Räucherlachs dillsauce - سس ماهی لاکس دودی


در آلمان ماهی لاکس یا همون ماهی آزاد رو به صورتهای مختلفی استفاده میشه که یکی از اونها دودی کردنش هست 
و بعد به لایه های باریک میبرن و با سسهای مخصوص یا کره واسه  وعده های غذایی بخصوص صبحانه استفاده میکنن 
که فکر کنم این شیوه تو اروپا بخصوص قسمت شمالی و همینجور کانادا هم مرسومه 
این شیوه از ماهی دودی مناسب پخت و پز نیست و میشه گفت که خام خورده میشه 
البته اون زمانی که دودی میشه از اون حالت خامی هم در میاد 
شاید الان خیلیهاتون بگید , ایش ش ش ش ش ماهی رو پخته نمیشه خرد چه برسه به خام م م م :))))
اما وقتی به خواص و ویتامینهای سالم موجود در این موجود دریایی توجه میشه , میبینید که با میل نکردنش منبع بزرگی از انواع ویتامین رو از دست دادید 


از طرفی خود من فکر میکنم که راز طول عمر آلمانی ها واسه همین خوراکهای سالمشون یا آداب درست غذا خوردنشون باشه 
چون به عنوان مثال انواع کلم تو این کشور حرف اول رو میزنه یا خوردن گوشت چرخ کرده خام با مخلوطی از پیاز و نمک و فلفل و گاهی هم جعفری خرد شده به روی نانهای صبحانه , که یکی از لذیذ ترین صبحانه های آلمانی  به حساب میاد 
در واقع خوردن این گوشتها از زمان جنگ جهانی دوم مرسوم بوده , و چون سربازان وقتی واسه تهیه و پخت و پز نداشتن و از طرفی باید نیروی لازمه رو واسه نبرد بدست میاوردن , این بود که گوشت چرخ کرده رو با مخلوطی از مواد بالا که نام بردم روی نانها میمالیدن و میل میکردن :)
خوب از این سخنها بگذریم دوباره میریم سر ماهی لاکس و سس لذیذی که میشه با این ماهی استفاده کرد 
نام این سس  Räucherlachs dillsauce هست که در واقع یکی دیگه از اون مواردی هست که جناب همسر زمان آموزش آشپزش تو کتاب داشتن و ما هم سالهاست که همین سس رو همراه با همین ماهی میل میکنیم 
البته سسهای دیگه هم هست که یکی از اونها با  Meerrettich که یک جور ترب  کوهی هست تهیه میشه ولی من اصلا از اون ترکیب خوشم نمیاد  
تهیه این سس بسیار راحت هم هست 
فقط باید چند قاشق سس مایونز رو با کمی سس خردل و مقداری شوید تازه مخلوط کنید 
اگه مایل باشید میتونید از مقداری خامه ترش یا Schmand هم استفاده کنید 
دقت کنید که از خردل زیاد استفاده نکنید چون مایونز رو رقیق میکنه و اگه مایل باشید میتونید از خردل طعم دار استفاده کنید 
البته بعضی ها ١ قاشق چای خوری عسل رو هم پیشنهاد میکنن که من بدون اون دوست دارم 
نوش جان , گیلدا 



Kommentare

  1. این سس منو یاد سس رنچ انداخت که با باترمیلک و مایونز و شوید درست میکنم ، حالا باید با سس خردل برای جناب همسرم درست کنم که عاشق ماهی هست ، میگم گیلدائی ، بالاخره از جنگ یه یادگاری خوب موند که همون ترکیب گوشت چرخ کرده هست ..... منم میدونم بعضی از مسیحیها شب کریسمس گوشت چرخی خام میخورن ، که در واقع دیدم چه طور میخورن ، خیلی تفاوت خورد و خوراک ملتها جالبه .........

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. پس اونی هم که میگی اگه شوید هم داشته باشه , میتونه همین باشه
      اخه این سس رو با کمی تغییر کوچیک خیلی تهیه میکنن , ولی رکن اصلیش شوید هست , چون شوید سبزی جدا نشدنی این ماهی هست :)

      Löschen
  2. سس خوشمزه ای به نظر میاد . آداب وعادت های غذایی مردم در مناطق مختلف فرق می کنه . ما دائقمون به خوردن خیلی چیزا عادت نداره حتی چیزهای خیلی ساده تر از ماهی خام ولی ب نظرم باید خودمون رو عادت بدیم و انواع مدل ها و طعم ها رو امتحان کنیم .

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. دقیقا ارغوان جون
      بالاخره ساده نیست که کسی ۳۰ یا ۴۰ سال از عمرش رو ی جور غذا خورده , و راحت بتونه موارد دیگه رو بپذیره
      ولی امکان پزید هست :)
      الان همسر من اون گوشت خام رو میخوره و میگه خیلی هم خوشمزه هست , ولی من تا به حال امتحان نکردم :))

      Löschen
  3. دقیقا همینطوره
    مثلا من تا حالا سوشی نخوردم و یا نمی تونم تصور کنم ماهی خام یا گوشت خامو چطوری باید قورت بدم :))) ولی خیلی خوبه که ادم ذایقه اش به همه جور غذایی عادت کنه من هنوز متاسفانه خیلی از غذاهایی که توی خود ایران هم پخته میشه و خیلی ها براش سرو دست می شکونن رو نمی تونم لب بزنم مثل کله پاچه :))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. میفهمم چی میگی شادی جون
      به غیر از اینکه خیلیها به مزه غذا نگاه میکنن , شکل غذا هم یکی از مواردی هست که خیلیها باهاش مشکل دارن
      یادمه پدرم که خیلی وقت پیشه با دستان خودش به اروپا سفر کرده بود , تو ی رستوران دوستش که میتونست خوب فرانسوی صحبت کنه , درخواست گوشت مار رو داد , و پدرم اصلا متوجه نشد
      وقتی که خرد خیلی خوشش اومد , و متوجه شد که باید ی گوشت معمولی نباشه
      این بود که سوال کرد و دوستش بعد از چند ساعت گفت که این گوشت مار بود :))))))
      پدرم تا ۲ روز همش بالا میاورد :))))) با ینکله براش لذیذ بود ولی تصور اینو میکرد که این مار بوده عذابش میداد

      Löschen
  4. عاشق ماهیجاتم گیلدای عزیزم ..فقط کوسه و نیزه ماهی و گربه ماهی نباشه بقیه شود قبول دارم بخصوص این لاکس رو شما که خوش بحالتونه چون در آلمان تازه شو هم میتونید بخرید ..اینجا من تا حالا تازه ش ندیدم یخ زده میگیریم ..... نمک زده و دودی که اگر پشت سر بخریم ورشکستگی حتمیه اینقدر گرونه . ........دستت در د نکنه میدونم خیلی خوشمزه است ..نوش جونتون جای ما هم خالی ...♥ ♥ ♥

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. جاتون خالی صفای عزیز
      البته اینجا هم گوشت ماهی همچین ارزون مثل ایران نیست , البته ایران هم چون جزیره کیش بودم , خیلی برامون مناسب و ارزون بود , الان دیگه خبر ندارم :)
      ما هم شانس آوردیم که کنار دریا هستیم وگرنه داخل خود آلمان هم که به ماهی تازه و آب دسترسی ندارن همچین ارزون نیست :)
      من به جز گوشت کوسه اون ۲ نوع ماهی دیگه رو تا به حال امتحان نکردم
      البته گوشت کوسه هم اگه بخواهد پیر نباشه , خیلی لذیذ هست و این تجربه رو هم تو کیش کسب کردم
      چون بومی های اونجا نمیخوردن و من یک بار تو یکی از رستورانها امتحان کردم و دیدم گوشتش چیزی مثل ماهی اوزونبرون هست .... این بود که دیگه اگه در دسترس بود میخوردیم :)

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts