کلمپه نخودچی
قبلا هم عکسهایی از شیرینی سنتی کلمپه رو براتون اینجا گذاشته بودم
میدونید که این شیرینی بجز ترکیب بسیار خوب و مقوی و سالمش , هنر دست و صبوری و دقت هم توش نقش داره
تو سری قبل براتون به دلایلی که ذکر کردم , دستورش رو قید نکردم
ولی این کلمپه ها که در واقع کلمپه نخودچی هست رو , براتون قید میکنم , چون دستورش از کارهای خوب خانوم مهدیه هست
مواد لازم
ارد معمولی ۲۰۰ گرم
ارد نخودچی ۲۰۰ گرم
ماست ۱۲۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
روغن جامد ۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
پودر قند ۲ قاشق غ
طرز تهیه
روغن , کره , ماست , تخم مرغ و پودر قند رو با هم خوب مخلوط کنید
آردها رو ۲ بار الک کنی د, و کم کم به مواد قبلی اضافه کنی دو با نوک انگشت مخلوط کنید
دقت کنید که ورز ندید , و در حد مخلوط شدن و منسجم شدن خمیر این کار رو انجم بدید
حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت بدید
مواد داخل خمیر
خرما ۲۵۰ گرم
گردو میکس شده ۵۰ گرم
دارچین ؛ جوز هندی , به مقداری که مایل هستید * دقت کنید که جوز هندی به مقدار زیاد استفاده نکنید
روغن مایع ۲ قاشق غ
تمامی مواد رو با هم خوب میکس کنید , دقت کنید که مثل خمیر بشه
و از اونها گلوله هایی تهیه کنید و کنار بزارید
از خمیر گلوله هایی جدا کنید , کمی پهن کنید و وسط خمیر ی گلوله خرمایی جا بدید و خوب خمیر رو به روی هم بیارید , کمی با دست صاف کنید و با مهر آغشته به ارد روش رو نقش بدید
و با دست دور تا دور خمیر رو بپیچید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه و به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه قرار بدید
دقت کنید که رنگ کلمپه ها نباید تغییر کنه
و اگه موقع پیچیدن کلمپه هاتون ترک خورد , بهش ۲ قاشق شیر اضافه کنید
البته ی مقدار ترک خوردن بخاطر ارد نخودچی کاملا نرمال هست , ولی خوب اگه برای اولین بارتون باشه , شاید کمی به مشکل بر بخورد
بعد از پخت بزارید خنک بشین و بعد از سینی جدا کنید
نوش جان , گیلدا
Kommentare
Kommentar veröffentlichen