Sonntag, 13. September 2015

ترش مرغ , ترش کباب - گیلان




گیلان و غذاهای متنوع و ترشش ^_^
ترش تره , مرغ ترش , آش ترش , ترش شامی , کباب ترش  .... خلاصه همه ترش شششش 
وقتی میگن ترش , فقط به صورت نمایشی و گفتاری نیست , بلکه واقعا باید ترش باشه :))
چند روز پیش یاد ترش مرغ افتادم

الان میگین اینکه بالا ی بار گفت مرغ ترش ... پس چرا الان شد ترش مرغ ؟!! :))))
بله ........ کل این پست همینو میخواهد بگه که اون ی چیزی هست و این ی چیز دیگه 
البته این خوراک با نام ترش کباب هم یاد میشه , ولی تا اونجا که من یادمه تو خونه ما همیشه ترش مرغ میگفتیم 
خود من هم همیشه این ۲ تا خوراک رو با هم قاطی میکردم , و زمانی که انتظار رنگ سبز داشتم میدیدم قرمز و بدون سبزی هست و وقتی انتظار رنگ  قرمز و سیبزمینی داشتم , میدیدم سبزه :D
حالا شما واسه اینکه مشکل نداشته باشید میتونید ی اسم دیگه براش بزارید
خود من هم قاطی کردم :)))


این ترش مرغ یا ترش کباب ما هیچی نیست جز چند تیکه مرغ با سس رب گوجه و خود گوجه و سیبزمینی , که شاید خیلی هاتون ناخواسته , تهیه اش کردید 
این روشی هست که مادرم همیشه تو خونه تهیه میکرد 
اول از همه زردچوبه و نمک  و کمی سیری که له کرده بود ,  تو روغن فقط چند ثانیه حرارت میداد و مرغ ها رو هم اضافه میکرد و با ۱ عدد پیاز که اصولا درش بریده شده  بود   ..... میزاشت که بپزه 
مقدار آب کم باید باشه و بهش آب غوره اضافه میکرد 
شما میتونید از هر چیز دیگه که دوست دارید برای ترشیش استفاده کنید ولی اصولا از آب غوره استفاده میشه 
مرغ ها نباید کاملا پخته شه و بعد از نیم پز شدنش اونها رو خوب سرخ میکرد و کنار میزاشت 
داخل همون تابه مقداری گوجه حلقه شده رو هم سرخ میکرد و کنار میزاشت 
و بعد ۲ قاشق رب گوجه رو تو تابه تفت میداد  و آب مرغ و خود مرغ  رو بدون پیازش اضافه میکرد  که مرحله نهایی پختش با سس انجام شه و در آخر هم گوجه ها رو اضافه میکرد 
موقع سرو کردن هم مقداری سیبزمینی سرخ کرده کنارشون میزاشت 
این کل خوراک بود که اصولا هم کم آب هست
 تو غذاهای شمالی گوجه و سیبزمینی و تخم مرغ و بخصوص سیر نقش مهمی دارن 
و این خوراک هم شباهت زیادی به ترش شامی داره 
البته من خودم از پیاز خرد شده و تفت داده شده استفاده میکنم وهمون پیازها رو هم به سس اضافه میکنم و اگه غوره هم دم دستم باشه بهش حتما اضافه میکنم تا ترشتر شه ^_^
نوش جان , گیلدا



Kommentare:

  1. عاشقشم حیف که باقالی خورش درست کردم امروز
    وگرنه میرفتم تو نخش
    راستی ما بادمجون سرخ شده هم توی این غذا استفاده میکنیم
    نوش جون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خخخخخ خوب اون هم به همین لذیذی هست
      نوش جونت باشه , حالا من فردا اونو درست میکنم :)))
      اره انگار تو رشت بادمجون هم میریزن
      من نمیدونم مامان من که تو همه چیز بادمجون میریخت چرا تو این نمیریخت :)))

      Löschen
  2. اين عكسو كه ديدم گشنم شد ميخوام برم درستش كنمممنون از مطالبت دوست داشتي لينك سايت منو تو وبلاگت قرار بده www.mybc.ir

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی از لطفتون دوست عزیز
      ببخشید , سایت شما در رابطه با چی هست ؟؟
      من از اینجا که امتحان کردم چیزی به من نمیده !!!!!!!!!

      Löschen