یخنی کشمیری , Kashmiri Yakhni - هندی


و اما چیزی که امروز میخواهم براتون بزارم , یک غذای هندی با نام یخنی کشمیری هست ,  که در واقع این خوراک قدمت تاریخی داره و هر کشور با رسم و رسومات خودش تهیه میکنه

بهترین گزینه  اینه که گوشه ای از ترجمه ویکی پدیا رو , در مورد این غذای سنتی براتون  بزارم  

یخنی نام طیف گسترده‌ای از غذاهایی است که در محدوده جغرافیایی بالکان تا جنوب آسیا شامل ایران و افغانستان پخته می‌شوند. مانند شوربای یخنی، یخنی عدس کلم، یخنی نخود، یخنی لوبیا.

آب یخنی اصطلاحی در آشپزی است و به آبی گفته می‌شود که موادی مانند گوشت، قلم، مرغ، بوقلمون، ماهی و میگو را به همراه برخی تره‌بار در آن می‌جوشانند و پس از صاف کردن به مایهٔ سوپ، سس، خورش، و آب‌گوشت اضافه می‌کنند. آب یخنی را به نام ماده‌ای می‌نامند که در آن جوشانده و مغزپخت یا نیم‌پز کرده‌اند؛ مانند، آب مرغ و آب قلم. آشپزها نگهداری انواع آب یخنی را در آشپزخانه برای مایه‌دار کردن انواع غذاها توصیه می‌کنند


یخنی کشمیری , مثل خیلی از غذاهای هندی دیگه با گوشت گوسفند یا مرغ تهیه میشه , و حتی در گزینه های دیگه هم دیده شده با ماهی بوده 

و اما یخنی امروز ما به چه موادی احتیاج داره 

گوشت نصف مرغ 

سیر ۳ حبه 

پیاز ۱ عدد 

برگ بو ۱ بند انگشت 

چوب دارچین ۱ بند انگشت 

زنجبیل له شده ۱ قاشق چ 

زردچوبه ۱ قاشق چ 

تمامی مواد بالا رو با کمی نمک میزاریم تا همراه مرغ بپزه 

بعد از اینکه مرغ پخت( البته چیزی حدود ۱۵ دقیقه جلوتر بردارید )از آبش بیرون میاریم و آب مرغ رو از صافی رد میکنیم 


جداگانه درون ظرف گود دیگه ای روغن گی یا روغن محلی رو کمی داغ کرده و ۱ قاشق زیره کوبیده شده رو به روغن اضافه میکنیم , کمی که تفت خورد , حدود ۱ لیوان ماست رو که قبلا کمی زده شده رو به روغن و زیره اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا نبره و جوش بیاد , و بعد بهش تکه های مرغ رو همراه با فلفل و مقداری از آب گوشت اضافه میکنیم 

غلظت این مرحله بستگی به خودتون داره که چه مقدار آب گوشت رو بهش اضافه میکنید 

باز هم نمک غذا رو امتحان کنید , در ۵ دقیقه آخر حدودا ۲ قاشق چ بهش نعناء خشک اضافه کنید 

این غذا واقع طعمی متفاوت اما خوشمزه داره , و میتونید هم در کنار برنج و هم همراه با نان سرو کنید و میل کنید 

نوش جان , گیلدا 


 

Kommentare

Beliebte Posts