Mittwoch, 8. Januar 2014

مشهدی پادرازی



این شسیرینی ها رو که میبینید یکی دیگه از هدایای من واسه سال نوی مسیحی به دوستانم بود 
البته اینها رو همراه با برشتوکهای شکلاتی به دوستان دادم , و خیلی خیلی هم ازش استقبال کردند 
ایده این شیرینی ها بعد از دیدن تصویری که شهرزاد عزیز  تو صفحه گذاشته بود به سرم زد , و سریع دنبال دستورش گشتم 
و فکر کردم با  توجه به انواع آردهایی که توش استفاده میشه , یک طعم سنتی و خوب به وجود میاره 
اینو هم بگم که نام این شیرینی ها * مشهدی پادرازی * هست که من تعدادی رو پا دراز و تعدادی رو پا گرد درست کردم :)))
فقط به نظر من روش کمی  ترک خرد و نمیدونم چرا :(
و اما طرز تهیه و مراحل کار 

مواد لازم :
آرد برنج ١٢٥ گرم 
آرد گندم ١٢٥ گرم 
آرد نخودچی ١٥٠ گرم 
تخم مرغ ٢ عدد + ١ عدد برای روی شیرینی 
روغن خالص یا روغن شیرینی ٢٥٠ گرم 
پودر قند ١٥٠ گرم 
وانیل ٢ قاشق چای خوری 
پودر هل ٢ قاشق چای خوری 
کمی کنجد برای روی شیرینیها 
تمام مواد رو نیم ساعت جلوتر بیرون گذاشته تا به دمای اتاق برسه 

طرز تهیه :
پودر قند و روغن رو خوب زده تا سفید و یکدست شه 
تخم مرغها رو یکی یکی اضافه میکنیم همراه با هل و وانیل به هم زدن ادامه میدیم 
هر ٣ ارد رو با هم مخلوط کرده و بعد از الک کردن کم کم به مواد قبلی اضافه میکنیم 
امکان داره که کل آردها کم باشه ( این به دلیل نوع اردی هست که استفاده میکنید ) اگه دیدید به دستتون میچسبه مقداری ارد سفید یا ارد نخودچی یا مخلوطی از هر ٢ رو  کم کم اضافه کنید تا حدی که دیگه به دستتون نچسبه 
بهتره که مواد  رو دیگه با دست ورز بدید و فقط در حدی که مخلوط شه و از چسبندگی در بیاد 
خمیر رو داخل نایلون و در دمای آشپزخانه به مدت ١ روز استراحت بدید


البته  واسه ٣ تا ٤ ساعت هم میشه ولی من به گفته شهرزاد عزیز عمل کردم و ١ روز استراحت دادم 
روز بعد دوباره خمیر رو کمی ورز بدید تا از حالت خشکی در بیاد و روی نایلون به قطر نیم سانت پهن کنید 
بهتره که واسه وردنه کشیدن هم زیر و هم روی خمیر رو نایلون بزارید تا راحتتر بتونید قالب بزنید 
بعد از قالب زدن داخل سینی با کمی فاصله  بچینید و با چنگال روی شیرینها رو فشار بدید تا جاش بیوفته


١ عدد تخم مرغ دیگه رو جداگانه بزنید و روی شیرینی بمالید , و روی شیرینی ها رو کمی کنجد بپاشید 
شیرینی ها رو داخل فری که از قبل گرم کردید با حرارت ١٥٠ درجه تا زمانی که روی شیرینی طلایی شه قرار بدید 
این شیرینی ها مشابه به بیسکویت بودند که با چای بسیار لذت بخش بود :)
نوش جان , گیلدا 








Kommentare:

  1. گیلداجونم عالی درآوردی! دستت طلا خواهر جان! ... اتفاقا چند وقت پیشا یهو یاد این شیرینی افتادم و به خودم گفتم خوبه یه بار درستش کنم! الان که اینجا دیدم کلی دلم خواست! اگه خدا این تنبلیم رو شفا بده، حتما درستش می کنم! درضمن پاگرد هات رو هم خیلی دوست داشتم!!!!!!!!!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. شبو جونم از تنبلی نگو که بنده هم بیداد میکنم عزیز
      بیا بشین ور دل خودم , ٢ تایی اینو بخوریم :))))

