Dienstag, 13. Januar 2015

بروتچن - Brötchen



همونجور هم که قبلا گفتم نان یکی از رکنهای اصلی تو آلمان هست و انقدر تنوع اون زیاده که تو این  چندین و چند سال همش میگم حتما همشون رو دیگه میشناسم ولی میبینم خیال باطله :))
طعم دلپذیر نانهای تازه تو نانوایی ها و همینجور بوی خوشش که اکثرا صبحا شهر و کوچه رو آغشته میکنه , ناخودآگاه آدم رو به طرف مغازه ها میکشونه و اگه گشنه هم نباشی دوست داری که یک نان کوچیک یا بقول خودشون بروتچن Brötchen بگیری و گاز بزنی و ازش نهایت لذت رو ببری 
به تازگی چند تا وبلاگ آلمانی پیدا کردم که فقط دستورات نان رو میشه توش پیدا کرد 
و اون هم کاملا به روشهای متفاوتی که تا به حال پخت و پز میکردم , یا به عبارتی کاملا اصولی و حرفه ای 
که سعی میکنم چند تا از اونها رو واسه دل کوچیک خودمم شده انجام بدم :))
البته اینو هم بگم که روششون روش ساده ای نیست , و شاید واسه همین هم هست که نانهاشون اینقدر خوشمزه و متفاوته 


* مطلبی هست که قبلا هم به دوستان گفتم و یکی از خانومها به اسم شمسی خانوم :)) کل هم جوش آوردن 
ولی باز هم تکرار میکنم که اگه این پست و پستهای بعد از این رو با عکسهای ناقص تر و حتی توضیحات ناقصتر دیدید , دیگه شرمنده ............
چون حس میکنم این همه تلاش و وقتی که سر کارهای بی ارزش و ( به قول بعضی ها ) عکس گرفتن و لگو نوشتن و آپلود گزاری میکنم بیشتر واسه سود جوی ی عده شده که منو پش اون دسته از افرادی هم که صادقانه از چند تا دستور استفاده میکردن شرمنده کرده 
پس همینجا از اون عده از دوستانی که به نیکی از کارها یاد میکردن صمیمانه معذرت میخواهم و امیدوارم که منو درک کنن :)
چون دیگه جدی جدی انگیزه ای واسه اینکارها ندارم 

مواد لازم برای خمیر اولیه :
آرد ١٥٠ گرم 
آب ٩٠ میل 
خمیر مایه تازه , نیم گرم 
کل مواد بالا رو مخلوط کنید و بعد از ورز دادن و صاف شدن خمیر روش رو با نایلون بپوشونید و اول ٢ ساعت بیرون یخچال و بعد ١ شب تا صبح داخل یخچال استراحت بدید 

مواد لازم برای خمیر پایه یا اصلی :
آرد ٣٥٠  گرم 
آب ٢٠٠ میل 
خمیر اولیه , ٢٤٠ گرم 
خمیر مایه تازه ٨ گرم 
نمک ٩ گرم 
شکر ٥ گرم 
کره ١٠ گرم 

طرز تهیه :
خمیر مایه , شکر و آب رو مخلوط کنید و ١٠ دقیقه استراحت بدید 
مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و هم بزنید 
حالا به مواد خشک خمیر اولیه و همینجور کره رو اضافه کنید و ورز بدید 
و بد از کمی مخلوط شدن کم کم آب و مواد قبلی رو اضافه کنید و همینجور به ورز دادن ادامه بدید تا خمیر یکدست و لطیفی داشته باشید قبلا در مورد زمان ورز دادن گفته بودم 
به خمیر ٣٠ دقیقه استراحت بدید 
حالا اونها رو روی سطح ارد پاشی  شده بریزید و ٨٠ گرم تا ٨٣ گرم اونها رو وزن بزنید و جدا کنید 
روی خمیرها کمی با پاشنه دست فشار بدید و مثل بقچه از چهارطرف به وسط تا کنید و کمی فشار بدید و بعد کردش کنید 
و دوباره ١٠ تا ١٥ دقیقه استراحت بدید 
دوباره خمیرها رو با باریکی دستتون مثل کاراته بازها :))  از وسط فشار بدید تا گود شه و ٢ طرف خمیر رو روی هم بیارید و با انگشت  ٢ طرف رو کاملا بهم بچسبونید , کمی تو دستتون بهش حالت بدید و داخل نشاسته ذرت بغلتونید , اینکار فقط واسه زیباتر شدن نانها هست , اگه هم نداشتید مهم نیست 
و یک پارچه تمیز رو به صورت پیله پیله تا کنید و مابین پیله ها این نانها رو قرار بدید تا فرمشون رو حفظ کنن و مدت ٤٠ تا ٤٥ دقیقه دیگه استراحت کنن 
بعد داخل سینی  فر بزارید و روش رو با آب پاش خیس کنید و و کمک چاقو یا یک تیغ برشهای دلخواه خودتون رو بدید 
و هر چی که دوست دارید روش بپاشید 
بعد از ١ استراحت ٥ دقیقه ای دیگه داخل فری که از قبل گرم کردن با حرارت ٢٤٠ درجه و زمان تقریبی ١٥ دقیقه قرار بدید 
داخل فر هم مثل هر نان دیگه بهتره که یک ظرف آب قرار بدید , البته اول ظرفتون رو کف فر بزارید که گرم شه و بعد که سنی رو میزارید داخل اون هم آب بریزید تا بخارش رطوبت لازم رو برسونه 

