Montag, 25. April 2016

پتاژ والک




پتاژ همون سوپی هست که که موادش رو به صورت پوره در آورده باشن , و در نتیجه سوپ غلیظی خواهید داشت که که بهش پتاژ میگن 
و کنسومه  هم همون داستان رو داره اما با غلظت کمتر 
در دید کلی پتاژ و کنسومه برای من همون سوپ هست 
واسه همین هم وقتی تهیه میکنم , با نام  سوپ معرفی میکنم 
اما از اونجایی که قبلا هم سوپ والک ( البته به سبک دیگه ) رو تهیه کرده بودم  , نخواستم که با اون اشتباه کرفته شه 
و همینجور این سوپ واقعا مثل پتاژ پوره شده و غلظت بیشتری داره 
شما با کلیک کردن به اینجا میتونید به دستور سوپ اولی برسید که باید بگم از بابت تهیه و مواد متفاوتر از پتاژ امروز ماست 


مواد لازم :
سیبزمینی ۲ عدد 
سبزی والک ۱۵۰  گرم 
پیاز ۱ عدد 
قرص سوپ با طعم دلخواه ۱ بسته 
نمک و فلفل و زردچوبه 
خامه نصف استکان 
روغن زیتون , مقداری 
مقداری ادویه گرام ماسالا

طرز تهیه :
اول از همه پیازها رو خرد کنید و همراه با کمی کره و روغن تفت بدید و سیبزمینی ها رو هم چند دقیقه بعد اضافه کنید و تفت بدید 
اجازه ندید که رنگشون تغییر کنه 
به جز نمک باقی ادویه ها رو اضافه کنید 
کمی آب اضافه کنید و بزارید که بپزه 
در ظرفی ولکهای خرد شده رو بریزید و بهشون چند قاشق روغن زیتون اضافه کنید و با گوشت کوب برقی اونها رو میکس کنید 
میتونید این کار رو با دستگاه میکس یا هر وسیله دیگه که در دسترس دارید انجام بدید 
بعد اونها رو به سیبزمینی ها اضافه میکنید و دوباره  همه مواد رو با هم خوب میکس کنید که به صورت پوره در بیاد 
تو این مرحله بهشون خامه و قرص سوپ رو هم اضافه کنید و بعد از چشیدنش اگه نمک کم بود اضافه کنید 
حالا بزارید به آرامی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگه حرارت ببینه 
اگر میل باشید میتونید میزان خامه رو زیادتر کنید و سوپ روشنتری داشته باشید 
یا اصلا خامه نریزید تا رنگ سوپتون کاملا تیره باشه 
ول به نظر من بدون خامه , سوپ سوپ نیست :)))
دیگه سوپ شما آماده هست و میتونید روی اونو با خامه یا حتی نان تست سرخ شده تزئین کنید و  میل کنید
نوش جان , گیلدا



Sonntag, 24. April 2016

دوغ پای - زاهدان





ی مدت پیش خواهر همسرم از طریق یکی از کانالهای تلگرام , برام دستور یک غذای محلی رو گذاشت 
که اسمش دوغ پای بود , و نوشته بود که یکی  از خوراکهای محلی و رسمی زاهدان هست 
دیگه همه میدونن که من ی جورایی با آشپزی و شیرینی پزی , همزاد شدم :))) اینه که  برام دستورات مختلف میفرستن
با توجه به اینکه مدتی پیش هم یک غذای محلی از کشور اردن با نام منصاف  رو تهیه کرده بودم و ترکیبی مثل این داشت , حدس زدم باید خوشمزه بشه
البته منظورم از ترکیب , وجود ماست یا دوغ  تو پخت و پز هست 
یکی از مواردی که تو غذاهای محلی طعم و مزه اونها رو دو چندان میکنه , استفاده از ترکیبات محلی هست , مثل روغنهای محلی یا ماست و کشک محلی و غیره .....
در این دستور هم با توجه به مصرف دوغ , اگه بتونید از دوغهای  محلی استفاده کنید , یقینا نتیجه بهتری خواهید گرفت 
یکی دیگه از نکته هایی که باید متذکر بشم اینه که این غذا با گوشت گوسفند خیلی طعم بهتری خواهد داشت که پیشنهاد میکنم حتما با گوشت امتحان کنید 
ولی از اونجایی که ما بیشتر از گوشت مرغ استفاده میکنیم , خودم از این گزینه  استفاده کردم 



