Mittwoch, 25. Februar 2015

کیک یزدی شماره ۲



این کیک یزدیها دومین تجربه من از روی دستور عارفه جون هست 
از دید من هر ۲ خوب بود , ولی این دستور ی هوا بهتر و لذیذتر و همینجور از لحاظ حجمی بیشتر از قبلی بود 
اینها رو به مناسبت خاصی واسه کودکانی که از محبت خانوادگی به دور بودن پختم 
و چقدر خوشحال شدن و لذت بردن .... 
از اینکه تونستم همچین جای رو پیدا کنم تا هر از گاهی بهشون سر بزنم خیلی خوشحالم و از عارفه جون هم بابت این دستور خوبش و راهنمایش تشکر میکنم 
و اما دستور اولی کیک یزدی رو اینجا میتونید ببینید 


مواد لازم :
آرد ۵۰۰ گرم 
تخم مرغ ۴ عدد 
ماست که بهتره پر چرب باشه ۲۵۰ گرم 
شکر ۴۰۰ گرم 
روغن مایع ۲۵۰ میل 
گلاب ۸۵ میل 
خامه ۲ قاشق ( که البته من استفاده نکردم )
پیکینگ پادر ۱/۲ قاشق چایی خوری 
نمک 
جوش شیرین یا Natron ۱/۲ قاشق چای خوری 
پودر هل ۱ تا ۲ قاشق چایی خوری 
مقداری کنجد یا پسته برای روی کیک ها 

طرز تهیه :
شکر رو با تخم مرغ , هل , خامه و ماست به ترتیب خوب مخلوط کردم 
بعد ماست رو اضافه کردم و بعد از اون مواد خشکی رو که از قبل مخلوط کرده بودم به صورت الک شده اضافه کردم 
و در آخر گلاب رو 
همینقدر که خمیرمخلوط شد اونها رو تو قالبهای مافین خالی کردم , و مثل دفعه قبل سرشون رو  پر نکردم تا جای پف کردن داشته باشه 
چیزی حدود ۲۳ تا ۲۵ مافین به شما میده 
روی مافینها رو با چاقویی که داخل روغن میزدم به صورت + شکل دادم و بعد روی اونها رو کنجد پاشیدم 
مافینها رو داخل فری که از قبل گرم شده بود به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه و با حرارت ۲۰۰ درجه گذاشتم 
نوش جان , گیلدا 







Dienstag, 24. Februar 2015

ماهی کولمه - Rotauge



اینکه بگم چند سالی هست این ماهی رو نخوردم دقیقا یادم نیست 
شاید ۱۷ سال یا شاید هم بیشتر .....
اصولا ماهی های شمال ماهی های پر خاری هستن ولی گوشتهای لذیذی دارن , و علت گرونیشون هم همین گوشت لذیزشون هست 
تو پستهای قدیمی براتون طریقه شور کردن ماهی رو گذاشته بودم , و در واقع از همون زمانها به دنبال ماهی مناسب این کار بودم 
چند باری ماهی شور گذاشتم و هر بار با یک ماهی جدید چون این ماهی که عکسش رو الان میبینید گیرم نمیومد 
یا بهتر بگم اصلا فکر نمیکردم که در آلمان وجود داشته باشه 
تا اینکه مدتی پیش تو یک گروه آشپزی دیدم ی خانوم محترمی که اهل شمال هم هستن و در حال حاضر هانوفر زندگی میکنن عکس این ماهی رو گذاشته بود 
چند باری به عکس و نوشهاای این خانوم خیره شدم که یقین حاصل کنم همه چیز رو درست میبینم و میخونم :)))
دیدم بلهههههههه اینها همون کولمه های شمالی هست 
تو شمال ایران به غیر از ماهی های که خیلیها میشناسن , مثل اوزونبرون یا ماهی سفید و کپور و غیره ..... ۲ تا ماهی کوچیک جسه هم هست که خیلی خیلی لذیزه یکی از اونها کولی هست که از این ماهی کوچیکتره و یکی هم کولمه , یعنی همینی که میبینید 
اصولا این ماهی ها به روشهای خاصی هم پاک میشه و بطور کامل , حسابی برشته میشه و در کنار خوراکهای غیر گوشتی مثل باقالی قاتوق یا ترش تره یا پامادور قاتوق ..... سرو میشه 
البته خیلیها شاید کنار غذاهای دیگه که گوشتی هم باشن استفاده کنن یا خیلیها به عنوان سبزی پلو با ماهی این ماهی ها رو سرخ میکنن 