* این نانها , خیلی بافت نرم و خوبی داشتن و روش هم کاملا ترد و نازک بود 
ولی مثل هر نان دیگه ١ روز بد بیات میشه , که من با کمی خیس کردن و چند دقیقه داخل فر گذاشتن تونستم باز ازشون استفاده کنم :)
نوش جان , گیلدا 











Kommentare:

  1. یاد کارتون هایدی افتادم از اینا جمع میکرد بره واسه مامان بزرگش
    عکسهاش چه خوشگله با اون پشت زمینه آبی
    حق داری عزیزم منم دیگه اصلا خیلی کمتر عکس مراحل کار میزارم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ها ها شادی جون , چه چیزهای به یادت میاد , من اصلا یادم نیست خواهر :))))))
      مرسی از کامنتت نازنین

      Löschen
  2. گیلداجان ، خیلی نون تپلی شده و معلومه که چقدر بافتش عالیه عزیزم ، اما تهیه اش سخته و حوصله ی گیلدا جونی رو پشتش داره که انقدر عالی دراومده ، واقعا خسته نباشی عزیزم و نوش جونتون
    حق داری که بی انگیزه بشی ، این وضعیتی هست که همه ی ما بهش دچار شدیم ، حالا تشویق نخواستیم ، توهین نشنویم ، بی احترامی و بی ارزشی حس نکنیم ، والا ، انگار ما وظیفه داریم دستور بذاریم و بعد هم جایی عکسمون رو دیدیم بریم اونا رو تشویق کنیم. درکت میکنم عزیزم ، اما در کل هم این آدما رو نباید جدی گرفت ، قسمتی از این کار برای دل خودمونه :)))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی رزکم , اره این وبلاگهای آلمانی اصلا اصول روش پختن نونشون فرق داره
      حالا این راحتترین بود , که با ۲ خمیر درست میشد , چون اکثرش با ۳ خمیر و حتی ۴ خمیر هست
      ولی خوب دیگه کاملا اصولی ه ه ه ه

      حق با توست عزیزم , من هم همش همینو میگم که آدم تشکر لازم نداره وگرنه قید میشد که تشکر رو فراموش نکنید , ولی من نمیدونم چرا بعضی افراد آنقدر پر توقع و بی ادب هستن که انگار مجبورشون میکنه در کمال بی خبری حتما حرفی زده باشن

      Löschen
  3. وای عجب نونی شده گیلدا جون ، دستتون درد نکنه. من هم عاشق نون هستم و واقعا حق با شماست که انواع مختلفو متنوعی داره .و البته بعضی انواعش وقت گیر هست و حوصله و صبر می خواد که شما دارید . منم اصلا دست و دلم به پست گذاشتن نمی ره علاوه بر کار دزد ها بقیه ی افراد هم خیلی طلبکار و نا سپاس هستند . به من می گه فکر کردی دستور ساخت آپولو گذاشتی !

