کره ۲ قاشق
پیاز ۱ عدد
پیازها را خرد کرده و با کره کمی تفت میدهم ، و آرد را اضافه کرده بعد از کمی تفت دادن ، خامه ، شیر را اضافه میکنیم
اگر سوپ زیاد سفت شد میتونید مقداری آب یا مجدد مقداری شیر اضافه کنید
قارچها را خرد کرده و با کره کمی تفت میدهم ، و به سوپ اضافه میکنیم ، بعد از چند جوش زدن ، سوپ شما حاضره
میتونید بعد از سرو کردن ، مقداری جعفری خرد شده روی سوپ بریزید
نوش جان ، گیلدا

Montag, 11. Juli 2011

نوشیدنی تابستانی



یک نوشیدنی بسیار ساده برای گرما 
این نوشیدنی ، مخلوطی از آب سیب ، آب آناناس ، و طالبی هست 
همه مواد رو با هم میکس کنید و اگه احتیاج به شکر داشتید اضافه کنید :)
نوش جان ، گیلدا


Dienstag, 5. Juli 2011

کوبه یا کبه - لبنانی


چند روز پیش که روز آخر کلاسمون بود ، هر کدوم از بچهها یک غذا درست کرده بودند
یکی از دوستان لبنانی ، هم  کبه درست کرده بود ، من یک بار دیگه خورده بودم این غذا رو ، ولی باید بگم که این  یکی خیلی خوشمزه بود
جالبتر این که من همش فکر میکردم این غذا با برنج درست میشه ، در صورتی که  با بلغور درست کرده بود
من هم خیلی تند تند تو اون شلوغی طرز تهیه رو پرسیدم
مواد لازم
بلغور ۱/۵ لیوان ، که از شب قبل خیس کرده باشد
گوشت پخته گاو که له کرده باشد ، یا کنسروی : ۱۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ، ۱۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
پودر سوخاری ۲ تا ۳ قاشق
تخم مرغ ۱ عدد
نمک ، فلفل ، زردچوبه
دانه کاج ۴ قاشق ، در صورت دسترس نبودن میتونید از گردو استفاده کنید
گشنیز ۱ استکان ، خرد شده
بلغور را داخل صافی بریزید تا آبش کشیده شه ، پودر سوخاری ، تخم مرغ ، کمی نمک ، فلفل ، زردچوبه ، گوشت پخته را اضافه کرده ، خوب هم میزنیم تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند
بقیه مواد دیگر را در تابه تفت داده ، به ترتیب : پیاز ، گوشت چرخ کرده ، ادویه ، گشنیز و دانه کاج
سپس از بلغور یک گلوله کوچک درست کرده ان را گود کنید و مواد خنک شده گوشت چرخی را برزید و دوباره سر آنرا با دقت ببندید ، و کمی با دست فشار دهید تا از حالت توپی در اید
روغن را خوب داغ کرده و کوپها را سرخ کنید
اگر حس کردید که مواد بلغور کمی شل میباشد ، باز پودر سوخاری اضافه کنید
البته باید بگم که کوپه معمولا شکل دیگه داره ، که درست کردنش احتیاج به تجربه داره ، که بنده ندارم :))
نوش جان ، گیلدا


Montag, 4. Juli 2011

کیک ساده با خمیر هزار لا


چند روز پیش ، همینطور که روی مبل از خستگی دراز کشیده بودم ، یک  کانال آشپزی ، این شیرینی رو درست میکرد
البته چون از اول ندیدم ، اینه که اسمش پای خودتون
باید بگم که بسیار ساده و بسیار خوشمزه بود
شما احتیاج به خمیر ۱۰۰۰ لا دارید ، که اونو به ۲ قسمت تقسیم میکنید




سپس ۱ تکه از خمیر رو نگاه داشته و تکه دیگر را با چنگال سوراخ کرده تا همه جای ان هنگام پخت هوا بکشد و یک میزان باشد
سپس قسمت وسط خمیر یک لایه عسل یا آب مربا را مالیده تا مثل چسب عمل کند
و بعد مقداری کیک معمولی رو روی قسمت عسل مالیده شده ، قرار دهید



روی کیک میتوانید ، مقداری پوره سیب یا مربای توتفرنگی و یا مارمالاد  هر میوه دیگه استفاده کنید
من اینجا از مربای توت فرنگی استفاده کردم و  یک لایه حلقه سیب هم روش گذاشتم





در آخر خمیر دیگر رو برش داده و روی تمام مواد قبل بگذارد و اطراف اون رو  سفیده تخم مرغ مالیده و فشار بدید تا بچسبه  




سپس با زرده تخم مرغ که ۱ تا ۲ قاشق آب یا شیر  به اون اضافه کردید سطح شیرینی را آغشته کنید



من این شیرینی رو تقریبا به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر قرار دادم ، تا اونجای که روی شیرینی خوشرنگ شد
بعد هم  وووللللللاااا شیرنی ما حاضر شد



نوش جان . گیلدا

Freitag, 1. Juli 2011

سالاد روست بیف


این هم سالاد روست بیف * Roastbeef * برای دوستداران سالاد
این سالاد ترکیب ساده ، کاهو ، آنتی پاستای گوجه ، فلفل دلمه و کمی تخمه خام آفتاب گردان ، و کدو هاست
واسه سس این سالاد هم کمی روغن زیتون ، رو با نمک ، فلفل و بالزامیک سرکه ، مخلوط کردم
گلها هم از برشهای نازک روست بیف هست ، که در اینجا به صورت برگهای کالباس ، نازک بریده میشه
که میشه در صبحانه یا شام همراه با نان استفاده کرد 
نوش جان ، گیلدا