Sonntag, 20. November 2016

نان کدو حلوایی



طی برسی هایی که شده  , آلمان جز کشورهایی هست که متنوع ترین نانها رو پخت میکنه 
یعنی چیزی حدود بیشتر از ۳۰۰ نوع متفاوت نان در آلمان پخته میشه

البته شاید خیلی ها به اشتباه این تصور رو داشته باشند که , پس تکلیف فرانسه و ایتالیا و ..... با اون نانهای معروفشون چی میشه ؟؟
در این مورد که فرانسه نانهای لذیذ و شناخته شده در سراسر جهان رو تولید میکنه هیچ شکی نیست , ولی اینجا صحبت از تنوع پخت نان هست  
یکی از نانهایی که در فصل پاییز تو هر نان فروشی یا به قول آلمانی ها Bäkeri میتونید پیدا کنید , نان کدو هست 
که تشکیل شده از پوره کدو حلوایی , همراه با ارد و فراورده های دیگه که تشکل ی نان خوشمزه و خوشرنگ رو میده 

جالب اینه که بدونید تو شمال ایران هم نانی به نام , نان خلفه یا نان کِشتا هست که ترکیب اصلی اون هم با پوره کدو و ارد برنج و مواد دیگه هست 
تو شمال این نان خوشمزه طرفداران زیادی داره , و اصولا عادت دارن همونجا در عین خرید , چند تاش رو نوش جان کنن :))


خوب حالا میریم دوباره سر اصل مطلب , نان کدو حلوایی گوگولی خودمون ^_^
از مشخصات این نان بگم که بسیار نرم و لطیف  هست و رنگ زرد بسیار جالب توجهی داره 
سطح این نان بر خلاف بافت داخلش کاملا ترد و کرانچی هست 
یکی از مواردی که تو نانها برای من مهم هست , بعد از مرحله بافت اونها , نگهداری اونها هست 
چرا که همونجور که میدونید , نانهایی که در ترکیبشون خمیر مایه داشته باشه , خیلی زود بیات میشه
و بخاطر همین من سعی میکنم  که اونها رو تو فریزر امتحان کنم و دوباره بعد از گرم کردن استفاده کنم 
که این نان قابلیت خوبی از این بابت داشت :)


مواد لازم :
پوره کدو ۴۰۰ گرم ( دقت کنید که پوره باید کاملا بدون آب باشه تا مشکلی در مقدار ارد نداشته باشید )
ارد ۱ کیلو 
نمک  ۲ قاشق چایی خوری 
شکر ۲ قاشق غذا خوری 
خمیر مایه خشک ۲ پاکت 
آب ۳۰۰ میل 
تخم کدو حلوایی , به میزان لازم 
کره آب کرده , ۳ قاشق 
* من کل مواد رو نصف کردم 

طرز تهیه :
مرحله کاری بسیار راحته 
تمام مواد رو به غیر از آب با هم مخلوط کنید , و کم کم آب رو اضافه کنید 
با توجه به آب گیری پوره کدو , خیلی مهمه که آب رو کم کم اضافه کنید , چون امکان داره رطوبت کافی رو داشته باشه و احتیاجی به این میزان آب گفته شده نباشه 
خمیرتون کاملا باید نرم باشه , یعنی در حدی که کمی به دست بچسبه 
و همین موجب میشه که نان نرم و پوکی با یک بافت جالب توجه داشته باشید 
داخل همون  ظرف به مدت ۱ ساعت خمیرتون رو استراحت بدید 
روی سطح صافی کمی ارد بپاشید و خمیر رو با دستهای اردی روش  پهن کنید , احتیاج نیست که خیلی نازک پهن کنید 
و به صورت رول اونو بپیچینونید و داخل قالب مستطیلی کیک قرار بدید 
نوک چاقو رو به ارد آغشته کنید و روی خمیر رو چند تا خط نسبتا عمیق بکشید
دوباره روی خمیر رو به مدت ۳۰ دقیقه بپوشانید و استراحت بدید 
فر رو که از قبل گرم کردید با آب پاش خوب مرطوب کنید و روی خمیر کره آب کرده رو بمالید ( خوب  و سخاوتمندانه ) و اگه دوست داشتید مقداری دیگه تخم کدو بپاشید و بزارید داخل فر 
در طول پخت بهتره هر ۱۵ دقیقه آبپاشی کنید 
شما میتونید این خمیر رو به صورت نان های گرد کوچیک هم پخت کنید و یا به شکل کدو حلوایی که این روزها تو نت خیلی زیاد هست تهیه کنید :)
ولی یادتون باشه که زمان پختشنون فرق میکنه 
اگر  نانهای کوچیک تهیه کردید , چیزی حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه به وقت احتیاج دارن 
و اگه مثل من تهیه کردید باید حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بهش وقت بدید 
این نان رو میتونید مثل کیک امتحان کنید و با فرو کردن چوب کبریت به داخلش , ببینید که پخته یا نه 
اگر نان هنوز به مرحله نهایی پخت نرسید و روش هم تیره شده بود , میتونید واسه ادامه پخت روش کاغذ آلمینیوم قرار بدید 
دمای پخت ۲۱۰° درجه باید باشه 
این نان با توجه به داشتن کدو و همینجور وجود شکر اصلا زیاد شیرین نبود , مناسب خوردن با تمام چیزها هست ^_^
نوش جان , گیلدا





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen