مسمای انار , نار دون - گیلان
من قبلا هم دستور مسمای انار رو براتون گذاشته بودم
یکی از غذاهای قدیمی و تقریبا فراموش شده گیلان , که مثل هر غذای دیگه شمالی پر از طعم و مزه و اصالته ^_^
این خورشت هم یک ترکیب دیگه از مسمای انار یا به عبارتی نار دون هست که در بخشی دیگه از گیلان تهیه میشه
همونجور که میدونید , با اینکه وسعت این استان به اندازه استانهای بزرگ دیگه کشورمون نیست , ولی تنوع غذای اون از شرق استان تا غربش , خیلی متفاوت میتونه باشه
چند ترکیب اساسی که در دستور قبلی بود , در این دستور نیست
ولی در عین حال , فوقالعاده خوشمزه و خوشرنگه
مواد لازم :
گوشت مرغ , به میزان ۲ نفر
انار ترش دانه شده نصف استکان
آب انار ترش ۱ لیوان
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ تا ۴ حبه له شده
بادمجان سرخ شده به میزان لازم
گوجه سرخ شده به میزان لازم
رب انار ۱ قاشق ( این قسمت بر میگرده به اینکه دوست دارید چه مقدار ترش باشه )
نمک , فلفل , زردچوبه
طرز تهیه :
ابتدا بادمجان ها و حلقه های گوجه رو سرخ کنید و کنار بزارید
مرغ رو هم به صورت خام سرخ کنید و کنار بزارید
* در قدیم , مرسوم بود که گوشت مرغ رو برای خیلی از غذاهاشون , اول سرخ کنن و بعد داخل غذاها به صورت تیکه تیکه اضافه کنن
اگر این کار رو با کره انجام بدید واقعا تو طعم غذاهاتون تاثیر داره :)
حالا تو همون روغن پیاز رو خرد کنید و اضافه کنید
بعد از اون سیر رو اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن , آب انار رو
* من تونستم اینجا انار ترش و شیرین از فروشگاه ترکها گیر بیارم , ولی اگر موفق نشید حتما کمی به آب انار, ترشی مثل آبلیمو یا آب نارنج یا آبغوره اضافه کنید
بعد تیکه های مرغ رو همراه با رب انار اضافه کنید و بزارید که غذاتون کم کم جا افتاده شه
در پایان بهش بادمجانها و گوجه سرخ شده رو اضافه کنی د, و بعد از چند جوش هنگام سرو کردن دانه های انار رو روش بریزید و میل کنید ^_^
من عاشق انارم واقعا ممنون از این غذای خوشمزه
AntwortenLöschen