خلاصه بعد از پرسجو از خانوم مهکامه نازنین , متوجه شدیم که نام این ماهی به آلمانی چی میشه 
آلمانی ها به این ماهی میگن Rotauge یا به زبان شمالی کولمه 
اقدام بعدی پرسجو و خرید این ماهی بود 
راستش در طول عمر خودم هیچوقت انقدر به دنبال یک ماهی نبودم , اون هم این ماهی :)))
چون تو آلمان انقدر ماهی های گرون قیمت و لذیذ گوشت وجود داره که اصلا این ماهی به حساب نمیاد 
و وقتی هم که سراغش رو میگرفتم همه با علامت سوالی که تو چهرشون بود , جواب منو میدادن :))
به هر حال بعد از پرسجو از ماهی فروشی محله و بعد از اون هم کلی ماهی فروشی های شهر بندریمون که به صورت کلی و جزئی میفروختن , یکی از اونها بهم قول آوردنش رو داد 
بنده هم که خیلی خیلی هول شده بودم ی دفه درخواست ۱۰ کیلو دادم :)))) 
خوب میدونید که از یک طرف ماهی شدیدا دوست دارم ,  یا بقول همسر جان ( پنگوین ) و از طرفی دیگه دستم به ماهیی میرسیدم که سالهای سال از وجودش محروم بودم  
کلا باید ی شمالی باشید یا به شمال سفر کرده باشید و این ماهی ها رو میل کرده باشید تا بدونید از پیدا کردن این ماهی چقدر خوشحال شدم :)))

مقداری از ماهی ها رو شور گذاشتم و باقی اونو هم تمیز کردم و فریز شدن 
تمیز کردن ماهی ها همونجور که گفتم رسم خاصی داره , اینکه اونها رو روی آتیش کمی بسوزونید و پوستش رو بطور کلی با پولک بکنید  و بعد هم حسابی سرخش کنید


البته باز هم به صورت سنتی باید ی قسمت از سرش هم جدا بشه که من اصولا ماهی ها رو اگه کوچیک باشه همراه با سر و دمشون میزارم 
حالا حساب کنید که ۱۰ کیلو ماهی رو به چه بدبختی تمیز کردم :)))
همینجا هم از خانوم مهکامه عزیز بار دیگه تشکر میکنم که با راهنمایهاشون منو به این ماهی رسوندن 
گیلدا 

Sonntag, 22. Februar 2015

سوپ سیبزمینی بنفش



سوپ سیبزمینی  یکی از اون سوپهای هست که من بینهایت دوست دارم 
در واقع یک سوپ ساده و کاملا مفید که با کمترین امکانات هم تهیه میشه 
قبلا براتون روش معمولی این سوپ رو گذاشته بودم که در واقع با سیبزمینی سفید معمولی تهیه میشه 
ی مدت پیش مقداری سیبزمینی بنفش خریدم , که مونده بودم باهاش چکار کنم 
بعد هم به خودم گفتم اول ببین چی میخواهی درست کنی و بعد به فکر خریدت باش ..... شاید یکی از دلایلی که خریدمش رنگ زیباش بود , چون من عاشق و دلباخته رنگ بنفش هستم :)))
خلاصه به این فکر افتادم که باهاشون سوپ تهیه کنم 
اینو هم بگم که رنگ این سوپ کاملا زیبا و بنفش بود , ولی از اونجایی که من همیشه این وقت سال با چراغ دنبال نور خورشید واسه عکسهام باید بگردم ..... به خوبی رنگش تو عکس دیده نمیشه :)
واسه این سوپ تقریبا مثل سوپ کرم سیبزمینی کار کردم 


