منصاف , Mansaf - اردنی
همینجور که میبینید کم پیش میاد که بگم ی غذا رو حتما تهیه کنید ..........
خیلیها رو میبینم که انقدر از غذای تهیه شده تعریف و تمجید میکنن که آدم با همون نوشته ها وسوسه میشه که هر جور شده تهیه کنه , حتی اگه مواد ترکیبیشو دوست نداشته باشه
ولی همیشه نظرم این بوده که : اولا شاید از دید دیگران خوشمزه نباشه و یا شاید هم خود تعریفی باشه
ولی اینبار میخواهم بگم که اگه این پلو رو تهیه نکنید , نصف مزه های دنیا رو نچشیدیید :))
مدتی پیش تو پپیجم طرز تهیه مندی پلو که یکی از انواع پلوهای یمنی هست رو گذاشته بودم , و یکی از کاربران عزیز که متاسفانه اسمش رو به خاطر ندارم , زیر همون پست کامنتی در مورد یک جور غذای سنتی یا بهتر بگم پلوی اردنی با نام Mansaf نوشته بود
کلی سرش رو درد آوردم تا دستورش رو ازش گرفتم :)) البته فقط گفته ها کافی نبود و به یوتوپ و نت هم رجوع کردم
و امروز بعد از تهیه اش به این نتیجه رسیدم که از این به بعد حتی واسه مهمانهای محترمم ,تهیه اش کنم
قبل از ذکر مواد و همینجور طرز تهیه اش , کمی در موردش توضیح میدم ........
این پلو با کشک تهیه میشه , و اگه در دسترس نداشتید میتونید از ماست رقیق یا همون دوغ هم استفاده کنید
* پخت غذا , یعنی هم گوشت و هم برنج تو آب کشک انجام میشه , و همین موجب میشه که طعم بسیار خوبی به گوشت و برنج برسه , پس اگه کشک یا دوغی که استفاده میکنید پر چرب باشه و همینجور از شیر بز باشه , خیلی خیلی بهتره
* مثل هر غذای دیگه عربی این غذا هم از ادویه های فراوانی برخوردار هست
* تو این غذا هم میتونید از گوشت گوسفند استفاده کنید و هم از گوشت مرغ
* اصولا تو کشور اردن از تیکه های درشت گوشت گوسفند استفاده میشه و حتی کله گوسفند هم داخلش واسه تزئین میزارن تا بپزه , چیزی مثل کله پاچه خودمون :)
و حالا میریم سر مواد و طرز تهیه
مواد لازم برای ۲ نفر
گوشت مرغ به میزان لازم ( من از ۴ تیکه ران مرغ استفاده کردم )
برنج بسماتی ۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
کشک رقیق شده ۱ لیوان , یا دوغ پر چرب ۱ لیوان
فلفل , ادویه گرام ماسالا , زردچوبه , ۳ عدد هل سبز , ۱ بند انگشت چوب دارچین , ۱ عدد برگ بو
* نمک در صورت احتیاج
مقداری کره
دانه کاج یا خلال بادام سرخ شده به میزان دلخواه برای تزیین
جعفری خرد شده ۲ قاشق برای تزئین
طرز تهیه :
ابتدا داخل دیگ مورد نظرتون , ۲ قاشق روغن مایع رو به همراه کره اضافه کنید
ادویه های دانه ای یا تیکه ای رو اضافه کنید و تفت بدید تا عطرش بلند شه
گوشتها رو اضافه کنید و با حرارت متوسط همه طرفش رو سرخ کنید
حالا ادویه های دانه ای رو برداشته , و ادویه های پودری دیگه رو همراه با پیاز خرد شده اضافه کنید
کمی دیگه بهش حرارت بدید و بعد به اندازه نصف لیوان آب اضافه کنید و بزارید که گوشتها نیم پز شه
و بعد کشک رقیق شده رو اضافه کنید و بزارید باقی پخت انجام بشه
وقتی گوشتها پخت اونها رو خارج کنید و برنج از قبل شسته شده رو اضافه کنید و حرارت رو کم کنید و بزارید برنج دم بکشه
اگه آب کم بود بهش کمی اضافه کنید و اگه احتیاج به نمک هم داشت اضافه کنید
در اواخر پخت گوشتها رو روی برنج قرار بدید
اگه تونستید و دوست داشتید از روش مندی پلو واسه دودی کردنش استفاده کنید که دیگه خیلی عالی میشه
بعد برنجتون رو با گوشتها سرو کنید و روی اونها رو بادام سرخ شده در روغن و جعفری خرد شده بریزید
اگه مایل به استفاده از گوشت گوسفند هم بودید باید همین مراحل رو انجام بدید
تو فیلمی که دیده بودم , از اول گوشتها رو با آب کشک پخته بود و اصلا از آب استفاده نکرده بود
ولی من به این صورت پختم و امیدوارم که حتما امتحان کنید و لذتش رو ببرید ^_^
به به گیلدا جون.چه قدر زیبا شده.مثل بقیه ی کارهات.نوش جان خودت و عزیزانت
AntwortenLöschenفدای محبتت مصی نازنین :*****
Löschen