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون , از اینکه باز میبینمت خوشحالم عزیزم

      یادته روز اولی که وبلاگ رو باز کردی بهت گفتم منتظر ترور نامحسوس باش :))))
      منظورم همین ها بود , اینو به شادی جون هم گفته بودم , الان اون بنده خدا هم عقب کشیده ی جورایی
      من نمیدونم اگه این کار در هد آپولو هوا کردن براشون نیست , چرا خودشون زحمت کار نمیکشن و فقط ۱ دهان گنده دارن برای حرف اضافه یا کپی کردن ؟؟ اووقت میبینن در حد آپولو هوا کردن هست یا نه

      Löschen
  4. من غش کردممممممم , ضف کردم , دلم خواستتتت عالییییی خانومی همه چی نونها , عکس , دیزاین ........ دستت درد نکنه عزیزم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت عزیزم , تو که خودت استاد نان پختنی نازنین
      <3

      Löschen
  5. عزیزم گیلدا جون واقعا خسته نباشی ...خیلی عالیه.

    AntwortenLöschen
  6. گیلدا خانم سلام و خسته نباشید چرا تازگی ها کارهاتون را میذارید و بعد خودتون هم به این موضوع تاکید میکنید که توضیح بیشتری نمیدید چون یک عده سواستفاده میکنند این اتفاق تنها برای شما نیست در خیلی از وبلاگها این اتفاق میافته بنظر شما اینکار مال بچه کوچولوها نیست که یک چیزی را به رخ میکشن و بعد میگن من دارم وتو نداری من درست میکنم و تو بلد نیستی درست کنی حتی خانم رز هم خواستند به شما بگن دستور گذاشتن غذا برای دل خودمون هست وگرنه وبلاگ شما نباشه یک وبلاگ دیگه میشه رفت شما همیشه دستورها ی ساده ای میذاشتید از قبیل خورشت و برنج های مخلوط که من و امثال من که از اشپزی هیچی سرشون نمیشه استفاده میکردن ومیکنند وگرنه این نون وخرگوش از دست من خارجه پس فکر نکنید منتظر توضیحات بیشتر هستم حتی بنظرم وقتی گفتید که از مقدار توضیح وعکس کم کردید بنظر من هیچ فرقی نکرده قبلا هم همینطور بود شاید با توضیحات و عکسهای کمتر لطفا فراموش نکنید شما برای دل خودتون مینویسید چون اگر برای مردم بود یکدفعه اینطوری تند نمیشدید با یک چیز پیش و پا افتاده انگار با خودتون قهر کردید قبول کنید که کسی توضیح و عکس بیشتر از شما نخواسته این خود شما هستید که این اواخر به ما گوشزد میکنید که وبلاگتون را جدی بگیریم وگرنه وبلاگ گل سفره همون وبلاگ گل سفره باقی میمونه نه بیشتر نه کمتر