سیبزمینی ها رو با پوست پختم و پوستشون رو جدا کردم 
مقداری پیاز قرمز رو تفت دادم و بهش کمی زنجبیل تازه اضافه کردم و بعد سیبزمینهای پخته شده رو اضافه کردم 
کمی آب مرغ که بدون زردچوبه بود اضافه کردم و کمی هم خامه 
نمک و فلفل هم که سر جای خودشون بود , و بعد حسابی همه رو پوره کردم 
واسه روی اون هم به جای سوپ قبلی که با میگوی ریز کار کرده بودم , ایندفه با چیبسهایی که از خود سیبزمینی بنفش تهیه کرده بودم استفاده کردم , که باید بگم چیپسش بینهایت لذیذ و خوشمزه بود ^_^

به این طریق سوپ لذیذ و خوشرنگ شما آماده هست که میل کنید ؛) 
نوش جان , گیلدا



Donnerstag, 19. Februar 2015

سمنو




بله ه ه ه اینو که اینجا میبینید خرامان خرامان نشسته , سمنو تشریف داره 
همونی که هر ساله زینت دهنده سفره های عیدمون هست و بی خبر از اینکه تنها راه ساده ای که بدستش بیارید ... همون خریدش از مغازه هاست 
تهیه سمنو کار سختی نیست و اون  چیزی که موجب میشه همه فکر کنن سخته و از تهیه اش شونه خالی میکنن , در واقع وقت زیادش در پخت و پز هست 
ولی ی قسمت راحت هم داره و اون هم شستن وسایل بعد از کار هست :))
که چون چرب نیست راحت و با ی آبپاشی شسته میشه 
البته اونهایی که آش های مختلف در حجم زیاد میپزن مثل اش شله قلمکار به خوبی میتونن از پی این کار هم بر بیان 
من تو این چند سالی که اینجا بودم واسه بار دوم سمنو پختم و هر ۲ بار رو با کمک مادر نازنینم که هزاران کیلومتر از من دوره و با کمک گفته هاش تونستم از پسش بر بیاد 


واسه تهیه سمنو با آرد و گندم احتیاج داریم , یعنی هر کس که از عسل  و شکر و امثال  این چیزها استفاده کرده , باید فراموش کنید که اون سمنو ..... سمنو باشه 
من به ازای ۱ کیلو گندم ۲ کیلو ارد  و ۴ لیتر آب استفاده کردم , که البته ارد به میزان ۲ و نیم کیلو هم میتونه برسه , چون به خشکی ارد بر میگرده 

و اما روند کار که اول از سبز کردن گندمها یا همون Weizen به زبان آلمانی شروع  میشه 
** زمانها و مدتها رو تقریبی میگم چون بر حسب مکان میتونه تغییر کنه 
من اونها رو مدت تقریبی ۳ روز تو آب ولرم مایل به سرد خیس کردم و هر روز اونها رو با آب تمیز و جدید شستشو میدادم , بدون اینکه چنگ بزنم 
بعد از این مدت گندمها تپل و مپل میشه و از اطراف خودشون سفیده های میزنه بیرون


بعد داخل یک پارچه کتان که بهتره سبک باشه خالی میکنیم * دقت کنید که انباشه نباشه و روی سینی مرتب پهن کنید و دستمال باید زیر و روی گندمها رو بپوشونه و همیشه پارچها خیس باشه و سینی هم آب نداشته باشه 

