Dienstag, 15. März 2016

منصاف , Mansaf - اردنی



همینجور که میبینید کم پیش میاد که بگم ی غذا رو حتما تهیه کنید .......... 
خیلیها رو میبینم که انقدر از غذای تهیه شده  تعریف و تمجید میکنن که آدم با همون نوشته ها وسوسه میشه که هر جور شده تهیه کنه , حتی اگه مواد ترکیبیشو دوست نداشته باشه 
ولی همیشه نظرم این بوده  که : اولا شاید از دید دیگران خوشمزه نباشه و یا شاید هم خود تعریفی باشه 
ولی اینبار میخواهم بگم که اگه این پلو رو تهیه نکنید , نصف مزه های دنیا رو نچشیدیید :))
مدتی پیش تو پپیجم طرز تهیه مندی پلو که یکی از انواع پلوهای  یمنی هست رو گذاشته بودم , و یکی از کاربران عزیز که متاسفانه اسمش رو به خاطر ندارم , زیر همون پست کامنتی در مورد یک جور غذای سنتی یا بهتر بگم پلوی اردنی با نام  Mansaf نوشته بود 
کلی سرش رو درد آوردم تا دستورش رو ازش گرفتم :)) البته فقط گفته ها کافی نبود و به یوتوپ و نت هم رجوع کردم 
و امروز بعد از تهیه اش به این نتیجه رسیدم که از این به بعد حتی واسه مهمانهای محترمم ,تهیه اش کنم 
قبل از ذکر مواد و همینجور طرز تهیه اش , کمی در موردش توضیح میدم ........
این پلو با کشک تهیه میشه , و اگه در دسترس نداشتید میتونید از ماست رقیق یا همون دوغ هم استفاده کنید 
* پخت غذا , یعنی هم گوشت و هم برنج تو آب کشک انجام میشه , و همین موجب میشه که طعم بسیار خوبی به گوشت و برنج برسه , پس اگه کشک یا دوغی  که استفاده میکنید پر چرب باشه و همینجور  از شیر بز باشه , خیلی خیلی بهتره 
* مثل هر غذای دیگه عربی این غذا هم از ادویه های فراوانی برخوردار هست 
* تو این غذا هم میتونید از گوشت گوسفند استفاده کنید و هم از گوشت مرغ 
* اصولا تو کشور اردن از تیکه های درشت گوشت گوسفند استفاده میشه و حتی کله گوسفند هم داخلش واسه تزئین میزارن تا بپزه , چیزی مثل کله پاچه خودمون :)
و حالا میریم سر مواد و طرز تهیه 


مواد لازم برای ۲ نفر 
گوشت مرغ به میزان لازم ( من از ۴ تیکه ران مرغ استفاده کردم )
برنج بسماتی ۲ پیمانه 
پیاز ۱ عدد 
کشک رقیق شده ۱ لیوان , یا دوغ پر چرب ۱ لیوان 
فلفل , ادویه گرام ماسالا , زردچوبه , ۳ عدد هل سبز , ۱ بند انگشت چوب دارچین , ۱ عدد برگ بو 
* نمک در صورت احتیاج 
مقداری کره 
دانه کاج یا خلال بادام سرخ شده به میزان دلخواه برای تزیین 
جعفری خرد شده ۲ قاشق برای تزئین 


طرز تهیه :
ابتدا داخل دیگ مورد نظرتون , ۲ قاشق روغن مایع رو به همراه کره اضافه کنید 
ادویه های دانه ای یا تیکه ای رو اضافه کنید و تفت بدید تا عطرش بلند شه 
گوشتها رو اضافه کنید و با حرارت متوسط همه طرفش رو سرخ کنید 
حالا ادویه های دانه ای رو برداشته , و ادویه های پودری دیگه رو همراه با پیاز خرد شده اضافه کنید
کمی دیگه بهش حرارت بدید و بعد به اندازه نصف لیوان آب اضافه کنید و بزارید که گوشتها نیم پز شه 
و بعد کشک رقیق شده رو اضافه کنید و بزارید باقی پخت انجام بشه 
وقتی گوشتها پخت اونها رو خارج کنید و برنج از قبل شسته شده رو اضافه کنید و حرارت رو کم کنید و بزارید برنج دم بکشه 
اگه آب کم بود بهش کمی اضافه کنید و اگه احتیاج به نمک هم داشت اضافه کنید 
در اواخر پخت گوشتها رو روی برنج قرار بدید 
اگه تونستید  و دوست داشتید  از روش مندی پلو واسه دودی کردنش استفاده کنید که دیگه خیلی عالی میشه   
بعد برنجتون رو با گوشتها سرو کنید و روی اونها رو بادام سرخ شده در روغن و جعفری خرد شده بریزید 
اگه مایل به استفاده از گوشت گوسفند هم بودید باید همین مراحل رو انجام بدید 
تو فیلمی که دیده بودم , از اول گوشتها رو با آب کشک پخته بود و اصلا از آب استفاده نکرده بود 
ولی من به این صورت پختم و امیدوارم که حتما امتحان  کنید و لذتش رو ببرید ^_^
نوش جان  , گیلدا







Kommentare:

  1. به به گیلدا جون.چه قدر زیبا شده.مثل بقیه ی کارهات.نوش جان خودت و عزیزانت

    AntwortenLöschen