      Löschen
  2. سلام گیلدا جان.من تاحالا از این شیرینها نخوردم اما باید خوشمزه باشه.با ترکیب 3 نوع آرد ,معجونیه برا خودش.وسوسه شدم درست کنم.این خوبه که نیاز به ورز نداره(برا تنبلایی مثل من عالیه).دی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی نیلوفر جون , واسه من هم ترکیب ٣ ارد خیلی جالب بود
      و بطور کلی من عشق هر چی هستم که توش ارد نخودچی باشه , این بود که تا دیدم ارد نخودچی داره بلافاصله دست بکار شدم :))

      Löschen
  3. به به ، عطر هلش منو بکشته مادرجان :)))
    من یه بار درست کردم اما با زنجبیل ، به قول تو خیلی شکننده میشه ، ترکیب سه تا آرد بود با هم ، اما خدائیش با چائی خیلی مزه میده ،
    بعد هم ، خوش به حال دوستات :))))))))))))))))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. من آخر با این زنجبیل تو شیرینی کار نکردم , از کی تا به حال تصمیم دارم ولی همش میگم نه ولش کن هل میریزم یا دارچین میریزم :))))
      به هر حال جات خالی بود که با طعم هل نوش جان کنی عزیزم

      Löschen
  4. !مشهدی پادرازی... تا بحال نشنیده بودم
    نمی دونی برا چی به این اسم معروفه؟

    :)))))))))))) .... اصفهانی پادرازی! فک کن؟


    AntwortenLöschen
  5. اره واسه من هم که بار اول شنیدم جالب بود لاله جون
    هر چی دوست دری بگو فدات شم , پا درازی تبریزی , پا درازی گیلانی , پادرازی آبادانی یا شیرازی یا .......
    :))))))))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. نه نه من خودم و با شهرای دیگه در نمی ندازم
      :))) از اصفهان خودمون مایه می ذارم

      Löschen
  6. چقدر گوگولینننننن به به با ارد نخودچی خیلی خوشمزهسسسسس میتونم تصورش کنم تا بحال نخوردم ولی حتما عالیه دستت درد نکنه گیلدا جاننننننن

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی عزیزم جون , اره خیلی لذیذ بود , و جای همه دوستان خالی که با چای میل کنیم

      Löschen
  7. سلام گیلدا جون .. میشه لطفا بگی من که اینور دنیا روغن شیرینی گیرم نمیاد چه جوری باید درست کنم؟؟ با روغن جامد عادی یا مارگارین میشه ؟
    ممنونم

    AntwortenLöschen
  8. سلام پریسا جون , عزیزم شما دقیقا کدوم نقطه دنیا هستی :)))) ؟؟؟ بگو تا شاید بتونم کمکی کنم
    متاسفانه تو شیرینی هایی که از روغن بدون آب یا همین روغن شیرینی نام برده میشه , نمیشه از کره یا مارگارین استفاده کنی , چون تو اونها آب داره و شیرینی رو خراب میکنه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. گیلدا جون من مونترال کانادا هستم :)
      میشه از Vegetable shortening
      استفاده کرد ؟؟
      من البته تا حالا نخریدم فقط اسمشو شنیدم
      ممنونم

      Löschen
    2. پریسا جون یکی از دوستانی که اونجا هستند گفتند که میتونید از high ratio shortening استفاده کنید
      امیدوارم که کمکتون کرده باشم

      Löschen
  9. سلام گیلدا جون اول از همه باید بگم وبلاگت بسیار عالیییییییی هست ..
    و اما مشکل من : من نمیدونم از کجا باید آرد نخودچی و روغن شیرینی پیدا کنم من آلمان زندگی میکنم ممنون میشم راهنماییم کنی ..