بعد از ۲ تا ۳ روز گندمها از خودشون ریشه میدن و دیگه میتونید تو ظرفهای مناسب که سبد باشه خالی کنید 
البته میتونه  تو سینی یا ظروف دیگه هم باشه ولی سبد بهترین گزینه هست 
و علت اینکه گاهی اوقات سمنو ها بعد از پخت , ترش میشن و یا بوی خوبی ندارن همین مرحله هست , چرا که ریشها تو آب گندیده میشه و باید خیلی دقت به خرج بدید 
و جالب اینکه زمانی که من گندمها رو خریدم و گفتم واسه چه کاری میخواهم , فروشنده سبدهای مخصوصی رو بهم نشون داد که  برای همین کار ساخته شده  و بهم ثابت شد که سبد بهترین ایده میتونه باشه 
روی کل سبد و حتی دیواره ها گندم رو پخش کنید , اینکار به راحتی انجام میشه چون ریشها مانع  از ریختن گندمها میشه و یقینا به آبکشهای زیادی احتیاج خواهید داشت :)
گندمها رو بعد از چیدن آبپاشی کنید و همون پارچه ها رو دوباره خیس کنید و روی گندمها رو بپوشونید 
گندمها باید در مکانی به دور از سرما و باد قرار بگیرن و احتیاج به نورو جای نسبتا گرم دارن 
ولی نباید در جای خیلی گرم هم باشن و هر روز چند بار اگه دیدید خشک شدن روشون آب بپاشید 
بعد از تقریبا ۳ روز گندمها جوانه میزنه و جوانه های اولیه طلایی رنگ یا سبز گمرنگ هستن که برای کار ما همین مرحله مناسب هست 
و نباید به سبز شدن برسه



و بعد از این مرحله چرخ کردن یا میکس کردن هست که من ۲ بار چرخ کردم 
از اینجاست که باید از همه نشاسته و آب گندمها استفاده کنید و مرحله مرحله ۴ لیتر آب رو اضافه میکنید و گندمها رو داخل آب خوب ششتشو میدید و بعد از صافی کردن با کمک یکپارچه , دوباره آب به تفاله ها اضافه میکنید .....  و اینکار رو انجام یدید تا دیگه ۴ لیتر آب تمام شه .... همینجا اگه از اون آب کمی بچشید میبینید که چقدر شیرینه :)
*آب تفاله ها رو در آخرین مرحله خوب بگیرد و بعد دور بریزید


حالا به آب گندمها ارد الک شده رو مرحله مرحله اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یقین حاصل کنید که گلوله گلوله نیست 
و دیگه روی حرارت بزارید اول کار باید هواستون خیلی باشه , چون ی خمیر رقیق دارید که هر ان ممکنه ته بگیره 
مرتب هم میزنید تا اینکه میبینید شکل موادتون تغییر میکنه و نشاسته گندم خودش رو میگیره ,  به همزدن ادامه بدید 
و بعد از این مرحله میبینید که دیگه موادتون خیلی رقیق شده و میتونید فاصله هم زدنتون رو کمی بیشتر کنید ولی کاملا حواستون باشه 
بعد از ساعتی دوباره مواد خودشون رو کم کم میگیرن و دوباره به هم زدن مدام نیاز داره ( خلاصه هی شل کن و سفت کن در میاره )


دیگه از این به بعد باید مرتب هم بزنید و لحظه ای ازش غافل نشید ... کم کم حجم سمنو کم میشه و رنگش هم تغییر میکنه 
چیزی حدود ۵ یا ۶ ساعت واسه من زمان برد , و در آخر کار داخلش بادام و گردو و فندوق اضافه کردم و بعد از چند هم زدن دیگه چند تا تیکه یخ انداختم توش و خوب هم زدم و زیر گاز رو خاموش کردم و به صورت دم کردن به پختش ادامه دادم


