یخنی کشمیری , Kashmiri Yakhni - هندی
و اما چیزی که امروز میخواهم براتون بزارم , یک غذای هندی با نام یخنی کشمیری هست , که در واقع این خوراک قدمت تاریخی داره و هر کشور با رسم و رسومات خودش تهیه میکنه
بهترین گزینه اینه که گوشه ای از ترجمه ویکی پدیا رو , در مورد این غذای سنتی براتون بزارم
یخنی نام طیف گستردهای از غذاهایی است که در محدوده جغرافیایی بالکان تا جنوب آسیا شامل ایران و افغانستان پخته میشوند. مانند شوربای یخنی، یخنی عدس کلم، یخنی نخود، یخنی لوبیا.
آب یخنی اصطلاحی در آشپزی است و به آبی گفته میشود که موادی مانند گوشت، قلم، مرغ، بوقلمون، ماهی و میگو را به همراه برخی ترهبار در آن میجوشانند و پس از صاف کردن به مایهٔ سوپ، سس، خورش، و آبگوشت اضافه میکنند. آب یخنی را به نام مادهای مینامند که در آن جوشانده و مغزپخت یا نیمپز کردهاند؛ مانند، آب مرغ و آب قلم. آشپزها نگهداری انواع آب یخنی را در آشپزخانه برای مایهدار کردن انواع غذاها توصیه میکنند
یخنی کشمیری , مثل خیلی از غذاهای هندی دیگه با گوشت گوسفند یا مرغ تهیه میشه , و حتی در گزینه های دیگه هم دیده شده با ماهی بوده
و اما یخنی امروز ما به چه موادی احتیاج داره
گوشت نصف مرغ
سیر ۳ حبه
پیاز ۱ عدد
برگ بو ۱ بند انگشت
چوب دارچین ۱ بند انگشت
زنجبیل له شده ۱ قاشق چ
زردچوبه ۱ قاشق چ
تمامی مواد بالا رو با کمی نمک میزاریم تا همراه مرغ بپزه
بعد از اینکه مرغ پخت( البته چیزی حدود ۱۵ دقیقه جلوتر بردارید )از آبش بیرون میاریم و آب مرغ رو از صافی رد میکنیم
جداگانه درون ظرف گود دیگه ای روغن گی یا روغن محلی رو کمی داغ کرده و ۱ قاشق زیره کوبیده شده رو به روغن اضافه میکنیم , کمی که تفت خورد , حدود ۱ لیوان ماست رو که قبلا کمی زده شده رو به روغن و زیره اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا نبره و جوش بیاد , و بعد بهش تکه های مرغ رو همراه با فلفل و مقداری از آب گوشت اضافه میکنیم
غلظت این مرحله بستگی به خودتون داره که چه مقدار آب گوشت رو بهش اضافه میکنید
باز هم نمک غذا رو امتحان کنید , در ۵ دقیقه آخر حدودا ۲ قاشق چ بهش نعناء خشک اضافه کنید
این غذا واقع طعمی متفاوت اما خوشمزه داره , و میتونید هم در کنار برنج و هم همراه با نان سرو کنید و میل کنید
نوش جان , گیلدا
Kommentare
Kommentar veröffentlichen