مواد لازم برای ۲ نفر :
گوشت مرغ یا گوسفند , به میزان لازم 
لپه ۱ استکان 
دوغ محلی پر چرب  ۱ لیوان 
سیر ۱ حبه خرد شده
رب گوجه ۱ قاشق 
زردچوبه , نمک , فلفل , زعفران دم کرده 
پیاز ۱ عدد 

طرز تهیه :
ابتدا پیاز رو خلال کرده و تفت بدید , بهش رب گوجه و سیر رو اضافه کنید 
و بعد تیکه های گوشت رو همراه با لپه ای که از قبل خیس کردید اضافه کنید , و حالا به جای آب , دوغ رو بهش اضافه کنید 
اگر از تیکه های گوشت استفاده میکنید به زمان بیشتری واسه پخت احتیاج دارید و یقینا به آب دوغ بیشتر 
با حرارت کم بزارید که غذاتون جا افتاده شه و در آخر بهش مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید و با یک برنج خوشمزه , نوش جان کنید ^_^
گیلدا





Donnerstag, 14. April 2016

کوکی شکلاتی با گردو



این کوکی ها رو واسه عید تهیه کرده بودم 
ولی تا الان فرصت نشد که دستور اونو تایپ کنم و بزارم :/
البته شیرینی و کیک هر زمانی خوردنش پر از لذت میتونه باشه و میشه تهیه کرد 
این بود که گفتم هنوز دیر نشده و براتون دستورش رو بزارم تا شما هم از تهیه و میل کردنش لذت ببرید ^_^
در مورد این کوکی ها باید بگم که واقعا خوشمزه و متفاوت هستن 
و موندگاری بالایی هم دارن , یعنی کاملا مساعد ایام عید که باید شیرینی هاتون رو واسه ی مدت طولانی نگهداری کنید  ..... البته میدونم که عید تمام شده , اما خواستم بگم که انقدر خوبه :)))))
طعمشون چیزی در بین شیرینی گردویی و  کوکی های برانیز هست 
همونجور که متوجه شدید , تو ترکیب این کوکی ها از گردو استفاده شده که اگه از من میشنوید حتما به صورت نگینی بهش اضافه کنید تا حسابی از خوردنش لذت ببرید 
اگه کوکی هاتون رو کوچیک تهیه کنید  با این مقادیر حدود ۶۰ تا کوکی خواهید داشت  و اگه بزرگتر باشه , تعدادش تقریبا از نصف بیشتر میشه



مواد لازم :
گردو ۲۵۰ گرم به صورت نگینی 
شکلات تلخ ۳۰۰ گرم 
کره ۳۰۰ گرم 
کمی نمک 
وانیل ۱ بسته = ۱ قاشق غذاخوری 
شکر ۲۵۰ گرم 
تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۳۵۰ گرم 
پودر کاکائو ۲ قاشق چایی خوری 
جوش شیرین یا ناترون ۲ قاشق چایی خوری 
مقداری شکلات سفید برای تزئین 

طرز تهیه :
ابتدا شکلات تلخ رو به صورت بن ماری آب کنید و بزارید کمی خنک شه 
کره , شکر , وانیل و نمک رو خوب بزنید تا سفید و پوک بشن 
تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کنید 
ارد , جوش شیرین , نمک و پودر کاکائو رو با هم دیگه مخلوط کنید و یکبار از الک رد کنید 
شکلات آب شده رو به مواد اضافه کنید , و فراموش نکنید که باید خنک شده باشه 
و در آخر ارد و گردو رو اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید 
موادتون تقریبا  به سفتی کیک خواهد بود , و میتونید ازش به راحتی گلوله هایی جدا کنید و در دستتون گرد کنید 
برای اینکه راحتتر انجام بدید میتونید هر از گاهی دستتون رو به ارد آغشته کنید 
حالا گلوله ها رو با فاصله  روی سینی فر بچینید 
من اندازه این گلوله ها رو به اندازه گردو , کمی بزرگتر ..... تهیه کردم 
کوکی ها رو داخل فری که از قبل گرم کردید با دمای ۱۷۵ درجه و به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه قرار بدید 
بعد از اینکه کوکی ها خنک شد , میتونید روی اونها رو با شکلات سفیدی که به صورت بن ماری آب کردید تزئین کنید و با چای میل کنید ^_^
نوش جان , گیلدا