به این صورت که پارچه یا دستمال اشپزخانه را روی دیگ گذاشتم و دربش رو بستم تا دم بکشه 
بهتره که دم کنی از جنس پارچه باشه تا آب اضافه رو به خودش بگیره 
تا فردا به همین صورت گذاشتم و روز بعد که سرش رو بر میدارید میبینید که هم پررنگتر شده و هم غلیظتر 
بهتره که سری به ویکی پدیا بزنید تا از خواص خوب سمنو آگاه بشید و اینکه یک جوانه گندم چقدر در خودش میتونه انرژی داشته باشه 
و این بود سمنو پزون ما :))
راستی یادم رفت بگم مقداری که به شما میده بسیار زیاد و مناسبه ...  و من مقداری رو بین دوستان تقسیم کردم و باقیش هم تو فریزر هست و اگه کسی هم خواستین میفروشیم :)))))))))
قیمتش هم زیاده , هر چی باشه سمنو ایرانی داره از آلمان صادر میشه :))))
* اینو هم اضافه کنم که از دید خودم رنگ سمنوی من کافی بود , ولی اگه خواستید تیره تر شه باید در اواخر کار کم کم و به دفعات آب اضافه کنید و هی بزارید آبش با پخت تبخیر شه , در واقع با این کار مدت زمان پخت رو بیشتر میکنید تا به اونجا که به رنگ دلخواهتون برسه

نوش جونتون و پیشاپیش عیدتون همیشه سبز و مبارک 
گیلدا

من ۳ روزه که سردرد شدید دارم و امکان داره خیلی چیزها رو اشتباه و یا کم و کاست تایپ کرده باشم , ولی اصول اصلی رو قید کردم و دوباره در اولین فرصت اینجا رو روبراه میکنم 



این هم از اثرات کله سر خوری ( بقول شمالی ها )
:))









Montag, 16. Februar 2015

خوراک زبان



خوراک زبان دیگه کاملا شناخته شده و جا افتاده است ,و از اون دسته غذاهایی هست که یا ازش بدشون میاد یا خیلی دوست دارن :))
به غیر از ایران خودمون آلمانی ها هم از زبان گاو و همینجور خوک استفاده میکنن 
از دید اونها گوشت گوسفند جز گوشتهایی هست که خیلی بو داره ,, و واسه همین هم کم استفاده میشه و اگه هم گوشتش تو بازار  باشه , جزو گوشتهای گرون هست 
حالا چرا از دیدشون خوک با اون همه چربی بو نداره ؟؟؟ !!!!  دیگه باید میل شخصی باشه :)))
واسه همین هم اینجا امعا و احشا گوسفند نسبت به گاو و خوک اصلا پیدا نیست , جز مغازه های ترک
خب میریم سر خوراک خودمون که با زبان گاو تهیه شده 


خیلی از دوستان طرز طبخش رو ازم پرسیدن که گفتم تو این جلسه براتون بزارم 
اصولا گوشت گاو حتی زبانش جز گوشتهای دیر پز هست و به زمان طولانی احتیاج داره 
واسه همین ۲ تا گزینه هست یا زود پز یا شب تا صبح بار گذاشتن 
اما تو هر ۲ گزینه اول اضافات زبان رو میگیرد و خوب شستشو میدین 
و اونو داخل ظرف مورد نظرتون میزارید و تا روی زبانها آب میریزید 
من از چند عدد برگ بو , زردچوبه , پیاز , چند حبه سیر , فلفل و نمک و همینجور تخم گشنیز استفاده میکنم 
بعد از پخت میتونید پوسته دور زبان رو به راحتی جدا کنید و اونو به قطعات دلخواهتون برش بدید 
جداگانه سس دلخواهتون رو تهیه کنید و موقع سرو کردن میتونید مقداری هم برشهای زبان رو سرخ کنید و روی سس بزارید و میل کنید 
نوش جان , گیلدا 







