Sonntag, 20. November 2016

مسمای انار , نار دون - گیلان




یکی از غذاهای قدیمی و تقریبا فراموش شده گیلان , که مثل هر غذای دیگه شمالی پر از طعم و مزه و اصالته ^_^
این خورشت هم یک ترکیب دیگه از مسمای انار یا به عبارتی نار دون  هست که در بخشی دیگه از گیلان تهیه میشه 
همونجور که میدونید , با اینکه وسعت این استان به اندازه استانهای بزرگ دیگه کشورمون نیست , ولی تنوع غذای اون از شرق استان تا غربش , خیلی متفاوت میتونه باشه 
چند ترکیب اساسی که در دستور قبلی بود , در این دستور نیست 
ولی در عین حال  , فوقالعاده خوشمزه و خوشرنگه 


مواد لازم :
گوشت مرغ , به میزان ۲ نفر 
انار ترش دانه شده نصف استکان 
آب انار ترش ۱ لیوان 
پیاز ۱ عدد 
سیر ۳ تا ۴ حبه له شده 
بادمجان سرخ شده به میزان لازم 
گوجه سرخ شده به میزان لازم 
رب انار ۱ قاشق ( این قسمت بر میگرده به اینکه دوست دارید چه مقدار ترش باشه )
نمک , فلفل , زردچوبه 


طرز تهیه :
ابتدا بادمجان ها و حلقه های گوجه رو سرخ کنید و کنار بزارید 
مرغ رو هم به صورت خام سرخ کنید و کنار بزارید 
* در قدیم , مرسوم بود که گوشت مرغ رو برای خیلی از غذاهاشون , اول سرخ کنن و بعد داخل غذاها به صورت تیکه تیکه اضافه کنن  
اگر این کار رو با کره انجام بدید واقعا تو طعم غذاهاتون تاثیر داره :)
حالا تو  همون روغن پیاز رو خرد کنید و اضافه کنید 
بعد از اون سیر رو اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن ,  آب انار رو  
* من تونستم اینجا انار ترش و شیرین از فروشگاه ترکها گیر بیارم , ولی اگر موفق نشید حتما کمی به آب انار, ترشی مثل آبلیمو یا آب نارنج یا آبغوره  اضافه کنید 
بعد تیکه های مرغ رو همراه با رب انار اضافه کنید و بزارید که غذاتون کم کم جا افتاده شه 
در پایان بهش بادمجانها و گوجه سرخ شده رو اضافه کنی د, و بعد از چند جوش هنگام سرو کردن دانه های انار رو روش بریزید و میل کنید ^_^
نوش جان , گیلدا




Kommentare: