قیمه ریزه نخودچی - اصفهان




مدتی پیش تو پیجم مطرح کرده بودم که هر کی لطف کنه و از غذاهای محلی استانشون چند مورد رو ذکر کنه 
تو ایران پهناور با این پراکندگی اقلیمی , کلی غذاهای سنتی و جالب توجه وجود داره که خیلیهاشون حتی واسه خود همشهری های استانی , شناخته شده نیست 
حالا سعی دارم چند  تا از اونها رو تا اونجا که امکان داره تهیه کنم , البته تهیه خیلیهاشون بدون اینکه کوچکترین  اطلاعاتی ازشون داشته باشی  , همچین کار ساده ای نیست .......
یکی از اون خوراکهای جالب توجه , غذای سنتی اصفهانی با نام قیمه ریزه نخودچی هست 
مثل هر گزینه دیگه صلاح دیدم واسه تهیه این خوراک سنتی به وبلاگ اهل فنش برم , این بود که وبلاگ سبز ترش رو انتخاب کردم 
میتونید با کلیک کردن به اینجا اطلاعاتی رو در مورد این غذای سنتی  اصفهانی از خود لاله جون بشنوید ^_^
یکی از اجزای اصلی این کوفته ها , ارد نخودچی هست 
چه بسا قبلا واسه کمبود این ارد تو شهرمون , از تهیه اش صرفنظر کردم  , چون ارد نخودچی رو همیشه واسه ی سری از شیرنی های خاص نگهداری میکردم :) 
اما از اون موقع که تونستم  تو مغازه های بیوی آلمان پیدا کنم  , دیگه خیالم راحت شد و بهتر دیدم که دیگه دست بکار بشم 
مورد دیگه اینه که تو دستور لاله جون مقدار ارد نخودچی و گوشت نصف نصف بود , ولی من برای اینکه طعم نخودچی زیاد قالب نشه از مقدار کمتری استفاده کردم 


مواد لازم برای کوفته  :
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم 
ارد نخودچی ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم 
پیاز ۱ عدد 
نمک , فلفل , زردچوبه 
شنبلیله خشک ۲ قاشق مربا خوری 
مقدار کمی آب 

مواد لازم برای سس کوفته :
پیاز ۱ عدد 
رب گوجه ۲ قاشق 
گوجه رنده شده ۳ تا ۴ عدد ( که البته من ریز کردم )
شنبلیله خشک ۱ قاشق 
آبغوره , پودر غوره , یا خود غوره به میزان دلخواه ( انتخاب من غوره بود )
نمک , فلفل , زردچوبه 
* من به سلیقه خودم از برگ سیر هم استفاده کردم 
* اگه سبزی شنبلیله در دسترس نداشتید میتونید از نعناء خشک استفاده کنید 


طرز تهیه : 
ابتدا سس کوفته ها رو آماده میکنیم 
به این صورت که پیاز رو خرد کرده و تفت میدیم و رب گوجه و ادویه ها رو همراه با شنبلیله اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت دادن بهشون گوجه خرد شده رو اضافه کرده و بعد چند دور,  کمی آب و آبغوره اضافه میکنیم و میزاریم که کم کم جا افتاده  شه و به سراغ کوفته ها میریم 
گوشت چرخ کرده رو همراه با مواد دیگه داخل دستگاه میکس بریزید و حسابی مواد رو مخلوط کنید , دقت کنید که این قسمت از کار مهمه و اگه کم میکس شه حالت چسبندگی نداره و زمان پخت از هم وا میره 
اگه مواد گوشت و ارد نخودچی برابر باشه , احتیاج هست که در آخر کار کمی بهشون آب اضافه کنید تا از اون حالت خشکی در بیاد و انسجام بهتری پیدا کنه 
ولی اگه مثل من کمتر از ارد نخودچی استفاده میکنید شاید احتیاجی به آب نداشته باشید و اگر هم احتیاج بود , قاشق قاشق اضافه کنید 
حالا دستتون رو خیس کنید و از مواد گلوله هایی به اندازه گردو تهیه کنی دو خوب گرد کنید و داخل ظرفی آماده بزارید 
اگه سس شما جوش اومده حرارت رو کم کنید و یکی یکی کوفته ها رو داخل سس قرار بدید , بدون اینکه درب ظرف رو بزارید تو حرارت ملایم چیزی حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بهش وقت پختن بدید 
عطر این خوراک بخاطر شنبلیله تو خونه حسابی میپیچه و محشره ^_^
ما این غذا رو همراه با برنج میل کردیم , ولی اینجور که لاله جون گفتن شما میتونید سسش رو با نان تلیت کنید و نوش جان کنید
لاله جون مرسی :)
گیلدا