    AntwortenLöschen
  10. سلام گیلدا جون اول از همه باید بگم وبلاگت بسیار عالیییییییی هست ..
    و اما مشکل من : من نمیدونم از کجا باید آرد نخودچی و روغن شیرینی پیدا کنم من آلمان زندگی میکنم ممنون میشم راهنماییم کنی ..

    AntwortenLöschen
  11. سلام ساحل جان , عزیزم از لطف و نظرت
    عزیزم شما میتونید از Butterschmlz استفاده کنید که به تازگی فروشگاه لیدل آورده و قبلا هم الدی داشت و فروشگاهای بزرگ مثل real همیشه دارند
    عکس این روغن رو تو برشتوک نخودچی گذاشتم
    در مورد ارد نخودچی هم متاسفانه فقط فروشگاه ایرانی ها دارند و جای دیگه ندیدم

    AntwortenLöschen
  12. سلام گیلدا خانم. میشه لطف کنید بگید منظورتون از آرد گندم چیه. آرد سفید شیرینی پزی یا ارد معمولی گندم یا آرد سبوس دار؟ ممنون

    AntwortenLöschen
  13. سلام شیرین جان , منظورم همون ارد سفید معمولی واسه شیرینی پزی هست عزیزم

    AntwortenLöschen
  14. Ms. Gilda, Is the temperature used for this baking in F or C? WOuld you please clear this for me. And another question why put in in room temperature for a day? Thank you.

    AntwortenLöschen
  15. Ms. Gilda,
    Is the temperature used in F. or C. ?
    Why do you put the batter in room temperature for a day?

    AntwortenLöschen
  16. سلام دوست عزیز
    متاسفانه من انگلیسیم خوب نیست , ولی امیدوارم که شما جوابتون رو بتونید به فارسی بگیرید و درست متوجه شده باشم
    اصولا فارنهایت از بالای ٢٤٠ درجه شروع میشه و من کلا با سانتی گراد کار میکنم , چون به عنوان مثال در این شیرینی ١٥٠ درجه فارنهایت یعنی هیچ :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. و فکر کنم سوال کردید که تا چه مدتی میشه شیرینی ها رو بیرون از یخچال نگهداری کرد ؟؟
      که اگه درست متوجه شده باشم , باید بگم که مدت طولانی این کار امکان پذیر هست

      Löschen
    2. Thank you, Ms Gilda. It was delicious, but my "shirinies" were cracked on top. Why? Do you know how it can be prevented?
      And can I use regular sugar instead of powdered sugar?
      Thank you, Janus

      Löschen
    3. راستش شیرینی های من هم کمی ترک خرد
      خود من احتمال میدم که باید کمی حرارت بیشتر باشه تا زمان کمتری داخل فر بمونه
      اما یکی از دوستان میگفت که اگه ٢ بار روش تخم مرغ رو بمالیم , مشکلی پیش نمیاد
      باید ١ بار دیگه تهیه کنم تا ببینم مشکل کجاست

      و در مورد سوال دوم باید بگم که مهم اینه که شما از پودر قند یا شکر استفاده کنید , یعنی نباید به صورت دانه دانه باشه
      البته این تو بعضی از شیرینی ها ذکر شده
      چون زمانی که شیرینی پخت میشه اون دانه های شکر حجم پیدا میکنند و همین مشکل ترک خوردن پیش میاد
      هر چند که خود من در این شیرینی از پودر شکر استفاده کردم , ولی باز ترک خرد
      مرسی از توجهتون

      Löschen
  17. Sepasgozaram. I'll try again and let you know how it goes.
    I think 20 minutes in 300 centigrade is enough. But I have to double check.

    Janus

    AntwortenLöschen
  18. خواهش میکنم , اگر به نتیجه مطلوب رسیدید , خوشحال میشم که منو هم در جریان بزارید

    AntwortenLöschen
  19. گیلدا جان سلام عزیزم
    من همیشه از مطالب خیلی خوب و مفیدی که اینجا میگذاری استفاده میکنم . البته تا حالا برات چیزی ننوشتم و این بار اول هست .
    وااااااای که این پادرازیه خیلی هوس انگیزه . مخصوصا برای الان که سرما و تاریکی تو نروژ غوغا میکنه .
    جون میده که بشه همدم شبهای طولانی کنار فنجان چای .
    من البته قبلا پادرازی قزوین شنیده و خورده بودم که اون هم بی نظیره .
    حدس میزنم باید این دوتا شبیه هم باشن.
    حالا یه سوال : من اینجا تونستم روغن حیوانی یا همون به اصطلاح روغن حیوونی خودمون رو گیر بیارم که خیلی عطر و بو داره . با اون هم میشه این شیرینی رو به نظرت درست کرد ؟

    بهنوش

    AntwortenLöschen
  20. گیلدا جان سلام عزیزم
    من همیشه از مطالب خیلی خوب و مفیدی که اینجا میگذاری استفاده میکنم . البته تا حالا برات چیزی ننوشتم و این بار اول هست .
    وااااااای که این پادرازیه خیلی هوس انگیزه . مخصوصا برای الان که سرما و تاریکی تو نروژ غوغا میکنه .
    جون میده که بشه همدم شبهای طولانی کنار فنجان چای .
    من البته قبلا پادرازی قزوین شنیده و خورده بودم که اون هم بی نظیره .
    حدس میزنم باید این دوتا شبیه هم باشن.
    حالا یه سوال : من اینجا تونستم روغن حیوانی یا همون به اصطلاح روغن حیوونی خودمون رو گیر بیارم که خیلی عطر و بو داره . با اون هم میشه این شیرینی رو به نظرت درست کرد ؟

    بهنوش

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام بهنوش جان , خوشحالم که خواننده های خاموش من هم گاهی واسم پیغام میزارن :)
      عزیزم من خودم هم موندم که این پا درازی ها مال مشهد هست یا قزوین
      چون بعضی از دوستان با نان چای اشتباه گرفتن , که کلا رسپت اون با این فرق داره
      به هر حال هر چی بود لذیذ بود :))
      بله عزیزم , در مورد روغنهای خالص باید فقط دقت کنید که آب نداشته باشه
      وگرنه عطر و طعم مشکل خاصی نیست :)

      Löschen
  21. وای خیلی خوشمزه است .مرسی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت برم مصی جون , جات خالی عزیزم :****

      Löschen
  22. سلام گیلدا جون ,من هم المان زندگی میکنم, و تازه با سابت شما اشنا شدم .با اجازتون میخوام از این به بعد از تجربیات شما استفاده کنم,سایت شما عالی هست . خسته نباشین لیلا

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام لیلا جان , به خانه من خوش اومدید :)
      امیدوارم که دستورات به کارتون بیاد

      Löschen
  23. سلام گیلداجون
    ممنون از دستورهای عاالیتون
    برای برطرف کردن مشکل ترک خوردن و پوسته پوسته شدن باید داخل زرده برای رومال شیرینی مقدار کمی نمک اندازه مقداری که بین دو انگشت نمک قرار میگیره بریزیم تا این مشکل حل بشه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دوست عزیز , کاش نامتون رو یادداشت کرده بودید :)
      ممنونم از کمکتون , حتما این کار رو میکنم , چون از این شیرینی هم خیلی خوشم اومد و باز درست میکنم :)

      Löschen
  24. سلام گیلدا جون من میخوام اینو برای عید درست کنم به نظر عالی میاد فقط به آرد برنج دسترسی ندارم میتونم از آرد نخودچی یا گندم به جاش استفاده کنم؟ روغن شیرینی هم نمیدونم چیه؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام مریم جان , ی دنیا ازت معذرت میخواهم که نتونستم به موقع جوابگو باشم
      کلی برنامه این مابین پیش اومد که وقت جوابگوی نبو دو کلی کامنت انباشته شد :/
      عزیزم روغن مخصوص شیرینی یا روغن خالص همون کره بدون آب هست یا به عبارتی روغن خانوم که همه به این نام میشناسند
      این شیرینی لذتش به همون آردهای متفاوتش هست , ولی اگه دیدید در دسترس ندارید از آردهای دیگه به همون میزان اضافه کنید

      Löschen