Montag, 11. April 2016

اسنک مارچوبه و والک




براتون یک ایده جالب آوردم , همونجور هم که قبلا گفتم فصل مارچوبه و والک خیلی محدوده , واسه همین هم هر چی که تهیه میشه فقط تو همین چند ماه کوتاه هست 
چیزی رو که الان براتون مینویسم , کاملا مناسب حال دور جمعی های دوستانه هست 
و گذشته از اون , واسه ی عصرانه و به تنهایی , یا در کنار خانواده خودتون هم میتونید از خوردنش لذت ببرید ^_^

برای تهیه این اسنک , احتیاج به مارچوبه سبز یا سفید دارید 
* در مورد مارچوبه باید بگم که بهتره باریک و قلمی باشه , تا راحتتر پخته شه 
* اگر مارچوبه شما کمی ضخیم بود حدود ۲ تا ۳ دقیقه اونو بپزید و بزارید خوب آبش بره 
* مارچوبه سفید تو رنگبندی زیباتر خودش رو نشون میده , ولی من از سبز استفاده کردم :)


مرحله دوم وجود برگهای وانتون هست , که قبلا هم بهتون گفتم که این برگها رو میتونید از فروشگاه آسیایی ها تهیه کنید و میتونید تو این پست شکلش رو هم تماشا کنید 

شما به برگهای والک هم احتیاج دارید 
* بهتره که برگهای والک , پهن و بلند باشن 
* اگر کوتاه بود از ۲ برگ کنار هم استفاده کنید 


و در آخرین مرحله احتیاج به گوشتهای دودی هست 
* این گوشتها انواع مختلف داره , از گوشت خوک یا گاو یا بقلمون یا حتی ماهی میتونید استفاده کنید 
* دلیل استفاده از این گوشتها , وجود نمک کافی در اونها هست , پس با این حساب با استفاده از این گوشتها احتیاج به نمک ندارید

حالا مرحله سر هم کردن مواد بالا هست 
به این صورت که برگهای وانتون رو ۲ تا کنار هم میزارید , جوری که به درازای برگهای والک یا مارچوبه برسه 
بعد یک لایه از برگ والک رو روش میزارید 
و بعد یک لایه گوشت دودی , و در آخر ۱ عدد مارچوبه


مارچوبه رو از قسمت پایین و از گوشه خمیر همراه با مواد دیگه بپیچونیید 
و داخل روغن سرخ کنید , دقت کنید که با حرارت متوسط اینکار رو انجام بدید تا خوب مارچوبه هاتون مغز پخت شه 
بعد هم روی دستمال آشپزخانه بزارید تا روغن اضافی اون گرفته شه و با یک سس دلخواه میل کنید ^_^
سسی هم که تو عکس میبینید حاضری هست :D
نوش جان , گیلدا