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. از نوشتارتون متوجه شدم که یک خانوم هستید , پس خانوم ناشناس خطابتون میکنم و سلام میگم چون از ذکر نامتون مثل خیلیها خودداری کردید :)
      من نمیدونم که جز اینجا و خرگوشه دیگه کجا گفتم ؟؟ اونوقت اگه من نگم کی باید بگه که نوشتید خودتون هم میگید ؟؟ :)) نکنه اونی که کار منو کپی میکنه و ازش پول در میاره باید بیاد اینجا شکی بشه ؟؟
      کاش یک درصد این فکر رو میکردید که به دلیل خاصی از جمله سوالهای مکرر دوستان من این ۲ بار رو با اجازه خودم مطلب رو عنوان کردم :)
      شما که انقدر خوب و حساس مطالب تکراری منو پیدا کردید , چطور نتونستید اون مطلب رو بخونید که خود من تو چندین پست که رز عزیز تو وبلاگ خودشون گذاشتن گفتم که آدم باید صبور باشه تازه ایشون رو دعوت به ادامه کار میکردم , اینو اینجا مینویسم تا فکر نکنید دروغ گفتم و برید از خودشون هم سوال کنید
      و مطلب دیگه اینه که خیلیها مثل شما نمیدونن من از کدوم مطلب و پست سخن میگم و همینجوری نظر شخصی خودتون رو میگید , که واسه شمسی خانوم هم گفتم دلیلی به توضیح نمیبینم , چون اونهایی که منظور منو از کدوم پست و از کدوم مطلب باید بدونن ... میدونن
      اصولا کسی که واسه اینجور کارها زحمت نکشیده باشه نمیتونه منظور من یا امثال منو راحت بپذیره
      منو اینو به یکی از دوستان که خودشون تو وبلاگ شعر بزرگان رو یادداشت میکردن و عکس از جای دیگه آپلود میکردن میگفتم , و با اینکه این خانوم کار خاصی خودشون انجام نمیدادن , بهم میگفتن که از کپی افراد که دقیقا مطالب گلچین شده ایشون رو میدزدن کلافه شدن .... حالا فکرش رو بکنید که من باید از کجا داد شکایت در بیارم ؟؟
      من نمیدونم این چه حرفیه که ی عده میزنن و انتظار دارن که امثال ما چون رو دلمون اینکار رو میکنیم حالا هر چی دیگرون دلشون میخواهد بیاید بد و بیراه بگین و کارها رو کپی کنید ؟ !!!!
      اگر از دید شما کارهای من هنوز مثل سابقه و کیفیت همونه , پس نهایت لطفتون هست :)
      چون اگه مراحل کار خرگوش یا همین نان رو میدید یقینا حرفتون رو پس میگرفتید , البته این میتونه به دلیل مهارت شما هم در آشپزی بر خلاف گفته خودتون باشه که با خواندن همین رسپت به نتیجه رسیدید :)
      البته من چند تا کار که از قدیم داشتم و همه کارهاش رو از قبل انجام داده بودم به همون صورت آپلود کردم , ولی کارهای جدید من دیگه به صورت قبلی نخواهد بود , یقینا به قول شما چند تا پلو و چلوی پیش و پا افتاده که اینجا براتون میزارم رو میتونید تو وبلاگهای دیگه هم پیدا کنید :)))))) پس لزومی نیست که کامل توضیح بدم
      فقط کاش کسانی که اینجا یا هر جای دیگه کامنت میزارن حرف خودشون رو از طرف همگی عنوان نکن یا اگر از مطلبی اطلاعی ندارن در موردش قضاوت نکن
      دقیقا شده مثل مطالب دیگه که یکی فقط از خودش کامنت میزاره و جوری مینویسه که این نظر همه ملته
      در ضمن خانوم ناشناس متاسفانه یا خوشبختانه نه من نه شما در این حد نیستیم که بگیم این وبلاگ یا هر وبلاگ دیگه در چه کیفیتی باقی میمونه .... کیفیت و کمی هر وبلاگ رو خود گوگل تشخیص میده :)

      Löschen
  7. گیلدا جان خسته نباشی کارت حرف نداره عاشق این نونهای کوچولوی خوشگل و اشتهاآورت شدم .نوش جونتون ....کاش همیشه نونهای مصرفیمون رو خودمون درست میکردیم یعنی وقتشو داشتیم ............♥ ♥ ♥ ......چی شده دوست عزیز کسی باعث ناراحتیت شده ؟؟؟ الان دیدم دوباره همون داستان قدیمی مطرح شده مثل اینه که این قصه پایانی نداره و مرتبا تکرار میشه ...باید خونسرد بود حالا خودم اینو میگم ولی واقعا دلسر میشیم اونم به چه شدتی !!!!!................گیلدای عزیز یه چیزی میگم یه خورده لبخند بزن ..یه نفر اومده توی پیج ناهار و شامم هم یک مسیج داده هم زیر یکی از عکسها نوشته خیلی هم مودبانه ...چرا اسمتون رو روی عکسها مینویسید .. لطفا هیچی روی عکسها ننویسید تا اونا بتونیم کپی کنیم ؟؟؟؟ برای همین اخیرا اسممو درشت تر مینویسم ..لبخند بزن

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. اره صفا جون , کاش میشد که هر روز عطر نون تازه تو خونه باشه
      ولی حیف که این صنعت ماشینی همه چیز رو از آدم گرفته و حسابی تنبل کرده :)۹
      عزیزم , دیگه خودت که میدونی , بعضی از این مردم بی انصاف دیگه حسابی آدم رو کلافه افکار و نوشته هاشون میکنن و واقعا در جای مثل همین مردی که ذکر کردین , جز اینکه خودشون رو مسخره و بی ارزش کنن چیزی نیست
      آنقدر این آدمهای بی وجدان و دلقک به گیرم افتاده که دیگه ما هم تصمیم گرفتیم راه دیگه رو پیش بگیریم
      اینجور یفراد به آدم میفهمونن که با همه نباید روراست باشی :)

      Löschen