شیرینی دانمارکی



شیرینی  دانمارکی از اون دسته شیرینی هایی بود که من همیشه معتقد بودم باید با کلی خامه که لابلای برگهای شیرینی هست , تهیه بشه . و هر مورد دیگه که با خمیر مایع  تهیه میشد برام جالب توجه نبود 

تا اینکه به دستور آقای امید کوهی در انستاگرام برخوردم , و تصمیم به تهیه اش گرفتم 

باید بگم که دستور ایشون موجب شد که نظرم به شیرینی دانمارکی با خمیر مایه کاملا تغییر پیدا کنه

میدونید که شیرینی دانمارکی , بخاطر فلونگ داخلش و پیچیدنش یکی از اون شیرینی های پر وقت هست , ولی فکر کنم که ارزشش   رو داشته باشه جوری که تا به حال خودم ۳ بار تهیه کردم 


مواد لازم برای خمیر شیرینی 

تخم مرغ ۲ عدد 

شکر ۶۰ گرم 

روغن مایع ۶۰ گرم 

ارد ۴۰۰ گرم 

شیر یا آب ۶۰ میل 

روغن مارگرین یا کره ۱۷۰ گرم 

خمیر مایع ۱ ق غ 

نمک  کمی , و وانیل ۱ ق غ


مواد لازم برای کرم دانمارکی 

شیر ۵۰۰ میل 

شکر ۱۲۰ گرم 

ارد ۱۲۰ گرم 

خکه قند ۱۲۰ گرم 

کره ۱۰ گرم 

وانیل و هل , به میزان لازم 

شیر و شکر رو میزاریم تا جوش بیاد و بعد کره رو اضافه میکنیم 

ارد و خاکه  قند رو که با هم مخلوط کرده بودیم الک میکنم و همراه باقی مواد به شیر و شکر اضافه میکنیم 

بعد از اینکه خوب قوام اومد , روش رو با سلفون میپوشونیید و میزارید تا خنک شه 


حالا میریم سراغ خود خمیر 

خمیر مایع رو با مقداری شکر و با  آب یا شیر ولرم مخلوط , کنید و کمی روش آرد بپاشید , و بزارید تا به عمل بیاد 

تخم مرغها , شکر , روغن مایع رو خوب مخلوط میکنیم و بهشون  نمک و وانیل رو اضافه کرده 

ارد و خمیر مایع به عمل اومده رو به مواد بالایی اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم 

و در خاتمه کره تیکه تیکه شده رو مرحله مرحله به مواد اضافه کرده و به ورز دادن ادامه میدیم تا خمیر صاف و یکدستی به وجود بیاد 

فقط ۵ دقیقه به خمیر استراحت میدیم و بعد روی سطح کار کمی ارد پاشیده و خمیر رو پهن میکنیم , به صورت درازا و به پهنای ۶ تا ۷ سانت . یعنی به درازا و یا بلندی یک خطکش ۴۰ سانتی 

اگه اطراف خمیر صاف و یکدست نبود , میتونید ببرید 

حدودا ۴ بار میتونید این کار رو انجام بدید


حالا مواد کرم  دانمارکی رو که توی یک قیف خالی کردید وسط خمیر خالی کنید , ضخامت مواد باید چیزی حدود شصت انگشتتون باشه , حالا کمی بیشتر یا کمتر , جوری که راحت بتونید ۲ طرف خمیر رو به سمت بالا بیارید و جمع کنید , یعنی کل خمیر مثل لوله ای میشه که داخلش کرم شیرینی شما قرار داره , دقت کنید که مواد خمیری , کم هم نباشه , که خوشمزگی شیرینی شما به همون خمیر وسطش هست  

با انگشت خوب دو طرف خمیر رو سفت کنید , و خمیر رو برگردونید , طوری که درز شیرینی به طرف پایین باشه , و خمیر بعدی رو به همین ترتیب دوباره تهه کنید 

خمیر ها رو بعد از مراحل بالا , کنار یکدیگه قرار بدید , و با چاقویی تیز به اندازه دلخواه ببرید 

داخل سینی فر کنار هم قرار بدید . نباید از هم فاصله داشته باشن و دوباره ۵ دقیقه استراحت بدید 

 بعد از اون روشون رو با رومال تخم مرغ و روغن مایع  و زعفران و کمی وانیل , آغشته کنید , درون فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کردید و به مدتی که روشون خوشرنگ بشه , قرار بدید 

میتونید روی دانمارکی ها کنجد بپاشید یا بعد از ,پختشون  پودر قند بپاشید 

دانمارکی های شما هزار و آماده است تا میل کنید , و لذت ببرید 

نوش , جان گیلدا 

 



 

Kommentare

Beliebte Posts