و این هم ارد نخودچی که میتونید از  Reformhaus یا از  Bioladen  تهیه کنید
البته قیمتش همچین ارزون نیست ولی واسه خیلی از احتیاجات مناسب حال هست
هر چند که من ارد نخودچی ایرانی رو هم , ارزون نمیخرم :)
فقط این ارد برای تهیه  شیرینی احتیاج به آسیاب دوباره و  یا الک ریز داره 

Kommentare

  1. سلام منم این غذا رو درست می کنم، خییلی خوشمزه مخصوصن با نون خشک که تلیلت کنی توش عالی می شه، بایید اون موقع یکم ابش بیش تر باشه،
    منم مشکله تهیه ارد نخود چی دارم، شما از مغازه های المانی خریدید،
    وای دوست دارم درست کنم ولی ارد ندارم
    ممنون که غذاهای سنتی را یاد می دید

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. دوست عزیز اگر المان زندگی میکنید ارد نخود خام رو از فروشندگان افغانی یا هندی و یا از اینترنت (آمازون) تهیه کنید و خودتون تو ماهیتابه بو بدین. تنها گزینه فعلا همینه که به صرفه ست. البته مغازه های افغانی ارد نخودچی صادراتی ایران رو دارند اما قیمتش بالاست. بهترین گزینه که خیلی به صرفه ست ارد نخود خام هست.

      Löschen
    2. احسنت به تمام هنرمندیهای شما. تمام دستورات آشپزیتون حرفه ای و تک و خاص هست. خسته نباشید میگم. یه سوال. شما پیجی در اینستاگرام قرار نمیدید؟چون کارهاتون واقعا بینظیره

      Löschen
    3. اتفاقا من هم اون آردها رو از مغازه آسیایی ها خریدم , ولی با توجه به اینکه تفت دادم , باز ی مزه خامی توش بود
      البته ی عده از دوستان متذکر شدن که همین آردها به صورت تفت داده هم هست

      Löschen
  2. ممنون از جوابتون، من ارد نخود دارم الن توی خونه ولی فکر نکنم اون جوری که بایید بشه .
    من سوعد زندگی میکنم، والا کلی مغازه عربی و یک دانه افغانی داریم یک بار دیدم اورده ولی نخریدم حالا هم که رفتم نداشت،
    درست می گید یکم توش بود و گرون،
    وای دلم ارد نخودچی می خواد که هم شیرینی باش درست کنم هم این غذا رو،
    ممننون از کمکتون

    AntwortenLöschen
  3. دوست عزیز , من همین الان اضافه کردم که از کجا میتونید این ارد رو تهیه کنید :)
    ممنونم از توجهتون عزیزم
    هر چند نام خودتون رو یادداشت نکردید :)

    AntwortenLöschen
  4. اي جانم گيلدا جون همين حالا اومدم يه سري به وبلاگت بزنم ديدم اومدي شهر ما
    نوش جونتون عزيزم اميدوارم كه خوشت اومده باشه، واقعا مي تونم بگم وبلاگت از همه نظر خصوصا از اين لحاظ كه ارشيو غذاهاي سنتي شهرهاي مختلف ايرانه عاليه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. در واقع مرسی از شما نازنین ^_^
      خانوم معلم خوب شده ؟؟
      البته به گردی و گوگولی مال شما نشده :)))

      Löschen
  5. والا اصل این غذا با نون خشک میل میشه، به به
    عاشقشم، یادم به نه نه ام می افته

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts