کلمپه نخودچی


قبلا هم عکسهایی از شیرینی سنتی کلمپه رو براتون اینجا گذاشته بودم 

میدونید که این شیرینی بجز ترکیب بسیار خوب و مقوی و سالمش , هنر دست و صبوری و دقت هم توش نقش داره 

تو سری قبل براتون به دلایلی که ذکر کردم , دستورش رو قید نکردم 

ولی این کلمپه ها که در واقع کلمپه نخودچی هست رو , براتون قید میکنم , چون دستورش از کارهای خوب خانوم مهدیه هست 


مواد لازم 

ارد معمولی ۲۰۰ گرم 

ارد نخودچی ۲۰۰ گرم 

ماست ۱۲۰ گرم 

کره ۱۰۰ گرم 

روغن جامد ۵۰ گرم 

تخم مرغ ۱ عدد 

پودر قند ۲ قاشق غ 


طرز تهیه 

روغن , کره , ماست , تخم مرغ و پودر قند رو با هم خوب مخلوط کنید 

آردها رو ۲ بار الک کنی د, و کم کم به مواد قبلی اضافه کنی دو با نوک انگشت مخلوط کنید 

دقت کنید که ورز ندید , و در حد مخلوط شدن و منسجم شدن خمیر این کار رو انجم بدید 

حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت بدید 


مواد داخل خمیر 

خرما ۲۵۰ گرم 

گردو میکس شده ۵۰ گرم 

دارچین ؛ جوز هندی , به مقداری که مایل هستید * دقت کنید که جوز هندی به مقدار زیاد استفاده نکنید 

روغن مایع ۲ قاشق غ 

تمامی مواد رو با هم خوب میکس کنید , دقت کنید که مثل خمیر بشه 

و از اونها گلوله هایی تهیه کنید و کنار بزارید 


از خمیر گلوله هایی جدا کنید , کمی پهن کنید و وسط خمیر ی گلوله خرمایی جا بدید و خوب خمیر رو به روی هم بیارید , کمی با دست صاف کنید و با مهر آغشته به ارد روش رو نقش بدید 

و با دست دور تا دور خمیر رو بپیچید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه و به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه قرار بدید 

دقت کنید که رنگ کلمپه ها نباید تغییر کنه 

و اگه موقع پیچیدن کلمپه هاتون ترک خورد , بهش ۲ قاشق شیر اضافه کنید 

البته ی مقدار ترک خوردن بخاطر ارد نخودچی کاملا نرمال هست , ولی خوب اگه برای اولین بارتون باشه , شاید کمی به مشکل بر بخورد 

بعد از پخت بزارید خنک بشین و بعد از سینی جدا کنید 

نوش جان , گیلدا 


 

Kommentare

Beliebte Posts