Mittwoch, 24. September 2014

خارج کردن استخوان ماهی قزل آلا


وقتی لوبیا پلو شیرازی رو تهیه کردم ,  دوست داشتم که با ماهی باشه این بود که تصمیمم رو ماهی قزل آلا بود 
که فکر کردم استخونهاش رو مثل اون چیزی که تو نت نشون داده در بیارم 
ماهی قزل آلا بسیار خوشخوراکه ولی همیشه استخوانهای ریزش همه رو از خودش دور میکنه 
من یک بار دیگه سعی کردم این روشی که از نت دیدم رو انجام بدم ولی همچین جالب نشد 
اینبار کمی هم از روشهای آلمانی  Fisch filetieren کمک گرفتم و در مجموع تونستم ی ماهی بدون استخوان و لذیذی  داشته باشم 
تا اونجا که امکان داشت از موارد عکس گرفتم تا اگه مایل بودید بتونید ازش استفاده کنید 
و چون دستم به کار با ماهی بود نتونستم با دوربین بزرگم انجام بدم و همه رو با موبایل گرفتم 

و اما روش کار :
ماهی که بهتره تازه باشه و قبلا هم اینجا تازه بودن ماهی ها ر و براتون توضیح دادم .... خوب بشورید 
برای اینکه هنگام کار از دستتون فرار نکنه زیرش یک تیکه روزنامه یا دستمال آشپزخانه بزارید 
باقی کار رو رو عکسها میگم که بهتر متوجه شید


اول از همه به یک چاقوی تیز و نوک باریک احتیاج دارید که به راحتی بتونید زیر استخوانهای دنده مانند فرو کنید و این کار رو از ستون مهره شروع کنید و به طرف بیرون به آرامی بکشونید ( ٢ عکس بالا )
و بعد از آزاد کردن هر ٢ طرف مجدد هر ٢ سمت رو با چاقو تا آخر قسمت دم از استخوان جدا کنید ( عکس پایین سمت راست )





 حالا ماهی رو برگردونید و از سمت بالا با انگشت های دستتون به ستون فقرات فشار بدید , اینکار رو تا آخر و به سمت دم ماهی انجام بدید 




دوباره ماهی رو برگردونید و میبینید که استخوانها به راحتی از گوشت جدا شده , اینجا به یک قیچی مخصوص احتیاج دارید که قسمت آخر دم رو از تنه جدا کنید ( عکس سمت چپ بالا )
بعد از جدا شدن دم از بدن استخوان رو به سمت بالا و سر ماهی بکشید ( عکس وسط  بالا )
اگه خوب به مهرها فشار آورده باشید تمامی استخوانها به راحتی جدا میشه ( عکس سمت راست بالا )
امکان داره که استخوانهای ریزی قسمت فیله جا مونده باشه که اگه با انگشت روش بکشید مشخص میشه , میتونید اونها رو با راحتی با موچین جدا کنید و بیرون بکشید ( عکس پایین )




اینجا دیگه ماهی شما کاملا بدون استخوان هست و به راحتی میتونید سرخش کنید و میل کنید :)
گیلدا 

Kommentare:

  1. چقدر کاربردی بود این پست ممنون گیلدا جون
    تو خونه ما همه به خاطر تیغ ماهی از خوردنش فرار میکنن
    به نظرت میشه همین روش رو برای ماهی سفید هم اجرا کرد؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی عزیزم
      متاسفانه نه , چون ماهی سفید لابلای گوشتش هم خار داره
      ینج هم ماهی های بزرگ مثل ماهی آزاد رو جور دیگه فیله میکنن , که متاسفانه اون هم به کار ماهی سفید نمیاد

      Löschen
  2. Cheghadr aliiiii mersi AZ in poste khubettt azizammmm

    AntwortenLöschen
  3. خیلی ممنون گیلدا جون از این پست بسیار کاربردی ، دست گلتون درد نکنه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت ارغوان جون , مرسی از توجهت :*

      Löschen
  4. چه عالی گیلدا جان ، البته اینجا ما معمولا میدیم خودشون تیغش رو درمیارن ، اما بسیار نکات خوبی رو گفتی ، ممنون

    AntwortenLöschen
  5. مرسی گلی , البته این روش واسه ماهی که به این صورت ظریف باشه مناسبه
    چون ماهی های جنوب ایران یا اونجا که شما هستید اصولا استخوانهای محکمی دارن

    AntwortenLöschen
  6. سلام گیلدای عزیزم. آفرین به شما و این آموزش های خوبتون.

    برات یک دنیا شادی و سلامتی ارزو می کنم عیدت مبارک

    آپم.

    AntwortenLöschen
  7. مرسی نگین نازنین , پاینده باشی عزیزم

    AntwortenLöschen
  8. سلام من یکی از خوانندگان همیشگی و البته خاموشتون هستم که از کارها و دستورات خوبتون همیشه استفاده میکنم دستتون درد نکنه برای همه زحماتی که می کشید شاد باشید

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی از لطفت دوست عزیز
      هم بابت وقتی که در مورد مطالب میزارید و هم واسه کامنتتون
      کاش نامتون رو یادداشت میکردید :)

      Löschen
  9. گیلدای عزیزم عید قدیر رو بهت تبریک می گم گلم. بهترین ها برای تو و عزیزانت

    AntwortenLöschen
  10. مرسی نگین جون بر شما هم مبارک باشه

    AntwortenLöschen