Montag, 4. April 2016

قیمه ریزه نخودچی - اصفهان




مدتی پیش تو پیجم مطرح کرده بودم که هر کی لطف کنه و از غذاهای محلی استانشون چند مورد رو ذکر کنه 
تو ایران پهناور با این پراکندگی اقلیمی , کلی غذاهای سنتی و جالب توجه وجود داره که خیلیهاشون حتی واسه خود همشهری های استانی , شناخته شده نیست 
حالا سعی دارم چند  تا از اونها رو تا اونجا که امکان داره تهیه کنم , البته تهیه خیلیهاشون بدون اینکه کوچکترین  اطلاعاتی ازشون داشته باشی  , همچین کار ساده ای نیست .......
یکی از اون خوراکهای جالب توجه , غذای سنتی اصفهانی با نام قیمه ریزه نخودچی هست 
مثل هر گزینه دیگه صلاح دیدم واسه تهیه این خوراک سنتی به وبلاگ اهل فنش برم , این بود که وبلاگ سبز ترش رو انتخاب کردم 
میتونید با کلیک کردن به اینجا اطلاعاتی رو در مورد این غذای سنتی  اصفهانی از خود لاله جون بشنوید ^_^
یکی از اجزای اصلی این کوفته ها , ارد نخودچی هست 
چه بسا قبلا واسه کمبود این ارد تو شهرمون , از تهیه اش صرفنظر کردم  , چون ارد نخودچی رو همیشه واسه ی سری از شیرنی های خاص نگهداری میکردم :) 
اما از اون موقع که تونستم  تو مغازه های بیوی آلمان پیدا کنم  , دیگه خیالم راحت شد و بهتر دیدم که دیگه دست بکار بشم 
مورد دیگه اینه که تو دستور لاله جون مقدار ارد نخودچی و گوشت نصف نصف بود , ولی من برای اینکه طعم نخودچی زیاد قالب نشه از مقدار کمتری استفاده کردم 


مواد لازم برای کوفته  :
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم 
ارد نخودچی ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم 
پیاز ۱ عدد 
نمک , فلفل , زردچوبه 
شنبلیله خشک ۲ قاشق مربا خوری 
مقدار کمی آب 

مواد لازم برای سس کوفته :
پیاز ۱ عدد 
رب گوجه ۲ قاشق 
گوجه رنده شده ۳ تا ۴ عدد ( که البته من ریز کردم )
شنبلیله خشک ۱ قاشق 
آبغوره , پودر غوره , یا خود غوره به میزان دلخواه ( انتخاب من غوره بود )
نمک , فلفل , زردچوبه 
* من به سلیقه خودم از برگ سیر هم استفاده کردم 
* اگه سبزی شنبلیله در دسترس نداشتید میتونید از نعناء خشک استفاده کنید 


طرز تهیه : 
ابتدا سس کوفته ها رو آماده میکنیم 
به این صورت که پیاز رو خرد کرده و تفت میدیم و رب گوجه و ادویه ها رو همراه با شنبلیله اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت دادن بهشون گوجه خرد شده رو اضافه کرده و بعد چند دور,  کمی آب و آبغوره اضافه میکنیم و میزاریم که کم کم جا افتاده  شه و به سراغ کوفته ها میریم 
گوشت چرخ کرده رو همراه با مواد دیگه داخل دستگاه میکس بریزید و حسابی مواد رو مخلوط کنید , دقت کنید که این قسمت از کار مهمه و اگه کم میکس شه حالت چسبندگی نداره و زمان پخت از هم وا میره 
اگه مواد گوشت و ارد نخودچی برابر باشه , احتیاج هست که در آخر کار کمی بهشون آب اضافه کنید تا از اون حالت خشکی در بیاد و انسجام بهتری پیدا کنه 
ولی اگه مثل من کمتر از ارد نخودچی استفاده میکنید شاید احتیاجی به آب نداشته باشید و اگر هم احتیاج بود , قاشق قاشق اضافه کنید 
حالا دستتون رو خیس کنید و از مواد گلوله هایی به اندازه گردو تهیه کنی دو خوب گرد کنید و داخل ظرفی آماده بزارید 
اگه سس شما جوش اومده حرارت رو کم کنید و یکی یکی کوفته ها رو داخل سس قرار بدید , بدون اینکه درب ظرف رو بزارید تو حرارت ملایم چیزی حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بهش وقت پختن بدید 
عطر این خوراک بخاطر شنبلیله تو خونه حسابی میپیچه و محشره ^_^
ما این غذا رو همراه با برنج میل کردیم , ولی اینجور که لاله جون گفتن شما میتونید سسش رو با نان تلیت کنید و نوش جان کنید
لاله جون مرسی :)
گیلدا






و این هم ارد نخودچی که میتونید از  Reformhaus یا از  Bioladen  تهیه کنید
البته قیمتش همچین ارزون نیست ولی واسه خیلی از احتیاجات مناسب حال هست
هر چند که من ارد نخودچی ایرانی رو هم , ارزون نمیخرم :)
فقط این ارد برای تهیه  شیرینی احتیاج به آسیاب دوباره و  یا الک ریز داره