Montag, 9. Februar 2015

پاستا به روش ایتالیایی



پاستا و نودل یکی از اون غذاهایی هست که نه تنها کودکان بلکه بزرگترها هم میپسندن 
و باید بگم که بیخود نیست که ایتالیایی ها هنرمندان طبخ این رشتهای خمیری خوشمزه هستن , چون انقدر تنوع تو پختش دارن که آدم گیج میشه کدومو انتخاب کنه 
پخت انواع پاستا و نودل و همینجور برنج , به قول بعضی از دوستان تو اینور آب کلی فرق داره :) 
زمان ما فقط ی مدل ماکارونی پخته میشد , از پاستا هم مثل امروزه خبری نبود 
و طبخ هم فقط از نوع  دم کردنی بود با یک  ته دیک خوشمزه از سیبزمینی که در آخر تحویل میگرفتی :))
اما اینجا انقدر به خودشون سختی نمیدن و گاهی اوقات آدم حس میکنه وقتی , وقت خیلی غنیمته و باید تند و تند ی چیزی بار بذاری , این پخت بهترین کمک و لذیذ ترین غذا برات میشه 



پختی که اینجا متداول هست به این صورت که پاستا یا ماکارونی دلخواهشون رو تو آب نمک میجشونن در حدی که له نشه و اگه به دندان هم بکشید پخته باشه یا به صورت زیبای سنتی به در و دیوار پرتش کنید ببینید میچسبه یا نه :))) که در اون صورت متوجه میشد که دیگه کافیه ( البته برای ماکارونی ) 
بعد از اون دیگه آبکشی و بقیه موارد هست که الان براتون شرح میدم 
اینکه شما دوست دارید مواد پاستا یا نودلتون رو با چی میل کنید ی امر شخصیه و ما واردش نمیشیم 
ولی تو این تصویر کاری که من کردم در واقع همون مواد ماکارونی با گوشت چرخی هست که همه موارد رو انجام دادم و فقط در آخر مقداری خامه اضافه کردم اونقدر که رقیق  باشه و بدونم که وقتی مواد پاستام رو بهش اضافه میکنم به خوبی و راحتی مخلوط میشه 
البته شما میتونید از کرم فرش در کنار خامه استفاده کنید که باز هم لذیذ تر میشه 
در آخر کار که حس کردم چند جوش خورد و جا افتاد ۱ مشت پنیر پیتزا یا کمی پنیر پارمزان هم اضافه میکنم 
البته این قسمتش حتمی نیست ولی واسه طعمش خیلی مأثر میتونه باشه 
در آخر پاستا یا ماکارونی آبکش شده رو داخل مواد اضافه میکنم و شعله رو بسیار کم میکنم و چند دور چرخش میدم و دیگه آماده هست واسه میل کردن 
البته از اونجای که اون ته دیک ایرانی خودمون همیشه منو قلقلک میده اینه که گاهی اوقات خودم رو به فراموشی میزنم تا کمی ته بگیره :))))
نوش جان , گیلدا 




Mittwoch, 4. Februar 2015

بیسکویتهای ستاره دریایی



بیسکویتهای ستاره دریایی من که تازه از تو دریا صیدشون کردم ^_^
خیلی دوسشون دارم :)
این بیسکویتها هم با همون خمیر ۱ تخم مرغی تهیه شده 

مراحل کار سری میباشد ؛)
ماشالله دیگه خودتون ی پا هنرمندن :D
گیلدا 




بیسکویت ۱ تخم مرغی




چند تا ایده تو نت دیدم و همینجور تو سرم بود که احتیاج به مقدار خمیر زیادی واسه تهیه بیسکویتهاش داشتم 
این بود که این رسپت رو پیدا کردم و تونستم همه ایده ها رو روش پیاده کنم
و از جمله این ستاره های دریایی که بخاطر ی عده که حسابی رو نرفم هستن , دستور تهیه اش رو نمیزارم :))))
اگر مثل من به حجم زیاد خمیر واسه بیسکویتهاتون احتیاج داشتید , این رسپت میتونه گزینه خوبی باشه 



در مورد این خمیر بگم که مثل خمیر بیسکویت پرتقالی خیلی نرم و لطیف هست ولی بعد از پخت کمی فرق داره , چون توش تخم مرغ داره 
میتونید هر اسانسی که دوست دارید تو این خمیر اضافه کنید 
و واسه اینکه بدونید چجوری با این خمیر نرم کنار بیایید و پهنش کنید , میتونید به این پست رجوع کنید 




مواد لازم :
کره نرم : ۲۳۰ گرم 
پودر شکر : ۱۲۵ گرم 
تخم مرغ ۱ عدد 
کمی نمک 
وانیل ۱ قاشق چایی خوری 
آرد ۴۰۰ گرم 

طرز تهیه :
کره و پودر شکر رو با هم خوب میزنید تا یکدست شه 
تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم 
نمک و ارد رو مرحله مرحله اضافه میکنیم 
همینجور که گفتم خمیر نرمی دارید , اگه به دستتون چسبید کمی دیگه ارد اضافه کنید که فقط به دستتون نچسبه 
حالا خمیر رو داخل فویل پیچیده و به مدت ۲ ساعت داخل یخچال میزاریم 


خمیر رو پهن کنید و واسه هر کاری که دوست دارید استفاده کنید
بیسکویتها رو با حرارت ۱۸۰ درجه و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه تو فر قرار بدین 
روی این بیسکویتها میتونید با خمیر رویال آیسینگ هم کار کنید 
نوش جان , گیلدا








Sonntag, 1. Februar 2015

کوکی پرتقالی - Shortbread Orange




مدتی پیش رز نازنین تو دستوراتش کوکی پرتقالی یا همون شرت برد پرتقالی رو گذاشته بود :)
از اونجایی که من تو شیرینی ها و انواع کیک از طعم و عطر پرتقال و سیب و دارچین خیلی خوشم میاد , این بود که تصمیم گرفتم حتما تهیه کنم 
این کوکی ها فوقالعاده لذیز بود ولی همونجور که قبلا هم به رزک عزیز گفتم فقط ۱ مشکل اساسی داشت که اون هم در مقدارش بود که  خیلی کم بود :)))
این کوکی ها مناسب با کار رویال آسینگ هم میتونه باشه 
از رز عزیز واسه این دستور خوشمزه تشکر میکنم 
دستور اصل رو با عکسهای بیشتر رو میتونید اینجا تماشا کنید و من هم چند تا نکته که واسه خودم به وجود اومد رو واسه شما عزیزان اضافه میکنم  



مواد لازم :
کره نرم ۱۱۵ گرم 
پودر قند ۵۰ گرم 
چند قاشق شکر روی بیسکوییت 
رنده ۲ عدد پوست پرتقال که من از ۱ قاشق و نیم استفاده کردم 
آرد ۱۷۵ گرم 
* از ۱ قاشق چای خوری وانیل هم استفاده کردم 

طرز تهیه :
کره و شکر رو با هم خوب میزنیم تا سفید و یک دست شه 
پوست پرتقال و وانیل رو اضافه کردم و ارد رو مرحله به مرحله اضافه میکنیم 
خمیر نسبتا شل و نرمی خواهید داشت , چون خمیر هنوز با این مقدار ارد به دستم میچسبید چند قاشق دیگه ارد اضافه کردم 
فقط در حدی که به دست نچسبه , ولی همچنان نرم و لطیف باشه 
چون پهن کردن اینگونه خمیرها ( شرت بردها ) کمی سخته , بهترین کار اینه که زیر رو ی آنها رو یک کاغذ روغنی یا سلیفون پهن کنید 
 مدل دیگه از این کوکیهای بدون تخم مرغ رو ..... و همینجور روش قالب زدن اونو میتونید اینجا ببینید 
خمیر رو بعد از پهن کردن زیاد نازک نکنید و اونها رو قالب بزنید یا با هر وسیله دیگه برش بدید 
روی سینی فر بزارید و روش رو شکر برزید 
بیسکوئیتها را در فری که قبلا گرم کردید با حرارت ۱۹۰ درجه و به مدت تقریبی ۱۵ تا ۲۰ دقیقا قرار بدید 
دقت کنید که رنگشون تغییر نکنه 
این کوکی ها بسیار لذیذ و خوشمزه بود و متاسفانه تا فرداش تمام شد :/
نوش جان , گیلدا